hero image

Danske Bank säästötilit ja määräaikaistalletustilit

Danske Bank tarjoaa asiakkailleen kaikki perinteiset pankkipalvelut sekä lukuisia mahdollisuuksia säästämiseen. Pankin tarjontaan kuuluu esimerkiksi Danske etutili, joka sopii hienosti turvalliseen ja pitkäaikaiseen rahojen säilyttämiseen. Danske Bank on markkinaosuudeltaan mitattuna Suomen kolmanneksi suurin pankki, jonka historia ulottuu vuoteen 1887 saakka. Se aloitti toimintansa Postisäästöpankkina, ja sittemmin pankki on tunnettu myös nimillä Postipankki, Leonia ja Sampo Pankki. Vuonna 2006 Sampo-konserni möi pankkitoiminnot tanskalaiselle Danske Bankille, ja marraskuussa 2012 nimi muutettiin Danske Bankiksi konsernin nimien yhdenmukaistamiseksi. Nykyisin Danske Bankilla on toimintaa 16 eri maassa. Suomessa sillä on lähes miljoona henkilöasiakasta ja noin 90 000 yritys- ja yhteisöasiakasta.

Hyvät puolet

  • Laaja valikoima erilaisia perinteisen pankin säästämis-, talletus- ja päivittäispalveluja
  • Tanskan talletussuoja turvaa talletukset 100 000 euroon asti

Huonot puolet

  • Säästötilit eivät kerrytä korkoa pääomalle

Danske tavoitetili, turvatili ja etutili sopivat erilaisiin tarkoituksiin

Danske säästötili on etutilin ohella toinen pankin tarjoamista säästämiseen suunnatuista perustileistä. Etutili on tarkoitettu varojen pitkäaikaiseen säilyttämiseen, ja säästötili on suunnattu lyhytaikaiseen säästämiseen tai vaikkapa lainanhoitotiliksi. Säästötili on myös riskitön vaihtoehto säästämiseen tai varojen säilyttämiseen, sillä se mahdollistaa varojen säännöllisen nostamisen tililtä. Molemmat näistä tileistä ovat kuukausimaksuttomia, mutta ne eivät myöskään kerrytä korkoa säästäjän pääomalle. Danske Bankin etu- tai säästötilille säästäessäsi et siis pääse nauttimaan korkoa korolle -ilmiöstä. Korottomuuden takia nämä tilit sopivat parhaiten tileiksi, joille säästät tiettyä päämäärää varten. Tällöin ei ole vaaraa, että rahat päätyisivät käyttötililtä muihin tarkoituksiin tai heräteostoksiin.

Danske turvatili ja tavoitetili

Danske Bank on poistanut valikoimistaan Danske turvatilin ja Danske Tavoitetilin tammikuussa 2021

Korottomien säästötilien lisäksi Danske Bankilla on tietenkin myös korollisia säästämiseen tarkoitettuja tilejä, jotka sopivat kaikille asiakkaille säästämistarkoituksesta riippumatta. Näitä ovat tavoitetili ja turvatili. Nimensä mukaisesti Dansken tavoitetili on tarkoitettu lyhytaikaiseen tavoitteelliseen säästämiseen. Tili onkin hyvä tapa kerryttää säästöjä tietyn unelman toteuttamista varten. Suunnitelmallisuus helpottaa päämäärän saavuttamista, ja säästämisestä tulee mielekästä. Tavoitetilin oivallisia säästökohteita ovat esimerkiksi lomamatkat, uusi auto tai kodin pieni pintaremontti. Tavoitetili on niin ikään kuukausimaksuton, ja voit itse päättää, kuinka paljon säästät kuukaudessa.

Danske Bankin säästötilin avaaminen

Tilin avaamisen yhteydessä voit hyödyntää Danske Bankin verkkosivulla olevaa tilivalitsinta, jonka avulla löydät helposti juuri sinun tarpeitasi parhaiten vastaavan säästötilin. Tämän laskurin avulla saat myös hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon pystyt kuukaudessa säästämään. ASP-tiliä lukuun ottamatta Danske Bankin kaikkien muiden säästötilien avaaminen hoituu kätevästi ja vaivattomasti verkossa. Jos sinulla on jo Danske Bankin verkkopankkitunnukset, riittää, että kirjaudut omaan verkkopankkiisi ja avaat uuden tilin päävalikon Tilit-kohdan alta. Uudet asiakkaat voivat myös avata tilin verkossa, hoitaa tunnistautumisen toisen pankin verkkopankkitunnuksilla ja halutessaan siirtää myös muut pankkipalvelunsa Danskeen ilman konttorilla asiointia.

  • Laske kuukausittaiset menosi ja kulusi
  • Kilpailuta myös muut pankkipalvelusi

Säästötilin hallinta ja pääoman kasvattaminen

Säästötilille säästäminen on helppoa, sillä voit tehdä talletuksia ja seurata varojen kertymistä verkkopankin lisäksi myös mobiililaitteen pankkisovelluksella. Saatavilla on myös monia säästämistä helpottavia työkaluja, ja omassa verkkopankissasi voit ohjelmoida toistuvan maksun vaikkapa palkkapäivällesi. Näin säännöllisestä säästämisestä tulee automaattista. Säästötavoitteet saavutettuasi on myös hyvä miettiä pitkän tähtäimen sijoituksia. Säästötilien korot ovat olemattomat tai erittäin matalat, ja vuosien saatossa inflaatio syö rahanarvoa. Säästösi voivat kasvaa vain, jos laitat ne tekemään työtä puolestasti. Käytännössä tämä tarkoittaa pääoman sijoittamista tuottavampiin kohteisiin, jolloin toki myös riskit kasvavat. Danske Bankin säästötilit ovat kuitenkin oivallinen tapa päästä alkuun pienemmälläkin pääomalla.

  • Tee talletuksia verkossa ja mobiilipankissa
  • Opeta taloudenhallintaa myös perheen pienimmille

Danske kultapossutili on lapsille suunnattu Danske tavoitetili

Kaikille asiakkaille suunnatun tavoitetilin lisäksi Danske Bankilla on muita tiettyjen asiakasryhmien tavoitteelliseen säästämiseen tarkoitettuja tilejä. Yksi niistä on perheen pienimmille tarkoitettu Danske kultapossutili. Se sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi omaksi tiliksi ja opettaa säästämään jo pienestä pitäen. Kultapossutili on myös oivallinen tapa kerryttää lapselle pääomaa tulevia menoja, kuten autokoulua, opiskelua ja vaikkapa ensiasuntoa varten. Tilille voivat tehdä säännöllisiä tai kertaluonteisia talletuksia vanhempien lisäksi lapsen muut läheiset. Varat on myös mahdollista sitoa tilille siihen saakka, kunnes on lapsi täysi-ikäinen.

Danske ASP-tili

Tavoitteellisen säästämisen klassikoihin kuuluvat ensiasunnon ostajille suunnatut ASP-tilit, ja myös Danske Bankilla on valikoimassaan oma Danske ASP-tili. Se on tarkoitettu alle 40-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat aikeissa hankkia ensimmäisen oman asuntonsa. ASP-tilille säästäessäsi saat pääomallesi verottoman talletuskoron, ja säästötavoitteet saavutettuasi voit hakea edullista ASP-ensiasuntolainaa sekä valtion korkotukea. Saat lainallesi myös valtion asuntolainatakauksen, ja asuntokaupan yhteydessä Dasnke Bank maksaa ASP-tilin säästöille ylimääräisen koron normaalin koron lisäksi. Kaikista Dansken säästötileistä ASP-tili on ainoa, jonka avaaminen ei onnistu verkossa. ASP-tilin voit avata varaamalla asiakastapaamiseen Danske Bankin konttorille.

Kokemuksia Danske Bankin säästötileistä

Kokemuksen perusteella Danske Bankilla on kattava valikoima säästötilejä elämän muuttuviin tarpeisiin, ja niiden avaamisesta sekä käyttämisestä on tehty helppoa ja vaivatonta. Dansken säästötilit sopivat etenkin talouden hallinnan apuvälineiksi sekä tavoitteelliseen säästämiseen, sillä ASP-tiliä lukuun ottamatta ne ovat korottomia tai matalakorkoisia. Et siis saa pääomallesi suurta korkoa, mutta varojen sijoittaminen säästötarkoitusta varten erikseen avatulle tilille tekee säästämisestä suunnitelmallisempaa. Tämä helpottaa myös säästötavoitteiden saavuttamista. Dansken Bankin säästötilit toimivat myös erinomaisesti lisätileinä yllättävien menojen varalta, sillä tarvittaessa saat varat helposti ja nopeasti käyttöösi. Mitä aikaisemmin aloitat säännöllisen säästämisen, sitä parempiin tuloksiin pääset pitkällä aikavälillä.