Collector Bank

Collector Bank säästötili

Collector on vuonna 1999 Ruotsissa perustettu rahoituslaitos, joka on noteerattu Ruotsin Nasdaqin pörssiin. Alun perin yhtiö keskittyi vain järjestämättömiin luottoihin, mutta laajensi pian myös muihin luottoihin. Toiminta on laajentunut vuosien myötä, ja tuotekehitystä on ohjannut asiakkaiden kysyntä ja tarpeet rahoitusmarkkinoilla. Alussa Collector tarjosi yksityishenkilöille postimyynnin osamaksupalveluita, ja verkkokauppa oli pääasiallinen kohderyhmä yritykselle. Yksityishenkilöitä varten tuotevalikoimasta löytyi yksityislainat; vakuudettomat luotot ja säästötilit. Tällä sivulla käsittelemme Collector Bankin säästötili- ja määräaikaistalletustuotteita ja miten ne toimivat. kerromme myös Collectorin säästötilituotteiden hyvät ja huonot puolet. Säästötili on erinomainen tapa kerätä rahavarastoa tulevaisuutta varten.

Hyvät puolet

  • Rajattomat nostot, ei lisäkuluja
  • Ruotsin talletussuoja turvaa talletukset 100 000 euroon asti

Huonot puolet

  • Vain yksi tilivaihtoehto valikoimassa

Collector säästötili ja määräaikaistalletustili

Jos olet kiinnostunut säästötileistä sekä säästämisestä, voi Collectorin säästötili sopia juuri sinulle! Voit olla kiinnostunut oman talouden kohentamisesta ja rahan säästämisestä. Myös paremman koron tai rahojen säilytyspaikan tarvitsevalle säästö- ja määräaikaistalletustilit ovat erinomainen tapa alkaa säästämään rahaa omiin tarpeisiisi. Talletetut varat ovat siis vapaasti käytettävissä. Collectorin verkkosivuilla Omien sivujen kautta nostot ja saldon tarkastaminen on helppoa. Pienin summa, jonka voit nostaa, on 50 euroa.

  • Kuluttomat ja rajoittamattomat nostot

Collector-säästötilin ominaisuudet

Collector Bankin turvallisen säästötilin voit avata, jos olet täysi-ikäinen, Suomen kansalainen ja asut Suomessa. Huomioitavaa on myös, ettet ole verovelvollinen muualla kuin Suomessa. Collector säästötilin ominaisuuksiin kuuluu myös rajoittamattomat nostot kuitenkin niin, että alin summa, jonka voit nostaa, on viisikymmentä euroa. Säästötilille on mahdollista säästää rahaa tulevia suurempia hankintoja silmällä pitäen tai pitää sitä puskurina tulevaa varten, jos elämäntilanteet sattuvat muuttumaan esimerkiksi työpaikan menetyksen vuoksi. Säästötili on riskitön tapa säästää: säästötili kuuluu Ruotsin talletussuojalain mukaisen talletussuojan piiriin, mikä takaa sen, että rahasi ovat turvallisessa paikassa, vaikka pankki ajautuisi mahdolliseen konkurssiin.

Mitä säästötilihakemukseen tulee merkitä? Perustietojen, kuten nimen, osoitteen, asuinpaikan ja tilinumeron lisäksi sinulta kysytään rahanpesulain mukaisia kysymyksiä, kuten mistä talletettavat rahat ovat peräisin ja minkä suuruisen summan aiot tallettaa. Yhtenä kysymyksenä on myös nostokertojen mahdollinen määrä sekä talletuskerrat. Vaihtoehdoissa on hyvin liikkumavaraa, joten sinun ei tarvitse ilmoittaa tarkkaa määrää. Rahat voidaan tallettaa omalta suomalaiselta tililtä, toisen henkilön suomalaiselta tililtä sekä ulkomaisen pankin kautta. Hakemuksessa kysytään myös säästämisen tarkoitusta. Myös poliittisesti vaikutusvaltaisen tai hänen läheisensä tulee mainita asiasta hakemuksessa. Poliittisesti vaikutusvaltainen on henkilö, joka toimii tai on toiminut merkittävässä julkisessa tehtävässä.

Collector säästötilin ehdot

Collector Bank toimii ruotsalaisen Finansinspektionenin valvonnassa. Suurin talletettava summa on miljoona euroa, johon ei lasketa pääomitetun koron määrää. Ylimenevä talletussumma siirretään uudelle Collector säästötilille. Tallettamasi summa on vapaasti käytettävissä ilman yllättäviä lisäkustannuksia - nostoja voit tehdä koska vain. Talletuskorko maksetaan joka vuosi jälkikäteen 31.12., ellei tiliä ole suljettu tätä aiemmin. Laki sallii tilinhaltijan oikeuden peruuttaa sopimuksen 14 päivän kuluessa siitä, kun sopimus on allekirjoitettu, jolloin tili suljetaan. Mahdolliset talletukset sekä korot maksetaan haltijan etukäteen ilmoittamalle vastatilille niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään 30 päivän kuluttua.

Tietoa talletussuojasta

Ruotsin valtiokonttorin talletussuojajärjestelmä suojaa talletukset Collector Bank AB:ssa. Talletussuojan suuruus on korkeintaan 100 000 euroa tallettajaa ja luottolaitosta kohden. Kyseisen summan lisäksi tilinhaltija voi tiettyjen ehtojen mukaan saada korvausta talletuksista. Näihin luetaan tiettyihin laissa määriteltyihin elämän tapahtumiin, kuten esimerkiksi yksityisasunnon myyntiin tai tiettyjen vakuutuskorvausten suorituksiin, aina 5 000 000 kruunuun asti. Aiemmat talletukset samassa luottolaitoksessa lasketaan yhteen, ja yhteenlaskettua summaa koskee 100 000 euron suojakatto. Jos omistat tilin yhdessä jonkun muun henkilön kanssa, talletussuojakatto koskee ehtojen mukaan jokaista tallettajaa erikseen. Korvaukset maksetaan euroissa (EUR). Lisätietoja talletussuojasta löytyy osoitteesta https://www.riksgalden.se/insattningsgarantin/.

  • Talletussuojajärjestelmä suojaa talletukset Collector Bank AB:ssa.
  • Talletussuojan suuruus on korkeintaan 100 000 euroa tallettajaa kohden.

Collector säästötili helpottaa arjen ratkaisuissa

Siitä riippumatta mitä varten säästät, se on aina järkevä tapa varautua tulevaan ja mahdollisiin muutoksiin elämässä, kuten sairastumiseen tai uuden asunnon hankintaan. Ennen säästötilin avaamista kannattaa aina tarkastaa, mitä kaikkia vaihtoehtoisia säästötilejä markkinoilla on tarjolla. Sortterin vertailupalvelun avulla löydät helposti juuri itsellesi parhaan säästötilivaihtoehdon. Collector Bankin säästötili on säästämiseen tarkoitettu, toistaiseksi voimassa oleva talletustili. Tililtä voidaan nostaa rahaa vain aiemmin hakemuksessa ilmoitetulle vastatilille. Collector Bank siirtää varat ilmoitetulle tilille kolmen pankkipäivän kuluessa siitä, kun maksumääräys on vastaanotettu, kunhan määräys on tehty ennen klo 16.00. Collectorin 0,60 prosentin talletuskorko on perinteisiä pankkipalveluita tarjoaviin yrityksiin verrattuna korkea.

  • Säästötilin avaaminen on vaivatonta ja nopeaa.
  • Säästötilillä saat korkeamman koron kuin perinteisten pankkien tileiltä.

Sopimuksen purkaminen

Vaikka säästötilin avaaminen on järkevä päätös tulevaisuutta ajatellen - joskus tulee tilanteita, jolloin sille ei ole tarvetta juuri sillä hetkellä, ja haluatkin purkaa sopimuksen. Tällöin tilinhaltijalla on 14 päivän ajan oikeus purkaa tilin avaaminen alkaen siitä, kun sopimus on allekirjoitettu ja tilinhaltija on saanut kuluttajansuojalain mukaiset ennakkotiedot sekä tilisopimusta koskevat sopimusehdot. Tilin mahdollisesta sulkemisesta tulee ilmoittaa Collector Bankin asiakaspalveluun joko soittamalla lähettämällä sähköpostia tai perinteinen kirje. Yhteystiedot löytyvät kätevästi Collector Bankin verkkosivuilta www.collector.fi. Jos tili suljetaan, olemassa olevat varat maksetaan hakemuksessa ilmoitetulle vastatilille. Mahdolliset säästämisen aikana tulleet korot maksetaan myös kyseiselle tilille.

Yhteenveto Collector Bankin säästötilistä

Collector-säästötilin hyvinä puolina voidaan pitää etenkin sen tarjoamaa talletuskorkoa, joka on perinteisiä pankkipalveluita tarjoavien yritysten talletuskorkoa suurempi. Lisää plussaa Collector saa siitä, että säästötilin saa avattua helposti internetissä, eikä siinä ole ylimääräisiä kuluja. Noston voi tehdä milloin vain (minimisumma on 50 euroa), eikä nostojen määrää ole rajoitettu. Ruotsin talletussuojajärjestelmä suojaa talletukset 100 000 euroon asti. Huonoja puolia Collectorin joustavasti toimivassa säästötilissä ei juurikaan ole, ellei sellaisena pidä sitä, että suurin talletusmäärä Collectorilla on 1 000 000 euroa. Tämän summan ylimenevät talletukset siirretään toiselle Collector Säästötilille.