Remontti
# Remontti & muutto

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Lainaa remonttia varten – asiakkaan kokemus remonttilainasta

Monelle suomalaiselle mökki on kuin toinen koti, mikä kaipaa säännöllistä kunnostusta ja remonttia. Asiakkaamme Anja Malaska kilpailutti remonttilainan mökkiremonttiaan varten Sortterin verkkopalvelussa. Lue Malaskan kokemuksia remonttilainasta.

Remonttilaina mökkiremonttiin

Erilaisia mökkejä on joka lähtöön – aivan kuten mökkeilijöitäkin. Yhteistä on kuitenkin se, että mökki on usein omistajalleen rakas paikka, jonne vetäydytään puuhastelemaan ja rauhoittumaan myös talvikaudella.

Vaikka mökki ei olisikaan ympärivuotisessa käytössä, se kaipaa säännöllistä huoltoa. Asiakkaamme, lappeenrantalainen Anja Malaska, on huomannut saman, sillä hän on remontoinut mökkiään jo useaan kertaan.

– Aikaisemmin olen uusinut mökillä keittiön ja kalusteita. Nyt on menossa pesuhuoneremontti, Malaska kertoo.

Malaska haki erikseen lainaa pesuhuoneen remonttia varten. Laina oli suuruudeltaan noin 2 000–3 000 euroa. Hän kilpailutti lainansa Sortterin verkkopalvelussa, joka oli hänen mukaansa ollut eniten esillä palvelutarjonnassa.

– Lapset suosittelivat kilpailuttamaan lainat, ja löysimme Sortterin verkkosivut, Malaska selittää.

Remonttilainaa pienistä pintatöistä suuriin projekteihin

Kodin tai vapaa-ajan asunnon remontit voivat sisältää pienempiä töitä, kuten seinien maalausta tai tapetin vaihtoa, jolloin remonttibudjetti pysyy helpommin aisoissa.

Usein remontit ovat kuitenkin suuria projekteja. Remontin hintaa voi nostaa myös ammattitaitoisten remontoijien palkkaaminen. Remontteja varten on kuitenkin mahdollista hakea remonttilainaa.

Erilaisia mökille tehtäviä remontteja ovat esimerkiksi:

 • mökkisaunan korjaus, laajennus tai uusiminen
 • sisävessan rakentaminen
 • keittiöremontti
 • mökin laajennus
 • rantasaunan tai muun piharakennuksen rakentaminen
 • aittarakennuksen rakentaminen
 • mökin ulkomaalaus

Myös vapaa-ajan asunnon remontoinnissa voi hyödyntää kotitalousvähennystä, jolloin saat osan remonttiin sijoittamistasi rahoista takaisin.

Asuntoa ei tarvitse omistaa, vaan verovähennyksen saamiseksi riittää, että remontoitava kohde on omassa käytössä.

Remonttilainan suuruus määräytyy remontin mukaan

Remontin suuruus ja lainan tarve ovat yksilöllisiä, joten paras vaihtoehto remontin rahoittamiselle muotoutuu tapauskohtaisesti. Mikäli remontin rahoittamiseen tarvitaan lainaa, se kannattaa aina kilpailuttaa, jotta omia tarpeita vastaava vaihtoehto löytyy varmimmin.

Remonttilainaa hakiessa kannattaa huomioida seuraavat seikat:

 • tee huolellinen arvio kaikista remontin kuluista
 • selvitä oma maksukykysi realistisesti
 • jos sinulla on jo asuntolaina maksettavana, tarkista pankistasi, voiko remonttilainan yhdistää asuntolainaasi
 • jos tarvitset uuden lainan, vertaa lainat Sortterin palvelussa

Anja Malaska lähetti tarjouspyyntöjä Sortterin lisäksi myös muihin vastaaviin palveluihin, mutta Sortterin kautta löytyi edullinen laina. Hänellä on kokonaisuudessaan positiivisia kokemuksia remonttilainasta ja Sortterista.

– Palvelu toimi hyvin ja nopealla aikataululla. Lainatarjoukset tulivat suoraan puhelimeen, Malaska kertoo.

Remonttilaina ilman vakuuksia

Kotimaisen lainavertailualusta Sortterin avulla voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia jopa 60 000 euroon asti.

Remonttilaina ilman vakuuksia tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse asettaa asuntoa tai muutakaan omaisuutta lainan vakuudeksi. Saat itse päättää remonttilainan käyttökohteen. 

Riittää, että omistat remontoitavan kohteen, oli kyseessä sitten omistusasunto, sijoitusasunto tai kesämökki. Vakuudettomalla lainalla voit rahoittaa niin materiaalihankinnat kuin työnkin.

Pankit voivat tarjota rahoituksen edullisemmilla lainaehdoilla, jos haet lainaa yhteishakijan kanssa. Rinnakkaishakija, kuten avio- tai avopuoliso, on yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Hae remonttilainaa – kilpailuta lainatarjoukset Sortterin palvelussa

Jos tulossa on asunnon, mökin tai muun kohteen remontti, kilpailuta remonttilaina kotimaisen Sortterin avulla. Olemme reilu ja vastuullinen lainavertailupalvelu.

Täyttämällä Sortterin verkkopalvelussa vain yksi lainahakemus, saat monta hyvää lainatarjousta samalla kerralla. Lainatarjoukset esitetään sinulle edullisimmasta kalleimpaan. Vertailemme lainatarjouksia aina todellisen vuosikoron mukaan, jolloin voit varmistua siitä, että edulliselta näyttävä tarjous on oikeasti edullinen. Tärkeimmät lainaehdot löydät jokaisesta tarjouksesta selkeästi eriteltyinä.

Tutustu lainatarjouksiin – valitse sinulle edullisin remonttilaina ja laita hihat heilumaan. Aloita täyttämällä lainahakemus Sortterilla.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksista