Miksi lainat kannattaa uudelleenkilpailuttaa?
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miksi lainat kannattaa uudelleenkilpailuttaa?

Lainojen uudelleenkilpailuttaminen tarkoittaa olemassa olevien lainojen ehtojen ja kustannusten vertailemista muiden lainanmyöntäjien tarjouksiin. Lainojen uudelleenkilpailuttaminen on tärkeää, jotta minimoit lainakustannukset ja varmistat taloudellisen hyvinvointisi.

Lainan ottaminen on monelle ratkaiseva tapa rahoittaa suuria arjen hankintoja. Lainan ottaminen auttaa jakamaan kustannuksia usealle vuodelle tilanteissa, joissa käteisvarat eivät riitä kattamaan hankinnan kustannuksia. 

Lainanhoitokustannukset saattavat rasittaa kotitalouksia ja korkeat korot saattavat nostaa painetta entisestään.  Uudelleenkilpailuttamalla lainat voit tarkistaa muiden lainantarjoajien lainatarjoukset ja selvittää, voisitko säästää rahaa vaihtamalla nykyisen lainan pienikuluisempaan lainaan.

Lainan uudelleenkilpailuttaminen saattaa myös auttaa tilanteessa, jossa nykyinen laina ei jostain syystä sovi elämäntilanteeseesi. Kilpailuta lainat esimerkiksi tilanteessa, jossa tarvitset joustavuutta nykyiseen maksusuunnitelmaan. Lainojen uudelleenkilpailuttaminen voi auttaa elämäntilanteiden ja suunnitelmien muuttuessa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Maailmantilanne heiluttaa korkotasoja – reagoi muutoksiin ja kilpailuta lainat säännöllisesti 

Maailmantilanteen muutokset heijastuvat talouteen ja sitä kautta suoraan yksittäisten ihmisten arkeen ja taloudelliseen hyvinvointiin. Maailmantaloudessa tapahtuvat muutokset voivat laukaista ketjureaktion, joka vaikuttaa suoraan lainojen korkoihin ja ehtoihin. Viime vuosina isoja talouteen vaikuttavia tapahtumia ovat olleet muun muassa pandemia, Ukrainan ja Venäjän sota ja energiakriisi.

Tämänkaltaiset kriisit vaikuttavat valtioiden, pankkien sekä yksityishenkilöiden rahatilanteeseen, minkä seurauksena korkotasot saattavat heilahdella voimakkaasti. Korkotasoon vaikuttaa niin moni tekijä, että jopa ammattilaisten voi olla vaikea ennustaa niiden liikettä. 

Moniin talouden tapahtumiin onkin vaikea reagoida etukäteen ja joskus laina täytyy ottaa silloinkin, kun korot ovat korkealla. Muuttuvien korkotasojen takia sinun kannattaa uudelleenkilpailuttaa lainat säännöllisesti ja valmistautua reagoimaan hyviin lainatarjouksiin sopivan tilanteen tullen.

 • Lainojen uudelleenkilpailuttaminen on tehokas tapa hyödyntää muuttuvia taloudellisia olosuhteita omaksi eduksi. 
 • Kun maailmantilanne tai taloudelliset näkymät muuttuvat suotuisiksi, voit tarttua tilaisuuteen ja löytää paremman lainatarjouksen uudelleenkilpailuttamalla nykyiset lainat. 

Tämä voi johtaa merkittäviin säästöihin, sillä alhaisempi korko tai paremmat ehdot tarkoittavat suoraa rahallista etua sinulle. Kilpailuta lainat säännöllisin väliajoin varmistuaksesi siitä, että et maksa turhasta.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Uudelleenkilpailuta lainat säännöllisesti ja löydä sopivin laina tilanteiden muuttuessa

Elämäntilanteet ovat harvoin täysin stabiileita ja ennustettavia. Elämänmuutosten myötä tarpeet, tavoitteet ja rahaan suhtautuminen saattavat muuttu. Laina, joka oli aikoinaan täydellinen ratkaisu, voi vuosien varrella muuttua epäsopivaksi.

Ehkä olet edennyt urallasi ja ansaitset enemmän, tai perheesi kokoonpano on muuttunut. Tällaisissa tilanteissa lainojen uudelleenkilpailuttaminen nousee arvoonsa tarjoten sinulle mahdollisuuden sovittaa taloudelliset velvoitteesi tämänhetkisiin tarpeisiisi ja unelmiisi.

Lainojen uudelleenkilpailuttaminen tarjoaa joustavuutta elämän eri vaiheissa. Ehkäpä alun perin otettu laina oli suunniteltu auton hankintaa varten, mutta nyt unelmoit oman kodin ostamisesta. Tällaisissa tapauksissa uudelleenkilpailuttaminen mahdollistaa lainaehtojen päivittämisen vastaamaan uusia tavoitteitasi.

Sinulla on mahdollisuus hakea pidempää laina-aikaa, jotta kuukausittaiset maksut ovat helpommin hallittavissa. Pidennetty laina-aika tarkoittaa kuitenkin yleensä suurempia kokonaiskustannuksia. Uudelleenkilpailuttamalla lainat voit myös pyrkiä saamaan alhaisemman koron ja siten pienemmät kokonaiskustannukset. Lainojen uudelleenkilpailuttaminen mahdollistaa sen, että et ole sidottuna yhteen lainaan vaan voit tarvittaessa muuttaa sitä vastaamaan sitä elämäntilanteeseen sopivammaksi.

Lainoja on moniin tarpeisiin ja halutessasi voit uudelleenkilpailuttaa oikeastaan minkä lainan tahansa. Voit uudelleenkilpailuttaa esimerkiksi seuraavat lainat: 

 • autolaina
 • kulutusluotto
 • remonttilaina 
 • opintolaina
 • asuntolaina.

Kun vertailet eri lainatarjouksia, valitse niistä se, joka täyttää parhaiten nykyiset tavoitteesi ja tarpeesi. Jos sinulla on useampi erillinen laina, esimerkiksi kulutusluotto, sinun kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Näin voit säästää huomattavia summia lainanhoitokustannuksissa.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Kuinka uudelleenkilpailutan lainat?

Lainojen uudelleenkilpailuttaminen ei ole monimutkainen työ, kunhan ensin ymmärrät siihen tarvittavat askelmerkit. Kilpailuta lainat helposti:

 • Tutki nykyinen lainatarjous: Kerää kaikki tarvittavat tiedot nykyisestä lainasta. Ota huomioon ainakin korko, muut kustannukset, lainasumma ja laina-aika. 
 • Hanki lainatarjouksia: Etsi eri lainanmyöntäjien tarjouksia, jotka vastaavat nykyistä lainaasi. Voit hankkia lainatarjouksia helposti esimerkiksi Sortterin lainavertailupalvelussa. Lainavertailupalvelua hyödyntämällä saat monta tarjousta yhdellä hakemuksella.
 • Vertaile tarjouksia: Vertaile saamiasi lainatarjouksia nykyisen lainasi ehtoihin. Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin, takaisinmaksuaikaan, kuukausieriin ja muihin mahdollisiin kustannuksiin.
 • Neuvottele nykyisen lainan ehdoista: Voit myös neuvotella nykyisen lainanmyöntäjän kanssa ja kysyä, olisivatko he valmiita parantamaan lainaehtojaan vastatakseen kilpailijoiden tarjouksia.
 • Tee päätös: Kun olet saanut tarjouksia ja vertaillut lainaehdot, päätä hyväksytkö jonkin uuden tarjouksen vai pidätkö nykyisen lainan. Lainanmyöntäjän vaihtaminen voi aiheuttaa tarjouksesta riippuen joitakin kuluja, jotka on tärkeää ottaa huomioon ennen lainanmyöntäjän vaihtamista.

Kun vertailet lainatarjouksia sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko pitää sisällään avausmaksut, käsittelykulut ja muut kustannukset, joten sen avulla sinun on helpompi löytää oikeasti edullisin lainatarjous.

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa merkittävästi todelliseen vuosikorkoon. Mitä lyhyempi lainan takaisinmaksuaika on, sitä pienemmäksi korkokustannukset jäävät. Takaisinmaksuajan pidentyessä lyhennettävä kuukausierä pitenee, mutta todellinen vuosikorko kasvaa.

Kilpailuta lainat Sortterin lainavertailupalvelussa

Jos haluat hoitaa lainojen uudelleenkilpailutuksen helposti, kilpailuta lainat Sortterin lainavertailupalvelussa. Sortterin palvelussa saat monta lainatarjousta eri luotonmyöntäjiltä yhdellä hakemuksella. Tarjoukset avataan selkeään muotoon, joten sinun on helppo vertailla lainatarjouksia, eikä yllättävät piilokulut pääse yllättämään.

Kilpailuta lainat Sortterin lainavertailupalvelussa ja varmistu, että lainanvertailusi on:

 • helppoa
 • läpinäkyvää
 • kotimaista
 • turvallista.

Palvelun käyttö on täysin maksutonta eikä sido mihinkään. Sortterin yhteistyökumppaneina toimivat ainoastaan luotettavat luotonmyöntäjät, joten voit olla varma, että lainatarjousten hyväksyminen on turvallista ja luotettavaa. Voit siis huoletta tarkastella eri lainaehtoja ja valita juuri sinulle sopivimman tarjouksen. 

Lainojen säännöllinen kilpailuttaminen on ainoa tapa varmistaa, että et maksa lainasta tarpeettomasti. Rahallisten säästöjen lisäksi uudelleenkilpailuttaminen mahdollistaa, että voit päivittää lainat vastaamaan nykyisen elämäntilanteesi tarpeita. 

Hyödynnä uudelleenkilpailuttamisen tarjoamat mahdollisuudet ja muista, että taloudellisten päätösten tekeminen on tärkeää ja pienetkin toimenpiteet voivat tuoda suuria säästöjä ja parantaa taloudellista vakautta.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin