ChatGPT kertoo kulutusluoton hyödyt, me purimme ne auki
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

ChatGPT kertoo kulutusluoton hyödyt, me purimme ne auki

Kysyimme tekoälyltä, millaisia hyötyjä kulutusluotot sisältävät. ChatGPT vastasi kysymykseemme kertomalla viisi kulutusluoton keskeisintä hyötyä – lue ne tästä artikkelista.

Tarve lainalle voi ilmaantua eteen yllättäen, kun esimerkiksi kodinkone hajoaa tai elämäntilanteen muuttuessa auton hankkimisesta tuleekin ajankohtaista. Mikäli rahaa ei ole säästössä tarpeeksi tai säästöjä ei syystä tai toisesta halua käyttää, on laina harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joka soveltuu hyvin monenlaiseen tarpeeseen. Yleensä kulutusluottoa haetaan pidempään suunnitellun hankinnan toteuttamiseen eli sillä esimerkiksi remontoidaan tai ostetaan auto. Toisaalta kulutusluotto sopii myös pienempien hankintojen, kuten kodinkoneiden tai huonekalujen ostamiseen. Kulutusluottoa voi käyttää lisäksi lainojen yhdistämiseen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Kulutusluotto sisältää ChatGPT:n mukaan ainakin viisi keskeistä hyötyä

Hakijan tarpeisiin hyvin mukautuvalla kulutusluotolla on useita hyötyjä. ChatGPT on marraskuussa 2022 lanseerattu chatbot eli keskusteleva tekoälysovellus, joka kerää tietoa erilaisista aiheista ja kirjoittaa ne pyydettyyn muotoon. Pyysimme ChatGPT:tä kertomaan kulutusluoton hyödyt ja kopioimme tekoälyn antamat vinkit alle muokkaamatta niitä millään tavalla. Käymme hyödyt seuraavaksi läpi ja jatkamme tekoälyn ajatuksia.

Ole hyvä, ChatGPT – kerro meille kulutusluoton hyödyistä!

Kulutusluotolla on useita etuja, jotka voivat tehdä siitä houkuttelevan vaihtoehdon tietyissä tilanteissa. Tässä on joitain kulutusluoton hyötyjä:

1. Joustavuus ja välitön rahoitus: Kulutusluotot tarjoavat joustavan rahoitusvaihtoehdon, jonka avulla voit saada välitöntä rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Voit käyttää kulutusluottoa esimerkiksi kodin remontointiin, auton ostamiseen tai lomamatkan rahoittamiseen. Tällä tavoin saat tarvitsemasi rahat nopeasti ilman, että sinun tarvitsee säästää pitkään tai odottaa muita rahoitusvaihtoehtoja.

Kulutusluoton joustavuus on yksi sen keskeisimmistä eduista, minkä rinnalle ChatGPT nosti myös nopeuden. Pidempään harkittujen lainatarpeiden ohella kulutusluotto sopii myös tilanteisiin, joissa tarve rahalle tulee eteen yllättäen. Kulutusluoton hakemista tulee kuitenkin aina harkita tarkkaan, sillä luoton ottaminen on sitoumus ja sen ottaessasi sitoudut myös maksamaan kulutusluoton takaisin. Kannattaa siis miettiä, onko rikkoutunut kodinkone vai äkkilähtö ulkomaille tärkeämpi motiivi kulutusluoton hakemiselle.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

2. Helppous ja vaivattomuus: Kulutusluoton hakeminen voi olla verrattain yksinkertaista ja nopeaa. Monet rahoituslaitokset tarjoavat online-hakemusprosesseja, jotka mahdollistavat lainan hakemisen mukavasti omalta kotisohvalta. Tämä tekee kulutusluoton hankkimisesta vaivatonta ja kätevää.

Parhaassa tapauksessa kulutusluottoa on sujuvaa ja nopeaa hakea. Kuten ChatGPT:kin osaa kertoa, useat kulutusluottoja tarjoavat tahot mahdollistavat lainan hakemisen verkossa. Myös Sortterin lainavertailupalvelu toimii verkossa ja voit yhdellä hakemuksella tavoittaa kaikki yhteistyökumppanimme. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voit yhdellä hakemuksella saada jopa kymmeniä lainatarjouksia.

3. Ei vakuuksia: Useimmat kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tarjota omaisuuttasi tai muita varoja lainan vakuudeksi. Tämä voi olla hyödyllistä, jos sinulla ei ole suuria omaisuuksia tai et halua sitoa omaisuuttasi lainan saamiseksi.

Vakuudettomuus on selkeä kulutusluottojen hyöty, sillä se nopeuttaa hakemusprosessia huomattavasti. Tämä johtuu osaltaan siitä, että kulutusluotot ovat yleisesti ottaen lainasummaltaan pienempiä – esimerkiksi Sortterin kautta voit hakea kulutusluottoa aina 60 000 euroon saakka. Suuremmat lainat, kuten asuntolaina, vaativat vakuuksia ja mahdollisesti myös takaajia, jolloin lainan hakemisessa kestää kauemmin.

4. Joustavat takaisinmaksuehdot: Kulutusluotoissa on yleensä joustavat takaisinmaksuehdot, jotka voivat mukautua yksilöllisiin taloudellisiin tarpeisiin. Voit usein valita takaisinmaksuajan ja kuukausittaisen lyhennyssumman, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Tämä auttaa sinua hallitsemaan takaisinmaksua paremmin ja tekemään sen omien mahdollisuuksiesi mukaan.

Tämä on tärkeä hyöty erityisesti siksi, että ChatGPT nosti samalla esiin myös kulutusluoton takaisinmaksun suunnittelun. Vaikka kulutusluoton hakeminen on parhaimmillaan helppoa ja nopeaa, tulee sinun jo ennen sen hakemista tietää, että pystyt maksamaan luoton takaisin sovitussa ajassa ja sovitun mukaisissa maksuerissä. Mitä nopeammin kulutusluoton pystyy maksamaan pois, sitä pienemmäksi sen kustannukset jäävät, mutta toisaalta on tärkeä huolehtia siitä, etteivät liian suuret maksuerät kuormita talouttasi liikaa.

5. Taloudellisen puskurin luominen: Kulutusluotto voi auttaa sinua luomaan taloudellisen puskurin tai selviytymään äkillisistä rahoitustarpeista. Jos sinulla ei ole tarpeeksi säästöjä hätätilanteisiin, kulutusluotto voi tarjota nopean rahoitusvaihtoehdon odottamattomien kulujen kattamiseksi.

Säästäminen on paras tapa luoda taloudellista puskuria, mutta aina siihen ei ole mahdollisuutta, eikä elämän jokaista käännettä voi ennustaa. Mikäli joudut taloudellisesti tukalaan tilanteeseen esimerkiksi auton hyytyessä tien päälle, voit mahdollisuuksien mukaan hakea kulutusluottoa remontointikustannuksista selviämiseen. Tällöinkin on syytä varmistua ensin siitä, että kulutusluoton voi maksaa takaisin sovitun mukaisesti.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Kulutusluotto sopii tilanteeseen, jossa oma talous on tasapainossa

Kulutusluoton hyötyjen listaamisen lisäksi ChatGPT kirjoitti myös loppukaneetin kulutusluottoihin liittyen:

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kulutusluotto ei sovi kaikille tilanteille, ja sen käyttöön liittyy riskejä. Ennen kulutusluoton ottamista on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanne, takaisinmaksukyky ja harkita muita vaihtoehtoja.

ChatGPT on oikeassa: kun hahmotat taloudellisen tilanteesi, takaisinmaksukykysi ja olet käynyt läpi vaihtoehtosi tullen siihen tulokseen, että kulutusluoton hakeminen on kannattavaa, ei kulutusluotto todennäköisesti horjuta taloutesi tasapainoa. Lainan hakemista on aina syytä harkita tarkkaan riippumatta siitä, minkä suuruinen lainasumma on kyseessä.

Muista nämä, kun harkitset kulutusluottoa:

 1. Laske tarpeisiisi sopiva kulutusluoton määrä – kulutusluottoa on turha hakea enempää kuin oikeasti on tarpeellista.
 2. Määritä sinulle sopiva takaisinmaksuaika ja maksuerän suuruus – molemmat vaikuttavat lainan kustannuksiin.
 3. Huomioi kulutusluoton todellinen vuosikorko, joka kertoo luoton kokonaiskustannuksen.
 4. Kilpailuta kulutusluotot, ettet maksa turhasta.

Mikäli haluat kilpailuttaa kulutusluotot nopeasti, vaivattomasti ja maksuttomasti, onnistuu se lainavertailupalvelussamme, joka on tutkitusti Suomen luotettavin. Olemme aina asiakkaamme puolella ja esitämme saamasi lainatarjoukset edullisuusjärjestyksessä ilman piilokuluja tai pikkuprinttejä.

Voit kilpailuttaa kulutusluotot Sortterilla, mikäli:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla on säännölliset tulot (palkka tai eläke)
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.
Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin