POP Pankki

POP Pankki säästötilit ja määräaikaistalletustilit

Jos POP Pankki ei ole sinulle ennestään tuttu on hyvä tietää myös, minkälaisesta pankista on kyse. POP on paikallisosuuspankeista koostuva ryhmä, jonka perustivat 44 Osuuspankkiryhmästä eronnutta pankkia vuonna 1997. Vuonna 2010 nimi vaihdettiin POP Pankiksi. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä yhteensä 26 paikallista osuuspankkia, joiden sijainti painottuu Länsi-Suomeen. POP Pankit ovat osuuskuntamuotoisia pankkeja, joiden omistajia ovat pankkien jäsenet. Pankkiryhmän tavoitteena on panostaa erityisesti henkilökohtaiseen palveluun, ja asiakastutkimuksen perusteella sillä on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat. Ne koostuvat erityisesti yksityisistä asiakkaista sekä maa- ja metsätaloutta harjoittavista pienyrityksistä. Yhteensä POP Pankeilla on Suomessa noin 252 000 asiakasta ja 76 palvelupistettä.

Hyvät puolet

  • Pieni ja paikallinen pankki takaa yksilöllisen palvelun
  • POP Pankilla on tutkitusti Suomen tyytyväisimmät asiakkaat
  • Paikallisosuuspankit ovat asiakasjäsentensä omistamia

Huonot puolet

  • Korko- ja muut ehdot määritellään yksilöllisesti, joten pankkiin oltava yhteydessä henkilökohtaisesti

POP Pankki sijoitustili tavoitteelliseen säästämiseen

POP talletustili on pankin perinteinen säästötili, jolle voit kerätä säästä tulevia menoja tai jotain tiettyä tavoitetta varten. POP Pankin talletustilillä ei ole ennalta määrättyä talletusaikaa eikä eräpäiviä, joten voit laittaa rahaa tilille säännöllisesti tai vain elämäntilanteen salliessa. Voit myös tehdä pankin kanssa suoraveloitussopimuksen, jolloin osa palkastasi siirtyy kuukausittain suoraan talletustilillesi. POP talletustili tarjoaa siis helpon ja lähes huomaamattoman tavan säästää ja kerryttää omaa varallisuutta. Talletustililtä voit tehdä kuluttomia nostoja sovitun enimmäismäärän mukaisesti. POP Pankin talletustilin korko ja alkutalletuksen vähimmäismäärä vaihtelevat pankkikohtaisesti.

POP Pankin muut säästämiseen tarkoitetut tilit

Muihin POP Pankin säästämiseen suunnattuihin tileihin kuuluu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostajille tarkoitettu ASP-tili. Se on helppo tapa aloittaa systemaattinen asuntosäästäminen ja saavuttaa ensiasunnon ostoon tarvittava alkupääoma. ASP-tilin voi avata yhdessä puolison kanssa, ja riittää, että vain toinen täyttää ikärajavaatimuksen. Ikärajaa sovelletaan vain tilin avaamiseen, ei itse asunnon hankintaan. Voit siis jatkaa ASP-säästämistä myös 40 vuotta täytettyäsi. Tavoitteellisen säästämisen lisäksi ASP-tileillä on yleensä muita säästötilejä parempi korko, ja niihin sisältyy myös muita etuja, kuten normaalia parempi asuntolainan korko, valtion korkotuki korkojen nousun varalta sekä ilmainen valtiontakaus. ASP-tilin varoja ei voi kuitenkaan käyttää muuhun kuin asunnonostoon.

POP Pankin ASP-tilille säästetään vähintään kahden vuoden aikana 10 % asunnon ostohinnasta. Talletuksia tulee olla yhteensä vähintään 8 kappaletta, ja niiden määrä voi neljännesvuosittain vaihdella 150 euron ja 3 000 euron välillä. Alkuun pääsee siis pienelläkin summalla, sillä jo 50 euron kuukausisäästöt täyttävät POP Pankin ASP-tilin ehdot. ASP-sopimuksen talletuserien lukumäärä, suuruus ja tulevaisuudessa tarvittava lainan määrä räätälöidään asiakaskohtaisesti. Pankkineuvojat auttavat alustavan säästöaikataulun suunnittelussa. Säästösuunnitelma ei kuitenkaan ole sitova, ja tarvittaessa siihen voidaan tehdä muutoksia taloudellisen tilanteesi mukaan.

Mikä POP Pankin säästötili sinun kannattaisi avata?

