Keittiöremontti parantaa asumismukavuutta

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, ja sen käytännöllisyys vaikuttaa paljon kodin asumismukavuuteen. Keittiöön liittyy usein monia haaveita – isoja ja pieniä. Ennen kuin laitat haaveet käytännön toteutukseen, niin perehdy etukäteen tarkemmin, mitä kaikkea keittiöremontissa tulee ottaa huomioon ja miten budjetoit remontin.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, ja sen käytännöllisyys vaikuttaa paljon kodin asumismukavuuteen. Keittiöön liittyy usein monia haaveita – isoja ja pieniä. Ennen kuin laitat haaveet käytännön toteutukseen, niin perehdy etukäteen tarkemmin, mitä kaikkea keittiöremontissa tulee ottaa huomioon ja miten budjetoit remontin.

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Keittiöremontti – mikä ja miksi?

Piristystä pintoihin tai parempaa toiminnallisuutta – keittiöremontti voi olla pienimuotoisempaa pintojen uudistamista tai kokonaisvaltaisesti keittiön rakenteiden muuttamista. Oli tavoite kumpi vain, kannattaa perehtyä suunnitteluun ja selvittää remontin yksityiskohdat ennen aloittamista.  

Keittiöremonttiin liittyy useita huomiota vaativia kysymyksiä ennen kuin päästään varsinaiseen toteutukseen: tarvitaanko jotain lupia tai pitääkö tehdä ilmoituksia, teetänkö työn ammattilaisella, mitä suunnittelussa tulisi ottaa huomioon ja miten laadin budjetin? 

Kun kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon, on helpompi lähteä viemään keittiöremonttia toteutukseen. Hyvä suunnitelma kiteyttää, mitä kaikkea remontissa tehdään ja millaisella budjetilla. Remontin kustantamiseen on eri vaihtoehtoja riippuen remontin koosta. Isompaan remonttiin voit hakea myös remonttilainaa, mikä mahdollistaa riittävän budjetin tarvittaviin töihin ja materiaaleihin. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Suunnitelma luo keittiöremontin raamit

Keittiöremontti lähtee liikkeelle suunnittelusta. Mitä laajempi remontti on tulossa, sitä enemmän siinä pitää huomioida eri seikkoja. Suunnitelmaan vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen ikä ja kunto, kuinka kattavasta remontista on kyse ja mikä tärkeintä – millaisia toiveita keittiölle on.

Mieti suunnitelmaa tehdessäsi:

 1. Mitä toimintoja ja laitteita keittiössä pitää olla? 
 2. Miten keittiötä käytetään 
 3. Kuinka paljon tarvitset säilytystilaa?
 4. Millaisia materiaaleja ja värimaailmaa keittiöön haluat?

Keittiön käyttötavat määrittelevät paljon sitä, millaisia toimintoja sinne olisi hyvä saada. Jos keittiö on yleinen seurustelupaikka jossa useampi ihminen osallistuu ruoanlaittoon, on hyvä huomioida tilan riittävyys, kalusteiden asettelu ja esimerkiksi työtasojen riittävä määrä. Jos teet ruokaa usein tai se on jopa itselle tärkeä harrastus, kannattaa keittiön varusteet ja säilytystilat miettiä huolella.

Iso keittiö on armollisempi suunnittelun suhteen. Mitä vähemmän tilaa käytössäsi on ja mitä monipuolisemmin haluat sisällyttää keittiöön eri toimintoja, sitä tarkempaa tilasuunnittelua tarvitset ja toiveiden tärkeyden optimointia – ehkä ihan kaikkea ei voi toteuttaa. 

Keittiön kalustukseen ja laitteisiin on lukemattomia vaihtoehtoja, jotka vaikuttavat sekä keittiön toiminnalisuuteen että ilmeeseen. Valintojen tekemiseen on hyvä varata hetki, jotta kokonaisuus on juuri sinulle sopiva.

Eri mahdollisuuksia tuovat esimerkiksi 

 • integroitavat kodinkoneet
 • useita eri toiminnallisuuksia yhdistävät laitteet
 • lukuisat eri kalustevaihtoehdot ja mekanismit.

Parhaimmillaan keittiösuunnitelma yhdistää sekä käytännöllisyyden että visuaalisesti omaa silmää miellyttävän kokonaisuuden. Kodin tyyli luo perustan keittiön ulkonäöllisille ratkaisuille, varsinkin jos kyse on avokeittiöstä ja haluat kotiin yhdenmukaisen ilmeen. Onko tyyli skandinaavisen hillittyä, modernin kulmikasta vai väreillä ja muodoilla leikittelevää – vai jotain ihan muuta? 

Keittiötrendeistä inspiraatiota

Unelmien keittiön suunnitteluun voit hakea ideoita vaikkapa tämän hetken keittiötrendeistä, kunhan ne sopivat omiin mieltymyksiin ja tarpeisiin.

Keittiössä saa näkyä ja olla luonnetta, ja mielenkiintoiset, harkitut yksityiskohdat tekevät keittiöstä yksilöllisen. Hyödynnä esimerkiksi värien ja muotojen kontrasteja, kuten kulmikkuutta sekä sen rinnalla pyöreitä, pehmeitä muotoja tai tuo värimaailmaan ripaus kontrastiväriä. Yksittäisilläkin tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla keittiön ilmeeseen saa lisättyä mielenkiintoisuutta ja elävyyttä.

Suosittuja ratkaisuja keittiöissä ovat muun muassa

 • yläkaappien poisjättäminen eli avohyllyt
 • aamiaiskaappi pienlaitteiden säilyttämiseen
 • lisää työ- ja säilytystilaa tuova saareke
 • erilaisilla ratkaisuilla toteutetut vetimettömät kaapit.

Perinteisempien värien rinnalle keittiöihin on tullut myös värikkäitä vaihtoehtoja – kaapistojen ovia saa niin keltaisen, vihreän kuin violetin eri sävyissä. Voit tehdä keittiöstä juuri niin persoonallisen kokonaisuuden kuin vain haluat, varsinkin jos asunnossa on aikomus asua pitkään. 

Vastuullisuus ja kestävyys puhututtavat tänä päivänä syystäkin ja niin myös keittiöremontin yhteydessä. Vastuullisuus näkyy esimerkiksi laadukkaiden ja pitkään kestävien tai helposti huollettavien materiaalien valinnoissa. 

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Selvitä tarvittavat luvat ennen remontin aloitusta

Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa selvittää, tarvitsetko lupia keittiöremontin toteuttamiseen - teetkö vain pintaremonttia, vai kosketaanko remontissa myös itse rakenteisiin. Jos asut omakotitalossa, selvitä kunnalta, tarvitsetko rakennus- tai toimenpideluvan. Joka kunnassa ohjeistukset voivat olla erilaisia tämän suhteen. 

Luvanvaraisuuteen vaikuttaa muun muassa

 • tehdäänkö muutos- ja laajennustöitä
 • koskeeko remontti kantavia rakenteita
 • muutetaanko tilojen käyttötarkoitusta.

Jos remontti vaatii luvan, kannattaa sitä hakea hyvissä ajoin ennen aiottua remonttiajankohtaa, sillä käsittelyaika voi olla useita viikkoja, jopa kuukausia, eikä työtä saa aloittaa ennen luvan saamista. 

Jos asut taloyhtiössä, kannattaa remontista informoida myös taloyhtiön hallitusta tai isännöitsijää ja selvittää, onko asioita, joita remontissa tulisi huomioida. Tarkista myös, mitä pitää tehdä remontin jälkeen – esimerkiksi vaatiiko taloyhtiö loppukatselmuksen.

Mikäli keittiöremontti vaatii rakenteiden purkutöitä ja talosi on rakennettu ennen vuotta 1994, sinun pitää teettää asbestikartoitus. Se on lain vaatima toimenpide, sillä asbesti on terveydelle vaarallinen aine, jos sitä vapautuu rakenteista. Jos rakenteissa on käytetty asbestia, ei niitä myöskään saa itse purkaa, vaan sen voi tehdä vain aiheeseen perehtyneet ammattilaiset.

Näin remonttilainan kilpailuttaminen onnistuu:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Toteutuksen vaihtoehdot – teetkö keittiöremontin itse vai teetätkö ammattilaisella?

Keittiöremontin toteutukselle on monia vaihtoehtoja. Voit tehdä kaiken itse, voit teettää kaiken ulkopuolisella ammattilaisella tai voit toimia sekä-että, jolloin teet itse niitä vaiheita, joita pystyt. Toki toteutusvaiheessa tulee huomioida, että on tiettyjä töitä, kuten sähkö- tai putkitöitä, joihin tarvitaan aina ammattilainen, eikä niitä saa tehdä itse.

Toteutusvaiheessa ammattilaisen käyttäminen on kysymys, johon vaikuttaa

 • oma osaaminen
 • käytettävissä oleva aika
 • budjetin luomat raamit
 • remontin laajuus ja eri työvaiheiden vaatimukset.

Usein ulkopuolinen tekijä vaikuttaa ratkaisevasti budjettiin, joten arvioi mahdollisimman realistisesti ne työt, joihin tarvitset ulkopuolisen tekijän ja selvitä palveluiden hintataso. Budjetti antaa silloin mahdollisimman oikean kuvan tarvittavasta rahasummasta esimerkiksi remonttilainan hakemista varten.

Sisustus- tai keittiösuunnittelijaa voi olla hyvä käyttää apuna erityisesti silloin, kun tilaan kaivataan isompaa muutosta ja tunnistat siinä yhden tai useampia ongelmakohtia, jotka tulisi ratkaista. Ammattilaisen käyttö saattaa säästää monelta ylimääräiseltä harmaalta hiukselta sekä kustannuksilta. Ammattilainen voi keksiä monia sellaisia ratkaisuja, jotka itselle eivät tulisi mieleenkään.

Jos oma remonttiosaaminen ulottuu lähinnä maalisudin pitelyyn, voi olla kannattavampaa antaa suurimmat rakenteelliset työt ulkopuolisen osaajan käsiin, sillä virheet voivat loppupelissä tulla kalliimmaksi kuin ammattilaisen kustannukset. Jälkikäteen esimerkiksi ulkonäöllisiä virheitä voi olla hankala korjata. 

Ammattilaista tarvitaan erityisesti 

 • jos remontti vaatii seinien purkua ja kantavien rakenteiden huomiointia
 • purku- ja asennusvaiheen vesiputkien sulkemiseen, lieden irrottamiseen ja muiden sähkötöiden tekemiseen
 • mahdollisten vastaan tulevien kosteusvaurioiden arviointiin ja korjaamiseen.

Jos käytät keittiöremontissa ulkopuolista tekijää, selvitä mahdollisimman tarkasti, mitä palveluun sisältyy ja että työsuunnitelmassa on kattavasti listattuna työvaiheet sekä vastuunjaot. On myös hyvä, jos saat nähtäväksesi referenssejä tehdyistä keittiöremonteista, jotta saat kuvan toteutuksen laadusta.  

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitä keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten

 • remontin laajuus
 • keittiön koko
 • käytettävät materiaalit
 • hankittavat laitteet ja kalusteet
 • työn teettäminen ulkopuolisella tekijällä.

Taulukkoon on koottu suuntaa-antavia esimerkkejä erilaisten keittiöremonttien kustannuksista:

Remontin laajuusTehtävät työtHintahaarukka
Pintojen päivitysEsimerkiksi kaappien ovien maalaus, työtason uusiminen, kaappien vetimien vaihto400-2000 €
Osittainen uudistusEsimerkiksi kaapistojen vaihto, välitilan laatoitus, lattian uusiminen, kodinkoneiden vaihto2000-10 000 €
Täysi remonttiVanhan keittiön purku, lattioiden ja seinien uudistaminen, uusien keittiökalusteiden ja laitteiden asennus, mahdollisesti sähkötyöt10 000 € ja ylöspäin

Keittiöremontin budjetissa yhdistyvät suunnitelma ja oma maksukyky. Budjetissa on varattu riittävästi rahaa aiottuihin muutoksiin, mutta huomioiden se, mihin itsellä on varaa. Budjetti määrittelee muun muassa materiaalivalinnat. Aina toki on hyvä kiinnittää hinnan lisäksi huomio myös laatuun ja kestävyyteen. Keittiö on kovassa käytössä ja remontti iso sijoitus, joten on suotavaa, että lopputulos kestäisi aikaa mahdollisimman hyvin. 

Kodinkoneissa ja keittiökalusteissa on eroja valmistajasta riippuen, joten tarjouksia kannattaa kysellä useammasta paikasta. Oman tekemisen määrä verrattuna teetetyn työn määrään vaikuttaa budjettiin paljon. Joskus ammattilaisen käyttö voi kuitenkin jopa tuoda säästöjä. Muista huomioida budjetissa, jos perhe joutuu asumaan toisaalla remontin ajan ja siitä syntyy kustannuksia. 

Jos teet remonttia itse, sisällytä budjettiin myös:

 • työt, jotka on teetettävä ammattilaisella
 • jätteiden kierrätys- ja kuljetuskulut
 • työkaluhankinnat tai laitevuokrat 
 • mahdolliset uudet keittiön varusteet tai huonekalut. 

Aikaa ja rahaa remonttiin kannattaakin aina varata ennemminkin liian paljon kuin toisinpäin. Liian lähelle isoja juhlia suunniteltu remontti aiheuttaa turhaa stressiä, jos kaikki ei sujukaan alkuperäisen aikataulun mukaan, tai liian tiukka budjetti ei anna joustovaraa eteen tuleville suunnitelmien muutoksille.

Keittiöremontin budjetin tulee olla sellainen, johon oma maksuvara riittää, maksoit remontin sitten säästöistä tai hakemalla remonttilainaa. Remonttilaina mahdollistaa remonttikulujen jakamisen useammalle vuodelle, mikä on merkittävä etu varsinkin mittavassa ja kalliimmassa remontissa.

Yhdellä hakemuksella saat useita remonttilainatarjouksia!

Harkitsetko ulkopuolista rahoitusta? Kilpailuta remonttilaina

Remonttilaina mahdollistaa keittiöremontin toteuttamisen ulkopuolisella rahoituksella. Sinun ei tarvitse käyttää siihen säästöjä tai voit käyttää niistä vain osan. Remonttilainaa voit lyhentää lainaa kuukausittain oman talouden budjettiin sopivalla summalla.

Ennen remonttilainan hakemista arvioi oman talouden maksukykyyn sopiva lainasumma. Sopiva laina on sellainen, jota pystyt lyhentämään järkevällä aikataululla, jotta lainan kulut eivät kasva kohtuuttomasti. Kuukausittain lainanlyhennysten ja muiden pakollisten menojen jälkeen pitää jäädä myös tarpeeksi käyttörahaa sekä säästöjä.

Remonttilainaa myöntävät useat eri pankit ja rahoituslaitokset. Eri luotonmyöntäjien myöntämissä lainoissa voi olla isojakin eroja koroissa sekä lainan muissa ehdoissa, joten remonttilainat kannattaa aina kilpailuttaa. Se on ainoa keino varmistaa, että löydät omiin tarpeisiin sopivimman lainan.

Sortterin lainavertailupalvelu tekee remonttilainan kilpailuttamisesta helppoa. Teet palveluun lainahakemuksen, jossa kerrot lainan käytökohteen, tarvittavan määrän ja annat tarvittavat taustatiedot, kuten säännölliset tulot. Lähetämme hakemuksesi yhteistyökumppaneillemme, jotka antavat sinulle räätälöidyt lainatarjoukset. Saat siis kerralla tarjoukset useilta eri luotonmyöntäjiltä.

Sortterin kautta voit hakea remonttilainaa 

 • ilman vakuuksia 1000–60 000 euroa
 • 1–20 vuoden laina-ajalla
 • hyvin nopealla aikataululla
 • täysin maksutta.

Järjestämme remonttilainatarjoukset puolestasi edullisimmasta kalleimpaan todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset, eikä sen päälle tule enää muita kuluja. Sinun on helppo nähdä, mikä lainoista on sinulle edullisin. Huomioi myös lainan muut ehdot, kuten joustavuus takaisinmaksusuunnitelman muutoksiin. 

Lopullisen lainapäätöksen teet aina itse, eikä Sortterin palvelun käyttäminen sido ottamaan remonttilainaa. Se auttaa kuitenkin näkemään, millaisia tarjouksia sinun on mahdollista saada ja voit säästää remonttilainan kustannuksissa.

Valittuasi sopivan tarjouksen voit saada lainarahan tilillesi jopa jo saman päivänä, ja pääset aloittamaan keittiöremontin. Aloita hoitamalla käytännön luvat kuntoon, tilaa kaapistot ajoissa sekä sovi ulkopuolisen suorittamien töiden aikataulutuksesta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä keittiöremontista

 • Tee budjetista mahdollisimman realistinen. Ota huomioon ammattilaisten työkulut, kalusteet ja laitteet, materiaalit, mahdolliset jäte- ja kuljetuskustannukset, työkaluhankinnat, mahdolliset remontin aikaisen muualla asumisen kulut sekä varaa rahaa yllättäviin kuluihin.

 • Pelkkien pintojen uudistamiseen voi varata keittiön koosta ja tarvittavista toimista riippuen noin 400–2000 euroa. Vähän isompi remontti, jossa vaihdetaan kalusteita, laitteita ja pintoja maksaa keskimäärin 2000–10 000 euroa. Mittavammat remontit ovat suurinpiirtein alkaen 10 000 euroa.

 • Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta pääset vertailemaan useampia eri tarjouksia. Sortterin kautta kilpailuttaminen on helppoa, ja sinun tarvitsee  vain tehdä yksi hakemus verkon kautta. Saat lainatarjoukset jopa kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

 • Realistisen aikataulutuksen ja omien tarpeiden listaamisen lisäksi selvitä huolella tarvitsetko lupia, pitääkö remontista ilmoittaa esimerkiksi taloyhtiölle, mitkä työt vaativat aina ammattilaisen ja jos kyseessä on vanha talo, huomioi asbestikartoituksen ja -töiden tarve.

 • Suunnittelun ja toteutuksen voi hoitaa itse, jos vain osaaminen riittää. Varsinkin jos tehdään vain pintojen uudistamista, voi remontista selvitä ilman ulkopuolista apua. On kuitenkin töitä, joita ei saa tehdä itse, kuten lieden irrotus voimavirrasta tai vesisulkujen laitto. 

 • Vakuudetonta remonttilainaa voi hakea 1000–60 000 euroa. Lopullinen myönnettävä laina riippuu omasta maksukyvystä. Rinnakkaishakijan kanssa voit saada isomman lainasumman. 

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.