Asennetta, harmoniaa ja luontoa – kylpyhuoneremontin trendit 2023
Takaisin blogiin

Asennetta, harmoniaa ja luontoa – kylpyhuoneremontin trendit 2023

Vuoden 2023 kylpyhuoneissa on kolme selkeää tyyliä. Mikäli kylpyhuoneremontti on harkinnassa, kannattaa olla perillä ajankohtaisista kylpyhuonetrendeistä sekä tietää, mitä kaikkea kylpyhuoneremontin suunnittelussa ja toteutuksessa on hyvä ottaa huomioon.

Kylpyhuone on yksi kodin monikäyttöisimmistä huoneista: siellä hoidetaan arkisia askareita peseytymisestä pyykinpesuun, mutta myös rentoudutaan esimerkiksi kylvyssä tai saunan puolella. Kylpyhuoneelle onkin usein monia vaatimuksia, joiden vuoksi se on usein pienestä koostaan huolimatta yksi kodin kalleimmista huoneista.

Kylpyhuone joutuu arjessa kestämään monenlaista kulutusta, eikä se ole muiden huoneiden tapaan ikuinen. Syy kylpyhuoneremontille voi olla myös vanhan kylpyhuoneen päivittäminen modernimmaksi tai ikävämmässä tapauksessa äkillisesti sattunut vesivahinko. Uusitulla kylpyhuoneella on  vaikutusta asunnon arvoon, mikä on myös yksi hyvä syy remontin toteuttamiselle. 

Vuoden 2023 kylpyhuonetrendit rakentuvat vahvasti kolmen vakiintuneen tyylin mukaan. Nämä värimaailman, sisustuksen ja materiaalien osalta eroavat tyylit ovat Urban Elegance, Soft Simplicity sekä Green Spirit.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Kylpyhuoneremontin trendit vuonna 2023 kulminoituvat kolmeen tyyliin

Urban Elegance sopii nimensä mukaisesti urbaanista tyylistä pitäville henkilöille, jotka kaipaavat kylpyhuoneeseensa myös ylellistä tunnelmaa. Trendi on ollut suosiossa jo useita vuosia, mutta sen kontrastit ovat pehmentyneet ja vuoden 2023 väreissä nähdään niin turkoosia, sinistä, vihreää ja beigeä kuin harmaata ja mustaakin metallipinnoista puhumattakaan. 

Urban Elegance yhdistää kylpyhuoneeseen asennetta ja tyyliä, jotka muodostavat vaikuttavan lopputuloksen. Trendin materiaalit raakabetonista marmoriin ovat selkeän maskuliinisia ja laatoilla voidaan muodostaa geometrisia kuvioita. Urban Elegance luo vahvasti hotellitunnelmaa, jonka keskiössä ovat harkitut värit ja viimeistellyt yksityiskohdat.

Urban Elegancen keskeisiä ominaisuuksia ovat:

 • hillitty väriskaala
 • pehmeys ja rauhallisuus ilman jyrkkiä kontrasteja
 • metalliset pinnat (kiiltävät sekä mattaiset)
 • graafiset yksityiskohdat.

Mikäli taas kaipaat kylpyhuoneeseesi hieman harmonisempaa tunnelmaa ja pehmeitä värejä lämpimästä beigestä hunajaan, kermaan ja valkoiseen, Soft Simplicity voi täyttää toiveesi. Trendin värit eivät hyppää silmille, vaan yhdistyvät täsmällisesti sävy sävyyn ja säilyttävät harmonisen kokonaisuuden.

Soft Simplicityn materiaalit ovat mieluiten kierrätettyjä ja kovat materiaalit, kuten puu ja kivi yhdistetään pehmeisiin materiaaleihin, esimerkiksi pellavaan ja puuvillaan. Laattavalinnat jatkavat huomaamatonta ja harmonista linjaa, jolloin luonnonvalolla on mahdollisuus tulla esiin seinäpinnoilla. 

Soft Simplicityn keskeisiä ominaisuuksia ovat:

 • hyvin vaalea värimaailma
 • pehmeät muodot ja materiaalit
 • lämpimät harjatut metallit
 • luonnollisuus ja harmonisuus.

Voit löytää meidät seuraavista medioista:

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Kolmas trendi Green Spirit sopii vihreän väriskaalasta pitäville. Trendin keskiössä ovat käsityötaidot, muotoilu ja kestävyys. Vihreää tasoittamaan yhdistetään pohjasävyinä valkoinen ja beige, jolloin värimaailma pysyy luonnollisena ja korostavat esimerkiksi trendin suosimaa tummaa puuta sekä harjattuja, lämminsävyisiä metallipintoja.

Koska Green Spirit korostaa luontoa, trendiin on otettu myös kestävän kehityksen näkökulma. Materiaalivalinnat koostuvatkin puusta, lasista, betonista ja ruostumattomasta metallista, jotka kaikki voidaan kierrättää.

Green Spiritin keskeisiä ominaisuuksia ovat:

 • vihreän eri sävyjen käyttäminen yhdessä valkoisen ja beigen kanssa
 • käsityötaidon nostaminen esiin
 • kierrätysmateriaalien hyödyntäminen
 • 60-luvun tunnelma ja huonekaluklassikot.

Pankit ja lainanantajamme

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Suunnittele kylpyhuoneremontti huolella

Jos tulevaisuudessa siintää kylpyhuoneremontti, kannattaa suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin. Kylpyhuoneella on merkittävä rooli arjessa ja koska sen remontointi ei usein ole nopea prosessi, täytyy suunnitelmissa lähteä liikkeelle siitä, miten pärjää ilman kylpyhuonetta. Monet ajoittavatkin kylpyhuoneremontit tästä syystä ostamisen ja muuttamisen välimaastoon.

Kylpyhuoneremontti sisältää monia työvaiheita, jotka on teetätettävä niihin erikoistuneella ammattilaisella. Ammattilaisten aikataulut vaikuttavat myös remontin kestoon, mikä on hyvä ottaa huomioon.

Ammattilaista vaativia työvaiheita ovat:

 • asbestikartoitus (ennen vuotta 1994 valmistuneet rakennukset)
 • asbestin purkutyöt
 • rakenteiden kuivaus vesivahinkotilanteissa
 • kosteusmittaus
 • vesieristyksen tekeminen.

Toteutustavasta ja laajuudesta riippuen kylpyhuoneremontin keskimääräinen kesto on yleensä 3–5 viikkoa, mutta jos kylpyhuoneesta löytyy kosteutta, remontti voi venyä jopa kuukausien mittaiseksi. Tällöin on syytä miettiä väliaikaisasumisen mahdollisuuksia – onko muutto esimerkiksi omalle tai sukulaisten mökille mahdollista tai löytyisikö lähistöltä edullista väliaikaisasuntoa? Mikäli kylpyhuoneremontin aiheuttaja on esimerkiksi yllättävä putkirikko, kannattaa selvittää kotivakuutuksen korvaukset remontin aikaisesta asumisesta.

Kylpyhuoneremontin hinta määräytyy monen muuttujan mukaan

Kylpyhuoneremontin teettäjänä voi olla taloyhtiö tai osakas, millä on vaikutusta kustannusten jakautumiseen. Jos kylpyhuone vaatii päivitystä esimerkiksi vesieristeiden osalta, voi taloyhtiö osallistua remonttikustannuksiin, mutta esimerkiksi kalusteiden ja laatoitusten kustannukset jäävät yleensä osakkaan maksettaviksi.

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • kylpyhuoneen koko
 • remontin laajuus
 • valitut kalusteet ja materiaalit.

Halvimmillaan kylpyhuoneremontin voi tehdä noin 10 000 eurolla, mutta hinta voi kalleimmillaan kohota jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Jopa lähes puolet kustannuksista syntyy tehdystä työstä, kun taas esimerkiksi kalusteiden osuus on tyypillisesti noin 20–30 % kuluista. Kylpyhuoneremontin työn osuuden voi vähentää verotuksessa kokonaan tai osittain kotitalousvähennyksenä sillä ehdolla, että työn suorittava yritys on ennakkoperintärekisterissä ja vähennyksen suuruus on korkeintaan 2 400 euroa vuodessa. 

Kylpyhuoneremontissa, kuten missä tahansa muussakin remontissa, syntyy usein pieniä hankintoja. Näitä hankintoja ei välttämättä tullut edes ajatelleeksi remontin suunnitteluvaiheessa ja vaikka hankinnat valaisimista naulakkoihin tuntuvat yksittäisinä pieniltä, niistä voi yhteenlaskettuna koostua suurempikin summa. Kaikista remonttihankinnoista onkin syytä pitää kirjaa, jotta remonttibudjetti ei paisu yli äyräiden.

Kylpyhuoneremontin toteuttaminen voi vaatia tuekseen ulkopuolista rahoitusta. Lainaa tulee aina ottaa vain harkittuun tarpeeseen ja sen verran, että takaisinmaksu onnistuu lainasopimuksessa sovitun aikataulun puitteissa. Mikäli päädyt hakemaan lainaa remonttia varten, kannattaa lainat kilpailuttaa. Vain kilpailuttamisella varmistut siitä, ettet maksa lainasta ylimääräisiä kustannuksia ja löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Sortterin remonttilainan ominaisuuksia:

 • Lainasumma 1 000–60 000 euroa.
 • Korko alkaen 4 %.
 • Laina-aika 1–15 vuotta.
 • Lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia.
 • Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja on ilmaista.
 • Saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa.
 • Mikäli otat lainan, pankki maksaa sen tilillesi usein jo samana päivänä.
Takaisin blogiin