Miten löytää edullinen pikalaina?
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miten löytää edullinen pikalaina?

Lainarahoituksen tarve saattaa tulla niin kutsutusti puskista, mutta pikavippien huono maine epäilyttää. Voiko lainaa saada nopeasti, mutta reiluun hintaan?

Arjen käänteet eivät aina tule kello kaulassa. Pesukoneen hajoaminen saattaa osua samalle kuulle kuin tavallista isompi sähkölasku ja autoon tarvitaan uudet kesärenkaat, vaikka veronpalautuksien tilityspäivään on vielä pari kuukautta.

Mikäli taloudellista puskurirahastoa ei ole tai siihen ei haluta kajota, voi kulutusluoton ottaminen olla tällöin ainoa vaihtoehto. Tänä päivänä piisaa luotonantajia, jotka tarjoavat pikalainaa, mutta kannattaako tarjouksiin tarttua?

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Erota pikalaina ja pikavippi toisistaan

Joitain vuosia sitten suosiota niittivät niin kutsutut pikavipit. Pikavippi tarkoitti tyypillisesti pientä, korkeintaan muutaman satasen lainaa, jonka sai tililleen heti. Hakijan maksukykyä ei luotontarjoajan taholta välttämättä tarkistettu. Lisäksi takaisinmaksun korot ja kulut saattoivat yllättää, mikä ajoi ihmisiä vippikierteeseen ja talousahdinkoon. 

Pikavipit joutuivat syystä epäilyttävään valoon, ja tilanteeseen reagoitiin yhteiskunnan taholta onneksi nopeasti. Vuonna 2019 voimaan astunut kuluttajansuojalaki säätelee lainojen korkoja entistä tarkemmin.

Modernia pikalainaa ei pidä sekoittaa huonomaineisiin pikavippeihin. Kyseessä on toki nopeasti lunastettava luototustuote, mutta sen ehdot on suunniteltu aiempaa reilummaksi ja paremmin vastaamaan uudistettua kuluttajansuojalakia. 

Nimensä mukaisesti pikalaina järjestyy parhaimmillaan pikaisella aikataululla, jopa yhden arkipäivän aikana. Pikalainan hakeminen tapahtuu netissä ja lainasopimus sinetöidään verkkopankkitunnuksilla. 

Pikemminkin kuin pikavippeihin, pikalaina rinnastuu kulutusluottoihin ja muihin vakuudettomiin lainoihin. Sitä saadakseen ei siis tarvita vakuuksia tai takaajia. 

Pikalaina pähkinänkuoressa:

 • korko alkaen 4 %
 • todellinen vuosikorko alkaen 4,25 %
 • lainasumma 1 000–60 000 euroa
 • takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta.

Pankit ja rahoituslaitokset, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Pikalainaa järkevästi ja vastuullisesti

Pikalainaa on käytännössä mahdotonta saada, mikäli ei vakituisia tuloja ei ole. Luotonantajat edellyttävät yleensä todistusta tuloista ennen lopullisen lainasopimuksen sinetöimistä. Näin pyritään ehkäisemään velkakierteiden syntyminen yksilötasolla, mutta myös positiivisesti vaikuttamaan yleiseen talouskuriin. 

Ehdot pikalainan saamiselle:

 • Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias.
 • Hakijalla tulee olla säännöllisiä palkka- tai muita tuloja.
 • Hakijalla on moitteeton maksuhistoria.

Se, että pikalainan tarjoajia on markkinoilla lukuisia, on terveen kilpailun kannalta mainio asia. Aivan kuten sähkösopimuksien ja puhelinliittymien tapauksessa, pikalainan hakija voi vertailla eri luotontarjoajien lainaehtoja ja valita omaan elämäntilanteeseensa ja budjettiinsa sopivimman lainan. 

Pikalainan hakijan on hyvä muistaa, että matalakorkoisena markkinoitu laina ei välttämättä ole se edullisin. Lainavertailun jos minkä kohdalla pätee sanonta: ”Kaikki vaikuttaa kaikkeen”. 

Lainan kokonaishintaan vaikuttavat muun muassa:

 • lainasumma
 • takaisinmaksuaika
 • luotontarjoajan hakijasta tekemä riskiarvio
 • nimelliskorko
 • lainanhoitokulut
 • takaisinmaksuehdot (kuten mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin ja ennenaikaiseen takaisinmaksuun).

Matalakorkoisena markkinoitu laina saattaa sisältää hintavia tilinhoitokuluja ja päinvastoin. Jokin toinen laina vaikuttaa hyvältä siihen asti, kunnes selviää, että mahdollisesta ennenaikaisesta takaisinmaksusta peritään aimo korvaus. 

Lainatarjouksia vertailtaessa tulee tarkistaa, että lainahinnat on ilmoitettu todelliseen vuosikorkoon perustuen. Tämä tarkoittaa, että hinnassa on nimelliskoron lisäksi huomioitu kaikki lainasta vuositasolla kertyvät kulut. 

Miten löydän reilun pikalainan?

Useiden pikalainatarjousten pyytäminen ja vertailu saattaa tuntua työläältä. Monelle voi tulla mieleen, kannattaako moista vaivaa nähdä parin prosenttiyksikön tai euron tähden. 

Totuus kuitenkin on, että lainojen koroissa ja kuluissa voi vuositasolla ilmetä jopa satojen eurojen eroja luotontarjoajasta ja markkinatilanteesta riippuen. Toisin sanoen, vaikka lainantarve olisi akuutti, ei kannata ajaa talouttaan karille tarttumalla ensimmäiseen kohdalle osuneeseen pikalainatarjoukseen. 

Akuuttiin tilanteeseen tuo helpotusta lainavertailun ulkoistaminen. Kuten luotontarjoajien, myös riippumattomien lainavertailua tarjoavien palvelujen määrä on viime aikoina lisääntynyt. 

Lainavertailupalvelu toimii yksinkertaisuudessaan niin, että palvelun nettisivuilla täytetään lomake, johon merkitään henkilötietojen lisäksi haluttu lainasumma ja laina-aika. Näitä tietoja vastaan vertailualusta pyytää yhteistyökumppaneiltaan, eli eri pankeilta ja rahalaitoksilta lainatarjouksia, jotka toimitetaan asiakkaalle. 

Saatat pohtia, pitääkö lainavertailupalvelutkin arjen kiireen keskellä kilpailuttaa. Onneksi ei, sillä laadukas lainavertailupalvelu on asiakkailleen ilmainen.

Kannattaa kuitenkin varmistaa, että palveluntarjoaja täyttää seuraavat ehdot:

 • Palveluntarjoajan yhteistyökumppaneina on vain luotettavia pankkeja ja rahalaitoksia.
 • Lainat vertaillaan aina todellisen vuosikoron mukaan.
 • Korot ja kulut näkyvät tarjouksissa selkeästi eroteltuina.
 • Saat yhden sijaan useita lainatarjouksia. 
 • Palvelu toimii korkean it-turvan verkkoympäristössä.
 • Palveluntarjoaja ei luovuta asiakkaiden tietoja eteenpäin.

Yllä mainittujen lisäksi on tietenkin miellyttävää, mikäli itse lainanhakuprosessi hoituu nopeasti ja helposti. Palveluntarjoajan ei myöskään tulisi hoputtaa asiakasta tekemään lainapäätöstä heti, vaan tarjouksia tulee saada tutkailla rauhassa.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia

Sortter tarjoaa Suomen luotettavinta lainavertailua

Kotimainen Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu. Sortter kilpailuttaa pikalainatkin puolestasi. Vuosien toiminta alalla on koko ajan kasvattanut ymmärrystämme suomalaisten lainarahoitustarpeista ja lainanhakutottumuksista. 

Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään palveluamme niin, että lainavertailu olisi asiakkaillemme mahdollisimman yksinkertaista. Ensisijainen missiomme on auttaa suomalaisia vastuullisessa talouden hallinnassa. 

Vastuullinen lainan ottaminen takaa, että lainan takaisinmaksu ei rasita liikaa omaa taloutta. On kaikkien osapuolien edun mukaista, että kun lainarahoitusta tarvitaan, siihen etsitään ja löydetään yksilölliseen elämäntilanteeseen ja budjettiin sopiva laina.

Tämän varmistamiseksi Sortter vertailee lainat aina

 • selkeästi – todelliseen vuosikorkoon perustuen
 • turvallisesti – korkean IT-turvallisuuden toimintaympäristö, emme luovuta asiakastietoja eteenpäin
 • kattavasti – yhdellä hakemuksella jopa 20 lainatarjousta
 • luotettavasti – teemme yhteistyötä vain asemansa vakiinnuttaneiden pankkien ja rahalaitosten kanssa.

Sortter järjestää lainatarjoukset niin, että edullisin tarjous on ensimmäisenä. Tarjouksia voi kuitenkin tarkastella rauhassa, ne ovat yleensä voimassa pari viikkoa. Sopivimman tarjouksen valittuasi vuorossa on lainasopimuksen allekirjoittaminen verkkopankkitunnuksilla ja rahojen siirtäminen tilillesi. 

Mikäli tarjouksien äärellä tuntuu, että haluat lykätä lainanottoa, et ole velvoitettu tarttumaan yhteenkään tarjoukseen. Lainatarjousten lista onkin realistinen kurkistus taloutesi tilaan. Se näyttää, minkä kokoista lainaa sinun on mahdollista saada, ja minkä suuruisia takaisinmaksueriä sinun on kuukausittain kyettävä maksamaan.

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin