Selvitä, sopiiko laskurahoitus yrityksellesi
Takaisin blogiin
# Yrittäjyys

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Selvitä, sopiiko laskurahoitus yrityksellesi

Laskutus on osa jokaisen yrityksen toimintaa ja mikäli myyntisaatavien saaminen venyy pitkäksi, voi se haastaa liiketoimintaa. Tällöin laskurahoitus voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto kassankierron parantamiseksi.

Laskutus on keskeinen osa yritysten liiketoimintaa, sillä se mahdollistaa muun muassa yritysten välisen rahaliikenteen sekä laajentaa kuluttaja-asiakkaille suunnattuja maksuvaihtoehtoja. Laskun tarjoaminen maksuvaihtoehtona voi parantaa asiakaspalvelua huomattavasti pitkistä maksuajoista puhumattakaan. 

Jos laskutuksessa on haasteita, voi se vaikuttaa yrityksen liiketoimintaan merkittävästi niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Laskutuksen haasteet syntyvät usein siitä, että laskutuksessa on aina kaksi osapuolta: laskuttava ja laskutettava osapuoli. Laskutettava voi yrityksen toimialasta riippuen olla toinen yritys tai kuluttaja, sillä laskua tarjotaan maksuvaihtoehdoksi hyvin monenlaisille tuotteille ja palveluille. 

Laskurahoitus eli factoring tuo yritykselle paitsi joustoa myös nopeutta rahan kiertoon. Laskurahoituspalvelu soveltuu kaikenkokoisille ja kaikilla toimialoilla toimiville yrityksille, mutta on yleisintä aloilla, joilla maksuajat ovat jo valmiiksi pitkiä ja laskutettavien summien suuruus on normaalia suurempi. 

Sopiiko laskurahoitus sitten yrityksellesi? Selvitetäänpä se!

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

1. Haluat yrityksesi saavan myyntisaatavat nopeasti

Yksi keskeisimmistä laskutuksen haasteista ovat pitkät maksuajat ja myyntisaatavien saamisen viivästyminen. Viivästyminen voi johtua myös asiakkaan maksuvaikeuksista, jolloin maksaminen venyy annetun maksuajan yli. Laskurahoitus on hyvä ratkaisu tilanteeseen, jossa haluat yrityksesi voivan hyödyntää kassassaan olevia rahoja ilman, että asiakkaan laskun maksamista tarvitsee odottaa.

 • Laskurahoituspalvelun idea perustuu siihen, että yrityksesi lähettää laskun laskurahoituspalvelulle, joka maksaa laskun heti ja jää odottamaan asiakkaasi maksua. 
 • Toimijasta riippuen lasku rahoitetaan kokonaan tai osittain, jolloin laskun loppusumma maksetaan asiakkaan maksettua laskunsa.

Jatkuvan laskurahoituspalvelun lisäksi myyntisaatavat voi kuitenkin saada myös laskujen myymisen kautta. Yhden tai useamman laskun myyminen voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun yrityksesi tuotteiden tai palveluiden kysyntä laskee tilapäisesti.

On hyvä muistaa, että vaikka laskurahoituksen hyödyntäminen näkyy yrityksellesi nopeampana keinona saada myyntisaatavat kassaan, asiakkaat saavat samalla aikaa laskujen maksamiseen. Laskurahoituksen kautta yritys voi jopa pidentää maksuaikoja, joka parantaa palvelun laatua.

Pankit ja rahoituslaitokset, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

2. Kaipaat helpotusta yrityksesi laskutukseen

Laskurahoituspalvelulla on monia laskutusta helpottavia ominaisuuksia etenkin silloin, kun palvelu on jatkuvaa. Sen lisäksi, että laskurahoitus nopeuttaa yrityksesi myyntisaatavien saamista, helpottaa se myös laskutuksen hallinnointia. Voit siis ulkoistaa maksuvalvonnan ammattilaiselle ja keskittyä muuhun yrityksesi liiketoimintaan.

Factoring-laskurahoituksessa pankki tai rahoitusyhtiö huolehtii kaikesta hallinnoinnista, rekisteröi maksut sekä lähettää tarvittaessa maksumuistutukset. Osa laskurahoitusta tarjoavista toimijoista tarjoaa myös laskun perintäpalvelua. Laskurahoituksen käyttöönotto ei välttämättä edellytä kirjanpitojärjestelmän vaihtamista.

Laskujen myyminen käsittää vain yksittäisten laskujen myymisen, joten laskujen hallinnan kokonaisuus ei varsinaisesti helpotu. Laskujen myynti on kuitenkin laskurahoitusta joustavampi vaihtoehto ja siirtää luottotappioriskin laskusta rahoitusyhtiölle.

Laskurahoitus helpottaa myös kassavirran ennustamista sekä yrityksen maksuvalmiutta, kun rahat eivät ole kiinni asiakkaan maksamattomassa laskussa. Tämän vuoksi rahat on myös mahdollista sijoittaa tai investoida tarvittaviin hankintoihin.

3. Harkitset uusia investointeja

Investoinnit vaativat aina rahaa, jolloin hyvin laskutuspainotteinen liiketoiminta voi hidastaa niiden toteuttamista. Pitkät maksuajat voivat hidastaa myyntisaamisten kulkeutumista yrityksen kassaan, jolloin factoring-laskurahoitus tai laskujen myyminen voi lisätä kassavirran ennustettavuutta.

Laskurahoitus on yleensä halvempi vaihtoehto kuin esimerkiksi rahoitusyhtiön tarjoama yrityslaina. Yrityslainan hinta muodostuu korosta, johon vaikuttavat yrityksen taloudellinen tilanne, historia raha-asioiden kanssa sekä rahoitustarve. Onkin tärkeä hahmottaa, milloin investointi on niin suuri, että sen toteuttaminen vaatii yrityslainan hakemista ja milloin laskurahoitus on sopiva ratkaisu.

Yritykset investoivat esimerkiksi:

 • hankintojen tekemiseen
 • markkinointiin
 • työntekijöiden palkkaukseen
 • varaston täyttöön.

Yhdellä hakemuksella useita vaihtoehtoja!

Valitse yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopiva laskurahoitus

Laskurahoituksen tarvetta ja palvelun laajuutta kannattaa pohtia yrityksen tarpeiden näkökulmasta. Yleisesti ottaen laskurahoitus helpottaa yrityksen arkea, tehostaa toimintaa ja pienentää osaltaan myös taloudellisia riskejä. Laskurahoituksella on kuitenkin palveluna aina hinta, joka määräytyy pitkälti käytössä olevasta palvelumallista. 

Laskurahoituksen hintaa määrittelee muun muassa:

 • laskutettavan summan suuruus
 • rahoitettavien laskujen määrä
 • laskun maksuaika
 • yrityksen luottoluokitus
 • luottotappioriskin mahdollinen siirtyminen rahoitusyhtiölle.

Myös sillä, käyttääkö laskurahoituspalvelua vai myykö laskuja tarpeen mukaan, on väliä palvelun hinnan näkökulmasta. Alla olevassa taulukossa on kuvattu laskurahoituspalvelun sekä laskun myynnin eroavaisuuksia keskeisissä ominaisuuksissa, kuten hinnassa.

Factoring-laskurahoituksen ja laskun myynnin eroavaisuuksia

Factoring-laskurahoitusLaskun myynti
Hinta0,5-5 % laskun loppusummasta2-10 % laskun loppusummasta
Rahojen siirtyminenYritys saa yleensä 80 % summasta heti ja loput asiakkaan maksettua laskunYritys saa koko summan heti
LuottotappioriskiPääsääntöisesti yrityksellä itselläänPääsääntöisesti rahoitusyhtiöllä

Laskurahoitusta vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös mahdolliseen erilliseen laskujen käsittelymaksuun. Käsittelymaksun lisäksi hintaan saattaa vaikuttaa lähetettävien laskujen määrä. Myös laskujen rahoituksen nopeus vaihtelee eri palveluntarjoajien välillä.

Kilpailuta laskurahoitus ja löydä edullinen ratkaisu

Laskurahoitus kannattaa muiden lainatuotteiden tapaan kilpailuttaa, jotta yrityksesi ei maksa laskurahoituksesta turhia kustannuksia. Kilpailutus tuo usein mittavia rahallisia säästöjä ja auttaa löytämään yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivan laskurahoituksen, sillä palveluntarjoajissa on eroavaisuuksia.

Laskurahoituksen kilpailuttaminen Sortterilla on nopeaa, helppoa ja turvallista. Noudatamme kaikessa toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita – asiakkaan etu on meille aidosti tärkeintä. Kilpailutuksen ansiosta voit säästää aikaasi ja vaivaasi täyttämällä yhden hakemuksen, jonka lähettämisen jälkeen saat tarjoukset jopa kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Pelkkä laskurahoituksen kilpailuttaminen ei sido yritystäsi mihinkään.

Laskurahoituksen hakeminen on selkeä prosessi:

 1. Täytä hakemus palvelussamme. Sinun ei vielä tässä vaiheessa tarvitse tietää täsmällistä rahoitussummaa, sillä pelkkä suuntaa-antava summa riittää – voit täsmentää sitä myöhemmin.
 2. Saat laskurahoitustarjoukset järjestettynä edullisuusjärjestykseen.
 3. Vertaile saamasi tarjoukset lainan ehtojen, kustannusten ja lisäpalveluiden näkökulmasta.
 4. Tee päätös yrityksellesi sopivasta ratkaisusta.
 5. Sovi tarkemmasta rahoitussummasta ja nosta raha yrityksesi käyttöön laskuja vastaan.

Laskurahoitukset kannattaa kilpailuttaa Sortterilla, koska teemme yhteistyötä vain luotettavana pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Toimintamme keskiössä ovat vastuullisuus ja läpinäkyvyys – pidämme huolta siitä, että yrityksesi löytää parhaiten sopivan ratkaisun laskurahoitukseen.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin