Kylpyhuoneremontti on laaja mutta vaivan arvoinen projekti

Nykyään kylphyuoneista halutaan tehdä keitaita, joissa arjen kiireet unohtuvat. Suomessa kylpyhuoneen yhteydestä löytyy usein sauna ja kenties myös kodinhoitohuone tai pukeutumistila. Kylpyhuonekokonaisuus on siis varsin laaja, joten kylpyhuoneremontti on myös usein kodin laajimpia remontteja. Mikäli harkitset remonttilainaa kylpyhuoneremonttia varten, kannattaa laina kilpailuttaa Sortterilla.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Nykyään kylphyuoneista halutaan tehdä keitaita, joissa arjen kiireet unohtuvat. Suomessa kylpyhuoneen yhteydestä löytyy usein sauna ja kenties myös kodinhoitohuone tai pukeutumistila. Kylpyhuonekokonaisuus on siis varsin laaja, joten kylpyhuoneremontti on myös usein kodin laajimpia remontteja. Mikäli harkitset remonttilainaa kylpyhuoneremonttia varten, kannattaa laina kilpailuttaa Sortterilla.

Päivitetty:

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja:

Teemu Pasanen

Laatuvarmistettu

Miten kylpyhuoneremontti etenee?

Koska kyseessä on suhteellisen laaja remontti, kylpyhuoneremonttia suunnittelevan henkilön on otettava huomioon useita asioita. Kaikkiin remontteihin mielletään monenlaista epävarmuutta niin projektin etenemisen kuin budjetinkin suhteen, joten huolellinen suunnittelu on tärkeää.

Ennen kylpyhuoneremontin aloittamista

Taloyhtiön säännöt ja luvat:

 • Kartoita taloyhtiön säännöt ja määräykset remontin suhteen. Yhtiöjärjestys ja taloyhtiön remonttiohjeet antavat ohjeita siitä, mitä remontissa on otettava huomioon.
 • Tarvitset taloyhtiön luvan, jos remontti vaikuttaa rakenteisiin, vesijohtoihin tai viemäriin. Pienemmissä pintaremonteissa lupa ei yleensä ole tarpeen.
 • Kylpyhuoneremontti aiheuttaa melua ja pölyä. Hyvä tapa on ilmoittaa naapureille remontista ja sen arvioidusta kestosta.

Asukkaan vastuut:

 • Laadi realistinen aikataulu, joka ottaa huomioon kaikki remonttivaiheet sekä mahdolliset odottamattomat viivästykset.
 • Tarkista, mitkä remontin osat kuuluvat asukkaan vastuulle ja mitkä taloyhtiön. Esimerkiksi vesieristyksen ja viemärien kunnossapito voi kuulua yhtiön vastuulle.
 • Vaikka palkkaisit ammattilaisia, on hyvä seurata remontin etenemistä ja varmistaa, että työ tehdään sovitun suunnitelman mukaisesti.

Tarvittavat toimenpiteet:

 • Tee kosteuskartoitus, jotta varmistetaan, ettei piilossa olevia kosteusvaurioita jää korjaamatta.
 • Valitse kylpyhuoneeseen sopivat materiaalit ja kalusteet, ota huomioon niiden kosteudenkesto ja käytännöllisyys.
 • Laadi tai tilaa suunnitelma sähkö- ja LVI-töiden osalta. Varmista, että ne tehdään voimassa olevien määräysten mukaan.

Remontin aikana

 1. Suojaa huoneiston muut osat pölyltä ja liasta.
 2. Pidä yhteyttä urakoitsijaan ja isännöitsijään. On tärkeää, että kaikki osapuolet ovat ajan tasalla remontin etenemisestä.
 3. Tarkkaile remontin laatua säännöllisesti ja varmista, että kaikki tehdään sovitusti.

Remontin jälkeen:

 1. Huolehdi perusteellisesta loppusiivouksesta, jotta kylpyhuone on heti käyttövalmis.
 2. Tee loppukatselmus urakoitsijan kanssa ja varmista, että kaikki on tehty sopimuksen mukaisesti.
 3. Pyydä ja säilytä kaikki takuudokumentit ja urakoitsijan antamat ohjeet mahdollisia tulevaisuuden tarpeita varten.
 4. Informoi taloyhtiötä remontin valmistumisesta, ja jos vaaditaan, järjestä loppukatselmus isännöitsijän tai taloyhtiön edustajan kanssa.

Kosteat tilat ovat kotisi herkimpiä tiloja, joten niiden yhteydessä vaaditaan erityistä huolellisuutta ja ammattitaitoa. Hyvin suunniteltu ja oikein toteutettu kylpyhuoneremontti lisää tuntuvasti asuntosi arvoa ja tuo kaivattua arjen luksusta pitkäksi aikaa.

Kylpyhuoneremontin toteuttaminen on merkittävä taloudellinen päätös. On olennaista arvioida oma taloudellinen tilanne ja maksuvara ennen remontin toteuttamista. Mikäli ulkopuolinen rahoitus tulee tarpeeseen, kannattaa remonttilainat kilpailuttaa Sortterin kautta: Sortterin avulla voit vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainaehtoja ja löytää talouteesi sopivan vaihtoehdon, jolla toteuttaa kylpyhuoneunelmasi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Kuinka kauan kylpyhuoneremontti kestää?

Kylpyhuoneremontin kesto voi vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta ja materiaalien saatavuudesta. Erityisesti viime vuosina on ollut yleistä, että rakennusalalla materiaalien pitkät toimitusajat ovat tuoneet odottamattomia lisäviikkoja projekteihin. 

Pienet päivitykset:

Maalaus, uusien kalusteiden asennus, pienet korjaukset: parista päivästä viikkoon

Keskitason remontti eli tyypillinen kylpyhuoneremontti:

Laattojen uusiminen, uusien kalusteiden ja varusteiden asennus, mahdollisesti kevyitä putkitöitä: 2–4 viikkoa

Täydellinen remontti:

Vanhan kylpyhuoneen täydellinen purkaminen, uudet putkityöt, sähkötyöt, kosteuseristys, laatoitus, kalusteiden asennus: 4–8 viikkoa tai kauemmin

Erittäin laaja ja yksityiskohtainen remontti:

Rakenteelliset muutokset, laajennukset, korkealaatuisten materiaalien käyttö ja yksilölliset ratkaisut: 8–12 viikkoa tai enemmän

Suunnittele kylpyhuoneremontti huolella

Koska aikataulu voi vaihdella monista eri tekijöistä, kannattaa jo suunnitteluvaiheessa varata projektille hieman ylimääräistä aikaa, jotta turhilta aikataulupaineilta vältytään. Kun etenet organisoidusti suunniteltujen vaiheiden mukaan, projekti etenee hallitusti:

 • Suunnittelu ja suunnittelijan tai arkkitehdin kanssa konsultointi
 • Rakennuslupien hakeminen, jos tarpeen
 • Urakoitsijoiden valinta ja aikataulujen sopiminen
 • Materiaalien valinta ja tilaaminen
 • Purkutyöt
 • Putki- ja sähkötyöt
 • Kosteuseristys ja vedeneristystyöt
 • Laatoitus ja pintamateriaalien asennus
 • Kalusteiden ja varusteiden asennus
 • Viimeistelytyöt ja siivous

Hyvä kommunikaatio ja realististen odotusten asettaminen kaikille osapuolille varmistavat, että prosessi sujuu mahdollisimman tehokkaasti ja tyydyttävästi.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta lienee kaikkein eniten kyseistä remonttia suunnittelevia kiinnostava asia. Luonnollisesti laajan remontin hintaan liittyy paljon vaihtuvia tekijöitä, mutta kylpyhuoneen koko on kaikkein ratkaisevin tekijä. Materiaalit, työn vaativuus sekä asunnon ikä ja kunto vaikuttavat myös oleellisesti kokonaisuuteen.

Vanhemmissa asunnoissa voi olla tarve putkien tai sähköjen uusimiseen, mikä nostaa remontin hintaa. Lisäksi mahdolliset yllättävät vauriot voivat ilmetä vasta purkutöiden yhteydessä. Lisäksi vanhemmissa kylpyhuoneissa on suurempi riski kosteus- ja homevaurioille, joiden korjaaminen voi merkittävästi nostaa remontin hintaa.

Toki pitää myös muistaa, että kaikille kylpyhuoneremontti ei tarkoita tilan kokonaisvaltaista uusimista. Edullinen kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa esimerkiksi laattojen maalaamisella ja kalusteiden vaihdolla.

Remontin laajuus ja sen vaikutus kokonaiskustannuksiin:

 • Jos kyseessä on pelkkä pintaremontti, jossa uusitaan esimerkiksi kalusteet, maalataan seinät tai vaihdetaan laattoja, hinta voi olla muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin.
 • Koko kylpyhuoneen uudistaminen, mukaan lukien vesieristeet, laatoitus, kalusteet ja varusteet, maksaa keskimäärin 5 000–15 000 euroa.
 • Jos tehdään täydellinen remontti, johon sisältyy putkien ja viemäreiden uusiminen, sähkötöitä sekä mahdollisesti tilan uudelleenjärjestelyä, hinnat voivat nousta 10 000–30 000 euroon tai enemmän.

Kylpyhuoneremontin budjetointi

 1. Selvitä tarkasti, mitä haluat tehdä ja pyydä useita tarjouksia eri urakoitsijoilta. Muista, että halvin tarjous ei välttämättä ole paras.
 2. Valitse laadukkaat ja kestävät materiaalit, mutta ole realistinen budjetin suhteen. Materiaalivalinnoilla on merkittävä vaikutus kokonaiskustannuksiin.
 3. Varaudu odottamattomiin kustannuksiin. On suositeltavaa lisätä budjettiin 10–20 %:n varaus mahdollisia yllättäviä kustannuksia varten.
 4. Harkitse, onko jotain, minkä voit tehdä itse säästääksesi kustannuksissa. Jätä kuitenkin ammattitaitoa vaativat toimet erityisesti kosteissa tiloissa ammattilaisille, mikäli kokemusta ei itseltäsi löydy.

Esimerkkilaskelmia kylpyhuoneremontin hinnoista

Pintaremontti:Perusremontti:Täysremontti:
Laatat ja tarvikkeet: 1 000-3 000 €Laatat ja tarvikkeet: 2 000-5 000 €Laatat ja tarvikkeet: 3 000-7 000 €
Kalusteet: 500-2 000 €Vesieristys ja muut LVI-työt: 1 000-4 000 €Putkityöt: 2 000-10 000 €
 Kalusteet ja varusteet: 2 000-4 000 €Sähkötyöt: 1 000-5 000 €
  Kalusteet ja varusteet: 3 000-6 000 €
Työn osuus: 1 000-3 000 €Työn osuus: 3 000-7 000 €Työn osuus: 5 000-12 000 €
   
Yhteensä: 2 500-8 000 €Yhteensä: 8 000-20 000 €Yhteensä: 14 000-40 000 €
 • Muista, että nämä ovat vain suuntaa antavia hintoja, ja todelliset kustannukset voivat vaihdella suuresti.
 • On tärkeää pyytää tarjouksia useammalta eri kumppanilta ja tehdä kattava budjetti ennen remontin aloittamista.
 • On myös järkevää hyödyntää lähipiiristäsi löytyviä suosituksia.

Muista hyödyntää myös kotitalousvähennys, joka voi tuoda merkittävää säästöä, kun palkkaat ammattilaisia remonttitöihin. Vähennys on tarkoitettu juuri tällaisiin tilanteisiin ja se voi kattaa osan työn kustannuksista.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kylpyhuoneremontti itse tehtynä

Hyvät puolet:

 • Työvoimakulut ovat merkittävä osa remontin kokonaiskustannuksia ja niiden säästäminen voi pienentää budjettia huomattavasti.
 • Voit työskennellä omaan tahtiisi ja tehdä muutoksia lennossa ilman, että se vaikuttaa muiden aikatauluihin.
 • Itse tekeminen voi olla palkitsevaa ja antaa lisäarvoa kodin henkilökohtaiseen tunteeseen.

Huonot puolet:

 • Kosteiden tilojen työssä on noudatettava tarkkoja rakennusmääräyksiä, ja työn on täytettävä tiukat standardit.
 • Virheet voivat johtaa suuriin ongelmiin, kuten kosteus- ja homevaurioihin, jotka ovat kalliita korjata.
 • Tee-se-itse-projektit voivat viedä kauemmin kuin ammattilaisten tekemät, varsinkin jos opettelet uusia taitoja matkan varrella. Henkinen paine kasvaa usein projektin edetessä.

Kylpyhuoneremontti ammattilaisen tekemänä

Hyvät puolet:

 • Ammattilaiset ymmärtävät rakennusmääräykset ja ovat koulutettuja toteuttamaan työt oikein, mikä vähentää kosteusvaurioiden tai rakennusvirheiden riskiä.
 • Ammattilaiset saattavat työskennellä nopeammin, koska heillä on kokemusta ja he ovat tehneet vastaavia töitä aiemmin.
 • Projekti ei vaadi sinulta aikaa ja vaivaa, ja voit olla varma, että työ tehdään oikein.

Huonot puolet:

 • Työvoiman kustannukset nostavat remontin hintaa merkittävästi.
 • Kommunikointiin liittyvien virheiden riski kasvaa silloin, kun projektissa on useita ulkopuolisia tekijöitä.

Näin kilpailutat lainat Sortterilla:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Miten kylpyhuoneremontissa kannattaa olla itse avuksi?

Oman työnpanoksen hyödyntäminen riippuu useista tekijöistä, kuten taidoistasi, budjetistasi, aikataulustasi ja remontin vaatimasta työstä. Kylpyhuone on kodin herkimpiä tiloja, jossa virheet voivat johtaa kosteusvaurioihin ja suuriin lisäkustannuksiin. Tässä on muutamia seikkoja, jotka auttavat päätöksenteossa:

 • On suositeltavaa, että vesieristyksen tekee aina sertifioitu ammattilainen, sillä tämä työ on kriittinen kosteusvaurioiden estämisessä.
 • Nämä ovat myös töitä, joita ei tulisi tehdä itse, ellei sinulla ole tarvittavaa koulutusta ja sertifiointeja.
 • Jos olet kokenut näissä töissä, voit harkita niiden tekemistä itse säästääksesi rahaa.
 • Purkutöitä voi tehdä itse, jos sinulla on oikeat työkalut ja ymmärrys siitä, mitä voit turvallisesti purkaa ilman rakenteiden vahingoittamista.

Jos päätät palkata ammattilaisen, voit silti säästää kustannuksissa auttamalla valmistelutyössä, kuten vanhan kylpyhuonekaluston purkamisessa ja tilan tyhjentämisessä ennen ammattilaisten saapumista.

Saat yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Toteuta kylpyhuoneunelmat – kilpailuta remonttilainat Sortterilla

Kylpyhuoneremontti on usein sekä kodin viihtyvyyden että arvon kohottaja. Se voi muuttaa aamurutiinisi luksukseksi ja lisätä asumismukavuutta merkittävästi. Laadukas remontti vaatii kuitenkin investointia, ja tässä kohtaa remonttilaina voi tulla ajankohtaiseksi. 

Suunnittelitpa sitten pientä pintaremonttia tai kokonaisvaltaista kylpyhuoneen uudistusta, rahoitusvaihtoehtojen vertailu on aina järkevää. Sortter tarjoaa mahdollisuuden hakea remonttilainaa 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Sortterin kautta lainojen kilpailuttaminen voi johtaa säästöihin, sillä autamme sinua löytämään markkinoiden edullisimman koron ja parhaat lainaehdot juuri sinun remonttiisi.

Lainan hakuprosessi on helppo ja nopea. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden valita lainasumma ja -aika omien tarpeiden mukaisesti. Palvelumme käyttäminen on ilmaista ja lainatarjoukset saapuvat usein jo muutamassa minuutissa. Voit hakea remonttilainaa ilman vakuuksia tai takaajia, ja lainasumma on mahdollista saada tilille jo samana päivänä.

Remonttilainan hakeminen pähkinänkuoressa:

1. Remonttilainan kilpailuttaminen

Sinulla on mahdollisuus hakea remonttilainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Remonttilainan korko voi olla edullisimmillaan 4% ja laina-aika vaihtelee tyypillisesti 1-20 vuoden välillä. Remonttilaina on usein vakuudeton.

2. Hakuprosessi

Hakuprosessi on helppo ja nopea. Voit tehdä turvallisen hakemuksen Sortterin nettisivuilla. Saat lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan.

3. Remontin rahoituksen harkinta

Remontin kustannukset kannattaa selvittää tarkkaan, koska siihen vaikuttavat useat eri tekijät. Pohdi myös, voitko hyödyntää omaa työpanostasi kustannusten minimoimiseksi. Muista kuitenkin kotitalousvähennys, jos käytät ulkopuolista työvoimaa. Kun hankit rahoituspäätöksen etukäteen, remontti etenee sujuvasti ilman rahoitushuolia.

4. Sortterin palvelulupaus

Sortter on suomalainen palvelu, joka on aina asiakkaan puolella. Sinulla on mahdollisuus saada Sortterin kautta yhdellä hakemuksella räätälöidyt rahoitustarjoukset useilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. 

5. Edut ja turvallisuus

Lainavertailun etu on siinä, että varmistat aina kilpailukykyiset lainaehdot remonttilainallesi. Voit saada entistä paremmat ehdot, jos haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Remonttilainaa voidaan hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Ylimääräiset lyhennykset ovat mahdollisia ilman lisäkuluja.

Maksusuunnitelma on joustava: voit maksaa lainan takaisin kuukausittain tasaerissä. Voit myös halutessasi lyhentää lainaa nopeammin tai maksaa sen kokonaan pois ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. On myös mahdollista hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan, kuten avio- tai avopuolison kanssa, mikä voi johtaa parempiin ehtoihin.

Sortter on 100 % suomalainen palvelu ja olemme aina asiakkaan puolella. Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailupalvelu. Vertailemme lainatarjoukset todellisen vuosikoron perusteella, mikä helpottaa aidosti edullisen vaihtoehdon löytämistä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Kylpyhuoneremontti on laaja projekti, joten ennen sitä on hyvä huomioida asukkaan omat vastuut sekä taloyhtiön vastuut ja näin ollen tarkistaa taloyhtiön säännöt ja selvittää luvat. Lisäksi aikataulu ja budjetti täytyy huolehtia kuntoon.

 • Luonnollisesti laajan remontin hintaan liittyy paljon vaihtuvia tekijöitä, mutta kylpyhuoneen koko on kaikkein ratkaisevin tekijä. Materiaalit, työn vaativuus sekä asunnon ikä ja kunto vaikuttavat myös oleellisesti kokonaisuuteen. Vanhemmissa asunnoissa voi olla tarve putkien tai sähköjen uusimiseen, mikä nostaa remontin hintaa. On myös hyvä huomioida, tekeekö vain pienempää pintaremonttia vai uusiiko koko kylpyhuoneen.

 • Kylpyhuoneremontin kesto voi vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta ja materiaalien saatavuudesta. Tyypillisesti keskisuuri kylpyhuoneremontti kestää noin neljä viikkoa, mutta kesto voi vaihdella aina parin päivän pintaremontista 12 viikon kokonaisvaltaiseen remonttiin.

 • Kilpailuttaminen on helppoa ja ilmaista. Lisäksi ainoastaan kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, että löydät talouteesi sopivan lainavaihtoehdon reiluin ehdoin.

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja

Teemu Pasanen

Teemu on kokenut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Hän on työskennellyt monipuolisissa kaupallisissa rooleissa yli 15 vuoden ajan. Tuoreena yrittäjänä Teemu on päässyt kokemaan myös muuttuvan työelämän, ja yrittäjyys onkin tuonut hänen uralleen uutta intoa. Tällä hetkellä Teemu toimii kirjallisen viestinnän ja sisällöntuotannon sekä hakukoneoptimoinnin parissa.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.