Laskurahoitus on kallista – vai onko?
Takaisin blogiin

Laskurahoitus on kallista – vai onko?

Kun yritys toimittaa tuotteen tai palvelun ennen kuin se on maksettu, syntyy myyntisaatava. Laskurahoitus tarkoittaa sitä, että tämä erääntymätön myyntilasku toimii vakuutena rahoituksen saamiselle. Pelkän rahoituksen kustannuksen lisäksi tulee pitää mielessä laskurahoituksen muut vaikutukset ja edut toimintaan.

Käytettäessä myyntilaskuja rahoituksen vakuutena yrityksesi voi hyödyntää joko jatkuvaa laskurahoitusta eli factoring-mallia tai kertaluonteista laskun myymistä rahoitusyhtiölle. 

Laskurahoitus tuo monia etuja yrityksen toimintaan ja tarjoaa joustavan tavan yrityksen talouden hallintaan. Verrattuna esimerkiksi moniin rahoitusyhtiöiden yrityslainoihin jäävät sen kokonaiskustannukset edullisemmiksi. Laskurahoituksen kustannuksiin vaikuttavat esimerkiksi rahoituslaitoksen ehdot sekä vakuutena käytettävien myyntilaskujen summa. 

Laskurahoitus:

 • Jatkuvaa, sisältää joko kaikki myyntilaskut tai tietyt laskut
 • Saat noin 80 % laskun summasta heti ja loput heti, kun laskun saaja on maksanut laskun
 • Laskujen hallinnoinnista, maksujen rekisteröinnistä ja mahdollisista maksumuistutuksista huolehtii pankki tai rahoituslaitos
 • Luottotappioriski säilyy usein yrityksellä itsellään.

Laskun myynti:

 • Yleensä kertaluonteisempaa
 • Myyntilaskun summa, josta on vähennetty rahoittajan palkkio, saadaan heti käyttöön omalle tilille
 • Laskujen hallinnoinnista, maksujen rekisteröinnistä ja mahdollisista maksumuistutuksista huolehtii pankki tai rahoituslaitos
 • Luottotappioriski on pankilla tai rahoituslaitoksella.

Kiteytettynä oleellisin ero näissä kahdessa tavassa on summassa, jonka saa heti käyttöön ja siinä, kenellä luottotappioriski on. Se, kumpi ratkaisu on itselleen parempi, riippuu täysin tarpeesta ja tilanteesta. 

Laskurahoitusta ja laskujen myyntiä voivat hyödyntää kaikenkokoiset ja millä tahansa toimialalla toimivat yritykset. Yleisimmin niitä hyödynnetään sellaisilla aloilla, joissa laskujen maksuajat ovat pitkiä ja myyntilaskujen summat suurempia. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Laskurahoitus tuo joustoa ja nopeutta rahan kiertoon

Laskurahoitus eli factoring tarjoaa monia hyötyjä yritykselle. Sen avulla voidaan:

 • helpottaa arkea
 • tehostaa toimintaa
 • pienentää taloudellisia riskejä.

Laskurahoitus helpottaa hallinnollista työtä – yrittäjänä sinun ei itse tarvitse huolehtia maksujen tuloutumisesta tilille tai maksumuistutusten lähettämisestä, vaan voit keskittyä tuottavaan työhön ja liiketoiminnan kasvattamiseen. Rahoituslaitos tai pankki tekee laskuihin liittyvän työn puolestasi. 

Laskurahoitus tarjoaa etuja myös yritykselle jota laskutat, sillä se mahdollistaa asiakkaalle pidemmät maksuajat. Molemmat hyötyvät: sinä saat maksun heti tilillesi ja asiakkaasi voi maksaa laskun itselleen sopivassa aikataulussa. Tämä voi olla joskus ratkaiseva hyöty asiakkaallesi tämän valitessa tuotetta tai palvelua itselleen. 

Laskurahoituksella voit tehostaa toimintaa, sillä se

 1. Nopeuttaa rahan kiertoa. Varsinkin tilanteissa, joissa tuotteen tai palvelun tuottaminen vaatii investointeja, kuten raaka-aineiden tai alihankintapalveluiden ostamista, on selkeä etu saada rahat yrityksen tilille käyttöön ja uusiin investointeihin samantien, kun lasku lähtee asiakkaalle.
 2. Parantaa ennustettavuutta  ja toimintavarmuutta. Laskurahoituksen myötä raha tulee varmasti tilille tiettynä päivänä. Sinun ei tarvitse pelätä tai huomioida laskujen maksujen viivästyksiä omassa toiminnassasi.
 3. Tuo joustoa kassaan. Voit tehdä päätöksiä tilanteen mukaan. Joskus tarve on myydä vain yksi lasku tai sinulla voi olla yksittäinen yritysasiakas, jolle tehdään isoja projekteja ja haluat nopeuttaa näiden laskujen tuloutumista kassaan.

Tämän lisäksi voit laskujen myynnillä vähentää riskiä luottotappioista. Ne ovat jokaisen yrittäjän peikko: mitä suuremmista summista ja investoinneista on kyse, sitä suurempi vaikutus yksittäisen maksun menetyksellä voi olla koko yrityksen kassaan ja toimintaan. Siinä tapauksessa, että lasku myydään, poistuu myös yrittäjän riski luottotappiosta. Tämä kannattaa ennakoida hyvissä ajoin, sillä jo erääntynyttä tai riitautettua myyntilaskua ei voi myydä.

Voit löytää meidät näistä:

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Mistä laskurahoituksen hinta muodostuu?

Riippuu laskurahoituksen mallista, sen ehdoista ja myyntilaskusta, minkä hintaista palvelu on. Yrityksen luottotiedot, myyntilaskun summa sekä maksuaika vaikuttavat pankin tai rahoituslaitoksen palkkioprosenttiosuuteen. Yleisesti osuus vaihtelee 2–10 % välillä myytävien laskujen kokonaissummasta. 

Palveluntarjoajien ehdoissa on eroja. Siksi onkin tärkeää tehdä vertailua eri rahoituslaitosten ja pankkien välillä, jotta löydät sinun yrityksellesi sopivimman ratkaisun. Sortter tarjoaa tähän apua, sillä kauttamme voit saada yhdellä laskurahoitushakemuksella tarjoukset useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Tämä helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi vertailutyön tekemistä.

Aloita arviointi päättämällä, kumpi on tarpeeseesi sopivampi malli: pidempiaikainen laskurahoitus vai kertaluontoinen laskun myynti. Tähän vaikuttaa muun muassa se, onko kyse vain yksittäisestä isosta laskusta, jonka haluat tulouttaa tilille mahdollisimman pian vai haluatko hyödyntää jatkuvaa tehostettua kassankiertoa. 

Kun tarkastelet laskurahoituksen hintaa, kiinnitä huomioita seuraaviin seikkoihin:

 • Luottotappioriski – kenelle se jää?
 • Mikä on laskutettavan yrityksen luottoluokitus?
 • Mikä on laskun maksuajan pituus?
 • Kuinka monta laskua olet rahoittamassa?
 • Mikä on kokonaissumma, johon haet rahoitusta?
 • Mitä lisäpalveluita hintaan sisältyy?
 • Millä aikavälillä raha on nostettavissa tilille?

Pelkkä laskurahoituksen kustannus ei kerro koko totuutta. Arvioi kattavasti saamiasi hyötyjä ja myytävien laskujen kokonaissummaa suhteessa palvelun hintaan. On tilanteita, joissa kassankierron tehostamisella, joustavuudella ja ennakoinnilla  on kokonaiskuvassa iso merkitys, ja siihen suhteutettuna laskurahoitus ei olekaan niin kallis vaihtoehto kuin mitä etukäteen luulisi.

Kilpailuta laskurahoitus Sortterilla

Laskurahoitukset kannattaa kilpailuttaa, sillä eri palveluntarjoajissa on eroavaisuuksia. Kilpailuttamisen avulla varmistat, että löydät yrityksellesi soveltuvan edullisimman ratkaisun, oli tavoitteesi sitten ylipäätään tehostaa ja helpottaa yrityksen toimintaa tai mahdollistaa uusi investointi ilman lainan hakemista.

Sortterin kautta voit kilpailuttaa laskurahoitusyhtiöt nopeasti, turvallisesti ja maksutta, eikä se velvoita sinua mihinkään. Yhden hakemuksen tekeminen säästää aikaa ja vaivaa eri tarjouskyselyiltä. Saat helposti tarjoukset jopa kymmeniltä eri yleisesti luotettavana pidetyiltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 

Näin haet laskurahoitusta:

 1. Tee hakemus Sortterin palvelussa. Tässä vaiheessa sinun ei tarvitse täsmälleen tietää rahoitussummaa, vaan suuntaa-antava summa riittää. Voit vielä myöhemmin täsmentää sitä. 
 2. Saat yhteistyökumppaneidemme laskurahoitustarjoukset järjestettynä valmiiksi edullisimmasta alkaen.
 3. Vertaile saamiasi tarjouksia ottaen huomioon lainan ehdot, kustannukset ja lisäpalvelut. Yrityksesi koko ja rahoitustarve määrittelee sen, minkä yritysrahoittajan tarjous on omaan tilanteeseen paras vaihtoehto.
 4. Tee päätös yrityksellesi sopivimmasta ratkaisusta. 
 5. Sovi tarkemmasta rahoitussummasta rahoituskumppanimme kanssa ja nosta raha yrityksesi käyttöön laskuja vastaan.
Takaisin blogiin