Svea Bank

Svea määräaikaistili

Svea on vakavarainen ruotsalainen rahoituslaitos, joka kuuluu Svea Group -konserniin ja jonka Lennart Ågren perusti vuonna 1981. Nykyisin konserni palvelee sekä yrityksiä että yksityisiä asiakkaita yli kymmenessä Euroopan maassa, ja sen palveluksessa on yli 2 000 työntekijää. Svean palveluvalikoima koostuu erilaisista finanssipalveluista ja ratkaisuista, jotka on kehitetty asiakkaiden tarpeet huomioiden. Suomessa Svea Bank aloitti toimintansa vuonna 2002 perintäalan yritysostojen avulla, ja tänä päivänä konserniin kuuluu Svea sekä Svea Perintä Oy. Yritysasiakkaille suunnattujen palveluiden lisäksi Svea Bank tarjoaa suomalaisille yksityishenkilöille erilaisia talletus-, laina- ja rahoituspalveluita.

Hyvät puolet

 • Määräaikaistili on hyvä sijoituskohde
 • Ruotsin talletussuoja turvaa talletuksen 100 000 euroon asti
 • Määräaikaistilin korko on sidottu ainoastaan talletusaikaan, joten saman korkean koron saa talletuksilleen summasta riippumatta
 • Vakavarainen ruotsalainen rahoituslaitos

Huonot puolet

 • Valikoimassa vain yksi määräaikaistili

Svea määräaikainen säästötili eli määräaikaistili

Määräaikaistalletus on tiettyyn säästöaikaan sidottu talletus, joka tehdään määräaikaiselle säästötilille eli tilille, jota talletuspankista riippuen yleisesti kutsutaan määräaikaistiliksi, tuottotiliksi tai korkotiliksi. Määräaikaistili sopii hyvin suuremmalle kertatalletukselle. Esimerkiksi Svean määräaikaistili on sidottavissa joko 12, 24 tai 36 kuukauden säästöaikaan. Määräaikaistalletuksen korko riippuu säästöajasta: mitä pidempi määräaika, sitä suurempi korko.

Määräaikaistalletusten korot riippuvat talletuspankista, tilin ehdoista, säästösummasta ja säästöajasta. Useimmiten talletuspankin tarjoaman parhaan koron voi saavuttaa pisimmällä tarjotulla säästöajalla ja hieman suuremmalla talletussummalla. Svean määräaikaistilin korko on sidottu ainoastaan talletusaikaan: toisin sanoen saman korkean koron saa talletuksilleen summasta riippumatta.

Määräaikaistilin kiinteä korko

Määräaikaistalletus sidotaan määräaikaistilille tietyksi ennalta sovituksi ajaksi alkaen siitä päivästä, kun talletus on tehty. Yleisesti ottaen määräaikaistilien pituus vaihtelee yhdestä kuukaudesta useampaan vuoteen. Määräaikaistalletuksella on ennalta sovittu talletuskorko, joka useimmiten pysyy muuttumattomana tilin määräajan loppuun asti. Joiltain määräaikaisilta tileiltä on mahdollista tehdä nostoja säästöaikana, mutta tämä tapahtuu yleensä tiettyä kiinteää tai prosentuaalista kulua vastaan.  Määräaikaistalletukselle saadaan paras korko silloin, kun määräaikaan sitoudutaan ja tililtä nostetaan varoja vasta määräajan umpeuduttua.

Svealla määräaikaistilin talletuskorko on kiinteä koko talletuskauden ajan. Kiinteä korko takaa sen, että tiedät talletushetkellä, minkä koron talletuksillesi saat. Määräaikaistilin korko määräytyy pääasiassa markkinatilanteen, talletusajan ja talletussumman mukaan, mutta Svean määräaikaistilin talletussumma ei vaikuta korkoon – ainoastaan säästöaika. Tilille talletettu summa on korkoinaan käytössä, kun talletusaika on kulunut loppuun.

Näin avaat tilin ja teet määräaikaistalletuksen

Svean määräaikaistilin voi avata kaikki Svean säästötiliasiakkaat. Jos sinulla ei vielä ole Svean säästötiliä, voit avata tilin helposti tunnistautumalla pankkitunnuksillasi.

 1. Kirjaudu Svean "Minun sivuille". Valitse ylävalikosta "Säästöt" ja valikosta "Avaa Svea määräaikaistili".
 2. Valitse haluamasi talletusjakso.
 3. Tee talletus.
 4. Nosta rahaa tarvittaessa määräaikaistililtä.
 5. Korko pääomitetaan talletusajan päätyttyä.

