Saunaremontin trendit 2023
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Virpi

Kirjoittaja:

Virpi Rajala

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Saunaremontin trendit 2023

Kun viilenevät ja pimenevät illat suorastaan kutsuvat saunomaan, ajatus saunaremontista voikin alkaa kutkuttamaan monen mieltä. Samalla pohdittavaksi tulee se, osaako ja pystyykö remontin tekemään itse vai kannattaisiko turvautua remontissa ammattilaisten apuun – vai kenties hyödyntää vähän kumpaakin.

Kesälomien jälkeen on aika palata takaisin arkeen ja kotona aikaa vietetään taas enemmän. Samalla katse saattaa alkaa kiinnittyä siihen, mitä uudistusta koti kaipaisi. Remontti kuin remontti piristää mieltä – viimeistään sitten valmistuttuaan – ja lisää kotona viihtymistä. Toki myös asunnon arvonnousu on yksi pitkän aikavälin hyödyistä, joka kannattaa pitää kirkkaana mielessä remonttia suunniteltaessa ja toteutettaessa. 

Remonttikohteita moni osaa kotoaan nimetä varmasti useitakin, ja joskus voi olla enemmänkin runsaudenpula seuraavaksi tärkeimmästä kunnostustarpeesta. Toisinaan mielessä siintää pienen pieni pintaremontti iloa tuomaan vaikkapa yhden maalatun tai tapetoidun tehosteseinän muodossa, joskus innostutaan laittamaan koko keittiö kuntoon kerralla. Toisaalta näin syksyn tullen saunoja aletaan lämmittää kesämökkien lisäksi taas kerrostaloja myöten, ja niinpä monen mieltä saattaakin alkaa kutkuttamaan juuri saunan päivittäminen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Mistä liikkeelle saunaremontissa?

Ensin on tietysti pohdittava, uusiako koko sauna, pärjätäänkö pienellä päivityksellä vai tehdäänkö jotain siltä ja väliltä. Huolella harkitulla pikapäivitykselläkin voi päästä pitkälle: saunan ilmeen voi saada uudistettua jopa yhden viikonlopun aikana. Samoin esimerkiksi pelkän valaistuksen uusiminen voi tuoda saunaan aivan uutta tunnelmaa.

Jos edellisestä isommasta saunaremontista on kulunut yli 10 vuotta, kannattaa laskea ja miettiä tarkkaan, joko olisi perusteellisemman päivityksen paikka: käyttöikänsä päässä sauna laskennallisesti on noin 15 vuoden täyttyessä. Lauteet toki ovat käyttöturvalliset yleensä vielä silloinkin, mutta esimerkiksi pintamateriaalit muuten voivat olla jo kovin nuhjuiset. Samoin myös seinäpaneelien alla oleva höyrysulku ei enää siinä vaiheessa ole pitävä.

Olipa suunnitteilla isompi tai pienempi päivitys, kannattaa mahdollisimman hyvien löylyjen turvaamiseksi perehtyä kiuaskivien kuntoon. Kiuasvalmistajat nimittäin suosittavat, että parin vuoden välein

 • kivet joko vaihdettaisiin kokonaan, tai 
 • vähintäänkin ladottaisiin uudestaan ja 
 • poistettaisiin samalla rikkoutuneet kivet.

Ajan saatossa kivet menettävät hieman massaansa ja niinpä kivi ei enää pysty varaamaan lämpöä entiseen malliin. Sen vuoksi kaikki kivet olisi hyvä uusia viimeistään viiden vuoden kohdalla. Tähän tosin on yksi poikkeus: keraamiset kivet ovat ikuisia, eikä niitä tarvitse vaihtaa ollenkaan, vaikka kiuas olisi kovallakin käytöllä.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Saunaremontin trendejä 2023

Luonnolliset sävyt

Jos koko talon sisustuksen pääväri on musta, on tumma sauna luonteva valinta. Nyt kuitenkin luonnollisen vaaleat puun sävyt ovat taas nousemassa uuteen suosioon. Niin saunan lauteet, paneelit kuin lattiakin saavat olla luonnollisen vaaleissa sävyissä. Yksi kestosuosikki on lämpöhaapa.

Pelkistettyjä linjoja

Lauteissa liimalevystä valmistetut leveät lankut ovat suosittu ja näyttävä materiaali. Trendikkäin lauderatkaisu tällä hetkellä taas on kaiteeton ja selkänojaton, usein matala ja laatikkomainen rakenne. Pienissä tiloissa vankat, kaiteettomat lauteet ja selkeät linjat korostuvat entisestään. Eloisuutta ja rytmikkyyttä saunaan voidaan tuoda leikittelemällä erilevyisillä paneeleilla.

Älykäs ja säädettävä valaistus

Vaaleampien pintojen ohella mustien saunojen suosio edelleen kuitenkin pitää pintansa. Saunan valaistus on toki pitkään ollut muutenkin tärkeä osa saunan tunnelmaa, mutta erityisesti tummat pinnat asettavat paljon vaatimuksia valaistukselle. Yksi nousevat trendi on valaistuksen säädettävyys: valaistuksen väriä, lämpöä ja kirkkautta halutaan säätää tunnelmaan sopivaksi. Saunan valaistusta integroidaankin usein muuhun kodin automaatioon, jolloin myös saunan valaistusta voidaan ohjata yhden älylaitteen taktiikalla. Valaistukselta toivotaankin myös helppokäyttöisyyttä niin asentamisen kuin käyttämisen suhteen.

Kuinka kauan saunaremontti kestää ja mitä se maksaa?

Riippuen saunaremontin laajuudesta voi jo parissa päivässä saada ilmettä päivitettyä tähän päivään merkittävästikin. Toisaalta ammattilaiselta ei perusteellisempaankaan remonttiin mene kuin noin viikon verran. Isoin osa ajasta täytyykin varata tavaroiden odotteluun: esimerkiksi lauteilla, lasiseinillä ja muilla mittatilaustuotteilla voi olla useiden viikkojen toimitusaikoja. 

Saunaremontin hinnoissa vaihtelu taas on jopa vielä aikahaarukkaa suurempaa. Materiaali- ja kiuasvalinnat, lauteiden muoto ja saunan koko vaikuttaa rakennustarvikkeiden menekkiin ja hintoihin, oma osaaminen ja käytettävissä oleva aika taas parhaimmillaan vähentää ulkopuoliselle maksettavan työn osuutta merkittävästi. Halvimmillaan saunan pienen ehostuksen hoitaa jopa muutamalla sadalla eurolla, kun taas täysi remontti uusine lauteineen, paneeleineen ja kiukaineen voi tulla maksamaan kymmenenkin tuhatta euroa.

Jos ulkopuoliselle rahoitukselle tulee tarvetta, on sille parikin eri vaihtoehtoa: 

 1. Monet saunaremontteja tarjoavat yritykset tarjoavat remonttirahoitusta omilla nettisivuillaan.
 2. Sortterin kautta on mahdollista saada kattava käsitys remonttilainojen tarjoajista ja hinnoista kilpailuttamalla saunaremonttilaina palvelussamme. Järjestämme lainatarjoukset aina valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Samalla näet, paljonko lainan todelliset kustannukset sinulle kuukausi- ja vuositasolla ovat.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Tarkan euron saunaremontoijan säästövinkit

Remontissa kuin remontissa voi halutessaan saada aikaan säästöä kohtuullisen pienillä keinoilla. Esimerkiksi saunan purkaminen yksin tai talkooporukassa voi tuoda jo usean satasen säästön.

Luonnollisesti myös materiaali- ja laitevalinnat vaikuttavat kokonaishintaan merkittävästi. Valitsemalla edullisimman kiukaan ja paneelin saa saunaremontin loppusummaa pienemmäksi jopa useita tuhansia euroja. Onkin tärkeää ajoissa laskea, minkä kokoinen budjetti remonttiin on varattu, ja sen jälkeen pohtia, mihin varat mieluiten käyttää: haluaako säästöä saavuttaa tekemällä itse ja käyttää vapautuneet varat vaikkapa laadukkaisiin pintamateriaaleihin ja persoonalliseen kiukaaseen, vai onko tärkeää, että itse pääsee mahdollisimman helpolla eikä tarvitse huolehtia mihinkään saunaremonttiin liittyvästä.

Viimeisimpänä – vaan ei lainkaan vähäisimpänä – säästövinkkinä on vielä remonttilainan kilpailuttaminen. Erilaiset kuluttajille tarjottavat kulutusluotot voivat erota todellisen vuosikoron (eli konkreettisten kustannusten!) osalta merkittävästikin, joten huolellinen remonttilainan kilpailuttaminen kannattaa. Vaikka lainan olisi ehtinyt jo ottaa joltain toimijalta, voi uudelleen kilpailuttamalla siltikin parhaimmillaan säästää vuositasolla useita satasia.

Kirjoittaja Virpi

Kirjoittaja

Virpi Rajala

Virpi on valmistunut Jyväskylän yliopistosta suomen kielen maisteriksi. Kaikkiaan hän on kerryttänyt viitisen vuotta kokemusta viestinnästä sekä erilaisten tekstien tuottamisesta ja suunnittelusta myös liiketoiminnan kehittämiseen ja brändäykseen liittyen niin markkinointi- ja mainostoimisto- kuin korkeakouluympäristöistä sekä yrittäjäpohjalta. Pankki- ja rahoitusalaa sivuavia tekstejä Virpi on kirjoittanut osana työnkuvaansa markkinointitoimistosta kaikkiaan parin vuoden ajan. Vapaa-ajallaan Virpi kuuntelee äänikirjoja, kuntourheilee ja kasvattaa kissoja.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.