Nordnet

Nordnet säästötili

Nordnet on tunnettu pääosin osake- ja rahastovälittäjänä, mutta sen valikoimasta löytyy myös säästötili. Nordnet Talletustili -nimellä kulkeva tuote on maksuton ja sille talletetut varat kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin. Talletuksiin ja nostoihin ei kohdistu rajoituksia.

Hyvät puolet

  • Ruotsin talletussuoja suojaa talletuksen 100 000 euroon asti
  • Ei nostorajoituksia tai -maksuja tai määräaikaa talletuksille

Huonot puolet

  • Ei kerrytä korkoa pääomalle

Nordnet talletustili

Nordnetin nimen kuullessaan moni ajattelee varmasti ensimmäiseksi osakesijoittamista, rahastoja ja muita korkeamman riskin sijoituspalveluita. Ne ovatkin Nordnetin asiakkailleen tarjoamia päätuotteita, mutta Nordnetin palveluvalikoimaan kuuluu myös ehdoiltaan joustava talletustili, joka toimii tavallisen säästötilin tapaan. Nordnetin talletustili on selvästi suunnattu tämän rahoituslaitoksen muita palveluita käyttäville asiakkaille. Se on hyvä vaihtoehto silloin, kun et halua tehdä arvopaperisijoitusta välittömästi tai sijoittaa kaikkia varojasi arvopapereihin. Tällöin voit tallettaa rahasi Nordnetin talletustilille. Sieltä ne on tarvittaessa helppo siirtää takaisin vastatilillesi tai sijoittaa muihin Nordnetin tuottavampiin rahoitusratkaisuihin. Nordnetin talletustili onkin osa rahoituslaitoksen kokonaisvaltaisia sijoituspalveluita.

Talletustili on joustava vaihtoehto eikä siihen liity määräaikaisuutta tai muita rajoituksia. Nordnetin talletustilille voit tehdä talletuksia aivan kuten normaalille säästötilille. Mitään vähimmäistalletusta ei ole olemassa, eikä tilillä myöskään ole nostorajoituksia. Se sopii hyvin lyhytaikaiseen säästämiseen, kun tavoitteena on käyttää säästetyt varat tiettyyn hankintaan tai Nordnetin muihin sijoituspalveluihin. Tälle tilille voit säästää myös pahan päivän varalle, sillä se on riskitön vaihtoehto. Erilliselle tilille säästettäessä varat eivät päädy käyttötililtä arkisiin menoihin tai heräteostoksiin. Tällä tavalla on helppo luoda puskuria tulevaisuutta varten, ja mikä parasta, voit nostaa tallettamasi rahat tai osan niistä milloin tahansa.


Nordnetin talletustilin korko ja muut ehdot

Nordnetin talletustilille varoja talletettaessa on hyvä muistaa, että tili on koroton. Tällä tilillä et siis saa ollenkaan korkotuottoa pääomallesi, eikä varallisuutesi kasva. Ajan kuluessa koroton tili syö rahanarvoa, ja sen ostovoima vähenee. Koroton tili ei siis ole kaikkein järkevin ratkaisu pitkäaikaista talletusta varten. Tämän takia Nordnetin talletustili sopiikin parhaiten asiakkaille, jotka käyttävät Nordnetin muita sijoituspalveluita, sekä tilanteisiin, joissa haluat säästää erilliselle joustavalle tilille tiettyä lähitulevaisuuden tavoitetta varten. Jos haluat pääomallesi paremman tuoton, tutustu myös muiden rahoituslaitosten säästö- ja määräaikaistalletustileihin ja hyödynnä korkolaskuria esimerkiksi www.sortter.fi-sivustolla.

Nordnetin asiakkaat voivat avata talletustilin kirjautumalla omalle Nordnetin sijoitustilille käyttäjätunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla. Uusien asiakkaiden tulee rekisteröityä Nordnetin käyttäjiksi. Tilin avaaminen on maksutonta, ja samalla saat myös monia muita sijoittamiseen liittyviä uusien asiakkaiden etuja, jotka ovat voimassa 2 kuukauden ajan rekisteröitymisestä. Nordnetin talletustiliä käytettäessä sinulla voi olla vastatilinä niin monta omissa nimissäsi olevaa tiliä kuin haluat. Vastatileiksi kelpaavat suomalaisten pankkien päivittäisasiointiin tarkoitetut tilit. Nosto talletustililtä omalle vastatilillesi hoituu helposti Nordnetin verkkopalvelussa, eikä siitä veloiteta palvelumaksua. Nostot kirjautuvat kaksi kertaa päivässä jokaisena pankkipäivänä, joten ne näkyvät omalla vastatililläsi varsin nopeasti.

Nordnetin asiakaspalvelu

Nordnet on kerännyt verkkosivuilleen pitkän listan usein kysyttyjä kysymyksiä, joiden joukosta löydät vastaukset suurimpaan osaan mieltä askarruttavista aiheista. Jos niiden joukosta ei löydy vastausta, voit aina ottaa yhteyttä myös Nordnetin asiakaspalveluun. Puhelinpalvelu palvelee arkisin klo 9.45–18.30, ja soitto on maksullinen. Jos olet jo Nordnetin asiakas, onnistuu yhteydenotto kaikkein helpoiten oman tilin viestikeskuksen kautta. Tämä on myös asiakasturvallisuuden ja pankkisalaisuuslainsäädännön kannalta paras vaihtoehto. Uudet asiakkaat voivat halutessaan lähettää kysymyksensä Nordnetin asiakaspalveluun myös sähköpostitse, mutta turvallisuussyistä Nordnet ei vastaa yksittäisiä asiakkuuksia ja/tai tilejä koskeviin kysymyksiin kuin puhelinpalvelun tai viestikeskuksen kautta.

  • Nordnet palvelee puhelimitse numerossa 020 198 5898
  • Nordnetin asiakaspalvelun sähköposti on asiakaspalvelu@nordnet.fi

Ruotsin talletussuoja

Nordnetin talletustilille talletetut varat kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin. Tämä talletussuoja turvaa asiakkaiden missä tahansa valuutassa olevat talletukset 100 000 euron enimmäismäärään saakka. Talletussuoja astuu voimaan Ruotsin finanssivalvonnan toimesta, mikäli Nordnet menee konkurssiin tai katsotaan muutoin maksukyvyttömäksi. Tällaisessa tilanteessa saat talletetut varasi takaisin enimmäismäärän mukaisesti 7 arkipäivän sisällä. Talletussuojaan sisältyy myös oman asunnon myynnistä saatujen varojen lisäsuoja, joka korvaa varat täysimääräisinä, jos ne käytetään uuden oman asunnon hankkimiseen seuraavien 6 kuukauden aikana. Talletussuoja on asiakas- ja pankkikohtainen, ja hajauttamalla yli 100 000 euron arvoiset varasi useamman pankin kesken turvaat itsellesi laajemman talletussuojan.

  • Ruotsin talletussuoja vastaa enimmäismäärältään Suomen talletussuojaa
  • Lisätietoja Ruotsin talletussuojasta www.riksgalden.se


Nordnet talletustili: hyvät ja huonot puolet

Nordnetin talletustili vastaa ominaisuuksiltaan pitkälti perinteisten pankkien säästötilejä, joihin ei liity talletus- ja nostorajoituksia. Se on tilinä erittäin joustava, mutta on hyvä muistaa, että tällä tilillä et saa rahoillesi korkotuottoa. Tämän takia tili sopiikin säätämisen aloittamiseen, lyhytaikaiseen tavoitteelliseen säästämiseen tai asiakkaille, jotka käyttävät myös muita Nordnetin sijoituspalveluita. Jos tavoittelet pääomallesi tuottoa ja haluat varmistaa varallisuutesi säilymisen ilman suuria riskejä, kannattaa sinun tutustua myös muihin markkinoilla oleviin säästö- ja määräaikaistalletustileihin, joilla saat pääomallesi paremman korkotuoton ja turvaat sen inflaation vaikutukselta. Muilta osin Nordnetin talletustili on kätevä ja kuluton vaihtoehto, sillä avaaminen sekä talletukset ja nostot hoituvat helposti verkossa.

Nordnet rahoituslaitoksena

Nordnet on vuonna 1996 perustettu ruotsalainen osake- ja rahastovälittäjä, joka on erikoistunut digitaalisiin rahoitus- ja pankkipalveluihin. Pohjoismaissa se aloitti ensimmäisten joukossa arvopaperivälityksen internetin kautta. Suurin osa Nordnetin asiakastileistä on Ruotsissa, mutta sillä on laaja asiakaskunta myös Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Suomessa Nordnet on toiminut huhtikuusta 2005 saakka, ja sen suomalaiset asiakkaat voivat Nordnetin verkkopalvelun kautta käydä kauppaa osakkeilla, optioilla sekä rahastoilla. Osakevälityksen lisäksi Nordnetillä on Suomessa talletustili ja Norjassa ja Tanskassa myös erilaisia eläkesäästötuotteita. Ruotsalaisille asiakkailleen Nordnet tarjoaa täydet pankkipalvelut. Suomessa Nordnet on moneen otteeseen valittu Suomen parhaimpien online-osakevälittäjien joukkoon.


Nordnetin talletustili pähkinänkuoressa

Tarjonnan ja talletustilin ominaisuuksien perusteella on helppo huomata, että talletustilin käyttäjät eivät ole Nordnetin ensisijainen kohderyhmä, sillä sen palvelut koostuvat pääasiassa osake- ja rahastosijoituksista. Tämä talletustili palveleekin parhaiten Nordnetin asiakkaita, jotka haluavat pitää varansa Nordnetin tilillä ennen seuraavaa rahasto- tai osakesijoitusta. Muille asiakkaille se toimii lähinnä erillisenä säästötilinä, jolta varat saa tarvittaessa käyttöön helposti ja nopeasti. Vaurastumisen kannalta olleellisinta on kuitenkin saada pääomalle tuottoa. Mitä aikaisemmin alat kerryttämään varallisuuttasi, sitä parempaan lopputulokseen pääset ajan kuluessa.