Vertaa ensin laina ja valitse sinulle sopivin lainatarjous

Ennen kuin päätät mistä otat lainaa, vertaa ensin lainoja Sortterin lainavertailupalvelussa ja katso talouteesi sopivin ja vertailumme edullisin vaihtoehto. Eri palveluntarjoajien lainojen vertailu käy helposti ja nopeasti sivustollamme.

Lainalaskurilla vertaat ensin lainoja

Valitse lainasumma

12 500 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
169 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 12 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 169 €, takaisinmaksettava summa 16 250 € sekä todellinen vuosikorko on 7,03 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 12 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 169 €, takaisinmaksettava summa 16 250 € sekä todellinen vuosikorko on 7,03 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Ennen kuin päätät mistä otat lainaa, vertaa ensin lainoja Sortterin lainavertailupalvelussa ja katso talouteesi sopivin ja vertailumme edullisin vaihtoehto. Eri palveluntarjoajien lainojen vertailu käy helposti ja nopeasti sivustollamme.

Vertaa ensin laina ja löydä kilpailukykyinen korko

Kun olet nostamassa lainaa, muista aina – vertaa ensin! Vertailemalla lainatarjouksia keskenään voit säästää jopa satoja euroja lainakustannuksissa. Lainatarjouksien vertailu on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus Sortterin palvelussa ja saat jopa kahdellakymmenellä pankilta ja rahoituslaitokselta lainatarjouksen alle muutamassa minuutissa. Kun asiakkaamme vertaavat ensin lainatarjouksia, he säästävät tyypillisesti 1 644 € luottokustannuksissa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Miksi lainat kannattaa vertailla ensin?

Lainasta ei kannata maksaa turhaan liikaa. Lainantarjoajia on olemassa kymmeniä ja taas kymmeniä, joten kun vertaat ensin lainat ennen päätöksentekoa, voit säästää isojakin summia rahaa. Myös lainojen ehdoissa voi olla merkittäviä eroja. Lisäksi erilaisia lainatuotteita on tarjolla lukuisia.

Esimerkiksi kulutusluotto on pankkien ja rahoituslaitosten tarjoama laina, jota voit hakea aina 60 000 euroon asti. Sitä haetaan tietylle summalle. Toinen yleinen lainamuoto on joustoluotto, jossa saat käyttöösi tietyn luottolimiitin ja voit nostaa lainaa aina tarvittaessa, tarvitsemiasi summia. Siispä vertaa ensin erilaisia lainatuotteita ja valitse itsellesi paras.

Näin vertaat ensin lainan:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lainaa voi saada myös ilman vakuuksia

Lainaa on myös mahdollista saada ilman erillisiä vakuuksia ja henkilötakaajia. Laina ilman vakuuksia tai henkilötakaajia on ratkaisu esimerkiksi pikaiseen rahan tarpeeseen, sillä silloin et joudu lähettämään ylimääräisiä liitteitä lainanantajalle ja saat myös lainapäätöksen nopeammin. Olet yksin vastuussa lainan takaisinmaksusta ja omaisuuttasi ei ole pantattu lainan takaisinmaksun turvaamiseksi.

Vakuudeton laina on joustava vaihtoehto varsinkin pienemmille lainasummille. Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi yllä mainitut kulutusluotot ja joustoluotot. Vakuudettoman lainan avulla voidaan myös yhdistää lainat, kuten aiemmin otetut luottokorttiluotot tai kulutusluotot, yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Yhdistämällä lainat voi säästää rahaa lainan kokonaiskustannuksissa pienemmän koron ja lainanhoitokustannuksien ansiosta tai voit muokata lainan kuukausierää vastaamaan paremmin taloudellistasi tilannetta sekä hallita omaa rahaliikennettä helpommin.

Kuka saa vakuudetonta lainaa?

 • Vakuudetonta lainaa voi saada henkilö, joka vähintään 20-vuotias ja jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Lainanottajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.
 • Vakuudeton laina hinnoitellaan lainanantajan tekemän riskiarvion mukaan.
 • Lainaa voi myös hakea rinnakkaishakijan, kuten puolison kanssa. Tällöin on mahdollista saada vielä edullisempi lainatarjous.

Vertaa ensin lainan korot ja kulut

Eri pankeissa ja rahoituslaitoksissa lainojen koroissa ja muissa kuluissa voi olla huomattavia eroja. Mikäli lainassa mainostetaan halpoja korkoja, se ei aina tarkoita, että laina olisi halpa, sillä se voi sisältää muita kalliita kuluja. Siispä ennen palveluntarjoajan valintaa vertaa ensin lainojen todellisia vuosikorkoja, jotka sisältävät sekä lainan korot että kaikki muut mahdolliset kulut, kuten lainan avausmaksu, kuukausittaiset tilinhoitopalkkiot tai lainannostokulut. Todellisen vuosikoron perusteella voit tarkastella, onko tietty laina edullinen vai kallis.

Myös laina-ajalla on väliä. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä vähemmän siitä yleensä muodostuu korkoja ja kuluja. Kun vertaat ensin eri vaihtoehtoja ja valitset todelliselta vuosikoroltaan halvimman lainan sekä sille lyhyehkön mutta maksukykyysi sopivan takaisinmaksuajan, voit säästää jopa satoja tai tuhansia euroja.

Löydä vertailustamme sopiva laina minuuteissa

Sortterin palvelun kautta vertailet useita lainoja ketterästi ja ilmaiseksi. Palvelu on selkeä ja läpinäkyvä, joten lainakulujen vertailu on helppoa. Sivusto toimii salatussa ympäristössä, ja kaikki tietosi ovat turvassa.

Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika, ja saat kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset nopeasti ja helposti, yhdellä ainoalla lainahakemuksella. Näin kilpailutat lukuisat lainat vaivattomasti, vain muutamassa minuutissa:

 1. Täytä ja lähetä lainahakemus helposti Sortterin nettisivustolla.
 2. Vertaa ensin palvelustamme saamasi lukuisat lainatarjoukset, ja valitse sitten sinulle sopivin edullinen laina.
 3. Allekirjoita lainasopimus käyttämällä pankkitunnuksiasi.
 4. Saat lainan tilillesi nopeasti - jopa samana päivänä, mutta viimeistään kahdessa arkipäivässä.

Vertailussamme mukana olevat pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Vertaa ensin laina – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Ostoksen tai hankinnan vertailu kannattaa aina. Riippuen hankinnasta säästöä voi kertyä jopa tuhansia euroja. Kun olet tekemässä ostopäätöstä, muista verrata lainat ja kulutusluotot, puhelinliittymät, säästötilit, luottokortit, kryptovaluutat, sijoitussovellukset ja mobiililompakot. Vertaa ensin – se kannattaa.

 • Palvelumme on sinulle lainanhakijana maksuton, eli lainojen vertailu on täysin ilmaista

  Lainavertailumme toiminta perustuu pankkien ja rahoituslaitosten kanssa solmittuihin yhteistyösopimuksiin. Pankit ja rahoituslaitokset haluavat saada lainatarjouksensa listatuksi käyttäjillemme, joten lainantarjoajat myös rahoittavat toimintamme.

  Sortterin käyttäminen, lainojen kilpailuttaminen, vertailu ja hakeminen on sinulle täysin maksutonta. Samalla tavalla toimivat esimerkiksi hotellien tai lentojen varaussivustot.

Kilpailutettuja ja vertailtuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kun olet hankkimassa jotain, vertailetko ensin?