Bank Norwegian - osa NOBA Bank Groupia

Bank Norwegian säästötilit ja määräaikaistalletustilit

Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group on perustettu Norjassa jo vuonna 2007. Bank Norwegian toimii Norjan lisäksi Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa ja Tanskassa. Suomessa Bank Norwegian lanseerattiin vuonna 2015 ja se on noussut suosituksi nettipankiksi ennen kaikkea monipuolisen luottokorttinsa sekä hyväkorkoisen säästötilinsä ansiosta. Bank Norwegianin tilille talletetut rahat on suojattu norjalaisen talletussuojan mukaan ja talletussuojan rajoista päättävät Norjan viranomaiset.

Hyvät puolet

 • Kilpailukykyinen korkotaso
 • Norjan talletussuoja
 • Ei kuluja
 • Ei minimitalletusta tai nostorajoituksia

Huonot puolet

 • Vain yksi säästötilivaihtoehto

Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötili

Jos etsii turvallista säästötiliä tavallisen nollakorkoisen talletustilin sijaan, voi pian törmätä Bank Norwegianiin – a part of NOBA Bank Group. Suomalaisten säästäjien kokemuksia Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group on kerryttänyt vasta muutaman vuoden ajalta, sillä se lanseerasi nettipankkipalvelunsa Suomessa vuonna 2015. Tämän jälkeen sen säästötili on noussut nopeasti yhdeksi Suomen suosituimmista korkeakorkoisista säästötileistä. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin talletuksille tarjoama korkotuotto on nykyisillä markkinoilla varsin kilpailukykyinen ja sitä sovelletaan talletuksille jo heti ensimmäisestä eurosta lähtien. Säästötilin voi avata sähköisellä hakemuksella vain muutamassa minuutissa. Säästötilin avaaminen on lisäksi täysin maksutonta, eikä tililtä tehdyille nostoillekaan ole asetettu minkäänlaisia maksuja tai nostorajoituksia.

Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin säästötilille talletetut varat kuuluvat 100 000 euroon asti Norjan valtion talletussuojan alaisuuteen, josta johtuen sen tilille tallettaminen on hyvinkin turvallista. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group kuuluu Bankenes Sikringsfondiin eli pankkien takuurahastoon, mikä tarkoittaa, että tilille talletetut rahat on suojattu sillä hetkellä voimassa olevan, Norjan viranomaisten asettaman talletussuojan rajoissa. Mahdollisen konkurssin sattuessa, talletukset korvataan takuurahaston varoista tiettyyn summaan saakka. Säästötilin korko luetaan pääomatuloksi, josta pitää maksaa 30 % veroa. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group ilmoittaa säästötilillä olevat varat ja niistä maksetun koron Suomen veroviranomaisille yleensä automaattisesti, mutta tiedot kannattaa silti tarkistaa itse esitäytetystä veroilmoituksesta ja OmatSivuni-palvelusta.

 • Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group talletuskorko on yksi markkinoiden parhaista.
 • Säästötili ei aiheuta asiakkaalle kuluja.
 • Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötilillä ei ole määritelty minimitalletussummaa.
 • Tilinavaus hoituu nopeasti suoraan verkossa.

Miksi avata Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötili?

Monet suomalaiset haluavat pistää osan varoistaan säästöön. Tähän on useita mahdollisuuksia ja säätämismuoto riippuu usein myös säästämisen tarkoituksesta. Joku saattaa säästää tiettyyn tarkoitukseen, esimerkiksi isompaan ostokseen kuten kodin hankintoihin tai remonttiin. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötilille voi kerryttää varoja myös odottamattomien menojen varalle, koska kyseessä ei ole määräaikainen säästötili. Säästöt saa tarvittaessa siirrettyä omalle päivittäistilille milloin vain, nopeasti ja ilman nostopalkkioita tai muita lisäkuluja. Tili on muutenkin kaikin puolin täysin ilmainen. Siitä ei peritä minkäänlaista vuosimaksua eikä kuluja koidu tilin avaamisesta tai talletustenkaan teosta. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötilillä säästämisen voi aloittaa pienilläkin summilla, sillä minimitalletussummaa ei ole määritelty.

Päivittäisestä pankista erillinen, Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group korkeakorkoinen tili auttaa kasvattamaan puskurirahaa odottamattomien tilanteiden varalle, sillä rahoja ei sieltä tule käytettyä vahingossa. Säästötiliin ei saa liitettyä korttia, joten varat on siirrettävä tilisiirrolla käyttöä varten. Tilillä ei myöskään ole nostorajoitusta, joten varojen siirtoja voi saldon rajoissa tehdä niin monta ja niin suurta kuin haluaa. Bank Norwegian säästötili houkuttelee asiakkaita myös yhdellä markkinoiden korkeimmista talletuskoroista, vaikka ei senkään korkotuotoilla pääse rikastumaan osakemarkkinoiden myyntivoittojen tavoin. Säästötili on kuitenkin mainio keino säilyttää ylimääräiset rahat tallessa sekä nauttia korkoa korolle -ilmiöstä ilman osakekurssien seuraamista.

Kuinka Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin säästötilin voi avata?

Säästötilin avaaminen Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupiin käy helposti verkossa sähköisellä hakemuksella. Tilin avaus onnistuu kaikilta suomalaisen henkilötunnuksen ja suomalaiset pankkitunnukset omaavilta henkilöiltä. Henkilötietojen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron jälkeen lomakkeeseen tulee vielä selvittää monivalikon avulla muun muassa kuukausittaiset tulot, pääasiallinen tulonlähde sekä säästämisen tarkoitus ja arvioida lopullinen säästösumma. Lisäksi pyydetään ilmoittamaan, onko hakija verovelvollinen Suomen ulkopuolella. Säästötilin avaamisesta Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupiin ei koidu asiakkaalle mitään kuluja. Säästötilin avaamiseen ei myöskään tarvita aiempaa Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin asiakkuutta, sillä tunnistautumista varten voi käyttää omia, jonkin muun suomalaisen pankin pankkitunnuksia. Jatkossa tilin hallinnointi ja tilitapahtumat löytyvät kätevästi joko mobiilisovelluksesta tai kirjautumalla erilliseen OmatSivuni-palveluun.

 • Tilin avaamiseksi on täytettävä sähköinen hakemus verkossa
 • Jokainen suomalaiset pankkitunnukset omaava voi pyytää säästötilin avausta
 • Tilin avaus ja talletusten teko ovat maksuttomia

Kuinka paljon kannattaa säästää?

Kuukaudessa säästöön laitettava summa riippuu tietenkin asiakkaan tuloista ja menoista. Jokaisen tuloille löytyy sopiva tapa säästää, kun rahankäyttötapoja tutkii hieman tarkemmin. Usein suositellaan, että kuukausiansioista laitettaisiin säästöön noin 10 prosentin osuus, mutta Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupilla säästöön voi hyvin laittaa tätäkin pienemmän summan. Oman taloudellisen tilanteen turvaamiseksi, esimerkiksi työttömyyden sattuessa, on säästötilille hyvä kerryttää 6–24 kuukauden kiinteiden menojen kattamiseen riittävä summa. Tärkeintä säästämisessä on kuitenkin sen aloittaminen, sillä säästämiseen kehittyy tilin avaamisen ja ensimmäisten talletusten jälkeen nopeasti rutiini. Lisäksi talletuskorko kerryttää säästöille pientä voittoa, sillä korko lasketaan päivittäin ja maksetaan säästötilille automaattisesti vuoden lopulla.

 • Säästöön kannattaa laittaa aluksi pienempiä summia, jotta näkee oman budjettinsa keston.
 • Eläkeläinen tai työtön voi säästää vaikkapa 10 euroa kuussa, jolloin vuodessa saa kasaan jo pienen puskurin yllättäville menoille.

Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötili ja rahojen siirtäminen

Rahojen siirto Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin säästötilille onnistuu kaikista suomalaisista pankeista. Säästötilin maksutiedot löytyvät OmatSivuni-palvelusta sekä mobiilisovelluksesta. Jokaiselle asiakkaalle on osoitettu henkilökohtainen viitenumero, jonka avulla talletukset ohjautuvat säästötilille. Ilman viitenumeroa tehdyt talletukset eivät päädy automaattisesti oikealle tilille. Jos on vahingossa tehnyt talletuksen ilman viitenumeroa, on tilisiirrosta saatu kuitti lähetettävä Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin asiakaspalveluun, jotta pankki voi selvittää, minne talletetut rahat ovat päätyneet. Kuten useimpiin säästötileihin, myöskään Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötiliin ei voi liittää korttia. Tarpeen tullen myös varojen nostaminen säästötililtä onnistuu helposti tilisiirtona. Nostoja ei ole rajoitettu eikä niistäkään koidu kuluja. Tilisiirto kestää noin 1–2 pankkipäivää.

Yhteenveto Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin säästötilistä

Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group on tehnyt säästämisestä mahdollisimman helppoa ja kannustavaa, joten sen aloittaminen onnistuu kaikilta. Tässä norjalaisessa säästötilissä yhdistyvät joustavuus ja talletetuille varoille annettava hyvä tuotto. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Groupin vuosikorko on markkinoiden parhaimpia ja se maksetaan jo ensimmäisestä talletetusta eurosta lähtien. Minimitalletusta ei ole määritelty, vaan säästämiseen pääsee kiinni vaikka 10 euron kuukausittaisella summalla. Tilillä ei ole vuosimaksua eikä myöskään nostorajoituksia, joten rahat ovat käytettävissä aina kun niitä tarvitsee, ilman erillisiä kuluja. Bank Norwegian – a part of NOBA Bank Group säästötili toimii täysin verkossa, joten tilin tapahtumat ovat aina saatavilla niin mobiilisovelluksessa kuin OmatSivuni-palvelussa.