Keittiöremontti parantaa asumismukavuutta

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, ja sen käytännöllisyys vaikuttaa paljon kodin asumismukavuuteen. Keittiöön liittyy usein monia haaveita – isoja ja pieniä. Ennen kuin laitat haaveet käytännön toteutukseen, niin perehdy etukäteen tarkemmin, mitä kaikkea keittiöremontissa tulee ottaa huomioon ja miten budjetoit remontin.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, ja sen käytännöllisyys vaikuttaa paljon kodin asumismukavuuteen. Keittiöön liittyy usein monia haaveita – isoja ja pieniä. Ennen kuin laitat haaveet käytännön toteutukseen, niin perehdy etukäteen tarkemmin, mitä kaikkea keittiöremontissa tulee ottaa huomioon ja miten budjetoit remontin.

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Laatuvarmistettu

Keittiöremontti – mikä ja miksi?

Kaipaatko piristystä pintoihin tai parempaa toiminnallisuutta keittiöön? Keittiöremontti voi tarkoittaa pienimuotoisempaa pintojen uudistamista tai kokonaisvaltaista keittiön rakenteiden muuttamista. Oli tavoite kumpi vain, kannattaa keittiöremontti suunnitella huolella ja selvittää remontin yksityiskohdat ennen aloittamista.

Keittiöremonttiin liittyy useita huomiota vaativia kysymyksiä ennen varsinaista toteutusta: tarvitaanko remonttiin lupia tai pitääkö siitä tehdä ilmoituksia taloyhtiölle tai rakennusvalvontaan? Entä teetetäänkö työ ammattilaisella, vai tehdäänkö se osittain itse?  Kuinka remontin suunnittelu tulisi järjestää ja miten sille laaditaan budjetti?

Kun kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon, on helpompi edetä keittiöremontin toteutukseen. Hyvä suunnitelma kiteyttää, mitä kaikkea remontissa tehdään ja millaisella budjetilla. Remontin kustantamiseen löytyy useita eri vaihtoehtoja. Voit kustantaa remontin osittain tai kokonaan säästöillä tai hakea sille ulkopuolista rahoitusta. Usein keittiöremontin voi maksaa myös osamaksulla. Remonttia varten voi hakea remonttilainaa, mikä mahdollistaa riittävän budjetin tarvittaviin töihin ja materiaaleihin.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Suunnitelma luo keittiöremontin raamit

Keittiöremontti lähtee liikkeelle suunnittelusta. Mitä laajempi remontti on tulossa, sitä enemmän huomioitavia seikkoja on. Suunnitelmaan vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen ikä ja kunto, kuinka kattavasta remontista on kyse ja mikä tärkeintä – millaisia toiveita keittiölle on. Mikäli unelmiesi keittiö vaatii vesipisteen tai sähköjen siirtämistä, on syytä varautua lattia- ja seinärakenteiden avaamiseen.

Mieti suunnitelmaa tehdessäsi:

 1. Mitä toimintoja ja laitteita keittiössä pitää olla? 
 2. Miten keittiötä käytetään?
 3. Kuinka paljon tarvitset säilytystilaa?
 4. Millaisia materiaaleja ja värimaailmaa keittiöön haluat?
 5. Kuinka haluat sijoittaa keittiön tärkeät toiminnallisuudet, kuten vesipisteen ja lieden?

Keittiön käyttötarpeet määrittelevät paljon sitä, millaisia toimintoja sinne tulee saada. Jos keittiö on yleinen seurustelupaikka jossa useampi ihminen osallistuu ruoanlaittoon, on hyvä huomioida tilan riittävyys, kalusteiden asettelu ja työtasojen riittävä määrä. Jos teet ruokaa usein tai se on itsellesi tärkeä harrastus, kannattaa keittiön varusteet ja säilytystilat miettiä huolella. Säilytystilojen suunnittelussa kannattaa huomioida myös mahdollisesti muuttuvat tarpeet tai tulevaisuudessa kasvava ruoanlaittovälineiden määrä. Hyvin suunnitellun keittiön tilat riittävät pitkäksi aikaa ja usein tarvittavat kokkausvälineet ovat helposti käden ulottuvilla.

Iso keittiö on armollisempi suunnittelun suhteen. Mitä vähemmän tilaa käytössäsi on ja mitä monipuolisemmin haluat sisällyttää keittiöön eri toimintoja, sitä tarkempaa tilasuunnittelua tarvitset. Joskus toiveet täytyy priorisoida, jos ihan kaikkea ei voi toteuttaa tilan tai budjetin vuoksi. Keittiön kalustukseen ja laitteisiin on lukemattomia vaihtoehtoja, jotka vaikuttavat sekä keittiön toiminnallisuuteen että ilmeeseen. Valintojen tekemiseen ja omaan käyttöön soveltuvien laitteiden etsintään on hyvä varata hetki, jotta lopputulos on juuri sinulle sopiva.

Tilankäyttöön mahdollisuuksia tuovat esimerkiksi 

 • integroitavat kodinkoneet
 • useita eri toiminnallisuuksia yhdistävät laitteet
 • lukuisat eri kalustevaihtoehdot ja mekanismit.

Parhaimmillaan keittiösuunnitelma yhdistää sekä käytännöllisyyden että visuaalisesti omaa silmää miellyttävän kokonaisuuden. Kodin tyyli luo perustan keittiön ulkonäöllisille ratkaisuille, varsinkin jos kyse on avokeittiöstä.

Keittiötrendeistä inspiraatiota

Unelmien keittiön suunnitteluun voit hakea ideoita vaikkapa tämän hetken keittiötrendeistä, kunhan ne sopivat omiin mieltymyksiin ja tarpeisiin.

Keittiö saa näkyä ja siinä saa olla luonnetta. Mielenkiintoiset, harkitut yksityiskohdat tekevät keittiöstä yksilöllisen. Hyödynnä esimerkiksi värien ja muotojen kontrasteja, kuten kulmikkuutta sekä sen rinnalla pyöreitä, pehmeitä muotoja tai tuo värimaailmaan ripaus kontrastiväriä. Yksittäisilläkin yksityiskohdilla keittiön ilmeeseen saa lisättyä mielenkiintoisuutta ja elävyyttä.

Suosittuja ratkaisuja keittiöissä ovat muun muassa

 • yläkaappien poisjättäminen eli avohyllyt
 • aamiaiskaappi pienlaitteiden säilyttämiseen
 • lisää työ- ja säilytystilaa tuova saareke
 • vetimettömät kaapit.

Perinteisempien värien rinnalle keittiöihin on tullut myös värikkäitä vaihtoehtoja – kaapistojen ovia saa niin keltaisen, vihreän kuin violetin eri sävyissä. Voit tehdä keittiöstä juuri niin persoonallisen kokonaisuuden kuin vain haluat, varsinkin jos asunnossa on aikomus asua pitkään. 

Vastuullisuus ja kestävyys puhututtavat tänä päivänä syystäkin ja niin myös keittiöremontin yhteydessä. Vastuullisuus näkyy esimerkiksi laadukkaiden ja pitkäikäisten ja helposti huollettavien materiaalien valinnoissa.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Selvitä tarvittavat luvat ennen remontin aloitusta

Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa selvittää, tarvitsetko lupia keittiöremontin toteuttamiseen, tai tarvitseeko remontista ilmoittaa isännöitsijälle tai rakennusvalvontaan. Omakotiasuja voi tehdä keittiön pintaremontin yleensä ilman erillisiä lupia tai ilmoituksia. Taloyhtiössä remontista taas täytyy usein ilmoittaa, mikäli remontti on maalaustyötä laajempi. Mikäli remontissa kosketaan itse rakenteisiin, vesijohtoihin, viemäröintiin tai sähköihin, kannattaa ilmoitus- ja lupatarve tarkistaa aina ennen remonttiin ryhtymistä. 

Luvanvaraisuuteen vaikuttaa muun muassa

 • tehdäänkö muutos- ja laajennustöitä
 • koskeeko remontti kantavia rakenteita tai LVI-tekniikkaa
 • muutetaanko tilojen käyttötarkoitusta.

Jos remontti vaatii luvan, kannattaa sitä hakea hyvissä ajoin ennen aiottua remonttiajankohtaa. Luvan käsittelyaika voi olla useita viikkoja tai jopa kuukausia. Jos remontti vaatii luvan, ei työtä saa aloittaa ennen tämän saamista. 

Jos asut taloyhtiössä, kannattaa remontista informoida myös taloyhtiön hallitusta tai isännöitsijää ja selvittää, onko asioita, joita remontissa tulisi huomioida. Tarkista myös, mitä pitää tehdä remontin jälkeen – esimerkiksi vaatiiko taloyhtiö loppukatselmuksen.

Mikäli keittiöremontti vaatii rakenteiden purkutöitä ja talosi on rakennettu ennen vuotta 1994, täytyy ennen remonttia teettää asbestikartoitus. Kartoitus on lain vaatima toimenpide, sillä asbesti on terveydelle vaarallinen aine rakenteista vapautuessaan. Jos rakenteista löytyy asbestia, ei niitä myöskään saa itse purkaa, vaan sen voi tehdä ainoastaan asbestipurkuluvan omaavat ammattilaiset.

Näin remonttilainan kilpailuttaminen onnistuu:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Toteutuksen vaihtoehdot – teetkö keittiöremontin itse vai teetätkö ammattilaisella?

Käsistään kätevä voi tehdä remontin pitkälti itse, tai sen voi teettää kokonaisuudessaan ulkopuolisella ammattilaisella. Voit myös toimia sekä-että, jolloin teet itse niitä vaiheita, joita pystyt ja jätät loput ammattilaiselle. Toteutusvaiheessa tulee huomioida, että on tiettyjä töitä, kuten sähkö- tai putkitöitä, joihin tarvitaan aina ammattilainen.

Toteutusvaiheessa ammattilaisen käyttäminen on kysymys, johon vaikuttaa

 • oma osaaminen
 • käytettävissä oleva aika
 • budjetin luomat raamit
 • remontin laajuus ja eri työvaiheiden vaatimukset.

Usein ulkopuolinen tekijä vaikuttaa ratkaisevasti budjettiin, joten arvioi mahdollisimman realistisesti ne työt, joihin tarvitset ulkopuolisen tekijän ja selvitä palveluiden hintataso pyytämällä tarjoukset toivomastasi työstä. Budjetti antaa silloin mahdollisimman oikean kuvan tarvittavasta rahasummasta esimerkiksi remonttilainan hakemista varten.

Sisustus- tai keittiösuunnittelijasta voi olla apua erityisesti silloin, kun tilaan kaivataan isompaa muutosta. Jos tunnistat keittiössä yhden tai useampia ongelmakohtia, ammattilaisesta voi olla suuri hyöty näiden ongelmien ratkaisussa. Ammattilaisen käyttö saattaa säästää monelta ylimääräiseltä harmaalta hiukselta sekä kustannuksilta. Hän voi keksiä monia sellaisia ratkaisuja, jotka itselle eivät tulisi mieleenkään.

Jos oma remonttiosaaminen ulottuu lähinnä maalisudin pitelyyn, voi olla kannattavampaa antaa suurimmat rakenteelliset työt ulkopuolisen osaajan käsiin, sillä virheet voivat tulla ammattilaisen kustannuksia kalliimmiksi. Jälkikäteen etenkin rakenteellisia virheitä voi olla hankala ja kallis korjata. 

Ammattilaista tarvitaan erityisesti 

 • jos remontti vaatii mittavia purkutöitä ja kantavien rakenteiden huomiointia
 • purku- ja asennusvaiheen vesiputkien sulkemiseen, lieden irrottamiseen ja muiden sähkötöiden tekemiseen
 • mahdollisten vastaan tulevien kosteusvaurioiden arviointiin ja korjaamiseen.

Jos käytät keittiöremontissa ulkopuolista tekijää, selvitä mahdollisimman tarkasti, mitä tarjottuun palveluun sisältyy. Varmista myös, että  työsuunnitelmassa on listattuna työvaiheet vastuunjaot sekä aikataulut. On myös hyvä, jos saat nähtäväksesi referenssejä tehdyistä keittiöremonteista, jotta saat kuvan toteutuksen laadusta.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitä keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat

 • remontin laajuus
 • keittiön koko
 • käytettävät materiaalit
 • hankittavat laitteet ja kalusteet
 • työn teettäminen ulkopuolisella tekijällä

Taulukkoon on koottu suuntaa-antavia esimerkkejä erilaisten keittiöremonttien kustannuksista:

Remontin laajuusTehtävät työtHintahaarukka
Pintojen päivitysEsimerkiksi kaappien ovien maalaus, työtason uusiminen, kaappien vetimien vaihto400-2000 €
Osittainen uudistusEsimerkiksi kaapistojen vaihto, välitilan laatoitus, lattian uusiminen, kodinkoneiden vaihto2000-10 000 €
Täysi remonttiVanhan keittiön purku, lattioiden ja seinien uudistaminen, uusien keittiökalusteiden ja laitteiden asennus, mahdollisesti sähkötyöt10 000 € ja ylöspäin

Keittiöremontin budjetissa yhdistyvät remonttisuunnitelma ja käytössä oleva budjetti. Hyvin laaditussa budjetissa on varattu riittävästi rahaa aiottuihin muutoksiin, mutta huomioiden se, mihin itsellä on varaa. Budjetti ohjaa muun muassa materiaalivalintoja. Kiinnitä pelkän hinnan lisäksi huomiota materiaalien ja kalusteiden laatuun, kestävyyteen sekä takuuaikoihin. Kodinkoneissa ja keittiökalusteissa on eroja valmistajasta riippuen, joten tarjouksia kannattaa kysellä useammasta paikasta. Keittiö on kovassa käytössä jokapäiväisessä elämässä ja remontti iso sijoitus, joten lopputuloksen täytyy kestää aikaa hyvin.

Oman tekemisen määrä verrattuna teetetyn työn määrään vaikuttaa budjettiin paljon. Itse tekemällä säästää usein kustannuksissa, kun ei tarvitse maksaa ammattilaisen tekemästä työstä. Joskus ammattilaisen käyttö voi kuitenkin tuoda jopa säästöjä. Mikäli osaamista ja taitoa keittiöremontin toteuttamiseen ei löydy, kääntymällä ammattilaisen puoleen voit säästää sekä aikaa että rahaa. Muista huomioida budjetissa myös se, että jos perhe joutuu asumaan toisaalla remontin ajan, siitä syntyy kustannuksia. 

Jos teet remonttia itse, sisällytä budjettiin myös:

 • työt, jotka on kaikesta huolimatta teetettävä ammattilaisella
 • jätteiden kierrätys- ja kuljetuskulut
 • työkaluhankinnat tai laitevuokrat 
 • mahdolliset uudet keittiön varusteet tai kalusteet. 

Aikaa ja rahaa remonttiin kannattaa varata ennemminkin liian paljon kuin toisinpäin. Liian tiukaksi aikataulutettu remonttiaikataulu aiheuttaa turhaa stressiä, jos kaikki ei sujukaan alkuperäisen aikataulun mukaan. Myös liian tiukka budjetti voi aiheuttaa päänvaivaa yllätysten eteen tullessa.

Yhdellä hakemuksella saat useita remonttilainatarjouksia!

Harkitsetko ulkopuolista rahoitusta? Hae edullista remonttilainaa

Remonttilaina mahdollistaa keittiöremontin toteuttamisen ulkopuolisella rahoituksella. Remonttilainan turvin voit aloittaa  keittiöremontin ilman säästöjä tai voit käyttää säästöistäsi vain osan.

Ennen remonttilainan hakemista arvioi oman talouden maksukykyyn sopiva lainasumma. Sopiva laina on sellainen, jota pystyt lyhentämään järkevällä aikataululla, jotta lainan kulut eivät kasva kohtuuttomasti. Kuukausittain lainanlyhennysten ja muiden pakollisten menojen jälkeen tulisi jäädä myös tarpeeksi käyttörahaa sekä säästöjä pahan päivän varalle.

Remonttilainaa myöntävät pankit ja rahoituslaitokset. Eri luotonmyöntäjien myöntämissä lainoissa voi olla isojakin eroja koroissa sekä lainan muissa ehdoissa, joten remonttilainat kannattaa aina kilpailuttaa. Se on ainoa keino varmistaa, että löydät omiin tarpeisiin sopivimman lainan.

Sortterin lainavertailupalvelu tekee remonttilainan kilpailuttamisesta helppoa. Teet palveluun lainahakemuksen, jossa kerrot lainan käyttökohteen, tarvittavan määrän ja annat tarvittavat taustatiedot. Lähetämme hakemuksesi yhteistyökumppaneillemme, jotka antavat sinulle räätälöidyt lainatarjoukset. Saat siis kerralla tarjoukset useilta eri luotonmyöntäjiltä.

Sortterin kautta voit hakea remonttilainaa 

 • ilman vakuuksia 1000–60 000 euroa
 • 1–20 vuoden laina-ajalla
 • verkossa, oman aikataulusi mukaan
 • täysin maksutta.

Järjestämme remonttilainatarjoukset puolestasi edullisimmasta kalleimpaan todellisen vuosikoron mukaan. Lopullisen lainapäätöksen teet kuitenkin aina itse, eikä Sortterin palvelun käyttäminen sido ottamaan remonttilainaa. Avullamme näet, millaisia tarjouksia sinun on mahdollista saada. Kilpailuttamalla remontin rahoituksen palvelussamme voit säästää remonttilainan kustannuksissa.

Valittuasi sopivan tarjouksen voit saada lainan tilillesi jo samana päivänä. Aloita keittiöremonttisi hoitamalla käytännön luvat sekä rahoitus kuntoon, jonka jälkeen voit aloittaa huoletta remonttityön sekä tilata tarvitsemasi materiaalit.

Usein kysyttyjä kysymyksiä keittiöremontista

 • Tee budjetista mahdollisimman realistinen. Ota huomioon ammattilaisten työkulut, kalusteet ja laitteet, materiaalit, mahdolliset jäte- ja kuljetuskustannukset, työkaluhankinnat, mahdolliset remontin aikaisen muualla asumisen kulut sekä lupa- ja purkutöistä aiheutuvat kustannukset.

 • Pelkkien pintojen uudistamiseen voi varata keittiön koosta ja tarvittavista toimista riippuen noin 400–2000 euroa. Vähän isompi remontti, jossa vaihdetaan kalusteita, laitteita ja pintoja maksaa keskimäärin 2000–10 000 euroa. Mittavammat remontit maksavat kymmeniä tuhansia euroja.

 • Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa pankkien välillä. Näin voit saada rahoituksen edullisemmin. Sortterin kautta kilpailuttaminen on helppoa ja lainahakemuksen täyttämiseen menee vain noin 5 minuuttia. Voit saada Sortterin kautta lainatarjoukset jopa kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

 • Realistisen aikataulutuksen ja omien tarpeiden listaamisen lisäksi selvitä huolella tarvitsetko lupia, pitääkö remontista ilmoittaa esimerkiksi taloyhtiölle, mitkä työt vaativat aina ammattilaisen ja jos kyseessä on vanhempi talo, huomioi asbestikartoituksen ja -töiden tarve.

 • Suunnittelun ja toteutuksen voi hoitaa itse, jos vain osaaminen riittää. Varsinkin jos tehdään vain pintojen uudistamista, voi remontista selvitä ilman ulkopuolista apua. On kuitenkin töitä, joita ei saa tehdä itse, kuten sähkö- ja asbestityöt. 

 • Vakuudetonta remonttilainaa voi hakea 1000–60 000 euroa. Lopullinen myönnettävä laina riippuu maksukyvystäsi. Rinnakkaishakijan kanssa voit saada isomman lainasumman. 

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.