Sähkövene – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää
Takaisin blogiin
# Veneily

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Sähkövene – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

Sähkövene mahdollistaa monellakin tapaa ympäristöystävällisemmän veneilyn. Lue tästä artikkelista, millaisia ominaisuuksia sähköveneillä on ja kenelle sähkövene sopii.

Kesä on alkamassa ja pitkän talven jälkeen jääpeitteistä vapautuneet vesistöt kutsuvat veneilijöitä sekä veneistä haaveilevia vesille. Vesille suunnataan tulevana kesänä niin perinteisillä bensalla kulkevilla veneillä kuin sähköveneilläkin, jotka ovat yleistyneet muutaman vuoden aikana.

Veneen ostamista harkitsevat pohtivat paitsi veneen ominaisuuksia myös ostobudjettia. Budjetin suuruuteen vaikuttaa usea asia veneen ja moottorin koosta lisävarusteisiin. Venettä varten sille tulee olla myös venepaikka, ellei sellaista ole omassa rannassa – paikan lisäksi lisäkustannuksia syntyy myös esimerkiksi vakuutuksesta.

Jos omat säästöt eivät meinaa riittää tai niitä ei halua käyttää, voi veneen ostamiseen hakea venelainaa. Ennen venelainan hakemista tulee kuitenkin varmistua siitä, että lainan takaisinmaksu ei kuormita omaa taloutta liikaa – tämä pätee myös kaikkiin muihin lainoihin. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Miten sähkövene toimii?

Sähköveneen ja perinteisen polttomoottorilla varustetun veneen erot ovat käyttäjälle pienemmät kuin ympäristölle. Sähkövene toimii kuten perinteinen vene, mutta moottori saa bensan sijaan virtansa sähköstä. Sähkömoottori kiihtyy nopeammin kuin polttomoottori sekä reagoi kaasutukseen ja peruutusvaihteelle vaihtamiseen välittömästi.

Sähkömoottori on myös hiljaisempi kuin perinteinen polttomoottori, mikä lisää ajomukavuutta ja vähentää ympäristöön aiheutuvia meluhäiriöitä. Vesi kantaa ääntä kauaskin, minkä vuoksi bensalla toimivan moottorin jylinä kantautuu usein vesistöltä rantaan ja esimerkiksi mökkiläisten korviin. Koska sähköveneen moottori toimii pelkällä sähköllä, ei veneellä ajamisesta koidu päästöjä eikä veneen matkustajien tarvitse haistaa pakokaasun hajua.

Sähkömoottori tarvitsee toimiakseen sähköä eli sähköveneilijän on tankkaamisen sijaan varauduttava lataamaan sähköveneen akkua. On yleinen harhaluulo, että sähköveneen akku kuluisi ajossa hetkessä ja veneilijät jäisivät siten pulaan akun hyydyttyä keskelle ulappaa. 

 • Sähköveneiden akut kestävät hyvin ajoa, ellei veneellä aja koko ajan kaasu pohjassa – tällaisella ajotyylillä myös polttomoottori hörppää huomattavan määrän polttoainetta. 
 • Parhaimmillaan sähköveneellä voi yhdellä latauksella veneillä vaikka koko päivän.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kenelle sähkövene sopii?

Sähköveneet yleistyvät jatkuvasti, koska niiden ominaisuudet polttomoottoreilla varustettuihin veneisiin verrattuna ovat vertaansa vailla. Sähköveneet ovat ympäristöystävällisempiä, sillä ne eivät päästä öljyä ja hiilivetyä vesistöön ja tekevät  siten veneilystä ekologisempaa. Mitä enemmän veneilyä harrastaa, sitä suuremmat vaikutukset ympäristölle ovat.

Siinä missä polttoainetta voi kuljettaa kesämökille kanisterissa ja hoitaa polttomoottorin tankkauksen helposti rannassa, sähköveneen lataaminen vaatii oikeanlaisen latauspaikan. Sähköveneille tarkoitettuja latauspisteitä löytyy satamista jonkin verran ja ne yleistyvät samaan tahtiin sähköveneiden kanssa. Mikäli sähkövene täytyy ladata esimerkiksi omassa rannassa, voi joitakin veneitä ladata tavallisesta pistorasiasta, jos se on suunniteltu riittävän suurelle sähköteholle ja turvallisuusvaatimukset täyttyvät.

Sähköveneen ostamista harkittaessa on hyvä huomioida, että hankintahinta voi olla suurempi kuin perinteisellä polttomoottorilla varustetussa veneessä. Sähköveneen hinnat vaihtelevat mallista riippuen 1 000 ja 15 000 euron välillä. Sähköveneen käyttökustannukset ovat yleensä huomattavasti alhaisemmat, koska sähkö on yleisesti ottaen polttoainetta halvempaa. Myös huolto- ja ylläpitokustannukset ovat yleensä sähköveneissä pienemmät – sähkövene ei vaadi esimerkiksi öljynvaihtoa.

Sähköveneen etuja ovat:

 • ympäristöystävällisyys
 • hiljainen ääni
 • helppokäyttöisyys
 • hyvä suorituskyky
 • taloudelliset säästöt.
Vaikka sähköveneen hankintahinta onkin korkeampi kuin polttomoottorilla varustetussa veneessä, ovat sen käyttökustannukset yleensä huomattavasti alhaisemmat.

Venelainaa sähköveneen hankintaan

Mikäli tulevina kesinä järvelle tai merelle haluaa päästä omalla veneellä, kannattaa ennen venekaupoille suuntaamista miettiä rahoitusasiat kuntoon. Voit hakea venelainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka, jolloin budjetin veneen ostamista varten saa järjestymään. Venelaina sopii hyvin sekä uuden veneen ostamiseen liikkeestä että käytetyn paatin hankkimiseen yksityiseltä myyjältä.

Lainan ottaminen on aina sitoumus, joten lainatarjouksen hyväksyessäsi sitoudut maksamaan sen takaisin sopimuksessa määritellyssä ajassa ja sovitun mukaisissa maksuerissä. Ennen venelainan hakemista on siis hyvä varmistaa, että lainan lyhennykset mahtuvat arjen budjettiin eivätkä horjuta talouden tasapainoa.

Voit hakea venelainaa:

 • tarpeesi mukaan 60 000 euroon saakka
 • 1–15 vuoden laina-ajalle
 • ilman vakuuksia tai takaajia.

Kun olet varmistunut siitä, että kykenet lyhentämään venelainaa arjen muiden menojen ohella, on tärkeä miettiä tarpeisiisi sopiva lainasumma. Lainasumman suuruuteen vaikuttaa luonnollisesti ostettavan veneen hinta. Kun sopiva vene on valittu, tulee sinun vielä päättää, rahoitatko koko hankinnan venelainalla vai käytätkö hankinnan tekemiseen myös säästöjäsi.

Venelainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös lainan korko sekä muut mahdolliset kustannukset. Mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä pienemmiksi nämä lainan kokonaissummaan vaikuttavat kulut jäävät – venelainan voi maksaa takaisin ilman lisäkustannuksia myös sovittua nopeammin.

Kilpailuta venelainat helposti ja luotettavasti

Lainat ja niiden ominaisuudet vaihtelevat suuresti eri lainanmyöntäjien sekä -hakijoiden välillä, minkä vuoksi myös venelainat kannattaa aina kilpailuttaa. Lainojen kilpailuttaminen laittaa lainanmyöntäjät käytännössä kilpailemaan asiakkuudestasi, jolloin voit valita saamiesi lainatarjousten joukosta aidosti tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Sortter on suomalainen lainanvertailupalvelu, jolle asiakas on aina tärkein – olemme tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu. Kilpailutamme lainat avoimesti ja etujesi mukaisesti ilman, että sinun täytyy pelätä sopimusten pikkuprinttejä tai henkilötietojesi leviämistä.

Venelainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, sillä hakemuksen täyttäminen ei kestä kauaa ja saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Voit katsoa saamasi tarjoukset rauhassa läpi ja mikäli tulet toisiin ajatuksiin veneen oston suhteen, et ole velvoitettu hyväksymään yhtäkään lainatarjousta.

Esitämme saamasi lainatarjoukset aina edullisuusjärjestyksessä, jotta lainojen vertailu olisi mahdollisimman vaivatonta ja selkeää. Edullisuusjärjestys perustuu lainojen todelliseen vuosikorkoon, joka huomioi lainasumman ja lainan koron lisäksi myös kaikki muut mahdolliset kustannukset, jotka sisältyvät lainaan. Vaikka suosittelemme aina edullisinta lainaa, lopullisen valinnan lainan suhteen teet itse.

Näin venelainan kilpailuttaminen tapahtuu:

 1. Lähetä hakemus netissä.
 2. Vertaile saamasi lainatarjoukset.
 3. Valitse sinulle parhaiten sopiva laina ja allekirjoita sopimus.
 4. Saat rahat tilillesi – usein jopa samana päivänä.
Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin