Kylpyhuoneremontin trendit 2024 – trendien mukainen kylpyhuone kestää aikaa ja kulutusta
Takaisin blogiin
# Talouden hallinta

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Kylpyhuoneremontin trendit 2024 – trendien mukainen kylpyhuone kestää aikaa ja kulutusta

Myös kylpyhuone vaatii välillä remontointia. Kylpyhuonetrendit vuonna 2024 tarjoavat inspiraatiota värien muodossa, mutta korostavat myös kestävyyttä.

Kylpyhuone on kodin monitoimihuone, joka on usein kovalla käytöllä. Kylpyhuoneet eivät ole ikuisia, minkä vuoksi ne vaativat oikein ajoitettua kylpyhuoneremonttia. Käytetyistä materiaaleista riippuen nykyaikainen kylpyhuone kestää vähintään 20 vuotta, ellei remonttia tarvitse tehdä aikaisemmin esimerkiksi vesivahingon vuoksi.

Kylpyhuone on yksi kodin arvokkaimmista huoneista, mutta toisaalta kylpyhuoneremonttiin kuluvan rahan voi ajatella investointina asunnon kokonaisarvon kasvattamiseen – parhaimmillaan kylpyhuoneremontti nimittäin nostaa asunnon arvoa ja kiinnostavuutta myyntiä ajatellen.

Mikäli kylpyhuoneremontti siintää lähitulevaisuudessa, kannattaa remonttiin liittyvät raha-asiat huolehtia ajoissa kuntoon. Budjetointi auttaa hahmottamaan remontin kokonaiskustannukset, mutta on hyvä jättää budjettiin myös hieman pelivaraa yllättävien käänteiden varalle. Mikäli remontin kustannukset tuntuvat suurilta omiin säästöihin nähden, on hyvä selvittää myös ulkopuolisen rahoituksen, kuten remonttilainan, mahdollisuudet.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Vuoden 2024 kylpyhuoneet remontoidaan kestämään aikaa ja kulutusta

Kylpyhuoneremontin trendit vaihtelevat vuosittain. Mikäli ideat kylpyhuoneremontin väri-, materiaali- ja kalustevalintoihin ovat vähissä, voi trendeistä ammentaa inspiraatiota. Koska kylpyhuoneiden käyttöikä on keskimäärin pitkä, kannattaa trendien seuraamisen ohella muistaa olla tyylilleen uskollinen – etenkin silloin, jos remontoi sellaisen kodin kylpyhuonetta, jota aikoo käyttää itse pitkään.

Kestävyys on yksi kestotrendi, joka pysyy pinnalla myös vuonna 2024. Kestävyys näkyy paitsi materiaaleissa, joiden ideana on kestää aikaa ja käyttöä, myös luonnon kannalta kestävien materiaalien valinnassa. Suosittuja materiaaleja ovat erityisesti puu ja kivi, jotka toimivat hyvin yhdessä luoden sopivan modernin mutta yksinkertaisen ilmeen suomalaisiin kylpyhuoneisiin.

Värimaailmallisesti vuoden 2024 kylpyhuonetrendit antavat monipuolista skaalaa: on trendikästä pysyä harkitun neutraaleissa sävyissä tai vaihtoehtoisesti leikitellä voimakkailla väreillä tai pehmeämmillä pastellisävyillä. Väreihin voidaan vaikuttaa valitsemalla seinä- ja lattiapinnoille eri sävyistä puuta, kiveä, laattaa sekä maalia. Viimeistely tehdään kalustevalinnoilla, jotka harkitaan viimeistä vedintä myöten.

Muutamia nostoja vuoden 2024 kylpyhuonetrendeistä:

 1. Luonnonmukainen ja neutraali tyyli, joka niputtaa yhteen luonnonmateriaalit sekä neutraalit sävyt.
 2. Väreihin keskittyvä ja selkeästi rohkeampi tyyli, jossa ei pelätä käyttää monisävyisiä laattoja ja muita pintoja.
 3. Kestävyys ja toiminnallisuus trendinä tarkoittaa, että tulevat vuosikymmenet otetaan huomioon aikaa ja kulutusta kestävissä valinnoissa, ja toiminnallisuus huomioidaan esimerkiksi säilytystilaa koskevissa ratkaisuissa.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Ota nämä huomioon ennen remonttia, sen aikana ja jälkeen

Kylpyhuoneremontti on aina hyvä aloittaa huolellisesta suunnittelusta. Suunnitteluvaiheen aikana määrität tarpeesi ja budjettisi, jonka jälkeen pystyt tekemään lopulliset valinnat. Suunnitteluvaihe sisältää myös urakoitsijan kilpailuttamisen, sillä märkätilana monet kylpyhuoneen työvaiheet vaativat ammattilaista. Suunnitelman viimeistelee aikataulutus, sillä kylpyhuoneen käyttö on remontin aikana rajattua ja tämä tulee ottaa huomioon arjen pyörittämisessä.

Tarvitset ammattilaista vähintään:

 • asbestikartoitukseen (vaaditaan ennen vuotta 1994 rakennettuihin rakennuksiin) sekä mahdollisiin asbestin purkutöihin
 • rakenteiden kuivaamiseen vesivahinkotilanteissa
 • kosteusmittauksiin
 • vesieristyksen tekemiseen.

Hyvän urakoitsijan löytäminen on avainasemassa varsinaisen kylpyhuoneremontin sujuvuudessa. Mitä avoimempaa viestintä urakoitsijan kanssa remontoinnin aikana on, sitä helpompaa on pysyä suunnitelmassa. Kylpyhuoneremontit voivat sisältää odottamattomia yllätyksiä, jolloin jatkuva kommunikaatio urakoitsijan kanssa ennaltaehkäisee remontin liiallisen venymisen tai budjetin suuremman ylittämisen.

 • Kylpyhuoneremontista syntyy hetkellisesti haasteita arkeen, joten koko talouden on hyvä varautua remonttiin ja muun muassa remontin aiheuttamaan meluhaittaan.
 • Tietyt työvaiheet vaativat tilan pysymistä kuivana, jolloin vettä ei voi laskea – varaudu siihen, että vesikalusteet ovat poissa käytöstä tietyn osan remonttia.

Käy tehty työ remontin jälkeen läpi yhdessä urakoitsijan kanssa ja varmista, että työ tehtiin sovitusti ja laadukkaasti. Kun suurin työ on tehty, saat viimeistellä kylpyhuoneen esimerkiksi tekstiilivalinnoilla ja ottaa sen takaisin käyttöön. Muista huolehtia kylpyhuoneesta materiaalien ja kalusteiden oikealla käytöllä sekä ylläpidolla.

Etsitkö edullista remonttilainaa?

Budjetointi auttaa hallitsemaan kustannuksia – kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa moni tekijä kylpyhuoneen koosta valittuihin kalusteisiin ja materiaaleihin. Myös asumismuodolla on väliä, sillä mikäli kylpyhuoneremontin teettää taloyhtiö, voi se huolehtia esimerkiksi vesieristeiden päivityksen kustannuksista. 

 • Kylpyhuoneremontin hintahaitari vaihtelee usein 5 000–20 000 euron välillä ja usein laajempaan remonttiin saa varata vähintään 10 000 euroa. 
 • Jopa puolet tästä summasta koostuu yleensä tehdystä työstä, mutta työn osuuden voi tietyin ehdoin vähentää verotuksessa kokonaan tai osittain kotitalousvähennyksenä.

Työn ohella kylpyhuoneremontin kokonaiskustannuksiin vaikuttavat tehdyt kaluste- ja materiaalivalinnat. Mikäli koko kylpyhuoneen kalustuksen uusii, syntyy luonnollisesti suuremmat kustannukset. Eri materiaaleissa on eroja valmistajien välillä, mutta hinnan lisäksi kannattaa vertailla myös materiaalien ominaisuuksia kestävyyden näkökulmasta. Jos haluaa pysyä uskollisena kylpyhuonetrendeille esimerkiksi tietyn värin näkökulmasta, voi materiaalista joutua sen vuoksi maksamaan enemmän.

Kylpyhuoneremontissa, kuten muissakin remonteissa, on vaikea ottaa etukäteen huomioon kaikkia mahdollisia kustannuksia. Sen vuoksi budjettiin on kannattavaa jättää hieman liikkumavaraa.

Remonttilaina avuksi unelmien kylpyhuoneremontin toteuttamiseen

Kylpyhuoneremontin toteuttaminen voi vaatia ainakin osittain ulkopuolista rahoitusta, jolloin remonttilaina on yksi vaihtoehto. Suomalainen lainavertailupalvelu Sortter kilpailuttaa remonttilainat läpinäkyvästi, jolloin et maksa lainakustannuksista liikaa.

Kilpailuta remonttilainat Sortterilla:

 • jopa 60 000 euroon asti
 • alkaen 4 % korolla
 • valitsemallasi laina-ajalla 1 ja 20 vuoden väliltä
 • ilman vakuuksia tai takaajia 
 • helposti, nopeasti ja maksuttomasti.

Remonttilainan kilpailuttamisen hyödyt perustuvat siihen, että Sortterin yhteistyökumppaneina toimivat pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkuudestasi ja pyrkivät tarjoamaan kilpailijoita parempaa remonttilainaa. Useimmiten tämä tarkoittaa pienempää korkoa.

 • Sortterin kautta kilpailutetut remonttilainat ovat tyypillisesti suuruudeltaan noin 8 000–10 000 euron suuruisia. 
 • Remonttilainoja käytetään sekä materiaalihankintojen tekemiseen että remonttityön osuuden maksamiseen.


Sortter toimittaa saamasi lainatarjoukset suoraan edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan järjesteltyinä. Todellinen vuosikorko on hyvä vertailumääre, sillä se ottaa huomioon varsinaisen koron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kustannukset, kuten avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot. Lopullisen valinnan lainan hyväksymisestä teet kuitenkin aina itse, eikä pelkkä remonttilainan kilpailuttaminen sido sinua ottamaan lainaa.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin