S-pankki logo

S-Pankki säästötilit ja määräaikaistalletustilit

S-Pankki on varmasti tuttu jokaiselle suomalaiselle, joka joskus on käynyt ostoksilla Prismassa, Alepassa tai S-Marketissa. Jos sinulla on henkilökohtainen S-etukortti, olet jo S-Pankin asiakas. S-Pankin omistavat S-ryhmä ja Lähitapiola yhdessä 75 % / 25 % -omistussuhteessa. Pankki on perustettu vuonna 2006 korvaamaan osuuskauppojen säästökassat. Päivittäisten pankkipalvelujen lisäksi S-Pankki tarjoaa palveluja säästämiseen ja rahoitukseen. S-Pankki palvelee S-ryhmän toimipaikoissa ympäri Suomea, ja pankilla on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa asiakasta. S-Pankin maksukortti on noin 2,3 miljoonalla suomalaisella. Säästämisestä kiinnostuneelle S-Pankilla on tarjolla kolme eri tilivaihtoehtoa: S-Pankki Tuottotili, S-Pankki Määräaikaistili ja S-Pankki ASP-tili.

Hyvät puolet

 • Paikallisen S-ryhmän mahdollistama konttoriverkosto ja yhteistyö S-ryhmän myymälöiden kanssa erottuvat edukseen muiden pankkien liiketoimintamalleista
 • Tarjolla myös S-ryhmän liikkeissä asiointiin ja ostobonuksiin sidottuja säästämismahdollisuuksia

Huonot puolet

 • Säästötilien korot ovat tällä hetkellä pääosin hyvin lähellä nollaa

S-Pankki Määräaikaistili ja muut säästötilit

S-Pankin eri säästötilituotteet eroavat toisistaan merkittävästi ja sopivat eri henkilöille ja erilaisiin elämäntilanteisiin. S-Tuottotili on turvallinen ja riskitön säästötili jatkuvaan säästämiseen. Voit vapaasti tehdä tilille talletuksia tai nostaa tililtä rahaa ilman palkkioita tai maksuja silloin, kun itse haluat. Korko lasketaan talletukselle päiväkohtaisesti ja maksetaan tilille kerran kuukaudessa. S-Määräaikaistili on nimensä mukaisesti määräaikainen talletustili. Talletettava summa ja talletuksen pituus sovitaan tilin perustamisen yhteydessä, eikä tililtä voi nostaa varoja talletuksen aikana menettämättä talletuksen etuja. S-Pankki ASP-tili sopii säästötiliksi nuorelle ensiasunnon ostoa suunnittelevalle henkilölle, eikä sitä voi käyttää muunlaiseen säästämiseen.

 • S-Pankki Tuottotilin korko kasvaa portaittain talletusmäärän noustessa
 • S-Pankki Määräaikaistili tarjoaa mukavan koron määräaikaiselle talletukselle
 • S-Pankki ASP-tili sopii ensiasunnosta haaveilevalle asuntosäästämiseen

S-Tuottotili ja Määräaikaistili

S-Tuottotili on tuttu ja turvallinen säästötili, jonne voit säästää joustavasti ja riskittömästi silloin, kun sinun talouteesi sopii. Voit tehdä tilille talletuksia vapaasti ja pääset myös tarvittaessa käsiksi tilillä oleviin varoihin ilman sanktiomaksuja. S-Tuottotilin korko kasvaa portaittain tilisi talletusmäärän noustessa. Tuottotilistä voit myös tehdä S-Bonuksen etujenmaksutilin, jolloin bonukset S-ryhmän liikkeissä tekemistäsi ostoksista siirtyvät suoraan kartuttamaan säästötilisi saldoa. Koska yleinen korkotaso on jo pitkään ollut matala, säästötilin korko ei tuo pääomalle merkittävää tuottoa. Tämä koskee yhtä lailla S-Pankin kuin muidenkin pankkien säästötilejä. Säästötili on silti hyvä vaihtoehto esimerkiksi lomamatkaan tai uuden auton käsirahan säästämistä varten.

S-Pankki Määräaikaistili on määräaikainen talletustili. Tilille talletettava kertasumma ja talletuksen pituus sovitaan tiliä perustettaessa, eikä tilillä oleviin varoihin pääse tarvittaessa käsiksi talletuksen aikana tiliä purkamatta. Pienin mahdollinen talletussumma on 500 euroa, eikä talletettavalla summalla ole ylärajaa. Talletuksen kesto on yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen. Määräaikaistilillä sijoituksesi on turvallisesti tallessa korkoa kasvamassa koko talletuksen ajan. Kiinteä korko määritellään jo tilinavaussopimuksessa, joten tiedät tarkasti, millaisen tuoton talletuksellesi saat. Määräaikaistili tarjoaa Tuottotiliä paremman koron talletukselle, ja korko on sitä suurempi, mitä suurempi talletussumma on kyseessä. Määräaikaistili sopii parhaiten sellaisille varoille, joita et varmuudella tule tarvitsemaan talletuksen aikana.

S-Pankki ASP-tili

ASP-tilillä on tarkasti määritelty kohderyhmä ja säästötavoite. Tili on tarkoitettu 15-39 -vuotiaille nuorille, jotka suunnittelevat ensimmäisen oman asunnon hankintaa. ASP-tilin ehdot ovat Valtiokonttorin määrittelemät, ja vaihtelua tilin ehdoissa eri pankkien välillä on vain vähän. Tilille säästetään vähintään kahdeksan vuosineljänneksen aikana vähintään 150 ja enintään 3 000 euroa. Säästötavoitteena on 10 % asunnon ostohinnasta, ja tavoitteen ollessa kasassa pankki sitoutuu myöntämään lainan lopulle 90 prosentille kauppahinnasta. ASP-tilille talletetuille varoille maksetaan poikkeuksellisen hyvää korkoa, mutta ehtona on, että tilille kertyneet varat tulee käyttää ensiasunnon ostamiseen. Koron lisäksi ASP-säästäminen mahdollistaa asuntolainan saamisen tavallista asuntolainaa paremmilla lainaehdoilla.

Millainen säästötili sopii minulle?

Pohtiessasi, mikä S-Pankin säästötilityypeistä sopii sinulle parhaiten, voit miettiä seuraavia kysymyksiä: Kuinka suuria summia ja kuinka usein haluat tallettaa? Haluatko päästä tarvittaessa helposti käsiksi tilillä oleviin varoihin? Säästätkö ensiasuntoon vai muuhun tavoitteeseen? Kuinka suurta tuottoa kaipaat talletuksellesi? ASP-tili sopii nuorelle, Valtiokonttorin ehdot täyttävälle asuntosäästäjälle. S-Tuottotili on joustava ja riskitön, mutta sen hyöty on pikemminkin säännöllisessä rahan laittamisessa syrjään kuin talletuskoron myötä syntyvässä tuotossa. S-Määräaikaistili mahdollistaa riskittömän ja ennalta tiedossa olevan tuoton talletukselle, mutta on Tuottotiliin verrattuna joustamaton. Jos taas haaveilet Määräaikaistiliä paremmasta tuotosta varoillesi, kannattaa vilkaista S-Pankin rahastosäästämisen vaihtoehtoja.

 • Valitse säästötilin tyyppi oman säästötarpeesi mukaan
 • Huomioi se, että joiltain säästötileiltä et voi nostaa rahaa käyttöön niin halutessasi purkamatta sopimusta pankin kanssa
 • ASP-tili sopii nuorelle asuntosäästäjälle
 • Voit ohjata S-ryhmän bonukset suoraan S-Tuottotilille
 • Määräaikaistilin tuotto on helposti ennustettavissa

S-Pankki Määräaikaistili hyvät ja huonot puolet

Määräaikaistilin suurin etu on sen vakaus ja ennustettavuus. Saat talletuksellesi ennalta tiedossa olevan tuoton riippumatta siitä, mitä korkomarkkinoilla tapahtuu talletuksesi aikana. Finanssivalvonta valvoo niin S-Pankin kuin muidenkin suomalaisten pankkien vakavaraisuutta ja takaa 100 % suojan talletukselle ja sen koroille aina 100 000 euroon saakka. Talletuksen korko on korkeampi kuin tavanomaisilla säästötileillä. Määräaikaistilille kannattaa tallettaa vain sellaisia varoja, joiden voit antaa rauhassa kasvaa korkoa tilillä koko talletuksen keston ajan. Valitse siis talletuksen pituus oman tarpeesi ja elämäntilanteesi mukaan. Määräaikaistilin purkaminen kesken talletusjakson ei ole kannattavaa, sillä menetät silloin talletuksen edut koko talletuksen ajalta.

S-Tuottotili hyvät ja huonot puolet

S-Tuottotili on joustava ja riskitön, ja se sopii erinomaisesti säästämiseen vaikkapa keittiöremonttia tai ulkomaanmatkaa varten. Tuottotili sopii erinomaisesti myös puskurirahaston säilytyspaikaksi, sillä tilillä oleviin varoihin pääsee yllättävissä tilanteissa nopeasti käsiksi. Tuottotili on hyvä säästötili myös nuorelle, joka vasta harjoittelee taloustaitoja. S-Tuottotilin huonoin puoli on useimpien muiden vastaavien säästötilien tapaan se, että tuottoa pääomalle ei juuri synny korkotason ollessa matalalla. S-Tuottotili sopiikin parhaiten suhteellisen pienille summille tai varoille, jotka on tarkoitus käyttää tai sijoittaa muualle lähitulevaisuudessa. Jos tilillä makaa joutilaana rahaa enemmänkin, se kannattaa laittaa töihin ja tallettaa määräaikaistilille tai harkita muita sijoitusmuotoja.

ASP-tili hyvät ja huonot puolet

ASP-tili on erinomainen vaihtoehto rajatulle kohderyhmälle ja aivan tietyntyyppiseen säästämiseen. Jos täytät Valtiokonttorin asettamat ehdot eli olet iältäsi 15-39 -vuotias, etkä ole koskaan aiemmin omistanut yli 50 % asunnosta ja lisäksi suunnittelet asunnon ostamista seuraavien 2-5 vuoden kuluessa, ASP-säästäminen on sinulle todennäköisesti tuottoisin säästötilin muoto. Koron ja lisäkoron lisäksi paremmat lainaehdot asuntolainasta sovittaessa tulevat säästämään sinulle selvää rahaa. Kääntöpuolena on ASP-tilin joustamattomuus. Varat ovat sidottuina ASP-tilille siihen asti, kunnes asuntokaupat tehdään, eikä mieltään säästojen käyttökohteesta voi muuttaa kesken kaiken purkamatta tiliä. ASP-tili ei myöskään ikärajoituksensa takia ole mahdollinen suurimmalle osalle suomalaisista säästäjistä.