Vertaile lainat syksyn – ja arjen – koittaessa
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Vertaile lainat syksyn – ja arjen – koittaessa

Kun kesän jälkeen on aika palata arkeen, myös raha-asiat saattavat olla erityisen huomion tarpeessa. Syksy voi olla monenlaisten muutosten aikaa, jolloin taloudellisen tasapainon tärkeys korostuu entisestään. Syksyn saapuessa lainojen vertailu ja kilpailuttaminen ovatkin osa järkevää taloudenpitoa: vain niin voi varmistua, ettei maksa turhaan ylimääräisiä kustannuksia.

Syksy on monelle muutosten aikaa: opiskelut alkavat tai jatkuvat, lapset menevät uuteen päiväkotiin tai kouluun, työpaikkaa on vaihdettu tai vastaavasti loman aikana on saattanut kypsyä päätös uuden työn etsimisestä. Kun elämässä tapahtuu muutoksia, talouden tasapainossa pysyminen nousee aiempaakin tärkeämpään rooliin: jotta muutokset eivät aiheuttaisi stressiä yhtään sen enempää kuin on pakko, olisi erityisen tärkeää, että taloudelliset huolet eivät alkaisi kuormittaa tilannetta vielä lisää. 

Arkeen paluulle kannattaa varata aikansa

Vaikka mitään isompaa muutosta ei olisikaan odotettavissa, kannattaa arkeen paluuseen varata oma aikansa pitkien lomien jälkeen. Kesällä kaikenlaisia rahasyöppöjä tuntuu muutenkin olevan tuntuvasti enemmän kuin perusarjessa. Vaikka asiat eivät yksittäin olisikaan isoja, monista pienemmistäkin puroista kasvaa yhdessä isompia uomia:

 • loma-aikaan olisi mukava (ja vähän painettakin) keksiä yhteistä tekemistä, esimerkiksi matkustelun tai vaikkapa uusien harrastusvälineiden hankinnan muodossa. 
 • niin lapset kuin aikuiset syövät kotona päivän kaikki ateriat, kun lomaillaan päiväkodeista, kouluista ja työpaikoilta, jolloin ruokakauppaan uppoaa helposti tuntuvasti tavallista arkea reilummin varoja. 
 • ja tietysti lomalla täytyy vähän herkutellakin, miettiä tarjottavia kesävieraille, ostaa marjat säilöttäväksi ja vaikka mitä muuta mukavaa mutta rahaa vievää
 • sitten taas kesän taittuessa kohti syksyä onkin alettava miettiä työ- ja kouluarkeen sopivia varusteita, vaatteita ja jopa uusia kulkupelejä. 

Jos syksyn saapuessa havaitsee taloudellisen epätasapainon olevan todennäköinen, on tärkeää hyvissä ajoin alkaa miettiä keinoja tasapainon palauttamiseksi. Jo paluu tavalliseen arkeen säännöllisine aikatauluineen ja rutiineineen voi selkeyttää tilannetta monilta osin. Jos kuitenkin tuntuu, ettei liikkumavaraa maksukyvyssä edelleenkään ole tarpeeksi, uusien lainojen vertailu tai jo aiemmin otettujen luottojen, osamaksujen ja lainojen kilpailuttaminen voi tuoda kaivattua helpotusta tilanteeseen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Mitä lainojen vertailu tarkoittaa?

Lainojen vertailulla tarkoitetaan pankkien ja rahoituslaitoisten lainatarjousten kilpailuttamista. Kilpailutettavan lainan suunnitellulla käyttötarkoituksella ei ole merkitystä: sitä voidaan käyttää yhdistelylainan tapaan aiemmin otettujen luottojen uudelleenrahoittamiseksi ehtojen ja maksujen kohtuullistamiseksi tai täysin uutena luottona vaikkapa johonkin tarpeelliseen hankintaan.

Tulipa raha mihin käyttöön tahansa, lainojen vertailu on osa huolellista taloudenpitoa. Tulevaisuus voi syksyn tullen vaikuttaa eri tavoin epävarmalta monenlaisten muutosten vuoksi, joten lainavertailu voi olla järkevää talouden hallinnan kannalta ja osaltaan tuoda turvaa ja tasapainoa muuten herkässä ja stressaavassakin tilanteessa. 

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Ennen kuin lainaa päättää hakea, oma maksuvalmius kannattaa huolellisesti selvittää. Menojen ja tulojen budjetointi varmistaa, että suunniteltu laina aidosti helpottaa tilannetta eikä suinkaan ole tuomassa haasteita tai maksuvaikeuksia lisää. Lainavertailu kannattaa myös siksi: kun lainahakemukselle täyttää tietonsa rehellisesti ja huolellisesti, saa lainanantajilta sellaisia tarjouksia, jotka ovat omaan tilanteeseen ja talouteen parhaiten sopivia.

Huolellinen lainavertailu varmistaa myös sen, että lainan yhteydessä ei maksa ylimääräisistä kuluista. Erilaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat lainaa yksityishenkilöille,, on markkinoilla valtavia määriä, ja useilla lainantarjoajilla on tarjolla useita erilaisia lainatuotteita. Niinpä edullisimman lainatarjouksen löytäminen voi kuluttajalle olla ison työn takana, jos haluaa saada tarjouksen mahdollisimman monesta paikasta.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Missä ja miten lainoja voi vertailla?

Lainojen kilpailutus- ja vertailusivustoja ja -palveluita on internetissä tarjolla runsaasti. Niiden toimintaperiaate on kuitenkin kaikissa sama: 

 • Yhdellä hakemuksella saa verrattavakseen kaikkien sellaisten kyseiseen palveluun liittyneiden pankkien ja rahoituslaitosten tarjoukset hakemalleen lainalle, jotka tarjouksen haluavat antaa.
 • Myös sellaiset palveluun kuuluvat pankit ja rahoituslaitokset, jotka eivät tarjousta sillä kertaa ole halunneet antaa, yleensä mainitaan vertailua tehdessä kuitenkin nimeltä, jolloin asiakkaalle välittyy kuitenkin tieto siitä, mitkä kaikki tahot vertailussa ovat olleet mukana.

Sortter on täysin kotimainen lainavertailupalvelu. Olemme sitoutuneet reilun lainavertailun periaatteisiin ja haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavaa ja helposti vertailtavaa tietoa, haettiinpa lainaa yksityishenkilön tai yrityksen tarpeisiin. Olemmekin saaneet tästä tunnustusta asiakkailtamme: Sortter valittiin Suomen luotetuimmaksi lainavertailupalveluksi keväällä 2023 Taloustutkimus Oy:n toteuttamassa tutkimuksessa.

Mitä reilun lainavertailun periaatteisiin sitten kuuluu ja miksi valita vertailupalvelu, joka on näihin sitoutunut? Muun muassa siksi, että:

Lainatarjouksemme on aina henkilökohtainen. Monet palvelut ilmoittavat nk. alkaen-hintoja, jolloin todellisia kustannuksia voi vain arvailla. Sortterilla tehdyssä henkilökohtaisessa kilpailutuksessa on aina näkyvillä tarkka hinta, joka pohjaa asiakaskohtaiseen arvioon, jolloin hinnat ja ehdot ovat suoraan juuri sinulle räätälöidyt.

Suosittelemme aina edullisinta lainaa ja näet kaikki tarjousten yksityiskohdat. Vertailussamme näet siis koron, todellisen vuosikoron, avaus-, käsittely, kuukausi- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalkkiot. Näet niin kustannukset kuin kaikki muut tärkeät ehdot yhtenä selkeänä listana. Näin tietojen vertailu on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi. Järjestämme lainantarjoajat kuitenkin valmiiksi sinulle edullisimpaan ja parhaaseen mahdolliseen järjestykseen, jotta voit tehdä valintasi levollisin mielin todellisiin faktoihin pohjaten.

Kerromme kumppanimme avoimesti. Helpottaaksemme lainantarjoajan valintaasi olemme hyväksyneet palveluumme vain luotettavia kumppaneita. Niinpä kerromme sinulle avoimesti ja mielellämme, kenen kanssa teemme yhteistyötä. Saat aina tiedon myös niistä lainanantajista, joille tietosi on välitetty, mutta jotka eivät tehneet sillä kertaa lainatarjousta.

Pidämme tietosi turvassa. Kotimaisena, luotettavana toimijana noudatamme parhaita tietoturvastandardeja. Seuraamme koko ajan tietoturvan kehittymistä ja huolehdimme järjestelmiemme ajantasaisuudesta sekä lakien ja asetusten noudattamisesta. Arvostamme jokaista asiakastamme ja pidämme huolta, että palveluamme on turvallista ja huoletonta käyttää.

Selätä siis syksyn ja arkeen paluun alkavakin stressinpoikanen ja kilpailuta lainat Sortterin palvelussa jo ennen kuin taloushuolet ehtivät kasvaa kokoaan suuremmiksi.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin