OP - Osuuspankki

Osuuspankki säästötilit ja määräaikaistalletustilit

Osuuspankin käsittävän OP-Ryhmän juuret ulottuvat kauas Suomen historiassa, ja sen toiminnan katsotaan alkaneen vuonna 1902. Vuosien varrella OP on ollut myös edelläkävijä, sillä sen vuonna 1996 avaama verkkopankki oli Euroopassa ensimmäinen ja koko maailmassa toinen. 2000-luvun ensimmäisellä kymmennyksellä ryhmä yhdisti pankki- ja vakuutuspalvelut menestyksekkääksi kokonaisuudeksi ja saavutti lähes kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla markkinajohtajan aseman. Tänä päivänä OP on Suomen suurin finanssiryhmä, ja sen markkinaosuus kaikista Suomen talletuksista on 38 %. Suurin osa pankin asiakkaista on myös Osuuspankkien omistaja-asiakkaita. Tänä päivänä OP-Ryhmään kuuluu 141 osuuspankkia, joiden tavoite on edistää asiakkaidensa, omistaja-asiakkaidensa ja toimintaympäristönsä kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Hyvät puolet

  • Ison finanssiryhmän kaikki palvelut löytyvät saman katon alta
  • Laaja valikoima erilaisia säästämisen ratkaisuja

Huonot puolet

  • Useimpien säästötilien korot ovat tällä hetkellä 0,0% tai todella matalia

OP kasvutuottotili ja muut säästötilit

OP määräaikainen tuottotili on turvallinen ja muiden sijoitusten rinnalle sopiva säästötili. Säästäminen määräaikaiselle tuottotilille on helppo ja vaivaton tapa kerryttää varallisuutta, sillä talletusajan päätyttyä saat käyttöösi tallettamasi summan sekä siitä kertyneet korot. Määräaikaiselle tuottotilille voi tallettaa 500–100 000 euroa, ja talletus on kertaluonteinen. Talletusaika ja korko sovitaan asiakaskohtaisesti tilin avaamisen yhteydessä. Määräaikaisella tuottotilillä saat pääomallesi vakaan tuoton, joka on lähdeveron alaista tuloa. Verkossa avatun määräaikaisen tuottotilin korko on kiinteä ja pysyy samana koko talletusajan. Määräaikaiselta tuottotililtä ei voi talletusaikana tehdä nostoja. Korkojen lisäksi määräaikaisella tuottotilillä olevat varat kerryttävät OP-bonuksia.

  • Säästötilit ovat vähäriskisiä sijoituskohteita
  • Aloita säästäminen mahdollisimman varhain hyötyäksesi korkoa korolle -ilmiöstä
  • Vuokravakuustili vuokralaisen ja vuokranantajan turvaksi
  • Säästötili rekisteröimättömälle yhdistykselle
  • Määräaikainen tuottotili
  • ASP-tili

Omistaja-asiakkuus ja OP-bonukset

Normaalien korkojen lisäksi OP:n asiakkaat saavat myös lisäetuja, jos he ovat pankin omistaja-asiakkaita. Näitä lisäetuja ovat muun muassa OP-bonukset, joita omistaja-asiakkaat kerryttävät myös säästötileille talletetuilla varoilla. Omistaja-asiakkuuden toimintaperiaate vastaa pitkälti pörssiyhtiön toimintaa, mutta osuuskunnassa omistajuus perustuu asiakkuuteen. Sen tarkoituksena on osallistuttaa kotitaloudet yhteisen edun kehittämiseen ja antaa omistaja-asiakkaille tietoa oman elinympäristön asioista. Omistusasiakkaat saavat monia rahanarvoisia etuja säästämisestä ja sijoittamisesta. Kaikista pankkipalveluista kerrytettävän OP-bonuksen lisäksi etuihin kuuluvat muun muassa vaivaton ja joustava vakuutussäästäminen sekä erilaiset osakekauppaan liittyvät edut. OP:n omistaja-asiakkuus kannustaa säästämään ja keskittämään pankki- ja vakuutuspalvelut samaan rahoituslaitokseen.

Säästötilin avaaminen ja tilin hallinta

OP säästötilin avaaminen käy helposti ja nopeasti verkkopankissa. Jos olet jo OP:n asiakas, voit kirjautua sisään omaan verkkopankkiisi ja avata tilin omatoimisesti. Tilin avaaminen verkossa onnistuu myös, jos sinulla ei ole vielä OP:n verkkopankkitunnuksia. Voit aloittaa asiakkuutesi ja kirjautua OP:n verkkopalveluihin myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla. Jos kaipaat lisäapua pankkipalveluissa ja säästämisen aloittamisessa, saat neuvoja OP:n asiakaspalvelusta, joka palvelee sekä puhelimitse että verkkopankin viestintäpalvelun kautta. Perinteisen konttorilla asioinnin lisäksi OP:n asiakkaat voivat varata ajan verkkoneuvotteluun. Se on helppo ja käytännöllinen tapa tehdä saada apua säästösuunnitelmaan ja aloittaa määrätietoinen säästäminen.

Säästäminen ja korkoa korolle -ilmiö

Yllä esitellyt OP:n säästötilit mahdollistavat korkoa korolle -ilmiön hyödyntämisen. Ne pistävät rahan tekemään työtä puolestasi ja kerryttävät korkoa alkupääoman lisäksi myös talletuksesta saadulle korolle. Se on hyvä tapa kasvattaa omaa varallisuutta ja huolehtia rahanarvon säilymisestä pitkällä aikavälillä. Korottomalla tilillä inflaatio syö vuosien saatossa rahanarvoa ja laskee varallisuuttasi. Säästötilit ovat helppo tapa aloittaa säästäminen, ja ensimmäiset tavoitteet saavutettuasi voit sijoittaa kertyneet varat uusiin tuotoiltaan kannattavampiin säästö- ja sijoituskohteisiin, joita OP:n palveluvalikoimassa on useita. Näistä esimerkiksi OP:n säästölipas on nopein ja mutkattomin tapa siirtyä tilisäästämisestä rahastosäästäjäksi. Oleellista on aloittaa tänään, jotta pääset nauttimaan tuloksista mahdollisimman pian.

OP kasvutuottotili

Kasvutuottotili on OP:n säästötileistä kaikista joustavin, mutta myös matalakorkoisin. Sille voit laittaa rahaa aina tilaisuuden tullen, ja tililtä voi myös tehdä kuluttomia nostoja neljä kertaa vuodessa. Kasvutuottotili sopiikin hyvin sekä puskurin kerryttämiseen että tavoitteelliseen säästämiseen. Tilille voi tallettaa enintään 300 000 euroa, ja ensitalletuksen jälkeen voit tehdä lisätalletuksia oman mielesi mukaan. Palveluiden keskittäminen kuitenkin kannattaa, sillä muiden säästötilien tapaan myös kasvutuottotilillä olevat varat kerryttävät asiakkaalle OP-bonuksia.

Yhteenveto OP:n säästötileistä

OP tarjoaa asiakkailleen hyvät säästämiseen suunnatut peruspalvelut. Saatavilla on mahdollisuus sekä joustavaan että määräaikaiseen säästämiseen. Ensiasuntoa säästävien kannattaa harkita OP ASP-tilin avaamista ja hyödyntää sen korkoetu sekä muut lisäedut. Markkinoille tyypilliseen tapaan myös OP:n säästötilien korot ovat rajalliset, mutta OP palkitsee pankki- ja vakuutuspalvelut yhteen keskittävät omistus-asiakkaansa OP-bonuksilla sekä monilla muilla eduilla. Myös säästötileillä olevat varat kerryttävät OP-bonusta, jota voi käyttää kattamaan muista pankkipalveluista koituvat kustannukset. Säästämistä suunniteltaessa tulee aina ottaa huomioon kokonaisuus, ja OP:n säästötilit ovatkin varteenotettava vaihtoehto asiakkaille, jotka keskittävät varansa ja palvelunsa yhteen ja samaan pankkiin.