Alisa Pankki määräaikaistalletus

Alisa Pankki määräaikaistalletus

Alisa Pankki Oyj on suomalainen digitaalinen pankki, joka tarjoaa palveluitaan yksityishenkilöille sekä PK-yrityksille. Alisa Pankki käynnisti toimintansa keväällä 2022, kun joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance Oyj yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankki Oyj:n kanssa. Alisa Pankki on vakavarainen ja asiantunteva pankki ja sen palvelutarjonta tulee laajenemaan vaiheittain vielä vuoden 2022 aikana. Henkilöasiakkaille tarjolla ovat kattavat pankkipalvelut, korkeakorkoinen määräaikaistalletustili sekä joustavat eri tarpeisiin soveltuvat luottovaihtoehdot. Yrityksille on tarjolla peruspankkipalveluiden lisäksi myös erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Lisäksi yrityksille tarjotaan taloushallinnon palveluita, ja yrittäjä saa tuekseen henkilökohtaisen rahoitusasiantuntijan. Alisa Pankki toimii Suomen lisäksi myös Tanskassa, Saksassa ja Puolassa. Suomen ulkopuolisissa maissa Alisa Pankin toiminta keskittyy aluksi yksityishenkilöille tarjottaviin luottoihin.

Hyvät puolet

  • Kilpailukykyinen korko
  • Suomen talletussuoja turvaa talletuksen 100 000 euroon asti
  • Helppokäyttöinen palvelu
  • Ei kuluja

Huonot puolet

  • Minimitalletus 500 euroa
  • Ei maksuttomia nostoja

Alisa Pankki määräaikaistalletus

Alisa Pankin taustalta löytyy kymmenien vuosien kokemus suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten pankkipalveluiden ja raha-asioiden hoitamisesta, sillä toiminnan taustalla ovat joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance sekä talletuspankkitoimintaan erikoistunut Evli Pankki. Yhtiöt yhdistyivät keväällä 2022, jolloin molempien yhtiöiden tärkein ydinosaaminen tuotiin yhteen ja uusi pankki sai täten nimekseen Fellow Pankki. Vuonna 2023 pankki uudisti nimensä Alisa Pankiksi.

Vakavaraisena digitaalisena pankkina Alisa Pankki tarjoaa henkilöasiakkailleen määräaikaistalletustilin, jolle maksetaan hyvin kilpailukykyistä korkoa. Tavallisesti korko on sitä suurempi, mitä pidemmäksi ajaksi talletus tehdään.

Talletukselle kertyvä tuotto maksetaan tallettajalle tasaisesti kolmen kuukauden välein. Määräaikainen talletustili on tarkoitettu nimensä mukaisesti määräaikaisille talletuksille, siksi talletukselta ei voi maksuttomasti nostaa varoja ennen määräajan umpeutumista.

Miten määräaikaistalletuksen voi tehdä?

Määräaikaistalletuksen voi tehdä helposti nettipankin kautta tai kätevästi mobiilisovelluksen kautta. Talletusta tehdessä voi arvioida talletuslaskurin perusteella maksettavaa koron määrää eri talletussummilla ja talletusajoilla. Määräaikaistalletuksen minimimäärä on 500 euroa, mutta tallettaa voi 100 000 euroon saakka. Talletusajaksi voi valita itselleen sopivan ajanjakson 6 kuukauden ja 36 kuukauden väliltä. Alisa Pankin määräaikaistalletuksessa on Suomen talletusturva 100 000 euroon saakka.

Suomen talletussuoja Alisa Pankissa

Suomalaisena pankkina Alisa Pankki kuuluu Suomen talletussuojan piiriin. Talletukset on suojattu lakisääteisellä talletussuojajärjestelmällä, josta vastaa Rahoitusvakausvirasto. Käytännössä talletussuoja tarkoittaa sitä, että jos suomalainen talletuspankki joutuu pysyvästi maksukyvyttömäksi, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankkiin tallettaneille korvaukset talletussuojarahaston varoista. Talletukset, jotka kuuluvat Suomen talletussuojajärjestelmän piiriin ovat siis turvallinen tapa saada omille rahoilleen tuottoa.

Henkilökohtainen asiakaspalvelu

Ensiluokkainen asiakaskokemus on Alisa Pankin tavoitteena, johon pyritään helppokäyttöisillä verkkosivuilla ja digitaalisilla palveluilla sekä helposti saatavalla henkilökohtaisella asiakaspalvelulla.

Kaikkiin tilanteisiin saa tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua. Asiakaspalvelua saa puhelimitse, ilman pitkiä jonotusaikoja tai lähettämällä viestin asiakaspalveluun. Viesteihin vastataan viimeistään seuraavana arkipäivänä. Asiakaspalvelu päivystää aamusta iltaan, myös lauantaisin.

Moderni ja vakavarainen pankki

Alisa Pankki aloitti toimintansa keväällä 2022, kun Fellow Finance Oyj ja Evli Pankki Oyj yhdistyivät. Monelle suomalaiselle tutulla rahoitusyhtiö Fellow Financella on vankka kokemus luotonantoprosesseista ja sen kautta on myönnetty yli 240 0000 luottoa. Luottoa on myönnetty yrityksille ja yksityishenkilöille yli 970 miljoonalla eurolla. Sen osaamisalaa ovat myös digitaaliset palvelut. Evli Pankilla on pitkän ajan kokemus talletuspankkina toimimisesta, sillä se on aloittanut toimintansa jo vuonna 2001. Erinomaisesta asiakaspalvelustaan tunnetun pankin yli 13 000 talletusasiakasta siirtyivät Alisa Pankin palveluiden pariin.

Alisa Pankki yhdisti näiden molempien yhtiöiden ydinosaamisen ja loi modernin sekä vakavaraisen suomalaisen pankin. Alisa Pankin verkkosivusto on helppokäyttöinen ja laadukkaalla asiakaspalvelulla halutaan varmistaa paras mahdollinen asiakaskokemus.

Alisa Pankilla oli pankkitoiminnan käynnistyessä jo yli 13 000 talletusasiakasta ja 30 000 aktiivista laina-asiakasta. Talletusvaroja pankilla oli yli 230 miljoonaa euroja. Alisa Pankki työllistää tällä hetkellä 80 henkilöä.

Pankkipalvelut yksityishenkilöille

Yksityishenkilöille tarjotaan myös perus pankkipalveluita, kuten käyttötilit ja laskujen maksupalvelut sekä oman taloudenhallinnan työkalut. Henkilöasiakas saa käyttöönsä korollisen pankkitilin.

Lisäksi yksityishenkilöille on tarjolla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja tarpeiden mukaan, kuten luottokortti, kulutusluotot sekä verkkokaupassa maksamiseen tarkoitetun laskun.

Turvalliseen säästämiseen on tarjolla määräaikaistalletustili, jolle maksetaan kilpailukykyistä korkoa. Pankkiasioiden hoitaminen onnistuu kätevästi myös mobiilisovelluksen kautta.

Yrityksille kokonaisvaltaiset pankkipalvelut

Yritysten tarpeisiin tullaan tarjoamaan pankki- ja rahoituspalveluja. Pankkipalveluihin kuuluvat olennaisesti tili- ja maksuliikennepalvelut, sisältäen taloushallinnon palvelut. Rahoituspalveluita tullaan tarjoamaan yritysten tarpeita vastaavasti eri muodoissa. Rahoitusasiantuntijalta yrittäjä saa tarvittaessa henkilökohtaista palvelua.

Miksi juuri Alisa Pankin määräaikaistalletus?

Alisa Pankin määräaikaistalletustili on kilpailukykyinen vaihtoehto, sillä sen tarjoama korko on yksi markkinoiden parhaista. Korkotuotto maksetaan kolmen kuukauden välein. Talletuslaskurin avulla voi tutkailla etukäteen millaista korkoa maksetaan eri suuruisille talletuksille eri talletusajoilla.

Talletuksen tekeminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Määräaikaistalletuksen voi tehdä verkkosivujen kautta tai mobiilisovelluksessa, jonka saa ladattua verkkosivujen kautta. Minimitalletus on 500 euroa ja talletusajaksi voi valita itselleen sopivan ajan, 6 kuukauden ja 36 kuukauden väliltä. Määräaikaistalletus on suojattu Suomen talletusjärjestelmällä 100 000 euroon saakka.

Ensiluokkaisen asiakaskokemuksen varmistamiseksi henkilökohtaista asiakaspalvelua saa myös iltaisin ja lauantaisin, mikä auttaa tukemaan helppokäyttöisen digitaalisen pankin toimintaa. Jos haluaa henkilökohtaista palvelua puhelimitse, ei palvelua tarvitse jonottaa, ja asian saa hoidettua saman päivän aikana. Asiakaspalveluun voi halutessaan lähettää myös viestin, jolloin vastauksen saa viimeistään seuraavana arkipäivänä.