Keittiöremontin trendit 2023
Takaisin blogiin
# Remontti & muutto

Päivitetty:

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja:

Teemu Pasanen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Keittiöremontin trendit 2023

Keittiö on kodin sydän. Siellä vietetään paljon aikaa ja siksi siihen halutaan myös panostaa paljon. Keittiö on perinteisesti varsin monipuolinen tila, sillä ruokapöydän ääressä saatetaan viettää aterioinnin lisäksi aikaa myös vaikkapa lautapelien tai kotiläksyjen parissa. Niinpä onkin luonnollista, että keittiön halutaan olevan myös ilo silmälle. Oli kyseessä sitten uuden talon keittiö tai vanhan keittiön remontointi, tähän tilaan panostetaan myös rahallisesti suuria summia. Niinpä keittiöremontin trendit 2023 kiinnostavat varmasti kaikkia, jotka haaveilevat uudesta keittiöstä.

Keittiöremontin monet yksityiskohdat

Keittiö on paljon muutakin kuin kaapistojen tai työtasojen pintoja. Useimmiten suunnittelu saattaa lähteä liikkeelle yleisestä värimaailmasta, mutta keittiöremontista haaveilevan pitää ottaa huomioon myös monta muuta asiaa. Kyse on toiminnallisesta tilasta, jolloin myös käytännöllisyys on tärkeässä roolissa. Useimmiten suunnittelussa kannattaa hyödyntää ammattilaisten, kuten keittiömyymälöiden suunnittelijoiden apua. 

Ota ainakin seuraavat seikat huomioon keittiön suunnittelussa:

 • Värit ja materiaalit
 • Toiminnallisuus eli esimerkiksi kodinkoneiden, vesipisteiden ja kylmälaitteiden sijoittelu
 • Valaistus
 • Sähköpisteet
 • Vesikalusteet eli esimerkiksi vettä säästävät hanat
 • Kodinkoneet eli esimerkiksi mahdollisimman energiatehokkaat kylmäkalusteet
 • Riittävä säilytystila
 • Budjetti omaan talouteen peilaten

Nykyään suunnitteluvaiheen suurena apuna on digitaalisuus. Keittiöliikkeissä suunnitelmista voidaan luoda realistiset 3D-kuvat, jolloin jokaisen on helpompi nähdä omin silmin, miltä keittiösuunnitelmat oikeasti näyttävät omassa kodissa. Virtuaalisten suunnitelmien kautta voi tehokkaammin hahmottaa esimerkiksi kodinkoneiden etäisyyksiä tai kaappien määrää.

Keittiöremonttia suunnittelevan kannattaa myös tutkia nykyistä keittiötään tarkasti. On hyvä kirjoittaa ylös asioita, joita haluaa keittiöstään muutettavan. Jos esimerkiksi säilytystilaa on liian vähän, kannattaa pohtia, kuinka paljon enemmän tilaa halutaan. Perinteistä mittanauhaa käyttämällä voi alustavasti miettiä, voiko esimerkiksi korkeammilla yläkaapeilla saada riittävästi säilytystilaa vai onko järkevämpää miettiä koko keittiön pohjaratkaisun muutoksia. Hyvällä ennakkosuunnittelulla pystyy vauhdittamaan suunnittelun aloitusta ammattilaisen kanssa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Keittiötrendit 2023 – muodot

Tämän hetken keittiötrendeissä pinnalla ovat luonnollisuus ja selkeys. Skandinaavisuus pysyy muodissa vuodesta toiseen. Vuonna 2023 suosioon ovat tulleet myös pyöreät ja aaltoilevat muodot. Tämä näkyy esimerkiksi kalusteiden pyöreissä kulmissa tai aaltomaisissa yksityiskohdissa vaikkapa pintamateriaaleissa. 

Luonnollisesti keittiössä on aina myös teräviä ja suorakulmaisia muotoja, mutta tietyt pyöreät ja pehmeät yksityiskohdat tuovat kontrastia tämän päivän keittiöön. Pyöreyttä voi tuoda näppärästi vaikkapa saarekkeeseen, jolloin pyöreänmuotoisella päädyllä voidaan luoda tyylikäs aamiaispöytä.

Vaihtuvista trendeistä huolimatta, suomalainen sisustaja on yleensä käytännöllinen. Niinpä myös keittiötrendeissä vahvin jatkuva trendi on selkeys ja käytännöllisyys. Keittiö halutaan pitää monikäyttöisenä ja toiminnallisena koko kodin sydämenä, jossa on ilo kokkailla ja viettää aikaa koko perheen kesken.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Keittiötrendit 2023 – värit ja materiaalit

Suomalaisten väreillä sisustamisesta puhutaan usein hieman leikkisästi, jolloin mainitaan meille tyypillisistä vaaleista ja harmaista sävyistä. Maanläheiset ja luonnolliset värit näkyvät edelleen trendeissä. Näiden rauhallisten sävyjen rinnalle on kuitenkin noussut viime aikoina rohkeampia värejä. Myös tässä tapauksessa kontrastit toimivat houkuttelevina yksityiskohtina. 

Vaikka keittiön yleisilme olisikin maanläheinen ja rauhallinen, voi tilaan tuoda leikkisyyttä vaikkapa vihreällä välitilan laatoituksella. Jos kalusteiden tai pintamateriaalien rohkeat värit tuntuvat liian lopullisilta päätöksiltä, kontrastia keittiöön voi tuoda myös vaikkapa värikkäämmillä pöytäliinoilla tai muilla tekstiileillä. 

Kokonaan valkoinen keittiö on kuitenkin hiljalleen jäämässä muiden sävyjen jalkoihin ja yleisimpiä värejä keittiössä ovat nykyään vaaleanharmaa, beige, musta ja tummansininen, tammi sekä 70-luvulta tutut rohkeammat kirkkaat värit.

Myös materiaaleissa luonnollisuus ja suomalaisuus näkyvät vahvasti. Näitä materiaaleja hyödynnetään suomalaisissa keittiöissä vuonna 2023:

 • puu, varsinkin tumma puumateriaali
 • kivipinnat
 • harjattu teräs
 • pehmeät tekstiilit
 • matta- ja kiiltopintojen rohkeat yhdistelmät

Skandinaavisuutta rakastavat suomalaiset ovat löytäneet maailman trendeistä myös uuden ystävän, japandin. Japanilaisesta estetiikasta kumpuava sisustustyyli istuu hyvin suomalaiseen keittiöremonttiin. Japandin kantavia teemoja ovat minimalismi, harmonia ja luonnollisuus. Myös tähän tyylisuuntaan kuuluvat puu ja erityisesti tumma puu sekä muut luonnonmateriaalit. Selkeät muodot ja toiminnallisuus ovat tärkeä osa japandia. Niinpä suomalaisjapanilainen keittiö onkin koko ajan yleisempi näky.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Aloita keittiöremontti huolellisella suunnittelulla

Keittiöremonttiin kuuluu runsaasti yksityiskohtia, joita remontista haaveilevan on syytä ottaa huomioon. Niinpä sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee myös keittiöremonttiin. Suunnitteluun kannattaa käyttää kunnolla aikaa, sillä huolellisella pohdinnalla on mahdollista vaikuttaa myös remontin kustannuksiin. Mitä paremmin osaa huomioida kaikki yksityiskohdat, sitä paremmin kokonaisuus on hallinnassa myös budjetin osalta. Luonnollisesti alan ammattilaiset osaavat neuvoa näissä asioissa. Jos lähipiiristä löytyy keittiöremontin tehneitä, heiltä kannattaa myös kysellä käytännön vinkkejä. 

Kaikki suositut trendit eivät välttämättä tunnu omalta. Ei siis kannata toteuttaa kaikkia asioita vain sen takia, että ne ovat suosittuja, vaan keittiöstä kannattaa tehdä juuri omanlainen. Jatkuvasti suosittu trendi onkin olla yksilöllinen. Niinpä trendeistä on järkevää poimia juuri ne itselleen sopivat vaihtoehdot ja toteuttaa näin oikea unelmien keittiö. Näistä trendeistä suomalaiset pitävät vuonna 2023:

 • Musta keittiö
 • Keittiö, jossa on aamiaiskaappi
 • Rohkea keittiö, johon on tuotu sävyjä 70-luvulta
 • Iso saareke
 • Avohyllyt tai keittiö kokonaan ilman yläkaappeja
 • Tasoon upotettu liesituuletin

Jokaisella valinnallasi on pääsääntöisesti vaikutusta remontin kustannuksiin. On tärkeää siis pohtia, pystyykö remontissa hyödyntämään omaa osaamistaan esimerkiksi asentamisen osalta. Kyseessä on kuitenkin vaativa projekti, jolloin ammattilaisten panokseen on syytä turvautua, ellei ole täysin varma omasta osaamisestaan. Toinen suosittu sanonta ”tein itse ja säästin” voi parhaimmillaan pitää paikkansa, mutta pahimmillaan osua kipeästi omaan nilkkaan.

Keittiöremontista syntyy joka tapauksessa kustannuksia. Joskus remontti saattaa kaivata myös ulkopuolista rahoitusta. Uuden asunnon kohdalla keittiön kustannukset voi olla mahdollista sisällyttää asuntolainaan, mutta erityisesti remonttikohteissa lainarahoitus saattaa tulla kyseeseen. Silloin on aina järkevää kilpailuttaa lainat ennen lopullisia päätöksiä.

Lainojen vertailulla on mahdollista saada isojakin säästöjä, sillä eri pankkien lainaehdoissa on aina eroja. Sortterin avulla saat todella helposti vertailtua lainat yhdellä hakemuksella ja valittua edullisimman lainan parhaiilla ehdoilla. Kun budjetoit keittiöremontin huolellisesti ja kilpailutat remonttilainat, onnistut remontissa myös taloudellisesti.

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja

Teemu Pasanen

Teemu on kokenut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Hän on työskennellyt monipuolisissa kaupallisissa rooleissa yli 15 vuoden ajan. Tuoreena yrittäjänä Teemu on päässyt kokemaan myös muuttuvan työelämän, ja yrittäjyys onkin tuonut hänen uralleen uutta intoa. Tällä hetkellä Teemu toimii kirjallisen viestinnän ja sisällöntuotannon sekä hakukoneoptimoinnin parissa.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin