Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa juuri nyt? 5 tärkeää syytä
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja:

Teemu Pasanen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa juuri nyt? 5 tärkeää syytä

Epävarmoilla ajoilla on selvä vaikutus siihen, miten ihmiset seuraavat lainojen korkoja ja muita ehtoja. Nousevien korkojen ja inflaation jyllätessä kuluttajista tulee varoivaisempia, mutta lainoja haetaan edelleen. Oman talouden budjetointi ja maksuvarasta huolehtiminen on tärkeää aina, mutta erityisesti haastavina taloudellisina aikoina. Jos oma talous on kestävä, lainan hakeminen on täysin mahdollista. Silloinkin kilpailuttaminen kannattaa pitää automaattisena toimenpiteenä, jotta saat varmistettua parhaat lainaehdot ja tuntuvat säästöt lainakuluissa.

Kilpailuta lainat erityisesti nyt

Lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään kustannuksissa. Harva meistä haluaa maksaa mistään palvelusta enemmän kuin olisi tarpeen. Lainojen koroissa voi olla todella suuria eroja, joten sinunkin kannattaa hyödyntää helppoa lainojen kilpailutusta, jotta löydät nopeasti edullisimman lainan lukuisten eri pankkien tarjoamasta.

Kun lainasummat ovat suurempia, kilpailutuksen vaikutus voi olla suurempi. Samoin nousevien korkojen aikaan kilpailutus voi tuoda entistä suurempia säästöjä lainakustannuksiin. Seuraavassa tärkeimpiä syitä siihen, miksi tällä hetkellä kannattaa kilpailuttaa lainat:

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

1. Inflaation vaikutus lainakuluihin

Talouden inflaatio on noussut merkittävästi viime aikoina, mikä vaikuttaa suoraan elinkustannuksiisi. Inflaation kasvaessa keskuspankit nostavat ohjauskorkoja hillitäkseen inflaatiota. Tämä johtaa yleensä korkojen nousuun. Vaikka et voi suoraan vaikuttaa inflaation kokonaisvaikutukseen, voit kuitenkin hallita lainakuluja kilpailuttamalla lainasi. Tämä voi tarkoittaa pienempää kuukausierää ja alhaisempia korkokustannuksia, jotka tuovat merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

2. Lainanantajien ja lainaehtojen suuretkin erot

Eri lainanantajien tarjoamat korkoprosentit, takaisinmaksuajat ja mahdolliset lisämaksut voivat erota toisistaan merkittävästi. Pankit saattavat painottaa eri asioita lainanhakijoiden arvioinnissa ja silloin kilpailutuksen vaikutus voi olla erittäin suuri. Jos haet lainaa suoraan vain yhdestä pankista, et voi olla varma, että saat varmasti kilpailukykyisimmän lainatarjouksen. Niinpä sinun kannattaa aina muistaa kilpailuttaa lainat. Sortterin avulla voit helposti verrata näitä eri vaihtoehtoja ja löytää lainan, joka sopii parhaiten juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

3. Taloudellinen vakaus epävarmoina aikoina


Maailmanlaajuiset tapahtumat, kuten pandemiat, sodat tai talouden laskusuhdanteet, tekevät taloudellisesta vakauden tavoittelusta entistä tärkeämpää. Lainojen kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään edullisemman koron ja paremmat ehdot, jotka tuovat varmuutta talouteesi. Lainaehtoihin voidaan sisällyttää esimerkiksi joustavuutta takaisinmaksuaikaan tai mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin. Nämä ehdot auttavat sinua epävarmoina aikoina ja tuovat lisäturvaa taloudelliseen tilanteeseen.

Vertailussa mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

4. Kilpailuttaminen on helppoa ja vaivatonta

Sortterin palvelun käyttö lainojen kilpailuttamiseen on tehty erittäin helpoksi. Prosessi on nopea, turvallinen ja ennen kaikkea ilmainen. Sinun tarvitsee vain täyttää yksinkertainen hakemus ja Sortter hoitaa loput. Saat lainatarjoukset useilta eri lainanantajilta, joita voit vertailla rauhassa. Sortterin kautta kilpailutat lainan kattavasti yli 20 lainanantajan kesken. 

Kilpailuta lainat Sortterin avulla helposti ja vaivattomasti

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät varmasti turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailualustoista, mikä näkyy hakijalle kattavana palveluna. Voit siis saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta eri käyttötarkoituksiin. Jotta saat positiivisen luottopäätöksen pankeilta tai rahoituslaitoksilta, kannattaa lainahakemus täyttää huolellisesti. Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias ja sinulla pitää olla säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.

5. Kilpailuta lainat ja säästä kuluissa

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta voi tuoda sinulle merkittäviä säästöjä. Monet asiakkaat ovat raportoineet säästävänsä satoja, jopa tuhansia euroja valitsemalla edullisemman lainan. Tyypillisesti palvelumme käyttö tuo asiakkaillemme 1682 euron säästön luottokustannuksissa. Tämä johtuu siitä, että saat mahdollisuuden vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja valita niistä edullisimman. Harvoin näin pienellä vaivalla on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä, mutta Sortter on tehnyt kaiken asiakkailleen helpoksi.

Kannattaa myös muistaa, että lainojen kilpailutus Sortterin kautta ei sido sinua mihinkään. Me suosittelemme sinulle aina edullisinta lainatarjousta, mutta päätäntävalta jää sinulle. Voit siis päättää ilman velvoitteita, minkä lainatarjouksen hyväksyt tai jätät hyväksymättä.

Muista kiinnittää lainoja kilpailuttaessasi huomiota koron ja muiden kustannusten lisäksi myös laina-aikaan. Mahdollisimman pieni kuukausierä saattaa vaikuttaa hakuvaiheessa houkuttelevalta, mutta sen vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin voi olla kuitenkin merkittävä. Huomioi siis laina-ajan ja kuukausierän muodostamat kokonaiskulut ja pyri pitämään kokonaisuus järkevänä.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Kilpailuta uudet lainat, mutta muista myös uudelleenkilpailutus

Kun puhutaan lainojen kilpailuttamisesta, monelle saattaa ensimmäisenä tulla mieleen, että asia ei ole juuri tällä hetkellä ajankohtainen. Tämä johtuu siitä, että moni meistä liittää kilpailuttamisen automaattisesti uusiin lainoihin. 

Vuosien vieriessä suosittelemme kuitenkin myös vanhojen lainojen kilpailutusta säännöllisesti. Maailmantilanne muuttuu jatkuvasti ja tällä on selvät vaikutuksensa myös talouteen. Siksi lainaehdoissa ja -kuluissa voi tapahtua niin ikään muutoksia. Lisäksi pankit painottavat eri asioita hakijoissa ja hinnoittelevat luottonsa sen mukaan. Niinpä muuttuneen työ- tai elämäntilanteen vuoksi sinun voi olla mahdollista saada paremmat lainaehdot nyt kuin vaikkapa 10 vuotta sitten.  

Nykyisen lainan kilpailutus toimii näin:

 • Täytä lainahakemus Sortterin palvelussa. Hae lainaa nykyisen lainasi avoimen saldon verran ja valitse sopiva laina-aika. Voit hakea myös yhdistelmälainaa.
 • Vertaa Sortterin kautta tulleiden lainatarjousten korkoa nykyisen lainasi korkoon
 • Mikäli uuden tarjouksen korko on vanhaa edullisempi, valitse uusi lainatarjous
 • Allekirjoita sopimus valitsemasi luotonantajan verkkopalvelun kautta
 • Laina siirretään tilillesi
 • Maksa vanha laina pois ja hyödynnä pienemmistä lainakuluista syntyvä säästö haluamallasi tavalla

Nykyisiä lainoja suositellaan kilpailutettavaksi säännöllisesti. Voit milloin vaan tehdä lainojen vertailun, koska se ei maksa sinulle mitään ja kyseessä on helppo ja nopea prosessi. Potentiaalisen säästön tarkistaminen lainakuluissa kannattaa pitää säännöllisenä toimenpiteenä omassa arjessa.

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja

Teemu Pasanen

Teemu on kokenut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Hän on työskennellyt monipuolisissa kaupallisissa rooleissa yli 15 vuoden ajan. Tuoreena yrittäjänä Teemu on päässyt kokemaan myös muuttuvan työelämän, ja yrittäjyys onkin tuonut hänen uralleen uutta intoa. Tällä hetkellä Teemu toimii kirjallisen viestinnän ja sisällöntuotannon sekä hakukoneoptimoinnin parissa.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin