hero image

TF Bank säästötili

TF Bank on pohjoismainen vuonna 1987 perustettu pankki, jonka alkuperäinen tarkoitus oli tarjota palveluita postimyyntiyritysten asiakkaille. Siitä lähtien yhtiö on kasvanut ja lisännyt tuotevalikoimaansa sekä liiketoimintansa toiminta-alueita. Perustamisestaan lähtien TF Bankin toiminta on ollut vakavaraista ja nousujohteista. Sen pääkonttori sijaitsee Boråsin kaupungissa Ruotsissa. Vuodesta 2012 saakka TF Bankilla on ollut Ruotsin rahoitustarkastuksen myöntämä lupa harjoittaa pankkiliiketoimintaa, ja tänä päivänä sillä on sivuliikkeitä useissa Euroopan maissa, Suomi mukaan lukien. Suomalaisille asiakkaille TF Bank on tarjonnut kulutusluottoja jo vuodesta 1999 alkaen, ja pankkitoiminnan sivuliikkeen se avasi Helsinkiin vuonna 2014.

Hyvät puolet

 • Talletukset säästötilille kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin 100 000 euroon asti
 • Kaksi maksutonta nostoa vuodessa
 • Ei hallinnointikuluja
 • Ei määräaikaisuutta
 • Ilmaiset talletukset

Huonot puolet

 • Vain yksi tilivaihtoehto
 • Nostot tehtävä postitse ja rahojen saaminen melko hidasta

TF Bank säästötili ja määräaikaistalletustilit

TF Bankin palveluvalikoima koostuu kolmesta keskeisestä tuoteryhmästä, joita ovat yksityishenkilöille suunnatut kulutusluotot, verkkokauppojen ostorahoitus sekä yksityishenkilöille tarkoitetut säästötilit. Sen säästötilit kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin, ja TF Bankin toimintaa valvoo Ruotsin rahoitustarkastus. TF Bank listautui Tukholman pörssiin vuonna 2016, ja sen osakkeilla käydään kauppaa pörssin päälistalla. Konsernin viimeisimmät taloustiedot sekä muut säännölliset raportit ovat luettavissa konsernin sivuilla. Tänä päivänä TF Bank tarjoaa pankkipalveluitaan kuluttajille digitaalisten kanavien kautta Ruotsin lisäksi muun muassa Suomessa, Norjassa, Saksassa, Puolassa ja Baltiassa. Sen tietojärjestelmät ovat mukautettu toimimaan Euroopan eri maiden paikallisten tarpeiden mukaan.

Säästötili ilman määräaikaisuutta

Ainoa TF Bankin säästämiseen tarkoitettu tuote on pankin korollinen säästötili. Sen avaaminen on maksutonta, eikä tilin käytöstä veloiteta myöskään vuosimaksua. Alkuun pääsee pienemmälläkin pääomalla, sillä minimitalletusta ei ole. TF Bankin säästötilille voi tallettaa enintään 100 000 euroa. Tili sopii säästämiseen säästöajan pituudesta riippumatta, sillä siihen ei liity määräaikaisuutta. Voit nostaa varat käyttöösi milloin tahansa ja seurata säästöjen kertymistä tilaamalla maksuttoman tiliotteen. Markkinoiden korot ovat tällä hetkellä erityisen alhaiset, joten perinteisten pankkien joustavilla säästötileillä saat usein lähes olemattoman koron, tai et sitäkään.

 • Säästötili ilman määräaikaisuutta
 • Keskimääräistä parempi korko

TF Bankin säästötilin avaaminen

Digitaalisiin palveluihin erikoistuneen TF Bankin säästötilin avaamisesta on tehty helppoa ja nopeaa. Se tapahtuu pankin verkkosivuilla ja koostuu neljästä yksinkertaisesta vaiheesta. Ensimmäinen askel on tutustua TF Bankin sivuilla oleviin tiliehtoihin sekä hinnastoon. Tämän jälkeen sinun tulee täyttää tilinavauslomake, jossa kysytään henkilötietojasi sekä muita pankkiasiakkuuden kannalta oleellisia tietoja. Lomakkeen täyttäminen tapahtuu verkossa, ja sen lähetettyäsi saat tilisopimuksen allekirjoitettavaksi sähköpostitse. Allekirjoittaminen hoituu nykyisen pankkisi verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen olet valmis aloittamaan turvallisen säästämisen uudelle TF Bankin säästötilillesi. TF Bankin säästötilille voit tehdä talletuksia tavalliseen tapaan, mutta on tärkeää merkitä viestikenttään oman henkilökohtaisen säästötilisi tilinumero.

 • Toimita pankille kopio henkilöllisyystodistuksestasi
 • Tee talletukset TF Bankin Danske Bank -tilille

Nostot TF Bankin säästötililtä

TF Bank mainostaa itseään digitaalisten pankkipalveluiden edelläkävijänä, mutta aivan täysin digitaalisesti kaikkien pankkipalveluiden hoitaminen ei kuitenkaan onnistu. Jos haluat nostaa varoja TF Bankin säästötililtäsi, sinun tulee täyttää säästötilin nostolomake, jonka voit tulostaa TF Bankin verkkosivuilta. Tämän jälkeen lomake tulee lähettää postitse TF Bankin Suomen sivuliikkeen osoitteeseen. Lomakkeen saatuaan TF Bank siirtää rahat ilmoittamallesi vastatilille 5 pankkipäivän kuluessa. Ensimmäisen noston yhteydessä sinun tulee toimittaa pankille myös valokopio voimassa olevasta suomalaisesta henkilöllisyystodistuksestasi, joka voi olla henkilökortti tai passi. Tämän menettelyn takia varojen nostaminen tililtä vaatii hieman suunnitelmallisuutta, eikä tapahdu välittömästi.

 • Postita nostopyyntölomake maksuttomana vastauslähetyksenä
 • Lopeta tili ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun

TF Bank säästötili ja muuta hyödyllistä tietoa

TF Bankin verkkosivuilla on kattavat tiedot ja ohjeet tilin avaamisesta sekä muista pankin säästämiseen liittyvistä palveluista. Jos kuitenkin kaipaat lisäapua, palvelee TF Bankin asiakaspalvelu puhelimitse viikon jokaisena päivänä ja avustaa tarvittaessa tilin avaamisessa sekä muissa säästämiseen liittyvissä asioissa. On myös hyvä muistaa, että kaikkien pankkien tapaan myös TF Bankin säästötilin korot ovat lähdeveron alaista tuloa. Siitä ei kuitenkaan aiheudu asiakkaalle sen suurempaa päänvaivaa, sillä pankilla on sivuliike Suomessa ja lähdevero pidätetään suoraan säästötililtäsi. Sinun ei siis tarvitse ilmoittaa korkotuloa erikseen veroilmoituksessa, vaan verottaja saa tiedot suoraan TF Bankilta.

Ruotsin talletussuoja

Monien muiden pankkien tapaan TF Bankin pääkonttori on ulkomailla, ja se toimii Suomessa sivuliikkeenä. Tämän seurauksena TF Bankin säästötilit kuuluvat Ruotsin talletussuojalain mukaan Ruotsin talletussuojan piiriin. Talletussuoja takaa sen, että varasi ovat turvassa myös silloin, kun pankki tai rahoituslaitos ajautuu konkurssiin tai muihin taloudellisiin vaikeuksiin, eikä pysty maksamaan varoja takaisin asiakkailleen. Ruotsin talletussuoja kattaa tallettajan yhteenlasketut pankkikohtaiset talletukset 100 000 euroon saakka. Tällaisessa tilanteessa Ruotsin valtiokonttori (Riksgälden) ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja maksaa korvauksen 7 arkipäivän kuluessa. Asiakkaan ei siis tarvitse itse hakea talletussuojauskorvausta, vaan se hoituu automaattisesti. Ehdoiltaan Ruotsin talletussuoja vastaa Suomen talletussuojaa.

Yhteenveto TF Bankin säästötilistä

TF Bank tarjoaa asiakkailleen keskimääräistä markkinakorkoa paremman talletuskoron, vaikka se ei ainakaan tällä hetkellä ole markkinoiden korkeakorkoisin vaihtoehto. Tiliin liittyy kuitenkin rajoituksia erityisesti nostojen osalta. Ne on rajattu kahteen maksuttomaan nostoon kalenterivuotta kohden, ja nostopyyntö tulee toimittaa pankille postitse. Tämän takia varojen käyttöön saaminen kestää oman aikansa, ja TF Bank lupaa tallettaa ne tilillesi viimeistään 5 pankkipäivän sisällä nostopyyntölomakkeen vastaanottamisesta. Digitaalisessa maailmassa tätä käytäntöä voidaan kuitenkin pitää hitaana ja vanhanaikaisena, ja se onkin ehdottomasti TF Bankin säästötilin negatiivisin piirre. Muilta osin säästötili mukailee pitkälti markkinoiden tarjontaa ja on varteenotettava talletusvaihtoehto määrätietoiselle säästämiselle.