hero image

Nordnet sijoituspalvelut ja sijoitussovellus

Nordnet on pohjoismainen sijoituspalvelu, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Heidän tavoitteenaan on tulla Pohjoismaiden suurimmaksi yksityisten säästäjien pankiksi ja he pyrkivät tähän helpottamalla säästämistä, sijoitusten tekemistä ja niiden seurantaa. Nordnetin valikoimista löytyy laajalti eri rahastoja, mahdollisuus sijoittaa useisiin eri pörsseihin sekä avata niin arvo-osuustili kuin osakesäästötilikin. Heidän mobiilisovelluksillaan sijoituksien seuranta ja tekeminen onnistuu lähes mistä vain.

Hyvät puolet

  • Laaja valikoima erilaisia sijoitusinstrumentteja
  • Maksuton tilin avaus

Huonot puolet

  • Ei palvelupisteitä kuin Private Banking -asiakkaille

Nordnet  ja sijoittaminen

Nordnet on digitaalinen säästämiseen ja sijoituksiin keskittyvä pankkipalvelu, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Se on perustettu vuonna 1996 ja heillä on yli 500 työntekijää. Pankin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Yrityksen periaatteena on ollut tuoda yksityisille sijoittajille saataville kaikki se tieto, mitä ammattisijoittajillakin on. Tätä kautta heidän  tavoitteenaan on tulla Pohjoismaiden suurimmaksi yksityisten säästäjien pankiksi. Nordnet haluaa helpottaa säästämistä, sijoitusten tekemistä ja niiden seurantaa. He painottavat hyvän käyttäjäkokemuksen merkitystä ja ovat toiminnassaan pyrkineet pienentämään sijoittamiseen ja säästämiseen liittyviä kuluja. Tähän kenties liittyy myös se, että pankilla ei ole lainkaan niin sanottuja kivijalkakonttoreita. Private Banking -asiakkaat voivat tarvittaessa sopia tapaamisen Helsingissä sijaitsevaan palvelupisteeseen, mutta muuten Nordnetin asiakas asioi verkossa joko tietokoneella tai mobiililaitteella.

Kokonaan verkossa toimiva pankki on aikoinaan ollut hyvin uusi ajatus. Siinä missä perinteiset pankit ovat ajan saatossa siirtäneet palveluitaan verkkoon, Nordnet on aina ollut saatavilla pääosin verkossa, sekä nykyään myös mobiililaitteissa. Saatavilla olevat palvelut ovat suurin ero Nordnetin ja perinteisten pankkien välillä. Nordnet keskittyy säästämiseen ja sijoittamiseen, siinä missä tavanomaiset pankit tarjoavat laajemmin palveluita päivittäisten raha-asioiden hoitamisesta aina erilaisiin yrityspalveluihin asti. Toki heiltä löytyy myös säästämisen ja sijoittamisen palveluita.

Nordnetin asiakkuuden avaaminen

Nordnet.fi:n kautta pääsee verkkopalveluun, jossa voi avata tilin ja aloittaa kaupankäynti. Tarvitset asiakkuuden avaamiseen verkkopankkitunnukset. Verkkopalvelun lisäksi ilmaisen Nordnetin sovelluksen kautta voi seurata sijoituksiaan ja käydä kauppaa. Tämän lisäksi aktiivikäyttäjille on tarjolla kaksi erillistä, maksullista sovellusta, joiden kautta saa suoraan yhteyden pörssiin. Nordnet tarjoaa verkossa myös esimerkiksi Rahastoneuvoja-palvelun, jonka kautta voi tehdä kyselyn, millä selvitetään millainen riskinottaja olet ja millaiset tuotto-odotuksesi ovat. Vastaustesi perusteella Rahastoneuvoja suosittelee sinulle sopivaa salkkua ja voit ostaa suositellut salkun vaikka heti. Suositukset perustuvat Nordnetin Valittuihin rahastoihin, jotka ovat aktiivisesti hoidettuja rahastoja. Asiakaspalvelua on mahdollista saada myös puhelimitse, mutta käyttöä helpottavat verkkopalvelun sujuva käyttöliittymä ja online-apurit, kuten juuri Rahastoneuvoja.

Osakesijoittaminen Nordnetissa

Sijoittaminen on sujuvaa aloittaa Nordnetin palveluilla. Asiakas pääsee melkein heti tekemään sijoituksia kotimaan ja ulkomaisissa pörsseissä. Tätä varten täytyy kuitenkin ensin avata maksuton osake- ja rahastosalkku eli arvo-osuustili. Tilin kautta voidaan ostaa ja myydä osakkeita, pörssilistattuja tuotteita tai säästää EFT:hin tai rahastoihin. Vaihtoehtoisesti osakesijoituksia voi hallinnoida myös Nordnetin osakesäästötilillä. Tämä mahdollistaa tuottojen uudelleen sijoituksen osakesäästötilin sisällä ilman, että niistä maksetaan veroja. Verot maksetaan vasta silloin, kun tililtä nostetaan rahaa. Muita osakesäästötilin etuja ovat laadukas veroraportointi, reaaliaikaisesti striimaavat Pohjoismaiden pörssikurssit ja ilmainen asiakkuus. Nordnet avustaa uusia asiakkaita löytämään sopivia sijoituskohteita riippumatta siitä onko asiakkaan kiinnostuksen kohteena osakkeet vai esimerkiksi rahastot. Siihen annetaan lisäopastusta esimerkiksi Rahastoneuvoja-palvelulla ja objektiivisilla pörssianalyyseillä. Lisäksi aktiiviset sijoittavat hyötyvät Nordnetin Active Trader -etuohjelmasta ja parannetuista käyttöehdoista.

Rahastot Nordnetissa

Nordnetin rahastot sopivat aloittelijalle hyvin, sillä pienimmillään rahastosijoittamisen voi aloittaa 15 eurolla kuukaudessa. Rahastot mahdollistavat vaivattomamman sijoittamisen, sillä niiden kanssa ei ole pakko seurata niin aktiivisesti markkinoita kuin osakesäästämisen kohdalla. Rahastojen kautta sijoittaminen hajautuu laajalle ja kulut pysyvät samalla pieninä. Yleisimpiä rahastotyyppejä ovat osakerahastot, korkorahastot ja yhdistelmärahastot. Osakerahastossa sijoituskohteena on osakkeet ja tätä pidetään suhdanneherkimpänä rahastomuotona. Korkorahastossa sijoitetaan esimerkiksi erilaisiin valtioiden, yritysten tai pankkien korkopapereihin. Tuotto ja riskit ovat vaihtelevia. Yhdistelmärahastossa sijoitus hajautetaan osake- ja korkomarkkinoille. Hajautuksen suhde määräytyy rahaston sääntöjen ja markkinatilanteen mukaan. Nordnetin kautta voit sijoittaa myös indeksirahastoihin, joita löytyy eri markkinapainoituksilla. Eri markkinoille hajautettujen sijoitusten hyvä puoli on riskien pieneneminen. Nordnetin valikoimista löytyvät myös ETF:t eli pörssilistatut rahastot.

Nordnetin mobiilisovellus

Nordnetin mobiilisovellus on saatavilla Androidille ja iPhonelle. Sen avulla voi tehdä sijoituksia ja seurata salkun kehitystä reaaliajassa älypuhelimen ja tabletin ruudulta. Kätevä ominaisuus on esimerkiksi ilmoitus tilille tulleista osingoista. Sovellukseen on mahdollista luoda seurantalistoja, joiden avulla voi seurata osakkeita, joista on kiinnostunut. Omaa salkkuaan voi verrata eri yleisindekseihin ja salkun kehitystä voi tarkastella osakekohtaisesti niin prosentteina kuin euroinakin. Tällä voidaan ajatella olevan sitouttava vaikutus. Kun tilanne on helposti tarkistettavissa usein, sijoittaminen alkaa kiinnostaa enemmän. On kuitenkin hyvä muistaa, että sijoittaessa pitkäaikaisuus on tärkeää ja hetkellisten notkahdusten aikana on hyvä pitää pää kylmänä. Ilmaisen Nordnet-sovelluksen lisäksi aktiivisille sijoittajille on tarjolla kaksi maksullista sovellusta: Infront Web Trader ja Infront Active Trader. Nämä tarjoavat enemmän markkinainformaatiota ja erilaisia analyysejä sekä edistyneitä kaupankäyntiominaisuuksia.

Löydä Nordnetin sijoistusaiheiset sisällöt

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimiva Pohjoismainen Nordnet tarjoaa käyttäjälleen laajan kattauksen eri rahastoja, useita eri pörssejä sekä mahdollisuuden avata osakesäästötilin. Suomenkielisillä sivuillaan Nordnet julkaisee paljon sijoittamisesta käsittelevää sisältöä, josta käyttäjät saavat vinkkejä mm. sijoittamisen aloittamiseen tai mitä mitkäkin eri sijoittamiseen liittyvät termit tarkoittavat. Suomalaiset päätyvät usein Nordnetin sijoittamista käsittelevien sisältöjen pariin hakukoneiden kautta. Virallisen Nordnet-hakusanan lisäksi suosittuja hakutermejä, joilla suomalaiset päätyvät Nordnetin sisällön pariin on mm. Nordner, Nodnet, Notdnet, Nodner ja Norned, edellä mainitut haut ovat tokin virheellisiä, mutta Nordnet-sana tuntuu olevan vaikea sana kirjoittaa suomalaiselle.

Vertaile sijoitussovelluksia

Vertaile ja löydä itsellesi paras sijoitussovellus – lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

Nordnetista kysyttyä

Voit avata Nordnetin asiakkuuden Nordnetin verkkopalvelussa osoitteessa www.nordnet.fi. Asiakkuuden avaamiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

Voit käyttää Nordnetin palveluita laitteiden verkkoselaimen kautta, mut sen lisäksi Nordnetilla on mobiilisovellus Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.