Haaveissa piharemontti? Muista nämä
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Haaveissa piharemontti? Muista nämä

Kesän lämpimät päivät houkuttelevat ulos ja viettämään aikaa omalla pihalla. Silloin on tärkeää, että piha vastaa omia tarpeita ja mieltymyksiä. Piharemontti voi olla pienimuotoista pihan päivittämistä tai koko pihan laittamista uusiksi. Ennen kuin aloitat, huomioi muutama tärkeä seikka.

Onko haaveissasi piha, jossa voi juoksennella, potkia palloa ja telmiä koirien kanssa, tai puutarha jossa kasvit ja runsaat kukkapenkit luovat vehreän, tuoksuvan maailman, tai ehkäpä jättimäinen patio grillauspaikkoineen ja lepotuoleineen? Piha voi olla mitä vain – tärkeintä on, että se on juuri itselle sopiva. 

Uutta taloa rakennettaessa pihaa pääsee muotoilemaan alusta asti itselleen sopivaksi. Jos piha on jo valmiina, voi päästä pienemmällä työmäärällä ja päivittää vain tarvittavin osin pihaa vastaamaan omaa tyyliä tai tarpeita. Kun etsit vinkkejä oman pihan ratkaisuihin, kannattaa hyödyntää niin nettiä kuin sosiaalista mediaa, josta valmiita ideoita löytyy yllin kyllin. 

Jos haaveilet piharemontista, kannattaa jo aluksi tuumia hetki käytössä olevaa budjettia sekä rahoitusta. Varsinkin laajat muutostyöt voivat maksaa useampia tuhansia euroja töineen ja materiaaleineen.  Rahoitus on hyvä olla valmiina, kun piharemonttia aletaan laittaa käytäntöön, jotta kaikki sujuu jouhevasti.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Käytä riittävästi aikaa piharemontin suunnitteluun

Piharemontin pohjana on hyvä suunnitelma. Se varmistaa yhtenäisen ja toimivan kokonaisuuden. Suunnitelma auttaa selkeyttämään omia toiveita ja suhteuttamaan niitä käytettävissä oleviin resursseihin. Suunnittelu auttaa konkretisoimaan ideat omassa pihassa toimiviksi ratkaisuiksi. 

Suunnitelmassa huomioidaan tarpeen mukaan 

 • asemakaavamääräykset 
 • maan alla kulkevat putket ja johdot
 • sadeveden ohjaus ja lumenkasauspaikat
 • pihan koko, muodot ja sijainti
 • tarvittavat toiminnallisuudet ja rakenteet
 • turvallisuus 
 • pihan hoidettavuus.

Suunnittelun ensimmäinen vaihe on päättää, teetätkö piharemontin kokonaan tai osittain ammattilaisella vai teetkö sen itse. Mikäli intoa ja perehtyneisyyttä riittää, voit tehdä sekä suunnitelman että remontin ilman ulkopuolisen apua. Jos projekti on iso eikä oma tieto tai taito aivan riitä, ammattilaisen hyödyntäminen voi olla kannattava vaihtoehto, jotta tärkeät asiat tulee huomioitua.  

Huolimatta siitä, kuka suunnitelman tekee, alkaa suunnittelu aina omista tarpeista ja unelmista. Aloita pohtimalla, mitä pihalla ylipäätään halutaan tehdä: onko se rento oleskelupaikka, halutaanko siellä viettää aktiivista perheaikaa pihapelejä pelaillen vai halutaanko siellä touhuta kukkapenkkien ja kasvimaan parissa? Iso piha mahdollistaa monet eri toiminnot, kun taas pienemmässä pihassa on hyvä pohtia kaikista tärkeimmät asiat, jotka sinne haluaa mahduttaa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Huomioi pihanhoito ja ympäristön mahdollisuudet

Toinen suunnittelun lähtökohta on hahmottaa, kuinka paljon pihan hoitamiseen on valmis käyttämään aikaa. Tässä kannattaa olla itselleen rehellinen: piha vaatii aina huoltoa, mutta jotkin valinnat vaativat aikaa ja huomioita paljon enemmän kuin toiset. Puut, pensaat ja havualueet ovat helppohoitoisempia, perennapenkit tai kasvihuone tarvitsevat säännöllistä hoitoa läpi kesän. Myös materiaali- ja rakennevalinnoilla voi vaikuttaa paljon siihen, kuinka helppoa pihan hoito on. 

Tärkeä suunnitelmassa huomioitava seikka on ympäristö. Se vaikuttaa oleellisesti siihen, mitä seikkoja piharemontissa tulee huomioida ja millaisia kasveja istutuksiin kannattaa valita. 

Pihan valintoihin vaikuttavat

 • ympäröivä luonto 
 • pihan olosuhteet
 • maaperä
 • kasvuvyöhyke.

Kallioisen ja tuulisen järvenrantatalon pihassa täytyy kiinnittää huomioita eri asioihin kuin suojaisessa notkelmassa sijaitsevan talon. Esimerkiksi tuuliselle pihalle saattaa tarvita tuulensuojaa, kuten puita tai muita rakennelmia, tai varjoisalla paikalla huomioida valo-olosuhteet kasvien tai oleskelupaikan kannalta.

Maaperä, kasvuvyöhyke ja pihan olosuhteet vaikuttavat erityisesti kasvivalintoihin. On kasveja, jotka kestävät lähes mitä tahansa lumikuormasta paahteeseen, ja on kasveja, jotka ovat hyvinkin tarkkoja oikeanlaisesta kasvupaikasta. Kun valitset kasvit olosuhteiden mukaan, säästyt monelta lisätyöltä kuten talvenarkojen kasvien suojaamiselta, sekä säästät rahaa, kun kasvit kestävät pidempään.

Kannattavinta on hyödyntää jo valmiiksi pihassa olevaa maastoa, kuten kiviä, puita, kallioita tai näköaloja ja sisällyttää ne suunnittelun lähtökohdaksi. Luontoa ja ympäristöä vastaan ei kannata taistella, vaan ottaa ne alusta asti mukaan pihan kokonaisuuteen. Kun ympäristön asettamat reunaehdot on huomioitu suunnitelmassa, säästyt monelta ylimääräiseltä työltä, murheelta ja parhaimmillaan säästät myös euroja.

Ota budjetti ja rahoitus huomioon alusta asti 

Piharemontin budjetti luo raamit suunnittelulle ja samalla suunnitelma auttaa tarkentamaan budjettia. Suunnitelmasta voit tarkkaan laskea, kuinka paljon rahaa tarvitsee varata laatoituksen tekoon tai vesielementin rakentamiseen vesipumppuineen ja sähkötöineen. Tarvittaessa suunnitelmia voi muokata omaan maksukykyyn sopivammiksi. 

Pihan koon ja remontin laajuuden lisäksi varattavaan budjettiin vaikuttavat

 • ostopalvelut 
 • materiaalivalinnat
 • rakenneratkaisut 
 • kasvivalinnat.

Rakenteilla ja materiaalivalinnoilla voit todella paljon vaikuttaa lopulliseen budjettiin. Esimerkiksi pation voi rakentaa hyvin monella eri tavalla, ja hinta riippuu täysin valitusta materiaalista. Materiaalivalintoja tehtäessä kannattaa huomioida pelkän hankintahinnan lisäksi myös pidemmän tähtäimen hyödyt tai mahdolliset lisäkulut. Ota jo valmiiksi selvää eri materiaalien kestävyydestä ja huoltotarpeista. Säästöt väärissä kohdin voivat tulla kalliiksi myöhemmin. 

Budjettia laskettaessa kannattaa huomioida, mitä muutoksia haluat tehdä nyt heti, ja mitä kenties myöhemmin. Kotitalon tai mökin pihassa saattaa riittää puuhaa moneen eri remonttiin, eikä liikaa kannata ahnehtia yhdellä kertaa.

Mikäli piharemonttiin tarvitaan ulkopuolista rahoitusta, voi remonttilaina olla yksi vaihtoehto.

 • Lainojen koroissa ja lainaehdoissa on hakijakohtaisia eroja, joten kannattaa tehdä vertailua ja kilpailuttaa lainantarjoajat.
 • Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu, jonka kautta lainojen vertailu on helppoa ja nopeaa: riittää, että teet yhden hakemuksen.
 • Hakemuksen tekeminen ei maksa mitään, eikä sido ottamaan lainaa. Saat vertailtavaksi lainatarjoukset jopa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta.  

Sortter on kotimainen ja reilu lainavertailupalvelu. Järjestämme saamasi lainatarjoukset valmiiksi todellisen vuosikoron mukaan edullisimmasta alkaen. Voit helposti tutkia, mikä tarjouksista on sinulle sopivin. Jos sopiva laina löytyy, saat rahan tilillesi parhaimmillaan jo samana päivänä. Sitten piharemontti ja suunnitelma onkin enää toteutusta vaille valmis.

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin