Brocc

Brocc säästötili ja määräaikaistalletustilit

Brocc on ruotsalainen moderneja ja nykyaikaisia ratkaisuja yksityishenkilöille tarjoava rahoituslaitos, jonka palveluihin kuuluu sekä lainarahoitus että korkeakorkoinen säästötili. Aiemmin Brocc toimi Suomessa Balanzia -nimellä. Brocc asettaa asiakkaansa keskiöön ja pyrkii haastamaan perinteiset pankit tarjoamalla mutkattomia ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka sopivat joustavasti eri elämäntilanteisiin. Brocc on tehnyt palveluiden vertailusta helppoa yksinkertaistamalla myös tuotevalikoimansa. Siihen kuuluu ainoastaan yhdenlainen säästötili, eikä ollenkaan määräaikaistalletustilejä. Sinun ei siis tarvitse erikseen punnita eri tilien ehtoja ja pohtia tilin mahdollisen määräaikaisuuden vaikutusta elämääsi. Tutustu Brocc -säästötilin ominaisuuksiin ja harkitse, onko juuri se sopiva vaihtoehto sinun tämänhetkisiin tarpeisiisi. Markkinakorot ovat jo pitkään olleet harvinaisen alhaalla, ja perinteisten pankkien korkotaso on äärimmäisen matala. Monet tarjoavat säästötilejä alhaisella korolla, ja myös määräaikaistalletusten korot ovat olleet pitkään matalalla. Tämä tilanne on avannut mahdollisuuksia Broccin kaltaisille ketterille ja palvelunsa verkkoon keskittäneille rahoituslaitoksille, jotka ovat lähteneet haastamaan perinteisiä pankkeja tarjoamalla parempaa tuottoa asiakkaittensa säästöille. Ei siis ihme, että Broccin asiakkaat saavat säästötilillä oleville varoilleen yhden markkinoiden kilpailukykyisimmistä koroista. Korko suojaa pääomaa rahanarvon laskulta ja ylläpitää sen ostovoimaa. Ajan kuluessa se mahdollistaa myös korkoa korolle -ilmiön ja oman varallisuuden kasvattamisen. Korkotuottoa on helppo arvioida sortter.fi-sivuston korkolaskurilla. • Korkeakorkoinen säästötili • Joustavat käyttöehdot

Hyvät puolet

  • Talletuskorko on markkinoiden korkeimpia
  • Ruotsin talletussuoja turvaa talletukset 100 000 euroon asti
  • Jopa 6 lisämaksutonta nostoa tililtä vuodessa

Huonot puolet

  • Vain yksi säästötilivaihtoehto

Brocc säästötilin korko ja ehdot

Brocc säästötili on asiakkaan oma talletustili, jolla ei ole ollenkaan määräaikaisuutta. Voit siis tallettaa varoja tilille milloin tahansa ja tehdä nostoja oman tarpeesi mukaan. Säästötili on täysin maksuton, eikä sen avaamisesta tai ylläpitämisestä veloiteta mitään lisäkuluja. Halutessasi voit myös tilata maksuttoman tiliotteeen. Tilin tämänhetkisen koron näet Broccin nettisivuilta. Koron mahdollisista muutoksista ilmoitetaan asiakkaalle sopimusehtojen mukaisesti, kuitenkin aina vähintään 2 kuukautta ennen uuden koron voimaantuloa. Voit tarkistaa myös ehdot Broccin kotisivuilta. Korkotuotto on lähdeveron alaista tuloa, mutta Brocc ilmoittaa tiedot suoraan verottajalle, eikä sinun tarvitse itse huolehtia asiasta.

Broccin säästötilin voi avata kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Lisäksi sinulla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Tilin avaaminen ei vaadi palkkatuloja tai tiettyä varallisuutta, ja alkuun pääsee jopa yhdellä eurolla. Myöskään maksuhäiriömerkintä ei ole este tilin avaamiselle. Tilin avaaminen tapahtuu Broccin verkkosivulla Avaa säästötili -kohdassa. Painiketta klikattuasi sinut ohjataan täyttämään verkkopohjainen hakemus, eikä sinun tarvitse toimittaa erillisiä asiakirjoja. Tili on henkilökohtainen, eikä sitä voi avata yhdessä puolison kanssa. Kummallakin voi kuitenkin olla oma säästötilinsä. Tilin avattuasi kirjautuminen tilille tapahtuu Tupas-tunnuksilla Broccin verkkosivuilla.

Brocc säästötili: talletukset ja nostot

Talletusten teko Brocc -säästötilille tapahtuu omassa verkkopankissasi. Sitä varten tarvitset Broccin myöntämän henkilökohtaisen tilinumerosi sekä yksilöllisen viitenumeron, jotka näet kirjautumalla omalle asiakassivullesi. Talletuksen vähimmäismäärä on 1 euro, ja säästötilille voi tallettaa enintään 100 000 euroa. Säästötili tarjoaa sopivasti joustoa, sillä säästötililtä voi tehdä 6 lisämaksutonta nostoa kalenterivuotta kohden. Sen jälkeisistä nostoista veloitetaan lisämaksuna noin prosentti nostetusta summasta. Nostoja voi tehdä suoraan omalta asiakastililtä, ja nostamasi summa näkyy omalla vastatililläsi pankista riippuen 1–3 pankkipäivän sisällä. Jos haluat muuttaa vastatiliäsi, ilmoita uuden tilin numero Broccille käyttämällä sivustolla olevaa kaavaketta. Muutos rekisteröidään 5 pankkipäivän kuluessa kirjallisen ilmoituksen vastaanottamisesta.

  • Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ma–pe klo 9–11.30 ja 12.30–16
  • Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen talletukset@brocc.fi

Ruotsin talletussuoja

Brocc -säästötilillä olevat varat kuuluvat Ruotsin talletussuojan piiriin ja sen toimintaa valvoo Ruotsin Finanssivalvonta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiakkaat ovat oikeutettuja korvaukseen, jos Brocc Finance AB menee konkurssiin tai on muutoin kyvytön maksamaan talletuksia takaisin asiakkaille. Ruotsin finanssivalvonnan (Finansinspektionen) korvausvastuun astuessa voimaan asiakkaille korvataan yhteenlasketut talletukset 100 000 euron enimmäisrajaan saakka. Tällöin Ruotsin valtiokonttori maksaa korvauksen asiakkaalle viimeistään 7 arkipäivän kuluessa konkurssi-/maksukyvyttömyyspäätöksestä. Talletussuoja on pankki- ja asiakaskohtainen

  • Lisätietoja Ruotsin talletussuojasta löydät sivuilta www.insattningsgarantin.se

Brocc säästötili: hyvät ja huonot puolet

Broccin liiketoiminta perustuu muiden digipankkien tapaan verkkopohjaisiin palveluihin sekä antolainaukseen. Digitaalisten palveluiden ansiosta yrityksen kiinteät kulut pysyvät alhaisina, ja sen tarjoamat kulutusluotot mahdollistavat paremman koron maksamisen säästötileillä oleville varoille. Broccin säästötilin ehdottomasti paras puoli on yksi markkinoiden korkeimmista koroista. Lisäksi 6 maksutonta nostoa kalenterivuotta kohden tekee siitä varsin joustavan vaihtoehdon talletuksille. Sekä tilin avaaminen että talletukset ja nostot hoituvat näppärästi ja nopeasti verkossa, joten lisävaivaa niistä ei aiheudu. Nostot ovat vastatilillä kohtuullisessa ajassa, jonka lisäksi Ruotsin talletussuoja turvaa säästösi talletusten enimmäismäärään saakka.

Brocc rahoituslaitoksena

Vuonna 2016 perustettu Brocc AB aloitti toimintansa tarjoamalla yksityishenkilöille uudenlaisen markkinapaikan, joka mahdollisti kuluttajien välisen rahoituspalvelujen vaihdon. Sittemmin yhtiö on laajentanut vertaislainojen välittämisestä muihin tuotteisiin ja jatkanut markkinoiden haastamista ja parempien rahoituspalvelujen ehtojen tarjoamista. Vuonna 2021 yhtiö otti merkittävän askeleen kasvustrategiassaan ostamalla GCC Capital AB:n, jonka nimi muutettiin Brocc Finance AB:ksi. Aiemmin yhtiö toimi Suomessa Balanzia -nimen alla. Nykyään Brocc tarjoaa talletus-, laina- ja vakuutuspalveluita Ruotsissa sekä Suomessa.

Brocc säästötili pähkinänkuoressa

Ominaisuuksiltaan Brocc -säästötili on yksi markkinoiden parhaista, ellei paras. Sen talletuskorko on keskimääräistä huomattavasti parempi, ja ehdot ovat varsin joustavat. Maksuttomien nostojen määrä ei ole rajaton, mutta 6 ilmaista nostoa kalenterivuotta kohden tekee siitä kuitenkin varsin varteenotettavan vaihtoehdon. Pienellä suunnittelulla tämä tili on siis käyttäjälleen täysin ilmainen, mutta tuottaa silti pääomalla kiitettävän koron ilman sen suurempia riskejä. Brocc -säästötili on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat laittaa rahan tuottamaan ja tehdä talletuksia oman taloutesi niin salliessa. Parhaimpaan tulokseen pääset, kun aloitat säästämisen jo tänään ja teet tilillesi säännöllisiä talletuksia.