Nordax Bank

Nordax Bank (osa NOBA Bank Groupia) tuottotili

Nordax Bank (osa NOBA Bank Groupia) on pohjoismainen pankki, jonka pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Nordaxin tuotevalikoima koostuu kilpailukykyisistä kulutusluotoista ja säästötileistä, ja se tarjoaa palveluitaan noin 190 000 asiakkaalle useissa eri maissa, kuten Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Saksassa. Nordaxin viidellä perustajajäsenellä on huomattava kokemus luotonannosta, ja sen johtoryhmä koostuu henkilöistä, joilla on pitkä pankkialan kokemus. Pankki on toiminut vuodesta 2004 alkaen, ja tällä hetkellä sillä on yli 230 työntekijää. Nordaxin tarkoituksena on tarjota kaikille asiakkailleen ammattitaitoista ja mahdollisimman henkilökohtaista palvelua. Yksi Nordax Bankin perusarvoista on vastuullisuus, ja vuonna 2016 pankille tehtiin ensimmäinen GRI G4:n ohjeiden mukainen vastuullisuustarkastus.

Hyvät puolet

 • Ei määräaikaisuutta
 • Vuodessa 12 maksutonta nostoa
 • Talletukset kuuluvat Ruotsin valtion talletussuojan piiriin 1 050 000 SEK asti

Huonot puolet

 • Vain yksi säästötilivaihtoehto
 • Talletuskorko ei kuulu markkinoiden korkeimpiin

Nordax tuottotili

Nordax Bankin (osa NOBA Bank Groupia) kuluttajille suunnattuihin palveluihin kuuluu säästämiseen tarkoitettu tuottotili. Se on pankin ainoa säästötili, eikä Nordaxin valikoimassa ole ollenkaan määräaikaistalletustilejä. Tuottotili sopii säännölliseen säästämiseen ja pääoman tallettamiseen erilliselle tilille, josta sitä ei tule niin helposti käytettyä arkipäiväisiin menoihin tai muihin heräteostoksiin. Määrätietoinen säästäminen erilliselle tilille auttaa saavuttamaan tavoitteet, ja tuottotilillä oma varallisuutesi kasvaa lähes huomaamatta. Varojen tallettaminen Nordaxin korolliselle säästötilille on kannattavampaa, kuin niiden pitäminen tavallisella käyttötilillä, jolla niille ei tänä päivänä makseta ollenkaan korkoa. Korottomalla tilillä inflaatio syö rahojesi arvoa, ja ajan kuluessa ne menettävät ostovoimansa.

Säästö- ja määräaikaistilejä vertailtaessa tilin joustavuus on koron lisäksi yksi oleellisimmista tekijöistä. Nordax Bankin (osa NOBA Bank Groupia) tuottotilillä varasi kasvavat korkoa, mutta määräaikaistileihin verrattua se on myös tarpeeksi joustava. Tämän takia Nordax Bankin tuottotili sopii myös pahan päivän varalle säästämiseen. Odottamattomissa tilanteissa saat varat käyttöösi milloin tahansa, joten säästäminen ja varallisuuden kerryttäminen tuottotilille on varsin huoletonta. Tuottotiliin ei myöskään liity osakkeille ja rahastoille tyypillistä riskiä, ja sijoituksen tehdessäsi tiedät jo etukäteen minkälaisen korkotuoton pääomallesi saat. Tässä suhteessa Nordax Bankin tuottotili on varsin kelpo tuote, jonka pelisäännöt ovat selvät alusta alkaen.

 • Tuottotili on turvallinen säästötili
 • Ei määräaikaisuutta

Nordaxin tuottotilin korot ja tilin avaaminen

Nordax Bankin tuottotilille voi tallettaa enintään 100 000 euroa, ja pääomallesi saat korkomarkkinoiden mukaan vaihtuvan koron, johon ei liity määräaikaisuutta. Korko lasketaan toteutuneille talletuspäiville, ja se perustuu 365 päivää sisältävään kalenterivuoteen. Korko maksetaan Nordax Bankin tuottotilillesi vuosittain tai tilin lopettamisen yhteydessä. Voit arvioida pääomallesi tietyn ajanjakson aikana kertyvää korkoa esimerkiksi sortter.fi-sivuston korkolaskureiden avulla. Tuottoa laskettaessa on kuitenkin hyvä muistaa, että pääomalle saamasi korkotuotto on veronalaista tuloa. Siitä maksetaan 30 %:n lähdevero.

Voit avata Nordax Bankin säästötilin täyttämällä pankin verkkosivuilla olevan hakemuksen. Siinä tiedustellaan henkilötietoja ja muita pankkiasioinnin kannalta oleellisia tietoja. Allekirjoita tulostettu hakemus ja lähetä se sekä kopio voimassa olevasta passistasi tai henkilökortistasi postitse Nordax Bankille. Hakemuksen käsittelyn jälkeen saat todistuksen tilin avaamisesta sekä ohjeet siitä, miten voit tehdä talletuksia tilillesi. Tilin voi avata myös alle 18-vuotias, mutta tällöin mukaan tulee liittää vanhemman tai muun virallisen huoltajan täyttämä lomake. Samainen lisälomake vaaditaan myös henkilön ollessa holhouksen alainen. Lomakkeen voit ladata Nordaxin verkkosivuilta. Lisätietoja saa tarvittaessa myös puhelimitse tai sähköpostitse asiakaspalvelusta.

Nostot Nordax Bankin tuottotililtä

Nordax Bankin tuottotilille saamasi korko kerryttää varallisuuttasi. Jos jätät korkotuoton tilille pääset nauttimaan korkoa korolle -ilmiöstä. Tällöin pääomasi ostovoima säilyy inflaatiosta huolimatta, eikä rahasi pääse menettämään arvoaan. Tarvittaessa voit kuitenkin tehdä tililtä myös maksuttomia nostoja. Niiden enimmäismäärä on 12 nostoa kalenterivuotta kohden. Tämän jälkeen kaikista nostoista veloitetaan 1 % noston määrästä tai vähintään 25 euroa. Jos haluat tehdä tuottotililtäsi noston, tulee sinun täyttää verkkosivuilla nostolomake ja lähettää se maksuttomana vastalähetyksenä Nordax Bankille. Nostolomakkeen saatuaan pankki maksaa rahat ilmoittamallesi vastatilille, jolla ne näkyvät noin 4 pankkipäivän kuluessa. Apua saat tarvittaessa asiakaspalvelusta.

 • Asiakaspalvelun puhelinnumero: 030-603 6060
 • Asiakaspalvelun sähköpostiosoite: talletus@nordax.fi

Ruotsin talletussuoja

Ruotsin Valtiokonttorin (Riksgälden) päätöksen mukaan Nordax Bankin tuottotili kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin, joten tällä tilillä säästösi ovat turvattu 1 050 000 kruunun talletusrajaan saakka. Jos Nordax menee konkurssiin tai Ruotsin finanssivalvonta toteaa sen muusta syystä maksukyvyttömäksi, Ruotsin Valtiokonttori maksaa tallettajalle korvauksen 7 arkipäivän sisällä. Lisäksi siihen sisältyy laajennettu asunnonvaihtajan talletussuoja, joka kattaa oman asunnon myynnistä saadut tulot täysmääräisinä, mikäli ne käytetään uuden oman asunnon ostoon seuraavien 6 kuukauden aikana. Talletussuoja on asiakas- ja pankkikohtainen. Enimmäismääriltään ja muilta ehdoiltaan Ruotsin talletussuoja vastaa Suomen talletussuojaa, joten merkittävää eroa ei tallettajan kannalta ole.

 • Lue lisää Ruotsin talletussuojasta www.riksgalden.se
 • EU:n talletussuojadirektiivi

Nordax tuottotili: hyvät ja huonot puolet

Nordax Bankin tuottotili antaa pääomallesi kohtuullisen koron sekä suhteellisen joustavat ehdot nostojen kannalta. Korko ei ole markkinoiden paras, mutta ei myöskään huonoin. Ehdot ovat niin ikään kohtuulliset, sillä tämä joustava tili sallii useamman noston kalenterivuotta kohden. Nostoihin liittyy toki myös Nordax Bankin tuottotilin huonoin puoli. Nostot edellyttävät nostolomakkeen tulostamista ja postittamista Nordaxin Tukholmassa sijaitsevaan pääkonttoriin. Rahat siirretään vastatilillesi vasta 4 pankkipäivän kuluttua nostolomakkeen vastaanottamisesta, joten kaiken kaikkiaan tähän vierähtänee yli viikko. Pankkipalveluiden digitalisoituessa tämä nostomenetelmä kuulostaa varsin hitaalta ja vanhanaikaiselta, ja se syökin Nordax Bankin tuottotilin pisteitä säästötilejä vertailtaessa.

Yhteenveto Nordax Bankin tuottotilistä

Kulutusluottoihin ja säästöpalveluihin erikoistuneiden rahoituslaitosten tapaan Nordax Bankin säästötilin korko on perinteisten pankkien korkoja parempi. Tilin ehdot ovat myös varsin joustavat, mutta ainakin tällä hetkellä markkinoilla on sekä ehdoiltaan että koroiltaan parempia vaihtoehtoja. Nordax Bankin tuottotili päätyykin monessa mielessä säästötilien keskikastiin. Ruotsin talletussuoja suojaa tilille talletetut varat käytännössä tilin enimmäistalletusrajaan saakka, joten merkittäviä riskejä tallettamiseen ei liity. Nostoista on tehty moniin muihin rahoituslaitoksiin verrattuna aavistuksen verran hankalampia. Jos haluat kerryttää varallisuutta erilliselle ja käyttötiliä paremmin tuottavalle tilille, mutta välttyä nopean noston houkutukselta, voi Nordax Bankin tuottotili olla sinulle varsin kelpo ratkaisu.