Miten tunnistat luotettavan ja reilun lainavertailupalvelun?
Takaisin blogiin
# Talouden hallinta

Päivitetty:

Kirjoittaja Virpi

Kirjoittaja:

Virpi Rajala

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miten tunnistat luotettavan ja reilun lainavertailupalvelun?

Lähes jokainen suomalainen tietää lainavertailupalvelusivustojen olemassaolosta, ja yli 40 % on itse myös käyttänyt sellaista yhden tai useamman kerran. Niinpä lähes jokaisella on myös jonkinlainen mielikuva siitä, millainen hyvä lainavertailupalvelu on. Kilpailua on kuitenkin paljon, joten tässä blogissa kerromme, mistä tunnistat, että palvelu on luotettava, reilu ja aidosti asiakkaan puolella.

Luotettavuus ja kotimaisuus asiakkaiden mielestä tärkeimpiä ominaisuuksia

Sanoman vuonna 2023 teettämän lainavertailusivustojen toimialatutkimuksen mukaan suomalaisista 42 % on käyttänyt lainavertailusivustoa vähintään kerran, ja noin 49 % kertoo, ettei ole käyttänyt sivustoja, mutta tietää niiden olemassaolosta. Näin ollen suomalaisista vain noin 10 % ei tiedä lainkaan lainavertailusivustojen olemassaolosta. Niinpä lähes jokaisella suomalaisella on ainakin jonkinlainen mielikuva siitä, millainen on hyvä lainavertailupalvelu ja lähes puolella suomalaisista on niistä myös omakohtainen kokemus.

Sanoman toimialatutkimuksen kyselystä käy ilmi, että yksiselitteisesti kaikkein tärkeimpänä ominaisuutena lainavertailusivustoissa pidetään luotettavuutta. Tutkimuksessa luotettavuuden mainitsee tärkeimmäksi tekijäksi yli puolet (54 %) vastaajista. 

Toiseksi tärkein ominaisuus vastaajien mielestä on suomalaisuus, mutta sen mainitsee kuitenkin vain 10 % vastaajista, eli ero tärkeimpään ominaisuuteen on hyvin suuri. Lisäksi 7 % arvostaa helppokäyttöisyyttä, 9 % hyvämaineisuutta ja 5 % asiantuntevuutta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Lainoja kilpailutetaan, vertaillaan ja yhdistellään

Lainavertailupalvelusivustoille tullaan erityisesti kilpailuttamaan lainoja ja vertailemaan lainatarjouksia. Lainoja kilpailutetaan ja vertaillaan kaikkiin erilaisiin tarpeisiin, kuten mökki-, auto-, remontti- tai vaikkapa häälainaksi. Usein taustalla voi kuitenkin olla tarve yhdistää jo aiemmin otettuja lainoja, jolloin kilpailuttaminen ja vertailu on tehtävä vielä erityisellä huolella. 

Yhdistelylaina ei luonnollisesti poista velkaa tai laske sen kokonaismäärää, vaan tarkoitus on madaltaa velasta koituvia kokonaiskustannuksia. Näin ollen tällainen huolellisesti kilpailutettu ja harkittu järjestely- tai yhdistelylaina osana järkevää taloudenpitoa onkin edistämässä maksuvalmiudesta huolehtimista ja velkojen maksamisesta suoriutumista kohtuullisemmassa ajassa.

Ennen yhdistelylainaa onkin tärkeää objektiivisesti selvittää oma maksuvalmius. Lainojen yhdistämisen tärkein tavoite on parantaa taloudellista tilannetta, kun ylimääräiset ja päällekkäiset kulut ja korot jäävät pois. Kuitenkin mikäli oman tilanteen arvioi liian optimistisesti, ei yhdistelylaina itsessään tilannetta ratkaise. Niinpä omat tulot, menot ja maksukyky täytyykin selvittää huolellisesti, jotta yhdistelylainan todellisen hyödyn voi arvioida objektiivisesti.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Kotimainen Sortter on Suomen luotettavin lainavertailupalvelu

Taloustutkimus Oy teetti keväällä 2023 tutkimuksen, jossa mystery shopping -menetelmällä selvitettiin lainavertailupalvelujen luotettavuutta. Sortter menestyi tutkimuksessa parhaiten ja oli tutkimuksessa mukana olleista yhdeksästä lainavertailupalvelusta luotettavin.

Lisäksi Sortter sai tutkimuksessa erityistä kiitosta palvelun kattavuudesta ja lainatarjouksissa esitettyjen tietojen selkeydestä. Myös asiakaspalvelun tavoitettavuus sekä palvelusta saatavilla olevat asiakasarviot mainittiin Sortterin hyviksi puoliksi.

Google-arvosteluja Sortterille on annettu tähän mennessä 457, ja kokonaiskeskiarvo on 4,6/5. Useissa arvosteluissa kiitetään palvelun nopeutta, selkeyttä ja helppoutta sekä myös asiakaspalvelun saatavuutta ja toimintaa.

Lisäksi on kiitetty myös tietoturvaa, kuten sitä, että lainatarjousta pyydettäessä sähköpostiosoite jää vain kilpailuttajan ja lainan myöntäneen tahon tietoon, eikä esimerkiksi roskapostia ala tulla muilta rahoituslaitoksilta.

Todella nopea ja hyvä palvelu. Joskus yli 10 vuotta sitten olen tehnyt lainavertailun kilpailijalla ja sen jälkeen sähköposti täyttyi roskapostista. Nyt osoite jää vain kilpailuttajan ja sen pankin tietoon, kenen kanssa on sopimus tehty. Molemmissa aivan huippumukavat asiakaspalvelijat. Vajaa viikko lainan kilpailuttamisesta ja raha jo tilillä!
- Tiina H.
Miellyttävä ja helppo kokemus – varsinkin, kun itse ei tarvitse pyydellä tarjouksia, vaan näkee näin useamman tarjouksen, joista sitten voi valita itselleen sopivan.
- Heli V.

Lisäksi arvosteluissa tuodaan eri tavoin ilmi hyvinä seikkoina esimerkiksi se, että, että asiat kerrotaan suoraan ja ymmärrettävästi, ilman tarpeetonta kapulakieltä sekä se, että lainavaihtoehdot on esitetty selkeästi ja prosessi on yksinkertainen. 

Lainatarjousten selkeä vertailtavuus avainasemassa

Yksi tärkeimpiä ominaisuuksia lainavertailupalveluissa luonnollisesti on tarjousten aito vertailtavuus. Tietojen pitää olla siis esillä läpinäkyvästi ja yksityiskohtia myöten, että lainanhakijan ei tarvitse arvella, jääkö jokin “pikkupräntti” huomaamatta. 

Suomalaiset ovatkin asiassa entistä kunnostautuneempia. Taloustutkimuksen tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttajat ovat aiempaa tietoisempia rahoitustuotteidensa kustannuksista. Niin kulutusluottojen kuin osamaksusopimusten kulut ja korot ovat nyt kuluttajien tiedossa entistä tarkemmin, ja erityisesti pikalainoja ja kulutusluottoja myös kilpailutetaan hieman aiempaa ahkerammin.

Lainavertailua tehtäessä tärkein ja selkein vertailukriteeri on todellinen vuosikorko, muistuttaa myös Kuluttajaliitto. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan siis mukaan kaikki luoton ottamisesta koituvat kustannukset. Pelkkää kuukausilyhennystä vertailemalla lainan todellisia kustannuksia ei pysty arvioimaan, vaikka toki kuukausierän sopivuus omaan taloudelliseen tilanteeseen tärkeä tekijä on sekin lainoja kilpailuttaessa.

Sortter helpottaakin lainanhakijan työtä noudattamalla reilun lainavertailun periaatteita, joista tärkeimpiä juuri luotettavuuden kannalta ovat  muun muassa seuraavat:

 1. Tarjoukset esitetään aina totuudenmukaisesti ja helposti ymmärrettävässä ja vertailtavassa muodossa. Selkeät lainatarjoukset auttavat kuluttajaa valitsemaan juuri omaan tilanteeseen parhaiten sopivan ja mahdollisimman edullisen lainan.
 2. Tarjousten kaikki yksityiskohdat ovat avoimesti nähtävillä. Vertailusta näet niin koron ja todellisen vuosikoron kuin mahdolliset käsittely-, avaus-, tilinhoito- ja kuukausimaksut sekä laskutuspalkkiot. Tarjousten vertailu keskenään mahdollistuu kunnolla vasta sitten, kun pääset näkemään kaikki kustannukset tarkasti eriteltynä.
 3. Kumppanit on kerrottu avoimesti. Palvelussa näet paitsi saamasi lainatarjoukset, myös ne tahot, joille hakemustietosi on toimitettu, mutta jotka eivät sen pohjalta tehneet lainatarjousta.

Voit siis turvallisin mielin kilpailuttaa lainasi Sortterin lainavertailupalvelussa. Palvelua on helppo, nopea ja maksuton käyttää, eikä hakeminen sido sinua mihinkään. Täyttämällä verkossa yhden nopean hakemuksen pääset vertailemaan selkeitä tarjouksia, jotka palvelu järjestää valmiiksi edullisuusjärjestykseen vertailun helpottamiseksi. 

Kirjoittaja Virpi

Kirjoittaja

Virpi Rajala

Virpi on valmistunut Jyväskylän yliopistosta suomen kielen maisteriksi. Kaikkiaan hän on kerryttänyt viitisen vuotta kokemusta viestinnästä sekä erilaisten tekstien tuottamisesta ja suunnittelusta myös liiketoiminnan kehittämiseen ja brändäykseen liittyen niin markkinointi- ja mainostoimisto- kuin korkeakouluympäristöistä sekä yrittäjäpohjalta. Pankki- ja rahoitusalaa sivuavia tekstejä Virpi on kirjoittanut osana työnkuvaansa markkinointitoimistosta kaikkiaan parin vuoden ajan. Vapaa-ajallaan Virpi kuuntelee äänikirjoja, kuntourheilee ja kasvattaa kissoja.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin