Miten Sortter käsittelee henkilökohtaisia tietojasi?
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miten Sortter käsittelee henkilökohtaisia tietojasi?

Jotta hakija voi saada myönteisen lainapäätöksen, on lainanmyöntäjän varmistuttava siitä, että hakija kykenee maksamaan lainan takaisin. Tämän vuoksi tarvittavat tiedot kerätään jo lainahakemuksessa, johon tarvitaan myös henkilökohtaisia tietoja. Sortter käsittelee näitä tietoja aina huolellisesti ja asiakkaan etu edellä.

Elämiseen kuluu aina rahaa ja vaikka tulot ja menot saisi budjetoitua niin, että oma talous pysyy tasapainossa, tulee välillä eteen suurempia hankintoja – joko suunnitellusti tai täysin yllättäen, sillä elämän kaikkia käänteitä ei voi aina ennustaa. Tällaisten isompien investointien toteuttaminen voi vaatia tuekseen ulkopuolista rahoitusta, ellei säästöjä ole käytettävissä tarpeeksi tai niitä ei halua käyttää.

Laina on vaihtoehto tilanteeseen, jossa esimerkiksi äkillisesti rikkoutuneen kodinkoneen tilalle on saatava uusi tai auto on vaihdettava suurempaan. Ennen kuin lainaa hakee, on kuitenkin syytä harkita sen tarpeellisuutta sekä haarukoida sopivaa lainasummaa sekä laina-aikaa, jotta lainan takaisinmaksu onnistuu.

Lainojen kilpailuttaminen on järkevää aina lainaa haettaessa, jotta välttyy maksamasta turhasta. Lainojen kilpailuttaminen voi kuulostaa monimutkaiselta ja aikaa vievältä prosessilta, mutta Sortterin lainavertailupalvelun ansiosta kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Jotta lainojen kilpailuttaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, on hyvä tietää, mitä tietoja lainahakemus vaatii ja miten henkilökohtaisia tietojasi käsitellään.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Lainahakemuksessa kysytään vain tarpeelliset tiedot

Kun olet päättänyt, minkä suuruista lainaa aiot hakea ja varmistanut, ettei lainan lyhentäminen kuormita talouttasi liikaa, on sinun täytettävä lainahakemus. Sen sijaan, että täyttäisit useiden eri pankkien hakemuksia, voit täyttää Sortterin palvelussa yhden hakemuksen, joka toimitetaan kaikille yhteistyötoimijoillemme. Näin voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia.

Omista henkilökohtaisista tiedoista ja niiden luovuttamisesta eteenpäin on aina syytä olla tarkkana. Sortterin palvelussa henkilökohtaisten tietojen keräämiseen on aina syy: tietojen pohjalta saamme selkeän käsityksen sinusta lainanhakijana ja pystymme siten auttamaan sinua sopivan lainan löytämisessä. 

 • Lainahakemuksessa kysytään vain sellaisia tietoja, jotka ovat välttämättömiä lainaa myöntävän pankin tai rahoituslaitoksen näkökulmasta. 
 • Tietojen pohjalta luotonmyöntäjät voivat arvioida esimerkiksi maksukykyäsi, joka on keskeinen tekijä lainan saamisen näkökulmasta.

Ennen hakemuksen täyttämistä kannattaa myös varmistaa, että sínulla on hakemusta varten tarvittavat dokumentit eli todistus tuloistasi, luottokorttilaskusi sekä tiedot asumiskustannuksistasi. Näillä tiedoilla saat tarkennettua hakemukseesi esimerkiksi tulosi sekä menosi, ja voit siten vaikuttaa pankin luottopäätökseen.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Tietosi pysyvät turvassa palvelussamme

Asiakkaiden henkilökohtaisista tiedoista huolehtiminen on meille tärkeää, koska haluamme varmistaa asiakkaillemme huolettoman asioinnin palvelussamme. Varmistamme tietojesi pysymisen turvassa käyttämällä salattua verkkoympäristöä, seuraamalla tarkasti tietoturvan kehittymistä ja pitämällä järjestelmämme ajantasaisina. 

 • Keräämme henkilökohtaisia tietojasi vain niiltä osin kuin se on hakemuksen vuoksi tarpeellista.
 • Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan tarkasti GDPR-asetusta, joka säätelee henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa Euroopan alueella. 
 • Emme luovuta tietojasi eteenpäin muuhun tarkoitukseen kuin palvelumme tuottamisen mukaisiin tarkoituksiin. 
 • Hyödynnämme keräämiämme tietoja omaan markkinointiviestintäämme, mutta asiakkaanamme voit myös kieltäytyä lähettämästämme markkinointiviestinnästä. 

Vastuullisesta toiminnastamme kertovat myös Taloustutkimuksen keväällä 2023 toteuttaman tutkimuksen tulokset, joiden perusteella Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu. Tutkimuksen keskeisiin osa-alueisiin kuuluivat esimerkiksi kuluttajan edun toteutuminen palvelussa ja suoramarkkinointiluvan hallinnointi lain vaatimalla tavalla. 

Vastuullisesta toiminnastamme kertovat myös Taloustutkimuksen keväällä 2023 toteuttaman tutkimuksen tulokset, joiden perusteella Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu.

Huolellisesti täytetty lainahakemus voi mahdollistaa paremman lainatarjouksen saamisen

Lainahakemus on täytettävä huolellisesti, jotta lainanmyöntäjät muodostavat oikeanlaisen käsityksen sinusta lainanhakijana. Esimerkiksi lainan käyttökohde kysytään jo hakemuksessa ja vaihtoehtoja löytyy laajasti remontista yritystoimintaan ja tontin tai kiinteistön hankintaan. Valittavana on myös vaihtoehto “jokin muu”, mikäli yksikään valmis vaihtoehto ei kuvaa tilannettasi riittävän hyvin.

Lainahakemuksessa kysyttäviä tietoja ovat esimerkiksi:

 • nimi
 • henkilötunnus
 • yhteystiedot
 • kansalaisuus
 • ylin suoritettu koulutusaste
 • siviilisääty
 • kotitalouden jäsenten lukumäärä
 • työsuhteeni muoto ja alkamisajankohta
 • tulotiedot
 • asumismuoto
 • nykyiset lainat ja luotot.

Hakemuksen alkuvaiheessa sinun tulee antaa sähköpostiosoitteesi ja hyväksyä palvelumme käyttöehdot. Asiakastieto Oy on ainoa taho lainanmyöntäjien ohella, jolle sinun tulee hyväksyä tietojesi luovuttaminen luottotietojesi tarkastamista varten. Voit myös halutessasi liittyä Sortterin markkinointilistalle, jotta saat ajankohtaisia uutisia taloudesta.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat vielä tarkistaa hakemuksesi ja tietojen oikeellisuuden. Sen jälkeen sinun on vahvistettava, että antamasi tiedot ovat oikein, jonka jälkeen hakemukseen on vielä mahdollista lisätä yhteishakija. Yhteishakija voi parantaa mahdollisuuksiasi paremman lainatarjouksen saamiseen, sillä lainanmyöntäjän näkökulmasta kaksi lainanmaksajaa ovat luotettavampia kuin yksi. 

Voit saada yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Kilpailuta lainat vaivattomasti ja maksuttomasti

Lähetettyäsi lainahakemuksen palvelumme kautta voit tarkastella henkilökohtaisia lainatarjouksiasi kootusti yhdestä paikasta. Ensimmäiset lainatarjoukset voivat tulla jopa minuuttien kuluttua hakemuksen lähettämisestä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Voit vertailla saamasi tarjoukset rauhassa ja hyväksyä haluamasi tarjouksen – tai vastaavasti olla hyväksymättä, koska pelkkä kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterilla tarkoittaa käytännössä sitä, että vertailemme lainat puolestasi ja järjestämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi kaikki muut kustannukset, jotka kasvattavat lainan kokonaiskustannuksia. 

Lainojen kilpailuttamisen keskiössä on säästö, jonka kilpailuttaminen voi tuoda – kilpailutuksen ansiosta asiakkaamme säästävät tyypillisesti 1 682 euroa luottokustannuksissaan. Säästö syntyy siitä, että lainojen kilpailutus laittaa pankit ja rahoituslaitokset kilpailemaan asiakkuudestasi ja antamaan siten parempia lainatarjouksia. Lainanmyöntäjien välillä on myös eroja luottopäätöksissä sekä hinnoittelumalleissa, jotka tulevat esiin nimenomaan lainojen kilpailuttamisen kautta.

Lainojen kilpailuttaminen vaatii:

 • vähintään 20 vuoden ikää
 • säännöllisiä palkka- ja eläketuloja
 • raha-asioiden moitteetonta hoitamista
 • useimmissa tapauksissa pysyvää asumista Suomessa.

Sen lisäksi, että lainojen kilpailuttaminen Sortterilla on turvallista ja helppoa. Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailupalveluista. Toimimme yhteistyössä yli 20 lainanantajan kanssa – olemme huomioineet asiakkaidemme turvallisuuden myös yhteistyökumppaneidemme valinnassa ja työskentelemme vain luotettavana pidettyjen lainanmyöntäjien kanssa.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterilla onnistuu:

 • 60 000 euroon saakka
 • 1–20 vuoden maksuajalla
 • 4–20 % korolla
 • ilman pikkuprinttejä sopimuksessa
 • aina maksuttomasti.

1.10.2023 alkaen yleinen korkokatto on 15 %, johon luotonmyöntäjä voi lisätä kulloinkin voimassa olevan viitekoron. Yhdessä luoton korko ja viitekorko eivät kuitenkaan saa ylittää 20 prosenttia.

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.