Energiaremontti parantaa talon energiatehokkuutta

Energiaremontti vaikuttaa positiivisesti omakotitalon energiatehokkuuteen, asumismukavuuteen sekä asumisen ympäristövaikutuksiin.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Energiaremontti vaikuttaa positiivisesti omakotitalon energiatehokkuuteen, asumismukavuuteen sekä asumisen ympäristövaikutuksiin.

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Laatuvarmistettu

Energiaremontin vaikutukset omakotitaloasumiseen

Energiaremontti on nimensä mukaisesti energiaan ja erityisesti energiatehokkuuden kasvattamiseen keskittyvä remontti, jonka avulla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta. Energiaremontti sisältää erilaisia toimenpiteitä, jotka riippuvat talon nykyisestä energiankulutuksen tilasta.

Energiaremontti kannattaa ajatella ennen kaikkea investointina: se ei vain vähennä energiakustannuksia ja ympäristövaikutuksia, vaan myös parantaa asumismukavuutta ja lisää kiinteistön arvoa. Se on myös askel kohti kestävämpää tulevaisuutta – energiaremontin vaikutukset eivät ole vain taloudellisia, vaan ne vaikuttavat myönteisestä myös ympäristöön.

Energiaremontilla on useita positiivisia vaikutuksia, sillä se:

 • parantaa energiatehokkuutta ja auttaa säästämään rahaa muun muassa lämmityskustannusten pienentymisen muodossa
 • pienentää asumisen kuormittavuutta ympäristölle
 • lisää rakennusten asumismukavuutta
 • nostaa kiinteistön arvoa.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Mitä omakotitalon energiaremontti sisältää?

Energiaremontti kannattaa aloittaa kattavalla alkukartoituksella, jonka aikana käydään läpi talon nykyinen energiankulutus sekä parhaat ratkaisut energiatehokkuuden parantamiseen. Sen jälkeen on mahdollista laatia suunnitelma, jossa huomioidaan myös budjetti ja mahdollisuus avustuksiin sekä kotitalousvähennyksiin. Kuluttajana voit nimittäin hyödyntää kotitalousvähennystä, kun parannat kotisi energiatehokkuutta.

Energiaremontti sisältää usein esimerkiksi:

 • eristysten parantamista
 • ikkunoiden ja ovien vaihtoa
 • uusiutuvan energian käyttöönottoa
 • lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien päivittämistä.

Lämmöneristyksen parantaminen on yksi yleisimmistä energiaremontin toimenpiteistä erityisesti vanhemmissa omakotitaloissa. Eristyksen parantaminen voi sisältää seinien, katon ja lattian eristämistä ja sillä pyritään minimoimaan lämpöhäviöitä. Myös ikkunoiden ja ovien sekä niiden tiivistysten uusiminen edesauttaa siinä, että lämpö pysyy talon sisällä.

Myös lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä päivitetään usein energiaremonttien yhteydessä. Esimerkiksi ilmalämpöpumppu on yleinen omakotitaloasujan ratkaisu, jolla energiankulutusta voidaan vähentää helposti ja ratkaista sekä lämmitykseen että jäähdytykseen liittyvät haasteet.

Mikäli haluat hyödyntää uusiutuvaa energiaa, voivat esimerkiksi aurinkopaneelit olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Aurinkopaneelit ovat kestävä tapa tuottaa energiaa ja vähentää talon riippuvuutta perinteisistä energialähteistä, mutta ne vaativat varjottoman paikan mieluiten etelän suuntaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä energiaremontista

 • Energiaremontti voi alentaa energiakustannuksia, parantaa asumismukavuutta, vähentää ympäristövaikutuksia ja lisätä talon arvoa.

 • Energiaremontin kustannukset vaihtelevat laajasti, mutta ne vaihtelevat yleensä muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin riippuen remontissa toteutettavista toimenpiteistä. Energiaremontti kannattaa budjetoida huolellisesti ja harkita tarpeiden mukaan myös ulkopuolista rahoitusta, kuten remonttilainaa.

Mikä on EPBD-direktiivi ja miten se liittyy energiaremonttiin?

EPBD-eli Energy Performance of Buildings Directive on Euroopan unionin direktiivi, jonka tavoitteena on edistää rakennusten energiatehokkuutta sekä vähentää niiden ympäristövaikutuksia. EPBD-direktiivi on osa EU:n 55-valmiuspakettia, jolla tavoitellaan EU-jäsenmaiden päästöjen vähentämistä 55 prosentilla vuoteen 2050 mennessä. 

