Bigbank

Bigbank säästötilit ja määräaikaistalletustilit

Bigbank on vuonna 1992 Viron Tartossa perustettu pankki. Pankin sivuliike Bigbank As Suomi avattiin vuonna 2009, ja se on erikoistunut kulutusluottoihin. Kulutusluotojen ja muiden lainatuotteiden lisäksi Bigbank tarjoaa myös talletuspalveluita. Bigbank on Viron vakuusjärjestelmän takuurahaston jäsen, joten pankki on luotettava ja turvallinen sekä lainan ottajalle että tallettajalle. Takuurahasto takaa kaikille Bigbankiin tehdyille talletuksille ja niiden koroille 100 % suojan 100 000 euroon asti. Bigbankin missio on tehdä rahoituksesta yksinkertaista ja antaa ihmisille mahdollisuus parantaa elämänlaatuaan. Kaikki Bigbankin palvelut ovatkin helposti saatavilla ympäri vuorokauden tietokoneella, tabletilla ja mobiililaitteilla.

Hyvät puolet

  • Pitkille talletuksille saatavilla korkea korko
  • Monia vaihtoehtoja talletusajan pituudeksi
  • Viron talletussuoja turvaa talletukset 100 000 euroon asti

Huonot puolet

  • Saatavilla vain määräaikaistalletuksia

Bigbank määräaikaistalletus

Säästämisestä kiinnostuneelle Bigbank tarjoaa mahdollisuuden määräaikaistalletustilin perustamiseen. Bigbankin Suomen sivuliike on erikoistunut erityisesti kulutusluottoihin, ja talletustuotteissa pankin valikoima rajoittuu määräaikaistalletustileihin. Bigbankista et siis voi saada tavallista käyttötiliä arkiseen asiointiin tai vaikkapa säästötiliä kuukausittaista säästämistä varten.

Pankin slogan onkin, että "jokaisella on hyvä olla kakkospankki". Oletuksena siis on, että päivittäinen pankkiasiointi hoidetaan muualla. Hyvin rajatusta sijoitustuotteiden valikoimasta huolimatta Bigbank on varteenotettava vaihtoehto oman taloutensa kohentamisesta kiinnostuneelle henkilölle. Bigbankin määräaikaistalletustili nimittäin tarjoaa talletukselle oikein kilpailukykyisen koron turvallisesti ja hyvillä ehdoilla.

Lue siis lisää ja selvitä, voisiko Bigbankin määräaikaistalletustili olla juuri sinun talouteesi sopiva talletusmuoto.

Mikä on määräaikaistalletustili?

Määräaikaistalletustili on helppo, huoleton ja riskitön tapa sijoittaa. Se sopii erityisesti ihmisille, joilla on mahdollisuus antaa rahan kasvaa rauhassa korkoa tilillä, ja joilla ei ole tarvetta irrottaa rahaa tililtä muihin menoihin talletuksen aikana.

Nimensä mukaisesti määräaikaistalletustili on määräaikainen: avatessasi tilin sitoudut pitämään tallettamasi varat tilillä talletuskauden loppuun asti saadaksesi talletuksellesi sovitun koron. Tilin korko sovitaan aina tilin avaamisen yhteydessä, eikä se vaihtele suhdanteiden mukana. Parhaiten määräaikaistalletustili sopii suhteellisen suurien summien tallettamiseen suhteellisen lyhyeksi ajaksi. Määräaikaistalletustilille tehdään tilin avaamisen yhteydessä kertatalletus, eikä sinne säästetä kuukausittain, kuten esimerkiksi säästötilille.

Määräaikaistalletuksessa korko on lähes aina parempi kuin säästötilillä, mutta talletettuihin varoihin ei pääse yhtä joustavasti käsiksi talletuksen aikana. Jos sinun tarvitsee nostaa rahaa tililtä talletuksen aikana, talletussopimus purkautuu ja menetät talletuksen edut.

Määräaikaistalletus ja kiinteä korko

Määräaikaistalletustili onkin parhaimmillaan säästötilin rinnalla, ja tilille kannattaa tallettaa vain sellaisia varoja, joita ei talletusaikana tarvita yllättävien menojen kattamiseen. Määräaikaistalletus on riskitön sijoitusmuoto. Talletuksen korko sovitaan tiliä avattaessa, ja tilille talletetut varat ovatkin turvassa inflaatiolta ja suhdannevaihteluilta. Toisaalta talletukselle saatu tuotto saattaa jäädä pienemmäksi kuin suuremman riskin sijoitustuotteissa. Määräaikaistalletustilin korko on usein sitä suurempi, mitä pidemmäksi ajaksi talletus tehdään.

Bigbankin määräaikaistalletuksessa talletusaika voi olla kuukaudesta jopa kymmeneen vuoteen. Määräaikaistalletus on turvallinen vaihtoehto säästämiseen, sillä talletuksen tuotto on aina kiinteä, joten rahoitusmarkkinoiden tapahtumat eivät pääse vaikuttamaan siihen.

Bigbankista saat määräaikaistalletukselle parhaan koron

Kauppalehden määräaikaistalletusten korkovertailun mukaan Bigbankin määräaikaistalletukselle tarjoamat korot ovat Suomen korkeimmat silloin, kun kyse on yli vuoden kestävästä talletuksesta.

Voit testata Bigbankin internetsivujen talletuslaskurilla, millaisen tuoton saisit omalle talletuksellesi eri talletusajoilla. Määräaikaistalletustiliä avatessaan kannattaa arvioida omaa talouttaa realistisesti ja jättää myös tilin ulkopuolelle riittävästi varoja pahan päivän varalle.

Määräaikaisen talletustilin ehdot

  • Voit avata määräaikaistalletustilin Bigbankissa, jos sinulla on vakituinen osoite Suomessa
  • Sinun tulee olla täysi-ikäinen
  • Voit tehdä talletuksen ainoastaan omiin nimiisi
  • Rahat talletustilille tulee siirtää suomalaiselta pankkitililtä

Kuka voi avata määräaikaistalletustilin?

Avataksesi määräaikaistalletustilin Bigbankissa sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt, ja sinulla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Varat määräaikaistalletustilille täytyy siirtää suomalaiselta pankkitililtä ja tilin tietojen täytyy olla samat, jotka olet antanut talletussopimuksen solmimisen yhteydessä.

Et voi avata määräaikaistalletustiliä kenenkään toisen henkilön nimiin. Talletuskausi alkaa sinä päivänä, jolloin talletus näkyy pankin tilillä, ja korkoa alkaa kertyä sitä seuraavasta päivästä. Jos määräaikaistalletuksen haluaa päättää ennen sopimukseen kirjattua päättymispäivää, asiakkaan on haettava sopimuksen ennenaikaista lopettamista kirjallisella hakemuksella, jonka pankki joko hylkää tai hyväksyy. Pankki ei myöskään maksa asiakkaalle korkoa kuluvalta talletuskaudelta, jos asiakas lopettaa tilin ennenaikaisesti.

Määräaikaistalletustilin hyötyjä

  • Määräaikaistalletuksen tuoton tiedät aina ennalta
  • Talletus ei vaadi tietämystä osakesijoittamisesta tai kurssivaihtelujen seuraamista

Bigbank määräaikaistalletus

Määräaikaistalletustilin avaaminen Bigbankissa on tehty helpoksi. Ensin kannattaa miettiä parhaiten omaan talouteen sopiva talletussumma ja -aika. Voit käyttää tässä apuna Bigbankin nettisivuilta löytyvää talletuslaskuria.

Kun sopiva summa ja haluttu talletuksen pituus ovat tiedossa, voit tehdä määräaikaistalletushakemuksen joko verkossa tai soittamalla pankin palvelunumeroon. Asiakaspalvelunumero palvelee sinua klo 9-16.30, mutta verkossa hakemuksen voi tehdä missä ja milloin tahansa. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat vahvistusviestin sähköpostitse ja pääset allekirjoittamaan sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi.

Sen jälkeen ei tarvitse enää kuin siirtää sovittu summa määräaikaistalletustilille sopimukseen merkityltä pankkitililtä, sekä antaa ajan kulua ja talletuksen kasvaa korkoa. Saat sähköpostiin vahvistuksen talletussopimuksen alkamisesta heti, kun sopimus on astunut voimaan. Verkkopankista voit seurata talletustasi sekä tehdä lisätalletuksia.

Määräaikaistalletustilin hyvät ja huonot puolet

Määräaikaistalletustili on vakaa ja riskitön sijoitusmuoto. Saat talletuksellesi aina ennalta sovitun koron määräajan päätyttyä, eikä sinun tarvitse pelätä suhdannevaihteluita tai seurata osakkeiden kehitystä talletuksen aikana.

Huonona puolena varoihin käsiksi pääseminen talletusaikana vaatii koko talletussopimuksen purkamista. Jos purat 12 kuukaudeksi tehdyn määräaikaistalletuksen 10 kuukauden jälkeen, et saa talletuksellesi lainkaan tuottoa.

Määräaikaistalletus sopiikin parhaiten täydentämään muita säästämisen ja sijoittamisen muotoja. Määräaikaistalletus on hyvä vaihtoehto esimerkiksi tilanteessa, jossa haluat säästä perintörahasi omistusasunnon ostamiseen, mutta tiedät asunnonoston olevan ajankohtainen aikaisintaan kahden vuoden kuluttua. Tällöin rahasi ovat hyvässä tallessa määräaikaistalletustilillä ja kasvavat sinulle korkoa ennalta sovitun ajan.

Miksi valita Bigbankin määräaikaistalletus?

Kuten todettua, määräaikaistalletus on hyvä ja turvallinen talletusmuoto henkilölle, jolla on varaa antaa talletuksen kasvaa rauhassa korkoa tilillä määräajan loppuun saakka. Saat talletuksellesi ennalta sovitun tuoton ilman riskiä tappioista tai heilahtelevista koroista.

Bigbankin määräaikaistalletus on erityisen hyvä valinta muita Suomessa toimivia pankkeja korkeamman talletuskoron vuoksi. Bigbank on vakavarainen ja luotettava toimija, ja Viron vakuusjärjestelmän takuurahaston jäsenenä Bigbankiin sijoitetut varat ja niiden korot ovat 100 % turvassa.

Jos siis tililläsi makoilee tällä hetkellä joitakin tuhansia euroja korvamerkitsemätöntä rahaa, kannattaa harkita määräaikaistalletustilin avaamista ja laittaa raha töihin.