Kylpyhuoneremontin hinta on monen tekijän summa
# Remontti & muutto

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Kylpyhuoneremontin hinta on monen tekijän summa

Kylpyhuoneremontti nostaa asunnon arvoa ja lisää asumisen mukavuutta, mutta vaatii suunnittelua ja oikean kokoista budjettia. Käymme tässä artikkelissa läpi, mistä kylpyhuoneremontin hinta muodostuu.

Kylpyhuoneen remontointiin liittyy aina suunnittelua ja päätösten tekoa. Ennen kuin projekti edes virallisesti käynnistyy, on sen ajankohta yleensä harkittu tarkkaan ja mietitty huolella, mitä ja miten lähdetään remontoimaan sekä millaisella budjetilla.

Kylpyhuone on yksi kodin käytetyimmistä huoneista, minkä vuoksi kylpyhuoneen remontointi tuottaa hetkellisiä haasteita asumiseen. Tämän vuoksi kylpyhuoneremontin ajoitus on suunniteltava huolella, ellei tarve remontille saavu eteen täysin yllättäen vesivahingon tai kosteusvaurion muodossa.

Kylpyhuoneremontin hinta kiinnostaa monia remonttia harkitsevia. Kylpyhuoneremontille ei kuitenkaan voi antaa yksiselitteistä hintalappua, sillä remontin hinta muodostuu useammasta tekijästä ja remonttibudjetti voi lopulta ylittyä tai alittua. Huolellinen suunnittelu ja kulujen jatkuva seuraaminen auttavat hahmottamaan remonttibudjettia ja huolehtimaan siitä.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Suunnittele kylpyhuoneremontti huolellisesti

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tämä sanonta pätee myös kylpyhuoneremonttiin. Mitä huolellisemmin remontin suunnittelee ja varautuu myös mahdollisiin yllätyksiin, sitä sujuvammin remontointiprojekti etenee. 

Kylpyhuone on yleensä melko pieni tila suhteessa siihen, miten monenlaisia toimintoja sinne useimmiten mahdutetaan. Ensimmäisenä kannattaa arvioida tilan pohjaratkaisun toimivuus, sillä jos seiniä, vesipisteitä tai lattiakaivoja ei tarvitse siirtää, säästyy rahaa huomattavasti. Tällaiset suuremmat muutokset vaativat myös aikaa sekä ammattilaisen tekemää LVIS-suunnitelmaa.

 • Mikäli remontissa ei lähdetä muuttamaan pohjaratkaisua, keskitytään yleensä pintojen sekä kalusteiden päivittämiseen
 • Koska kylpyhuoneremontti haittaa väkisinkin huoneen käyttämistä ja vaatii yleensä ammattilaista työn toteuttamiseen, ei ole välttämättä järkevää uusia esimerkiksi pelkkää lattiaa, jos seinäpintoja ei ole uusittu. 
 • Kun kylpyhuoneremonttiin lähtee, kannattaa samalla vaivalla mahdollisuuksien mukaan uusia kaikki pinnat, vaikka materiaalikustannukset kasvavatkin.

Yksi kylpyhuoneremontin suurimmista kompastuskivistä voi olla epärealistinen budjetti, joka ei jätä pelivaraa materiaali- ja kalustehankintoihin tai rahaa yllättäviin käänteisiin, kuten kosteusvaurion löytämiseen. Kun budjetti on realistinen, remontissa ei tarvitse tehdä liian suuria kompromisseja ja remonttikustannukset eivät hetkauta taloutesi tasapainoa. Budjettiin on aina hyvä jättää noin 10–15 prosenttia liikkumavaraa yllätysten varalle.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kylpyhuoneremontin hinta muodostuu useasta osa-alueesta

Kylpyhuoneremontin hinta skaalautuu sen mukaan, kuinka laaja remontti on. Samassa suhteessa kasvaa myös remontin kesto. Vaikka materiaalikustannusten ajatellaan usein olevan suurin osa remontin hintaan, todellisuudessa työn osuus vie keskimäärin puolet budjetista. Tavallinen saunallisen kylpyhuoneen remontointi on arvoltaan noin 10 000–20 000 euroa, mikäli tilaratkaisuja ei muokata ja materiaalit eivät ole kalleimmasta päästä.

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • suunnittelutyö
 • LVIS-kuvat ja lupamaksut
 • kaluste- ja materiaalivalinnat
 • muut rakennusmateriaalit
 • väliaikaisasuminen
 • suojaus, jätemaksut ja siivous
 • asbestikartoitus (tarvitaan ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa)
 • purku- ja remonttityöt
 • rakenteiden kuivaus.

Mitä useampaan työvaiheeseen tarvitaan ammattilaista, sitä suuremmaksi työn hinta remontin kokonaiskustannuksissa nousee. Ammattilaisen käyttämisestä ei kuitenkaan kannata tinkiä, koska osan työvaiheista saa toteuttaa vain niihin pätevöitynyt henkilö. Lisäksi kylpyhuoneesta tulee varmemmin pitkäikäinen, kun työn on suorittanut ammattilainen.

Kylpyhuoneremontin hinnan osalta on syytä muistaa, että remontoitu kylpyhuone nostaa asunnon arvoa ja lisää asumismukavuutta. Remonttiin satsattu raha on siis omanlaisensa sijoitus, jonka voi saada parhaassa tapauksessa takaisin asunnon myyntihetkellä ja joka voi myös vaikuttaa siihen, että asunto on kiinnostava potentiaalisten ostajien tai vuokralaisten silmissä. 

Kylpyhuoneremontin hintaan voi vaikuttaa omilla valinnoilla

Remontin tekemiseen uppoaa aina rahaa, mutta tietyillä valinnoilla rahaa voi myös säästää. 

Remontti on hyvä budjetoida ja pitää kirjaa kaikista kuluista aina remontin valmistumiseen saakka. Remontin aikana mieleen voi tulla hankintoja, joita budjettiin ei ole tajunnut kirjata ja ajantasainen lista kuluista mahdollistaa niiden tekemisen varatun budjetin puitteissa. 

Mitä laajempi kylpyhuoneremontista tulee, sitä tärkeämpää urakoitsijoiden kilpailuttaminen on. Eri yritysten tarjouksissa voi olla jopa tuhansien eurojen eroja, vaikka on hyvä muistaa, ettei valintaa kannata perustaa pelkkään hintaan. 

 • On hyvä muistaa myös verovähennys, sillä kylpyhuoneremontin työn osuuden voi vähentää joko kokonaan tai osittain kotitalousvähennyksenä omassa verotuksessaan.
 • Vaatimuksena on, että vähennys on suuruudeltaan vähintään 2 400 euroa vuodessa ja työn suorittava yritys on ennakonperintärekisterissä.
 • Koska kotitalousvähennys on henkilökohtainen, puolison kanssa korkein vähennyksen suuruus on 4 800 euroa.

Yksi hakemus, useita lainatarjouksia!

Kilpailuta remonttilaina kylpyhuoneremonttiasi varten

Huolellinen budjetointi auttaa hahmottamaan kylpyhuoneremontin kokonaiskustannukset, jolloin myös omien säästöjen riittävyyttä pystyy arvioimaan. Mikäli säästöt eivät riitä tai niitä ei halua käyttää, voi remonttilainan ottaminen nousta harkittavien asioiden joukkoon. Mikäli remontin kustannusten kattamiseen tarvitsee ulkopuolista rahoitusta, kannattaa sitä hakea ajoissa ennen ensimmäisen maksun suorittamista.

Remonttilainaa, kuten mitä tahansa muutakin lainaa, tulee hakea vain omien tarpeiden mukaan. Lainan hakemisessa tärkeintä on löytää omiin tarpeisiin soveltuva lainasumma sekä takaisinmaksuaika ja maksuerän suuruus, jotta lainan maksaminen takaisin ei kuormita taloutta liikaa. 

Sortterilla remonttilainaa voi hakea:

 • 60 000 euroon saakka
 • alkaen 4 % korolla
 • valitsemallasi laina-ajalla 1 ja 20 vuoden välilltä
 • ilman vakuuksia tai takaajia.

Myös lainaa hakiessa on mahdollista säästää rahaa kilpailuttamalla lainat. Kilpailutuksen perusideana on laittaa lainanmyöntäjät kilpailemaan asiakkuudestasi ja antamaan kilpailijoita paremman tarjouksen. Remonttilainan kilpailuttaminen Sortterilla on helppoa, turvallista ja maksutonta, eikä pelkkä lainojen kilpailuttaminen sido sinua ottamaan lainaa.

Voit hakea remonttilainaa Sortterilta, mikäli olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Toimimme yhdessä vain luotettavana pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa ja voit olla varma, että olemme aina asiakkaan puolella. 

Remonttilainan kilpailutus etenee vaihe vaiheelta:

 1. Täytä hakemus huolellisesti netissä ja lähetä se.
 2. Vertaile saamasi lainatarjoukset – Sortterilla saat ne aina edullisuusjärjestyksessä.
 3. Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva laina.
 4. Jää odottamaan, että rahat tulevat tilillesi – usein jopa samana päivänä.
Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.