EPBD-direktiivin päivityksen myötä on mahdollista, että omakotitalojen energiatehokkuudelle asetetaan tavoiteluokkia tiettyihin vuosiin mennessä. Tällaisessa tapauksessa EPBD-direktiivi voi määrittää, mihin vuoteen mennessä talolle on pakko toteuttaa energiaremontti. 

 • Energiatehokkuusluokat, joihin niin sanottu pakkoremontti vaikuttaisi, ovat D-tasoa heikommat E-, F- ja G-luokat.
 • Energiatehokkaaksi pientaloksi luokitellaan energialuokkaan A kuuluvat talot, mutta rakentamismääräysten mukaan uusien talojen on oltava vähintään luokkaa B.

EPBD-direktiivi vaikuttaa sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. Direktiivin tarkoituksena on kannustaa talonomistajia parantamaan rakennusten energiatehokkuutta sekä seuraamaan sitä jatkuvasti.

Lakimuutos vaatii omakotitalon energiatodistuksen

Energiatodistus on olennainen osa energiaremonttia, sillä se antaa tarkan ja objektiivisen käsityksen talon nykyisestä energiatehokkuudesta. Nykyisen lain mukaan energiatodistusta tarvitaan uuden omakotitalon rakennusluvan hakemiseen sekä talon myymiseen ja vuokraamiseen, joten se kannattaa hankkia tai vaihtoehtoisesti päivittää energiaremonttia suunniteltaessa.

Energiatodistus kertoo omakotitalon:

 • kokonaisenergiankulutuksen
 • eri energialähteiden osuudet kokonaiskulutuksesta
 • lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien tiedot
 • mahdolliset lämpöhäviöt.

Mikäli energiatodistus kertoo talon energiatehokkuuden olevan heikko, on se hyvä signaali energiaremontin tarpeesta. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta myöntämispäivästä ja sen voi helpoimmillaan tilata netistä. Energiatodistuksen tekevä laatija kirjaa todistukseen myös ehdotuksia rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseksi, jolloin todistus toimii hyvänä pohjana energiaremontin suunnittelulle.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Energiaremontti – huomioi nämä

Ennen energiaremonttia on hyvä hoitaa energiatodistuksen lisäksi kuntoon suunnitelma remontin sisältämistä toimenpiteistä, laatia budjetti sekä hankkia tarvittavat luvat remonttia varten. On myös hyvä konsultoida ammattilaisia sekä pyytää tarjouksia useammalta toimijalta, mikäli jotain energiaremontin vaihetta ei pysty tai halua toteuttaa itse. Aidosti energiatehokkuutta parantavan remontin pystyy suunnittelemaan parhaiten ammattilainen, joka osaa huomioida kaikki osa-alueet.

Energiaremontin budjetoinnissa on hyvä huomioida:

 • energiaremontin kustannukset ja sen tuottamat säästömahdollisuudet
 • mahdollisuus avustuksiin tai verohelpotuksiin
 • rahoitusvaihtoehdot kuten remonttilaina.

Energiaremontin aikana on hyvä varautua mahdollisiin yllätyksiin, joita voi ilmetä esimerkiksi purkutöiden aikana. Mikäli käytät urakoitsijaa, kommunikaatio kannattaa pitää avoimena, jotta mahdolliset ongelmat voidaan ratkoa nopeasti. Parhaimmillaan energiaremontti on mutkaton projekti, joka tuottaa merkittäviä hyötyjä energiatehokkuudelle ja asumismukavuudelle.

 • Energiaremontin jälkeen on tärkeää tehdä loppukatselmus, jossa varmistetaan, että kaikki remontin osa-alueet ovat toteutuneet suunnitellusti. 
 • Jos olet käyttänyt remontissa ammattilaista, pyydä häneltä kaikki remonttiin liittyvät dokumentit ja laita ne talteen. 

Energiankulutuksen seuraaminen ja mittaaminen remontin jälkeen näyttää, miten suuria konkreettisia vaikutuksia energiaremontilla oli. Pyydä tarvittaessa käyttökoulutusta tai kirjallisia ohjeita uusien laitteiden tai järjestelmien käytöstä sekä selvitä, kuinka usein ne vaativat huoltoa. Jatkuva energiankulutuksen seuraaminen auttaa myös optimoimaan ja säätämään laitteita ja järjestelmiä. Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva on koonnut  hyödyllistä sivuilleen tietoa pientalon energiaremonteista ja huoltokirjan ylläpitämisestä.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitä pientalon energiaremontti maksaa?

Pientalon energiaremontin kustannukset vaihtelevat suuresti kohteesta riippuen. Yleisesti ottaen energiaremontin hinta voi vaihdella tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Kuten remontit yleensäkin, myös energiaremontit voivat sisältää odottamattomia yllätyksiä, jotka nostavat remontin hintaa.

Omakotitalon energiaremontin kustannuksiin vaikuttavat:

 • remontissa tehtävät toimenpiteet
 • talon koko ja kunto
 • talon sijainti
 • valitut materiaalit, laitteet ja järjestelmät.

Energiaremontin kustannuksiin vaikuttaa myös se, minkä verran työstä joutuu materiaalien, laitteiden ja järjestelmien lisäksi maksamaan. Ammattilaisen käyttäminen on kannattavaa, mikäli kyseessä on yhtään vaativampi työvaihe, mutta esimerkiksi yläpohjan eristäminen voi hoitua niin, että maksettavaksi jäävät vain materiaalit ja mahdollinen työvälineiden vuokra.

Energiaremontin kustannuksia pohdittaessa on hyvä muistaa, että energiaremontin tavoitteena on parantaa talon energiatehokkuutta, mikä heijastuu myös esimerkiksi lämmityskustannuksiin. Hyvin tehty energiaremontti tuottaa tulevaisuudessa säästöä, jolloin remontti maksaa yleensä itsensä takaisin tietyllä aikavälillä. Kaikenlaiset remontit nostavat myös pääsääntöisesti talon arvoa.

Näin kilpailutat remonttilainan:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Remonttilaina avuksi energiaremontin toteuttamiseen

Mikäli oma remonttibudjetti tuntuu tiukalta energiaremontin toteuttamiseen, ei remonttia välttämättä kannata sen vuoksi lykätä liian pitkälle tulevaisuuteen – heikko energiatehokkuus kasvattaa useimmiten esimerkiksi sähkölaskuja. On myös hyvä punnita sitä, tuleeko parempaa aikaa energiaremontille myöhemminkään, vai kannattaako ajatella tulevaisuuden rahansäästöä, jota hyvin tehty energiaremontti useimmiten tuottaa.

Remontin toteuttamisen tueksi voi harkita Sortterin remonttilainaa, joka taipuu monipuolisesti erilaisten energiaremonttien toteuttamiseen. Voit hakea remonttilainaa kattaaksesi joko kaikki tai osan remontin kustannuksista tarpeistasi riippuen. 

Sortterin remonttilainan keskeisiä ominaisuuksia:

 • Voit hakea remonttilainaa 1 000–60 000 euroa.
 • Voit valita laina-ajan 1 ja 20 vuoden väliltä maksusuunnitelmastasi riippuen.
 • Remonttilainojen korot vaihtelevat 4 ja 20 prosentin välillä.
 • Voit hakea remonttilainaa ilman vakuuksia tai takaajia.
 • Tavoitat yhdellä lainahakemuksella useita lainanmyöntäjiä ja saat ensimmäiset tarjoukset jopa muutamassa minuutissa.
 • Saat itse valita, hyväksytkö tarjouksen – mikäli hyväksyt, saat lainan tilillesi usein jo samana päivänä.

Sortterin lainavertailussa kilpailutettu remonttilaina on tyypillisesti 8 000–10 000 euron suuruinen. Remonttilainalla rahoitetaan sekä materiaalihankintoja että itse remonttityön osuutta. Saat itse määrittää, miten ja mihin käytät remonttilainan.

Yksi hakemus, lukuisia remonttilainatarjouksia!

Millaiset kulut ja korot remonttilaina sisältää?

Remonttilainan kokonaiskustannukset syntyvät lainasummasta, lainan korosta sekä lainan muista kuluista, kuten tilinhoito- ja avauspalkkioista. Sopivaa lainasummaa harkitessa onkin hyvä huomioida koron ja muiden kulujen vaikutus lopullisiin lainakustannuksiin.

Korko on yksi suurimmista lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavista tekijöistä. Alla olevassa taulukossa on kuvattu, miten korko vaikuttaa lainan kuukausierien ja kokonaiskustannusten suuruuteen.

Koron vaikutus lainakustannuksiin

LainasummaLainan korkoLaina-aikaKuukausieräLaina ja lainakustannukset yhteensä
8 000 €6 %5 vuotta154,66 €9 280 €
8 000 €8 %5 vuotta162,21 €9 733 €
8 000 €10 %5 vuotta169,98 €10 199 €

Remonttilainan korko määräytyy haetun lainasumman, laina-ajan sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Mitä todennäköisempänä pankki pitää sitä, että kykenet lainanhakijana maksamaan lainan takaisin suunnitelman mukaisesti, sitä pienemmän koron voit lainallesi saada. Myös lainasumma vaikuttaa korkoon: yleensä pienempien lainojen korot ovat korkeammat kuin suurempien lainojen.

Todellinen vuosikorko on luotettava mittari lainakustannusten arvioimiseen, sillä se ottaa huomioon sekä lainan koron että muut kustannukset. Tämän vuoksi Sortter järjestää remonttilainat edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan – näin lainojen kustannusten vertailu on helppoa ja nopeaa.

Korkoon voi vaikuttaa myös rinnakkaishakija, jonka käyttämistä kannattaa harkita remonttilainaa hakiessa – voit saada lainallesi pienemmän koron ja paremmat lainaehdot. Rinnakkaishakijana voi toimia esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Usein kysyttyjä kysymyksiä energiaremontista

 • Energiaremontti kannattaa toteuttaa silloin, kun omakotitalon energiatehokkuutta halutaan parantaa, kustannuksia vähentää tai ympäristövaikutuksia minimoida. Energiaremontti on erityisen järkevää suunnitella ja toteuttaa muiden remonttien yhteydessä tai esimerkiksi ennen talon myymistä.

 • Mikäli talolla on energiatodistus, kannattaa tarkistaa siitä suositellut toimenpiteet energiatehokkuuden parantamiseksi. Voit lisäksi konsultoida asiantuntijaa ja arvioida sen jälkeen, mitkä toimenpiteet sopivat parhaiten taloosi sekä remonttibudjettiisi.

 • Joitakin pienempiä energiaremontin toimenpiteitä voi tehdä itse, mutta monimutkaisempiin tehtäviin on suositeltavaa käyttää ammattilaista. Tärkeintä on varmistaa työn laatu ja turvallisuus.

 • Talon sähkönkulutusta kannattaa seurata säännöllisesti, koska silloin mahdollisiin muutoksiin on mahdollista reagoida. Äkillisesti kasvanut energiankulutus voi olla merkki esimerkiksi laiterikosta tai laitteen väärästä asetuksesta. Myös laitteiden säännöllinen huolto kannattaa, jotta energiankulutuksen piikkejä voi ennaltaehkäistä.

Kilpailuta remonttilaina Sortterilla ja säästä lainakustannuksissa

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta et maksa lainasta enempää kuin on tarpeellista. Lainojen kilpailutuksessa lainanmyöntäjät kilpailevat asiakkuudestasi ja pyrkivät tarjoamaan lainaa mahdollisimman pienillä lainakustannuksilla. Kilpailutuksen ansiosta Sortterin asiakkaat voivat saada laina-aikana satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt.

Kilpailuttaminen voi kuulostaa työläältä ja aikaa vievältä prosessilta, mutta todellisuus on toinen. Lainojen kilpailuttaminen Sortterilla on tehty helpoksi ja sujuvaksi, minkä lisäksi voit olla varma, että asiakkaana etusi on aina kaikkein tärkeintä.

Remonttilainojen kilpailuttaminen Sortterilla on:

 • Tehokasta, koska voit saada yhdellä hakemuksella jopa 20 lainatarjousta.
 • Maksutonta, sillä kilpailutat lainat aina ilmaiseksi.
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja huolehdimme siitä, että tietosi pysyvät turvassa.

Toimimme yhteistyössä yli 20 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa, jotta lainojen kilpailuttaminen onnistuisi mahdollisimman kattavasti. Kun kilpailutat lainat Sortterilla, suosittelemme sinulle aina edullisinta lainatarjousta todellisen vuosikoron perusteella. Teet kuitenkin lopullisen valinnan itse – lainojen kilpailuttaminen ei koskaan sido sinua mihinkään, vaan voit myös olla hyväksymättä yhtäkään lainatarjousta.

Voit kilpailuttaa lainat Sortterilla, jos:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • saat säännöllistä palkka- tai eläketuloa
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja olet hoitanut raha-asiasi hyvin.

Remonttilainan kilpailuttaminen Sortterilla on tehty mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi. Hakemus täytetään kätevästi verkossa: ensin valitset haluamasi lainasumman ja laina-ajan sekä ilmoitat lainan pääasiallisen tarkoituksen. Tämän jälkeen prosessi etenee tunnistautumisella tai uusien asiakkaiden kohdalla omien tietojen täyttämisellä.

On mahdollista, että luotonmyöntäjät tarvitsevat todistuksen ilmoittamistasi palkka- tai eläketuloista ennen kuin maksavat lainan tilillesi. Tämän vuoksi kaikki tarvittavat todistukset kannattaa kaivaa esiin valmiiksi jo lainahakemuksen täyttövaiheessa.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.