Instabank

Instabank säästötili

Instabank on norjalainen Oslosta käsin toimiva nettipankki, joka perustettiin vuonna 2016. Tämän modernin pankin tarkoituksena on tarjota mutkattomia ja kilpailukykyisiä palveluita nykyihmisten tarpeisiin. Se haastaa perinteiset pankit keskittämällä palvelunsa verkkoon ja pystyy näin ollen pitämään omat kiinteät kulunsa alhaisina. Instabank on erikoistunut arjen raha-asioiden hoitamiseen, ja se pyrkii tarjoamaan asiakkailleen joustavia sekä vastuullisia pankkipalveluita. Niihin kuuluvat erilaiset rahoitusratkaisut, jotka on suunniteltu antamaan tarvittavaa joustoa asiakkaan elämäntilanteen mukaan. Tällä digitaalisiin palveluihin suuntautuneella norjalaispankilla on tuotevalikoimassaan myös ehdoiltaan joustava korkeakorkoinen säästötili, jonka tämän hetkinen talletuskorko on yksi markkinoiden parhaista.

Hyvät puolet

  • Instabankin talletustilin korko on markkinoiden korkeimpia
  • Norjan talletussuoja suojaa talletuksen 100 000 euroon asti
  • Ei nostomaksuja tai määräaikaa talletuksille

Huonot puolet

  • Korkeamman koron tilissä vuosittaiset nostot rajoitettu

Instabank säästötili ja määräaikaistalletus

Instabankin säästäjille suunnattuihin palveluihin kuuluu säästötili ja korkeakorkoinen säästötili. Määräaikaistalletustilejä pankilla ei ole. Nimensä mukaisesti säästötili on tarkoitettu ensisijaisesti säästämiseen joko tiettyä tarkoitusta varten tai pahan päivän varalle. Markkinakorkojen ollessa alhaiset tavalliset käyttötilit ovat korottomia, ja vuosien saatossa niille talletetut varat menettävät arvoaan, eivätkä kasvata tallettajan varallisuutta. Tämän takia varat kannattaa tallettaa korolliselle tilille, joka turvaa rahojen ostovoiman. Samalla pääset myös hyödyntämään korkoa korolle -ilmiötä ja kasvattamaan omaa varallisuuttasi. Instabankin säästötilille talletettu pääoma pysyy erillään muuhun käyttöön tarkoitetuista varoista, joten ei ole vaaraa, että säästöillä tulisi tehtyä heräteostoksia.

  • Korkeakorkoinen säästötili
  • Maksuton tili ilman nostomaksuja

Instabankin säästötilin korko ja ehdot

Säästötilien korot voivat vaihdella paljonkin eri pankkien välillä, mutta Instabankin säästötilien korko on aina kuulunut markkinoiden parhaisiin. Instabankin asiakkaat saavat säästöilleen kilpailukykyisen talletuskoron ensimmäisestä eurosta alkaen aina 100 000 euroon saakka. Eri pankkien ja rahoituslaitosten korkoja vertaillessasi, tulet nopeasti huomaamaan, että Instabankin korko on keskimääräistä markkinakorkoa huomattavasti parempi. Säästötilille talletettu pääoma kerryttää korkoa, ja korkotuotto lisätään säästötilillesi automaattisesti vuosittain. Vuosien saatossa kerrytät korkoa myös aikaisempien vuosien korkotuotolle, ja pitkällä aikavälillä varallisuutesi kasvaa rahan tehdessä töitä puolestasi.

Instabankin säästötilin voi avata kuka tahansa, eikä asiakkaalta edellytetä palkkatuloja tai tiettyä varallisuutta. Myöskään maksuhäiriömerkintä ei ole este tilin avaamiselle, jos asiakkaalla on suomalaisen pankin pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Säästötili on riskitön vaihtoehto, jonka avaaminen ei ole rakettitiedettä, eikä vaadi taloustieteen tuntemusta, kuten esimerkiksi osakesijoittaminen. Instabankin talletuksille ei ole asetettu ollenkaan vähimmäismäärää, joten alkuun pääsee pienemmälläkin summalla. Kaiken lisäksi tili on asiakkaalle täysin maksuton. Sen käytöstä ei veloiteta avausmaksua eikä tilinhoitomaksua. Säästötililtä tehtävät nostot ovat niin ikään maksuttomia, ja niitä voi tehdä rajoituksetta tai kaksi kertaa vuodessa valitusta tilistä riippuen. Tämä antaa lisäjoustoa säästämiseen, ja tilin voi myös lopettaa kuluitta milloin tahansa.

Instabankin säästötilin avaaminen

Instabankin säästötilin avaaminen verkossa on helppoa ja nopeaa. Ensimmäinen askel on täyttää yksinkertainen hakulomake Instabankin nettisivuilla. Hakulomakkeessa kysytään henkilötietojasi sekä muita pankkiasioinnin kannalta oleellisia tietoja. Sen lähetettyäsi saat välittömästi vahvistuksen omaan sähköpostiisi. Sähköpostiviestissä on linkki sopimuksen sähköistä allekirjoittamista varten. Sopimus allekirjoitetaan oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla, ja sen jälkeen olet valmis aloittamaan säästämisen Instabankin korkeakorkoiselle säästötilillesi. Instabankin tilit ovat henkilökohtaisia, etkä voi avata tiliä toiselle henkilölle, kuten lapsellesi. Jos sinulla on ongelmia tilin avaamisen suhteen tai kaipaat muuta apua, voit myös aina ottaa yhteyttä Instabankin asiakaspalveluun eri kanavien kautta.

  • Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 10–16
  • Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@instabank.fi

Talletukset ja nostot

Säännöllinen toistuva talletus on kaikkein helpoin tapa säästää tilille kiinteä summa kuukausittain. Tällä tavalla kerrytät säästötilisi saldoa tasaiseen tahtiin, ja varallisuutesi kasvaa lähes huomaamatta. Instabankin säästötilille talletetut varat ovat kuitenkin käytettävissäsi tarpeen tullen. Tilanteen niin vaatiessa, voit nostaa tililtä varoja Instabankin verkkopankin Maksut-kohdan kautta. Tilille kirjauduttuasi lisää oman vastatilisi tilinumero vastaanottajalistaan, ja sen jälkeen voit tehdä nostoja tilisiirtona. Turvallisuussyistä tilisiirtojen vahvistaminen vaatii aina vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen kautta. Kannattaa myös muistaa, että korkotuotto on veronalaista pääomatuloa, ja Instabankin suomalaisten asiakkaiden on itse ilmoitettava saamansa korkotuotto Suomen veroviranomaisille vuosittain veroilmoituksen yhteydessä.

  • Tunnistautuminen Tupas-järjestelmän kautta
  • Korkotuotosta peritään 30 %:n lähdevero

Instabank säästötili ja laskujen maksu

Palvelulupauksensa mukaisesti Instabank on nykyaikainen pankki, jonka palvelut tukevat modernin kuluttajan tarpeita ja mukautuvat moneen tilanteeseen. Yksi esimerkki on laskujen maksaminen Instabankin säästötililtä. Perinteisten pankkien ja monien muiden rahoituslaitosten palveluista poiketen Instabankin säästötililtä voi myös maksaa laskuja. Varoja ei siis tarvitse siirtää erillisellä käyttötilille laskujen maksua varten, vaan voit maksaa laskusi suoraan Instabankin verkkopankista. Tämä tapahtuu kirjautumalla Instabankin omaan verkkopalveluun ja valitsemalla päävalikosta Maksut-kohdan. On kuitenkin hyvä muistaa, että säästötili ei ole tarkoitettu laskujen maksuun, eikä tilille voi luoda tulevaisuudessa erääntyviä maksuja. Instabankin säästötililtä ei myöskään voi maksaa useita laskuja samanaikaisesti.

Norjan talletussuoja

Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin. Tämä talletussuoja kattaa myös ulkomaalaisten asiakkaiden talletukset pankki- ja asiakaskohtaiseen 100 000 euron rajaan saakka. Talletussuoja korvaa tilillä olevat varat nopeasti tilanteissa, joissa talletussuojan piiriin kuuluva pankki tai rahoituslaitos ajautuu konkurssiin tai ei muusta syystä pysty maksamaan varoja takaisin asiakkaalle. Norjan talletussuojasta vastaa Bankenes Sikringsfond, joka on sitoutunut maksamaan talletussuojakorvauksen tallettajalle 7 päivän kuluessa. Bankenes Sikringsfondin maksama talletussuojakorvaus maksetaan Norjan kruunuina, mutta valuuttakurssien vaihtelulla ei ole vaikutusta talletussuojakorvauksen määrään. Se maksetaan tallettajalle aina hänen tilillään olevan euromääräisen talletuksen mukaisesti. Norjan talletussuojan enimmäismäärä vastaa Suomen talletussuojaa.

Yhteenveto Instabankin säästötilistä

Instabankin säästötili on yksi markkinoiden korkeakorkoisimmista ja joustavimmista säästötileistä. Säästämisen aloittaminen sekä nostojen tekeminen on erittäin helppoa, ja palvelulupauksensa mukaisesti Instabank tekee asioinnista yksinkertaista ja suoraviivaista. Sekä talletukset että nostot onnistuvat verkossa, ja tarpeen vaatiessa Instabankin tililtä voi maksaa myös laskuja. Tällä tilillä talletuksesi säilyttävät arvonsa, eikä inflaatio syö niiden ostovoimaa, kuten nollakorkoisella tilillä. Ajan kuluessa pääset myös nauttimaan korkoa korolle -ilmiöstä ja kasvattamaan varallisuuttasi. Markkinakorkoa parempi talletuskorko, maksuttomat nostot sekä tilin maksuttomuus kuuluvat Instabankin säästötilin ehdottomiin vahvuuksiin. Huonoja puolia Instabankin säästötilillä ei juurikaan ole, sillä Norjan talletussuojan ansiosta säästösi ovat turvassa myös pankin mahdollisilta maksuvaikeuksilta.