Huolettaako korkojen nousu? Yhdistelylaina auttaa talouden hallinnassa
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Huolettaako korkojen nousu? Yhdistelylaina voi auttaa talouden hallinnassa

Korkojen nousu vaikuttaa tällä hetkellä monien arkeen elinkustannusten nousun ohella. Yhdistelylaina voi tarjota apua talouden hallintaan sekä auttaa säästämään lainakustannuksissa.

Korkojen nousu on ilmiö, joka herättää tällä hetkellä runsaasti keskustelua ja huolta kuluttajien keskuudessa. Korkojen nousun ohella inflaatio eli hintojen laaja-alainen nousu vaikuttaa myös arkisten asioiden, kuten ruoan ja sähkön hintaan, minkä vuoksi monen talouden kuukausittaiset kulut ovat kasvaneet merkittävästi elinkustannusten nousun myötä.

Korkeat korot vaikuttavat lainojen kustannuksiin, mikä aiheuttaa stressiä ja pelkoa siitä, miten korkealle korot voivat pahimmillaan nousta. Korkotilanne vaikuttaa jo otettuihin lainoihin sekä niiden lyhentämiseen ja uusien lainojen ottamiseen.

Korkojen noususta aiheutuvaa huolta kannattaa kuunnella siinä määrin, että perustaa lainapäätökset huolelliseen harkintaan sekä oman maksuvaran varmistamiseen. Lainojen yhdistäminen on yksi keino, jolla voi puolestaan helpottaa olemassa olevien lainojen hallinnointia sekä saada niille paremmat ehdot – yhdistelylaina mahdollistaa nimensä mukaisesti useamman lainan yhdistämisen yhdeksi lainaksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Korkojen nousu vaikuttaa talouden kustannuksiin

Keskustelua nousevista koroista ohjaa yleensä euroalueen tärkein viitekorko euribor, joka määritetään päivittäin. Jos tarkastellaan 12 kuukauden euriboria viimeisiltä kolmelta vuodelta, on nousu ollut huomattavaa: lokakuussa 2021 euribor oli -0,46 %, 2022 jo 2,63 % ja tänä vuonna jopa 4,19 %.

Sortterin tammikuussa teettämän talousaiheisen kyselyn tulokset kertoivat, että enemmistö vastaajista uskoi korkojen nousevan entisestään vuoden 2023 aikana. Kuitenkin vain reilu kymmenes vastaajista kertoi varautuneensa korkojen nousuun jollain tavalla. Kyselyyn vastasi 1 239 henkilöä eri ikäryhmistä ja sosioekonomisista luokista.

Mikäli lainojen korot jatkavat nousuaan, on niillä vaikutusta sekä uusien että vanhojen lainojen kokonaiskustannuksiin. Korkojen nousu on aiheuttanut myös sen, että lainanlyhennyksistä yhä pienempi osuus kohdistuu itse lainapääomaan. Mikäli lyhennät useampaa lainaa, joiden korot ovat nousseet tai tulevat nousemaan, kannattaa mahdollisuuksien mukaan harkita lainojen yhdistämistä.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Yhdistelylaina mahdollistaa paremmat ehdot vanhoille lainoille

Yhdistelylaina tarkoittaa olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen rahoittamista uudelleen paremmilla ehdoilla. Käytännössä velan määrä pysyy siis ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat edullisemmiksi vanhoihin lainasopimuksiin verrattuna. Yhdistelylaina helpottaa myös taloutesi hallintaa, koska lyhennät vain yhtä lainaa usean lainan sijaan.

Voit yhdistää yhdistelylainaksi:

 • kulutusluotot
 • luottokorttivelat
 • osamaksusopimukset
 • muut lainat.

Kun harkitset yhdistelylainaa, tarkastele omaa talouttasi ja luottojasi kokonaisuutena. Saat nimittäin suurimman hyödyn irti lainojen yhdistämisestä, kun siirrät kaikki yksittäiset yhdistettäväksi soveltuvat vakuudettomat lainat ja luotot yhden edullisemman lainasopimuksen alle. 

Voit yhdistää lainat Sortterilla:

 • tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • 1–20 vuoden laina-ajalla
 • alkaen 4 % korolla
 • ilman vakuuksia tai takaajia.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Lainojen yhdistäminen voi helpottaa talouden hallintaa

Useiden lainojen maksaminen ja hallinnointi vie aikaa ja voi olla stressaavaa. Usean lainanlyhennyksen budjetointi voi myös olla haastavaa ja tuottaa lisää huolia inflaation aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden keskellä. Lainojen yhdistäminen selkeyttää taloutesi suunnittelua, sillä yhden lainan maksuerän budjetointi kuukausittaisiin menoihin on huomattavasti helpompaa kuin useamman lainan kohdalla. 