Kuten todettu, POP Pankin säästötilin ja määräaikaistalletusten korot ja muut ehdot, kuten talletusaika, vaihtelevat pankkikonttoreittain. Sinun kannattaa siis pohtia tarkkaan omia säästämisen tavoitteitasi ja pyytää tarjous lähimmästä POP Pankin konttorista. Säästötili sopii hyvin jonkin tietyn tavoitteen, kuten auton käsirahan tai lomamatkan, säästämistä varten. Määräaikaistalletus taas sopii sinulle, mikäli et tarvitse jotain rahasummaa käyttöösi hetkeen. Mikäli taas olet alle 39-vuotias ja suunnittelet asunnon ostamista tulevaisuudessa, ASP-tilin avaaminen kannattaa. Tilien avaaminen onnistuu joko konttorilla tai verkossa. Verkossa asiakkaita palvelee POP Pankin chat-asiakaspalvelu, ja yhteystietosi jättämällä voit myös pyytää pankkivirkailijaa ottamaan sinuun yhteyttä puhelimitse.

  • Pankin monipuoliset palvelukanavat
  • Talousneuvojan säästövinkit niin opiskelijoille kuin ikäihmisillekin

Säästämisen työkalut

POP Pankin säästötilejä voit verkkopankin lisäksi hallinnoida POP Mobiili -sovelluksella. Se on POP Pankin uuden sukupolven mobiilisovellus, jonka avulla hoidat pankkiasioita kätevästi omalla mobiililaitteellasi. POP Pankin mobiilisovelluksen käyttö sisältyy verkkopankkitunnusten hintaan, ja voit ladata POP Mobiili -sovelluksen sekä POP Avain -tunnuslukusovelluksen suoraan käyttöliittymäsi sovelluskaupasta. Mobiilisovelluksen käyttö sisältyy verkkopankkitunnusten hintaan, ja sen avulla voit tarkastella tilitapahtumiasi ja tehdä sekä nostoja että talletuksia eri tileiltä. POP Mobiilin avulla pystyt myös asettamaan säästötavoitteita, joten se sopii erinomaisesti tavoitteellisen säästämisen työkaluksi. Mitä aikaisemmin aloitat säännöllisen säästämisen, sitä parempiin tuloksiin pääset pitkällä tähtäimellä.

  • Kätevä mobiilisovellus
  • Hoida pankkipalvelut verkossa missä ikinä oletkin

POP pankki sijoitustili ja vuokravakuustili

POP Pankin sijoitustilit sopivat kaikenlaiseen säästämiseen, ja niiden talletusaika voi vaihdella muutamasta päivästä aina viiteen vuoteen. Korko määräytyy sijoitettavan summan sekä talletusajan mukaan. Lisäksi valikoimaan kuuluu POP Pankki vuokravakuustili, joka on tarkoitettu vuokravakuuden tallettamiseen. Kyseessä on käyttötili, jolle vuokralainen tallettaa vuokranantajan kanssa sopimansa summan ja panttaa sen. Panttauksen takia varat voi nostaa tililtä vasta, kun vuokrasuhde päättyy, ja vuokranantaja vapauttaa pantin allekirjoituksellaan. Vastaavasti vuokranantajalla on oikeus nostaa pantatut rahat tililtä, jos vuokralainen laiminlyö vuokrasopimuksen ehdot ja velvollisuudet. Vuokravakuustili avataan pankissa ja samalla täytetään panttauslomake. Myös pankki sitoutuu olemaan kuittaamatta tilillä olevia varoja mahdollisiin saataviinsa.

Miksi kannattaa valita säästötili POP Pankista?

Säästötilin ja määräaikaistalletustilin lisäksi POP Pankki tarjoaa asiakkailleen melko perinteiset tilivaihtoehdot sekä säännölliseen että määräaikaiseen säästämiseen. Pankin tarjontaan kuuluu luonnollisesti suosittu ensiasunnon hankintaan tarkoitettu ASP-tili sekä vuokravakuustili, joka luo turvaa sekä vuokralaiselle että vuokranantajalle. Pienenä pankkina POP Pankki kykenee palvelemaan asiakkaitaan henkilökohtaisesti ja räätälöidysti, mikä on pankin yksi suurimpia vahvuuksia. Yksittäisten palveluiden vertailu muiden pankkien tarjonnan kanssa on kuitenkin työlästä, sillä tarkemmat korko- ja muut ehdot POP Pankki neuvottelee jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen, ja tämä edellyttää yhteydenottoa pankkiin. Suosittelemme lukijoita aina vertaamaan tarkempia ehtoja pankeittain ja muiden pankkien kesken.