Hae yrityslainaa syksyn investointien tueksi
# Yrittäjyys

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Hae yrityslainaa syksyn investointien tueksi

Kesän vaihtuminen syksyyn vaikuttaa myös yritysten toimintaan. Syksy voi tuoda tullessaan uusia investointeja, joiden toteuttamiseen saatetaan tarvita myös ulkopuolista rahoitusta, kuten yrityslainaa.

Yritystoiminnan pyörittäminen vaatii aina rahaa, joka optimaalisessa tilanteessa kotiutuu takaisin yrityksen kassaan järkevien investointien seurauksena. Uudet laitehankinnat, työntekijän rekrytointi ja yrityskauppojen solmiminen ovat esimerkkejä tilanteista, joissa yritykset voivat talouden tasapainon ylläpitämiseksi harkita myös ulkopuolisen rahoituksen tarpeellisuutta.

Yrityslaina sopii tilanteisiin, joissa tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Yrityslainaa voidaan hakea yrityksen tarpeiden mukaiselle lainasummalle ja laina-ajalle. Koska yrityslainaa voidaan muokata yrityksen tilanteeseen sopivaksi, se soveltuu niin pitkä- kuin lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. 

Syksy voi tuoda tullessaan tällaisia tilanteita esimerkiksi kausivaihteluiden tai suurempien markkinointitarpeiden myötä. Useat yritykset voivatkin aktivoitua syksyn tullen ja koska aktivoitumista tapahtuu myös kilpailevissa yrityksissä, kannattaa syksyn investointitarpeet kartoittaa pian.

Syksy tuo usein mukanaan muutoksia – hae yrityslainaa avuksi investointeihin

Syksy tarkoittaa myös yritysmaailmassa usein paluuta arkeen, kun kesälomakausi päättyy ja työntekijät palaavat töihin. Toisaalta syksy voi tuoda toimialasta riippuen tullessaan myös kausivaihteluiden luomaa kiirettä, joka puolestaan tarkoittaa useimmiten hyvää yrityksen liiketoiminnan näkökulmasta.

Erityisesti ne yritykset, joiden toimialoilla kesä on hiljaisempaa aikaa, haluavat syksyn tullen panostaa hyvän kilpailutilanteen varmistamiseen. Tällöin markkinointiin ja myyntiin halutaan satsata ja mikäli tuotteen tai palvelun kysyntä lähtee kasvuun, tarvetta voi ilmaantua myös lisäresursseille. 

Esimerkkejä menoeristä ja investoinneista, joita syksy voi tuoda tullessaan:

  • Markkinointi: Esimerkiksi loppuvuoden sesonkeihin valmistautuminen tai uuden tuotteen lanseeraaminen vaativat markkinointibudjettia puhumattakaan yrityksen tunnettuuden kasvattamisesta. 
  • Rekrytointi: Mikäli liiketoiminta aktivoituu ja yritys palkkaa lisää henkilöstöä, myös henkilöstökustannukset kasvavat. 
  • Varastojen täydentäminen: Erityisesti vähittäis- ja tukkukaupan toimijat voivat tarvita sekä lisää varastotilaa että tuotteita syksyn sesonkimyyntiin. Näin ollen niin tuotteiden hankkimiseen kuin varastointiinkin kuluu rahaa.
  • usp item
    Kilpailuta laina 60 000 € asti
  • usp item
    Vakuutusetu asiakkaillemme
  • usp item
    100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
  • usp item
    100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 483 arvosteluun.
powered by

Yrityslainalla yrityksen talous tasapainoon kesän jälkeen

Yrityksen talouden tasapainosta huolehtiminen on keskeistä investointeja suunniteltaessa ja toteuttaessa. Jotkin investoinnit ovat välttämättömiä yrityksen kasvun kannalta ja tuottavat pitkällä tähtäimellä tulosta, mutta sitovat rahaa. Tällöin yrityslaina antaa vapautta investointien toteuttamiseen, vaikka yrityksen onkin varauduttava maksamaan yrityslaina takaisin sovitun mukaisesti.

Mikäli kesäkausi on hiljentänyt yrityksen toimintaa ja jättänyt jälkensä yrityksen kassaan, voi yrityslainaa hakea myös väliaikaisen kassavajeen paikkaamiseen. Yrityksellä on aina hyvä olla sen verran likviditeettiä, että se selviää yllättävistä kustannuksista tai maksuista. Näin ollen yrityslaina voi tarjota myös kaivattua joustavuutta, mitä se tarjoaa myös tilanteessa, jossa yritys haluaa käyttää investointien toteuttamiseen omien varojensa kuluttamisen sijaan ulkopuolista rahoitusta.

  • Yrityslainaa voi siis hakea myös lyhytaikaiseen tarpeeseen.
  • Usein yritykset hakevat lainaa suurempien investointien toteuttamiseen, jolloin myös lainan takaisinmaksu saatetaan venyttää usealle vuodelle.

Millainen laina yrityslaina on?

Yrityslaina mukautuu hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Yrityslainaa haettaessa tulee aina ilmoittaa lainan pääasiallinen tarkoitus. Mikäli yrityslainaa haetaan useampaan käyttötarkoitukseen, lainahakemuksessa ilmoitetaan se hanke, johon suurin osa myönnetystä rahoituksesta käytetään. 

Yrityslainaa voi hakea ilman reaalivakuuksia jopa 250 000 euroa. Sitä suurempiin lainoihin tarvitaan usein vakuus, jollaiseksi sopii esimerkiksi kiinteistö, toimitila, arvo-osuus tai yrityskiinnitys.

Yrityslainan käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi:

  • aiemman velan uudelleenrahoitus
  • hankinnat
  • käyttöpääoma
  • markkinointi
  • tilojen laajennus tai uusiminen
  • työntekijäiden palkkaus
  • varaston täyttö.

Yrityslainaa voivat hakea kaikki suomalaiset yritykset, jotka ovat kaupparekisterissä ja joilla on luottokelpoisuus. Lisäksi yrityslainaa hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu. Yrityslainaa voivat hakea niin aloittelevat yrittäjät kuin pk-yrityksetkin.

Yhtiömuodot, jotka voivat hakea yrityslainaa:

  • asunto-osakeyhtiö
  • avoin yhtiö
  • kommandiittiyhtiö
  • osakeyhtiö
  • osuuskunta.

Yrityslainaa lyhennetään sopimuksen mukaisissa erissä ja tahdissa, joka vaihtelee yleensä yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen. Yritys voi maksaa lainan useimmiten ennenaikaisesti ilman erillistä veloitusta, mutta asia kannattaa aina tarkistaa lainatarjouksesta. Osa lainanmyöntäjistä tarjoaa yrityslainalle myös maksuvapaita kuukausia.

Yrityslainaa voivat hakea kaikki suomalaiset yritykset, jotka ovat kaupparekisterissä ja joilla on luottokelpoisuus. Lisäksi yrityslainaa hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu. Yrityslainaa voivat hakea niin aloittelevat yrittäjät kuin pk-yrityksetkin.

Miten yrityslaina hinnoitellaan?

Yrityslainan hinta määrittyy suurimmaksi osin yrityslainan koron mukaan. Koron määräytymiseen puolestaan vaikuttaa merkittävästi kolme eri tekijää, joiden mukaan pankki tai rahoitusyhtiö määrittelee koron suuruuden.

Yrityslainan korkoon vaikuttavat:

  1. Yrityksen taloudellinen vakaus – mitä vakaampi talous on, sitä pienempää korkoa yrityslainalle voidaan tarjota.
  2. Yrityksen huolellisesti hoidetut raha-asiat – jos menneisyydessä ei ole heikosti hoidettuja raha-asioita ja laskut, verot ja muut yritystoiminnan maksut on suoritettu ajallaan, lainan myöntämisen riski on lainan myöntäjälle pienempi.
  3. Yrityksen rahoitustarve – yleisesti ottaen pienissä lainoissa on korkeat korot ja vastaavasti suurissa pienemmät.

Korko on siis sitä alhaisempi, mitä todennäköisempänä pankki tai rahoitusyhtiö pitää sitä, että laina maksetaan takaisin sovitun mukaisesti. Koron osalta on hyvä huomioida, että osa toimijoista ilmoittaa tarjotun koron vuosikorkona ja osa kuukausikorkona.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Yrityslainat kannattaa aina kilpailuttaa

Yrityslainoissa on huomattavia eroja eri lainanmyöntäjien välillä, minkä vuoksi ne kannattaa aina kilpailuttaa. Kun kilpailutat yrityslainat, voit löytää parhaiten yrityksesi tarpeita vastaavan lainan ja varmistua, ettei yrityksesi maksa lainasta ylimääräisiä kustannuksia.

Lainojen vertailu voi kuulostaa työläältä ja raskaalta prosessilta, johon täytyy varata runsaasti aikaa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Sortterin lainavertailupalvelu mahdollistaa yrityslainojen nopean ja helpon vertailun. Maksuttoman palvelumme kautta voit saada yhdellä hakemuksella useita yrityslainatarjouksia eli voit säästää rahan lisäksi myös aikaa.

Yrityslainan kilpailuttaminen Sortterilla on:

  • nopeaa
  • vaivatonta
  • maksutonta
  • turvallista.

Yrityslainan kustannukset ilmenevät aina lainatarjouksesta ja aidosti edullisimmassa lainassa on kaikista alhaisemmat korkokustannukset ja käsittelymaksut. Yrityslainan kilpailuttaminen Sortterilla takaa sen, ettei sinun tarvitse huolehtia lainatarjousten pikkuprinteistä. Vertailemme lainat aina reiluin ehdoin ja esitämme yrityksesi saamat lainatarjoukset aina edullisuusjärjestyksessä

Koska lainatarjoukset ovat aina yksilöityjä, useimmat lainanmyöntäjät edellyttävät lainaa hakevalta yritykseltä taloudellista tilaa ilmentäviä asiakirjoja, kuten tilinpäätöstä ja tilikauden kirjanpitoa, luottopäätöksen tekemisen tueksi. Kun olet toimittanut tarvittavat asiakirjat ja täyttänyt hakemuksen, voit jäädä odottamaan tarjousten saapumista. Pelkkä yrityslainan hakeminen ei sido yritystäsi ottamaan lainaa, vaan voit tehdä vertailun rauhassa ja päättää, hyväksytkö lainatarjouksen.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.