Mikäli sinulla on useita lainoja, kannattaa selvittää jo alkuvaiheessa, onnistuuko kaikkien lainojen yhdistäminen. Aina se ei ole mahdollista, mutta silloinkin lainat voi yleensä yhdistää edes osittain. Tällaisessa tilanteessa kalleimmat lainat kannattaa yhdistää ensimmäisenä, jotta yhdistelylainasta saa irti mahdollisimman suuren hyödyn.

Kun hahmotat taloustilanteesi paremmin, on sinun myös helpompaa mukauttaa yhdistelylainan maksuaika ja kuukausierä sopivaksi talouteesi. Lainojen yhdistäminen onnistuu pitkälläkin maksuajalla, jolloin kuukausierä pysyy pienenä, mutta lainan kustannukset nousevat. Kuukausierä on kuitenkin järkevää mitoittaa niin, että rahaa jää käytettäväksi muuhunkin elämiseen.

 • Voit halutessasi lyhentää yhdistelylainaa myös sovittua suuremmissa kuukausierissä, jos taloustilanteesi muuttuu esimerkiksi palkannousun myötä. 
 • Yhdistelmälainan voi myös maksaa pois ennenaikaisesti, jolloin lainan korko ja muut kuukausittaiset kustannukset lasketaan vain käytetylle laina-ajalle.

Yhdistelylainan säästöt syntyvät pienemmästä korosta ja muista kustannuksista

Yhdistelylainan tuomat säästöt syntyvät useimmiten pienemmästä lainan korosta sekä pienemmistä kuukausittain maksettavista palvelumaksuista. Näiden lainakustannuksiin kohdistuvien säästöjen vuoksi lainojen yhdistäminen on usein taloudellisesti kannattavaa sen lisäksi, että se helpottaa lainojen hallinnointia. 

Pienempien lainakulujen lisäksi lainojen yhdistäminen mahdollistaa sen, että voit haarukoida omaan talouteesi paremmin sopivan kuukausierän. Mitä pienemmäksi saat lainakustannukset, sitä suuremman osan lainanlyhennyksestä saat kohdistettua lainapääomaan. Näin laina myös lyhenee nopeammin. 

Yhdistämällä lainat voit saada:

 • alhaisemmat korot ja kulut
 • pienemmät lainakustannukset
 • helpommin budjetoitavan yhden lainan kuukausierän
 • joustavan maksusuunnitelman.

Yhdistelylainan korko määräytyy maksukykysi, hakemasi lainasumman sekä lainanmyöntäjän mukaan. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä matalamman yhdistelylainan koron voit yleensä saada – pankit ja rahoituslaitokset voivat myöntää yhdistelylainaa alimmillaan 4 % korolla.

Yhdistä lainat Sortterilla helposti ja luotettavasti

Lainojen yhdistäminen voi kuulostaa työläältä, mutta yhdistelylainan hakeminen ei ole suuri vaiva sen tuomiin hyötyihin nähden. Sortterin asiakkaat saavat lainat yhdistämällä keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukausitasolla.

Lainojen yhdistäminen on mahdollista, mikäli:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yhdistelylainaa haetaan samaan tapaan kuin mitä tahansa muutakin lainaa. Kaikista tärkeintä on täyttää lainahakemus huolellisesti, jotta lainanantaja saa sinusta oikean käsityksen lainanhakijana.

Tee nämä, kun haet yhdistelylainaa:

 1. Laske avoinna oleva velkasaldosi nykyisten luottosopimustesi laskuista.
 2. Selvitä nykyisten luottosopimusten kustannukset, jotta hahmotat kuinka paljon maksat korkoa ja muita kuluja nykyisistä lainoistasi.
 3. Etsi todistus tuloistasi, sillä osa lainanantajista vaatii sitä ennen kuin voi myöntää lainaa.
 4. Täytä hakemus huolellisesti ja tarkista tiedot ennen hakemuksen lähettämistä.
 5. Vertaile saamasi tarjoukset rauhassa, mutta tarjouksen voimassaoloajan huomioiden.

Sortterin lainavertailu kuuluu Suomen kattavimpiin lainavertailuihin. Toimimme yhteistyössä vain luotettavana pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa ja uskomme löytävämme sinulle sopivan lainatarjouksen.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin