Svea Bank

Svea säästötili

Svea on vakavarainen ruotsalainen rahoituslaitos, joka kuuluu Svea Group -konserniin. Se perustettiin vuonna 1981 Lennart Ågrenin toimesta. Nykyisin konserni palvelee sekä yrityksiä että yksityisiä asiakkaita yli kymmenessä Euroopan maassa, ja sen palveluksessa on yli 2 000 työntekijää. Svea Bankin palveluvalikoima koostuu erilaisista finanssipalveluista ja ratkaisuista, jotka on kehitetty asiakkaiden tarpeet huomioiden. Suomessa Svea Bank aloitti toimintansa vuonna 2002 perintäalan yritysostojen avulla, ja tänä päivänä konserniin kuuluu Svea sekä Svea Perintä Oy. Yritysasiakkaille suunnattujen palveluiden lisäksi Svea Bank tarjoaa suomalaisille yksityishenkilöille erilaisia talletus-, laina- ja rahoituspalveluita.

Hyvät puolet

  • Yksi markkinoiden parhaista talletuskoroista
  • Ruotsin talletussuoja turvaa talletuksen 100 000 euroon asti
  • Rajattomat nostot ilman nostopalkkiota
  • Vakavarainen ruotsalainen rahoituslaitos

Huonot puolet

  • Valikoimassa vain yksi säästötili

Svea Bank korkeakorkoinen säästötili

Yksi Svea Bankin lippulaivatuotteista on sen korkeakorkoinen säästötili, joka antaa pääomalle yhden markkinoiden parhaista koroista. Markkinoiden korkotaso heijastuu pankkien ja rahoituslaitosten korkoihin, ja perinteisissä pankeissa säästötilin korko on usein minimaalinen tai jopa nolla. Nämä tilit eivät kasvata varallisuutta, eivätkä myöskään suojaa varojasi rahanarvon vaihtelulta inflaatiota vastaan. Tällaiset tilit sopivat parhaiten säästämistottumuksen opetteluun sekä lyhytaikaiseen säästämiseen, jossa varoja kerrytetään erilliselle tilille jotain näköpiirissä olevaa hankintaa varten. Koroton tili ei kuitenkaan ole vaihtoehto silloin, kun pääoman arvo halutaan säilyttää ja sille pyritään samaan tuottoa pitkällä aikavälillä. Tällöin kannattaa valita korollinen säästötili.

Svea Bankin korkeakorkoisen säästötilin hyvät puolet

Svea Bankin säästötilillä saat pääomallesi tavallista paremman koron sekä joustavat ehdot. Tilillä olevat rahat ovat nostettavissa milloin tahansa ilman mitään rajoituksia. Talletusta ei myöskään ole sidottu määräaikaan, joten yllättävien menojen sattuessa tili antaa riittävästi joustoa. Säästötilin avaamisesta ja tililtä tehtävistä nostoista ei veloiteta mitään palkkiota, ja voit tallettaa lisää rahaa tilille aina, kun siltä tuntuu. Se sopii erinomaisesti jatkuvaan säästämiseen, ja ajan kuluessa pääset nauttimaan korkoa korolle -ilmiöstä, joka kerryttää sinulle lisää varallisuutta. Svea Bankin säästötili on sekä koroltaan että ehdoiltaan erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto, johon kannattaa ehdottomasti tutustua säästötilin avaamista harkittaessa.

Mihin Svea Bankin tavallista korkeampi korko perustuu

Perinteisten pankkien korkotason ollessa erittäin matala saatat pohtia, miten Svea Bank pystyy maksamaan säästötiliasiakkailleen markkinakorkoa parempaa korkoa. Merkittävin syy korkeammalle korolle on Svea Bankin korkeammat uloslainauskorot muihin pankkeihin verrattuna. Suurin osa monien pankkien lainakannasta koostuu asuntolainoista, joiden tuotto pankeille on tällä hetkellä todella alhainen. Svea Bankin uloslainaus keskittyy kalliimpiin yksityisille suunnattuihin jousto- ja kuluttajaluottoihin sekä erityisesti yritysten rahoituspalveluihin. Niiden korkeammat uloslainauskorot tuovat pankille kassavirtaa ja mahdollistavat säästötilien talletuksille maksettavat markkinoiden keskimääräistä korkotasoa korkeammat korot. Lisäksi Svea Bankin talletussuoja turvaa säästösi muihin pankkeihin verrattuna samaan 100 000 euroon talletussuojaan saakka.

  • Riskitöntä säästämistä hyvällä korolla
  • Talletussuoja turvaa säästösi

Tilin avaaminen ja hallinnointi

Svea Bankin säästötilin voi avata kuka tahansa täysi-ikäinen Suomessa asuva henkilö, jolla on tili suomalaisessa pankissa. Sen avaaminen hoituu helposti ja nopeasti verkossa, ja avaamista varten tarvitset vain oman pankkisi verkkopankkitunnukset. Uusi tili on valmis käytettäväksi muutamassa minuutissa, ja ensitalletuksen voi tehdä välittömästi. Tilin hallinnointi on vähintään yhtä helppoa, sillä se hoituu kätevän ja helppokäyttöisen tilipalvelun kautta. Palvelu on käytettävissä ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä, ja se mahdollistaa säästöjen tarkastelun sekä nostot milloin tahansa. Tarvittaessa Svea Bankin osaava asiakaspalvelu auttaa sinua tilin avaamisessa sekä muissa tilin käyttöön ja säästämiseen liittyvissä kysymyksissä.

  • Tunnistaudu toisen pankin verkkopankkitunnuksilla
  • Täytä henkilötietosi ja ilmoita vastatilin numero

Svea korkeakorkoinen säästötili ja sen tuotto

Svea Bankin korkeakorkoisen säästötilin odotettavissa oleva tuotto on helppo laskea sen verkkosivuilla olevan korkolaskurin avulla. Korkolaskuri on helppokäyttöinen työkalu, joka toimii apuna sekä säästämisessä että sijoittamisessa. Sen avulla pystyt selvittämään esimerkiksi säästöille tietyssä ajassa kertyvän koron tai arvioimaan, kuinka paljon sinun on säästettävä, jotta pääomasi kasvaisi tietyn verran korkoa. Korkolaskurilla pystyt myös hahmottamaan, miten korkotuotto ja säästösumma kasvavat vuosien saatossa, ja huomaat kuinka, korkoa korolle -ilmiö vauhdittaa varallisuutesi kasvua. Korkolaskuri toimii myös innoittajana, sillä sen avulla havaitset säännöllisen säästämisen edut ja huomaat, kuinka pienikin summa kasvattaa pääomaa ajan kuluessa.

Ruotsin talletussuoja

Svea Bank kuuluu Ruotsin Valtiokonttorin valvoman Ruotsin talletussuojan piiriin. Talletussuoja turvaa säästösi sen piiriin kuuluvien pankkien ja rahoituslaitosten osalta aina 100 000 euroon saakka, mikäli pankki tai rahoituslaitos on haettu konkurssiin tai ei muutoin pysty luovuttamaan varoja asiakkaan käyttöön. Tämä 100 000 euron enimmäiskorvaus on pankkikohtainen, ja se koskee jokaista tallettajaa erikseen. Lisäksi siihen sisältyy asunnonvaihtovarojen lisäsuoja, joka kattaa oman asunnon myynnistä saadut varat täysimääräisenä kuuden kuukauden ajan, jos varat on tarkoitus käyttää uuden oman asunnon ostoon. Ruotsin talletussuoja on sekä enimmäisrajoiltaan että muilta ominaisuuksiltaan Suomen talletussuojaa vastaava, joten mitään ylimääräisiä riskitekijöitä siihen ei liity.

Yhteenveto ja kokemuksia Svea Bankin säästötileistä

On sanomattakin selvää, että Svea Bankin säästötili on markkinoiden parhaita säästötilejä. Sen korko on selkeästi markkinoiden keskimääräistä korkotasoa korkeampi, ja tilin ehdot ovat enemmän kuin joustavat. Rajoittamattomat nostot sekä tilin avaamisen että nostojen kuluttomuus omat omiaan edesauttamaan Svea Bankin korkeakorkoisen säästötilin suosiota. Ruotsin talletussuoja antaa Suomen talletussuojaa vastaavan turvan, ja Svea Bankin säästötilin avaaminen käy verkossa käden käänteessä ilman sen suurempia kommervenkkeja. Tämän helpompaa korollisen säästötilin avaaminen tuskin voi olla. Ei siis ole mitään syytä olla harkitsematta Svea Bankin korkeakorkoista säästötiliä yhtenä hyvin potentiaalisena vaihtoehtona. Kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot kannattaa kuitenkin aina vertailla Sortterin sivustolla.