Talletus ja säästäminen määräaikaiselle säästötilille

Svean määräaikaistili on maksuton säästötili, jolle voit tehdä valitsemaasi ajanjaksoon sidotun määräaikaisen talletuksen. Tilin korko määräytyy talletusajan mukaan: tilin määräajaksi voit valita:

 • 12 kuukautta
 • 24 kuukautta
 • 36 kuukautta

Maksettava korko määräytyy talletusajan mukaan. Näet ajantasaisen koron Sortterin vertailusta sekä Svean verkkosivuilta.

Jotta voit avata Svean määräaikaistilin, on sinulla oltava Svean säästötili. Säästötilin avattuasi voit avata määräaikaistilin helposti ja nopeasti Svean verkkopalvelun kautta. Jos sinulla on jo säästötili, voit avata määräaikaistilin suoraan kirjautumalla Minun sivut -tilipalveluun.

Voit halutessasi avata useamman määräaikaistilin ja yhdelle tilille voit tehdä yhden, vähintään 1 000 euron määräaikaistalletuksen. Määräaikaistilille tehtävä talletus on aina kertatalletus, eikä tilille voi tallettaa lisää varoja myöhemmin. Kertatalletuksen tekeminen säästötililtä määräaikaiselle tilille on helppoa ja kannattavaa – säästösi nauttivat määräaikaistilillä korkeammasta korosta kuin säästötilillä.

Määräaikaistilin talletussuoja

Svean määräaikaistili kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin Ruotsin Valtiokonttorin (Riksgälden) päätöksen mukaisesti. Talletussuoja takaa tallettajalle 100 000 euroa vastaavaan korvauksen kaikista yhdessä talletuspankissa olevien talletusten kokonaismäärästä. Talletussuoja on aina pankkikohtainen eikä tilikohtainen. Talletussuoja varmistaa, että tallettajalle maksetaan korvaus esimerkiksi tilanteissa, joissa talletuspankki menisi konkurssiin tai suljettaisiin valvovan viranomaisen päätöksellä. Talletussuoja kattaa niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja muut oikeushenkilöt. Jos talletussuoja astuisi voimaan, ottaa Ruotsin valtiokonttori yhteyttä asiakkaaseen ja maksaa korvauksen 7 työpäivän kuluessa – talletussuojauskorvausta ei siis asiakkaana tarvitse hakea erikseen, vaan valtiokonttori huolehtii kaikesta.

Määräaikaistalletus sijoituskohteena

On yleisesti tiedossa, että säästäminen ja sijoittaminen ovat osa järkevää talouden hallintaa. Talletuksia on usein hyvä hajauttaa useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin. Määräaikaistalletus onkin toimiva sijoituskohde, kun tavoitteena on saada vakaata tuottoa varoille – mikäli varat voi sitoa säästötilille pidemmäksi ajaksi. Määräaikaistili on perinteinen vaihtoehto varojen tallettamiseen ja sinne tehty talletus on sekä helppo että turvallinen tapa saada säästöille parempi korko kuin mitä ne tavallisella käyttötilillä tai säästötilillä saavat.

Määräaikaistili tuottaa kiinteää korkoa, joka on tiedossa jo tiliä avattaessa. Kun talletuskorko on tiedossasi ennakkoon, voit huoletta säästää varat tilille ja odottaa määräajan umpeutumista – tiedäthän jo valmiiksi minkä tuoton saat talletuksellesi. Määräaikaistili on turvallinen paikka säästöillesi. Se toimii myös ikään kuin tukena, jos sijoitussalkusta löytyy esimerkiksi korkeamman riskin sijoitusinstrumentteja.

Määräaikaistalletus sopii kaikille pääoman suuruudesta riippumatta – Svean määräaikaistilille tehtävän talletuksen minimisumma on 1 000 euroa.

Yhteenveto ja kokemuksia Svean määräaikaistilistä

Svean määräaikaistili on erittäin varteenotettava vaihtoehto määräaikaista säästötiliä harkitsevalle.

 • Svean määräaikaistilin korko on sidottu ainoastaan talletusaikaan – toisin sanoen saman korkean koron saa talletuksilleen summasta riippumatta.
 • Ruotsin talletussuoja antaa Suomen talletussuojaa vastaavan turvan.
 • Svean määräaikaistilin avaaminen käy verkossa nopeasti ja vaivattomasti.

Svean määräaikaistili on varsin hyvä vaihtoehto, mutta on toki kannattavaa vertailla kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot ennen lopullista päätöstä. Sortterin kautta vertaileminen on helppoa, reilua ja ilmaista.