Lainanvälittäjät vertailevat ja kilpailuttavat lainoja

Suomessa toimii useita merkittäviä lainanvälittäjiä, jotka toimivat yhteistyössä pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Lue lainanvälittäjien toiminnasta lisää tältä sivultamme.

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
242 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 242 €, takaisinmaksettava summa 11 623 € sekä todellinen vuosikorko on 7,85 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 242 €, takaisinmaksettava summa 11 623 € sekä todellinen vuosikorko on 7,85 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Suomessa toimii useita merkittäviä lainanvälittäjiä, jotka toimivat yhteistyössä pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Lue lainanvälittäjien toiminnasta lisää tältä sivultamme.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Lainanvälittäjät vertailevat ja kilpailuttavat lainoja

Lainanvälittäjät vertailevat, kilpailuttavat ja välittävät lainoja. Lainanvälittäjät toimivat yhteistyössä pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa ja niiden tehtävä on auttaa lainanhakijaa löytämään itselleen kuluiltaan ja ehdoiltaan sopiva rahoitusratkaisu

On tärkeää ymmärtää, että lainanvälittäjä ei toimi lainasopimuksen osapuolena. Sopimus tehdään aina pankin tai rahoituslaitoksen sekä lainanottajan välille. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että lainanvälittäjä etsii asiakkaalleen pyynnöstä lainatarjouksia. Mikäli asiakas on halukas tarttumaan johonkin tarjoukseen, lainasta sopiminen etenee lainanottajan ja lainanmyöntäjän väliseksi asiaksi.

Lainavertailuprosessin eteneminen:

 1. Lainahakemuksen täyttäminen lainanvälittäjän verkkopalvelussa. Hakemuksen täyttämiseen menee joitakin minuutteja ja siihen merkitään henkilötietojen lisäksi tiedot esimerkiksi tuloista, asumismuodosta ja mahdollisista olemassa olevista veloista.
 2. Lainanvälittäjä toimittaa hakemuksen yhteistyökumppaneilleen ja toimittaa lainanhakijalle näkymän saaduista lainatarjouksista. Ensimmäiset tarjoukset tulevat näkyville minuuttien sisällä.
 3. Lainanhakija valitsee itselleen sopivan lainatarjouksen.
 4. Lainanhakija solmii lainasopimuksen valitsemansa lainantarjoajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 5. Lainantarjoaja siirtää lainasumman lainanhakijan tilille.

Usein lainanvälittäjällä on suora yhteys lainanantajien järjestelmiin. Tämän ansiosta lainahakemus voidaan toimittaa useammalle lainanantajalle samalla kertaa. Vastaavasti lainanhakijan saamat lainatarjoukset palautetaan lainanantajien järjestelmistä lainanvälittäjälle. Tietojen tulee ehdottomasi kulkea suojatussa verkkoympäristössä.

Lainatarjousten valmistumisen jälkeen lainanvälittäjä voi näyttää lainanhakijan saamat lainatarjoukset yhdessä kootussa näkymässä, jota kutsutaan yleisesti tarjoussivuksi. Lainanhakija voi tutkia tarjouksia rauhassa – tarjoukset ovat tyypillisesti voimassa 2–4 viikoa – ja valita itselleen haluamansa lainan. Lainan valinnan jälkeen lainanhakija tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla pankin järjestelmissä ja allekirjoittaa lainasopimuksen.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen valittu pankki tai rahoituslaitos siirtää luoton lainanhakijan tilille ja laskuttaa lainan takaisinmaksuerät sovitusti lainanottajalta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Lainanvälittäjät Suomessa

Suomessa on joukko merkittäviä lainanvälittäjiä, jotka toimivat yhteistyössä pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Tässä niistä muutama:

Sortter on suomalainen yksityisomisteinen lainanvälittäjä. Suomen ainoa toimija, joka on sitoutunut noudattamaan reilun lainavertailun periaatteita.

Zmarta.fi on osa saksalaista Bauer Media Groupia. Zmarta omistaa suomalaisen Freedom Rahoituksen sekä Ruotsissa ja Norjassa toimivan Elskling-brändin.

Rahalaitos.fi on Suomessa vuodesta 2011 toiminut lainanvälittäjä, jonka omistaa ruotsalainen Sambla Group.

Omalaina.fi on suomalainen vuonna 2013 perustettu lainavertailupalvelu. Palvelu on vuodesta 2022 toiminut Suomessa osana Sambla Group Oy:tä.

Raha.fi on vuonna 2016 perustettu kotimainen lainanvälittäjä.

Etua.fi on Alma Median omistama lainanvälittäjä.

Vertaaensin.fi palvelussa voi vertailla palvelusopimuksien lisäksi ohella erilaisia lainoja.

Haenyt.fi kotimainen lainanvälityspalvelu on toiminut vuodesta 2015.

Summarum.fi toimii Summarum Media Oy:n alaisuudessa

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainanvälitys pähkinänkuoressa

 • Lainaa voi tänä päivänä hakea perinteisten pankkien lisäksi lukuisilta muilta rahoituslaitoksilta. Rahoitusmarkkinoiden vapautumisesta on seurannut se, että pankit ja rahalaitokset joutuvat entistä hanakammin kilpailemaan asiakkaistaan. 
 • Tyypillinen kilpailuvaltti on lainan korkoprosentti. Toisaalta pankkien ja rahalaitoksien tuotto perustuu juuri rahoitustuotteiden korkoon, joten korkoprosenttien määrittäminen on näille tahoille aikamoista tasapainoilua. 
 • Lainanvälittäjä etsii pankeille ja rahalaitoksille korkoa maksavia lainanottajia ja lainanhakijoille matalakorkoisia lainatarjouksia. 
 • Useimmat lainanvälittäjät voivat tarjota palveluaan lainanhakijoille ilmaiseksi, sillä välittäjien ansainta muodostuu yhteistyökumppanien heille maksamista komissioista. 
 • Useampien lainatarjousten etsiminen omatoimisesti on työlästä, mutta toisaalta kukapa haluaisi maksaa lainastaan enemmän kuin on tarpeen. Samaan aikaan uusien asiakkaiden etsiminen vie resursseja pankkien ja rahalaitosten ydintoiminnoilta.

Mitä lainoja lainanvälittäjät vertailevat?

Eri lainanvälittäjät ovat profiloituneet hieman eri tavoin. Jotkin lainanvälittäjät vertailevat lähinnä vakuudettomia kulutusluottoja, toisten tarjooma on kattavampi. 

Välitettävät lainasummat ovat minimissään pari sataa euroa ja suurimmillaan 60 000–70 000 euroa. Vakuudellisten lainojen summat, esimerkiksi asuntolainan tapauksessa, voivat toki olla suurempiakin.

Näitä lainoja ja luottoja vertaillaan:

 • kulutusluotot
 • pikalainat
 • pienlainat
 • yhdistelylainat
 • joustoluotot
 • luottokortit
 • olemassa olevat lainat/luotot
 • vakuudelliset lainat ja luotot

Jotkin lainanvälittäjistä kilpailuttavat myös esimerkiksi yrityslainat, osamaksusopimukset ja pankkipalvelut.

Yhdellä hakemuksella saat useita lainapäätöksiä

Lainanvälittäjien toiminnan sääntely

Lainanvälittäjien toimintatapoja ei ole Suomessa säädelty juuri muutoin kuin kuluttajansuojalain kautta. Luotonvälittäjiksi määrittyvät kuluttajansuojalain 7. luvun 7. pykälän perusteella muut elinkeinonharjoittajat, jotka esittelevät tai tarjoavat kuluttajille luottosopimuksia tai muutoin avustavat kuluttajia luottosopimuksen tekemisessä tai tekevät luotonantajan puolesta luottosopimuksia kuluttajan kanssa. 

Kuluttaja-asiamies on lausunnossaan ”Kuluttajaluottojen tarjoaminen” määritellyt tarkemmin luotonvälittäjän vastuulle kuuluvia velvollisuuksia. Keskeisimmäksi velvollisuudeksi kuluttaja-asiamies on nostanut kuluttajaluottojen mainonnassa annettavien tietojen ilmoittamisen. 

Suuri osa lainanvälittäjistä pyrkii edistämään pankkien ja rahalaitosten välistä kilpailua ja avustamaan lainanhakijaa lainan kilpailutuksessa siten, että lainanhakijalle tarjotut lainaehdot ovat määrittävä tekijä tavassa, jolla lainatarjoukset esitetään lainanhakijalle.

Lainanvälittäjät Suomessa – usein kysytyt kysymykset

 • Lainanvälittäjät vertailevat, kilpailuttavat ja välittävät lainoja. Lainanvälittäjät, eli lainanvertailupalvelut, toimivat yhteistyössä pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa, ja niiden tehtävä on auttaa lainanhakijaa löytämään itselleen sopiva laina tai luotto.

  Lainanvälittäjä ei ole lainasopimuksen osapuoli.

 • Kuka tahansa täysi-ikäinen suomalainen, jolla on vakituisia tuloja ja moitteeton maksuhistoria voi hakea edullista lainaa lainanvälityspalvelun avulla.

 • Sortter haluaa osaltaan edistää suomalaisten vastuullista taloudenhoitoa. Lisäksi haluamme osaltamme edistää läpinäkyvää toimintaa laina-alalla ja on luonut reilun lainavertailun periaatteet, joiden mukaan se toimii. Näistä periaatteista tärkeimpiä ovat:

  • Lainatarjoukset on tehty aina lainanhakijan oma taloudellinen tilanne huomioiden
  • Suosittelemme aina edullisinta löytämäämme lainaa
  • Näytämme tarjousten yksityiskohdat mitään peittelemättä
  • Kerromme kumppanimme avoimesti ja pyydämme lainatarjouksen aina jokaiselta kumppaniltamme
Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.