Kesäreissu autolla tiedossa? Muista nämä!
Takaisin blogiin
# Autoilu

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Kesäreissu autolla tiedossa? Muista nämä!

Erilaiset lomareissut kuuluvat kesään ja matkaa tehdään usein myös autolla. Autolla toteutettavat reissut voivat luoda myös paineita auton vaihtamiseen, jolloin autolaina voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Mikäli suunnittelet kesäreissua autolla, lue vinkit matkaa varten tästä artikkelista.

Kesälomakausi on jo käynnissä ja jatkuu aktiivisena vielä parin kuukauden ajan. Kesä ja lomareissut kuuluvat yhteen: toisilla kesälomamatka voi suuntautua ulkomaille, kun taas toiset nauttivat matkailusta Suomen sisällä. Lyhimmillään kesäisen reissun tai useamman voi toteuttaa vaikka omalle tai sukulaisten mökille.

Matkustaminen sisältää lähes poikkeuksetta myös matkustusvälineen valinnan. Valintaan vaikuttavat yleensä eniten matkan kesto ja siirtymien pituus sekä matkustajien määrä. Joissain tapauksissa juna tai lentokone voivat olla selkeitä valintoja pitkien matkojen taittamiseen, mutta myös autoilla lähdetään nykyään pidemmällekin reissuille – jopa ulkomaille saakka.

Mikäli valinta kohdistuu autoon, on suunnittelu syytä tehdä huolella yllättävien käänteiden minimoimiseksi. Myös itse ajoneuvoon kannattaa kiinnittää huomiota, jotta kulkupeli ei petä kesken matkanteon. Etenkin pidempää kesäreissua varten osa saattaa myös harkita auton päivittämistä esimerkiksi kokoa suurempaan versioon tai sähköautoon. Jos päivityksen haluaa tehdä kerralla kunnolla, voi autolaina olla yksi vaihtoehto autoliikkeiden rahoitusratkaisujen ohelle.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Hyvä suunnittelu antaa edellytykset onnistuneelle reissulle

Parhaimmillaan matka maan tai useamman halki on unohtumaton kokemus ja jää muistoksi, jonka äärelle on aina mukava palata. Vaikka epäonnisista tilanteista voi loppujen lopuksi jäädä jäljelle hauska muisto, vastoinkäymisen sattuessa ei useinkaan naurata. 

Jotta autolla toteutettu reissu jäisi mieleen mahdollisimman onnistuneena, kannattaa se suunnitella huolella ja varautua kaikkeen.

Huomioi nämä, kun alat suunnitella matkaa autolla:

1. Matkustajien määrä 

Lähdetkö matkaan yksin vai yhdessä? Jos matkustajia on enemmän kuin kaksi, kannattaa huomioida vapaiden paikkojen laskemisen lisäksi myös jäljelle jäävä tavaratila. Näin myös kaikkien matkatavarat mahtuvat mukaan, eikä tila käy matkustajille liian ahtaaksi.

2. Matkatavaroiden turvallinen pakkaaminen 

Sen lisäksi, että kaikki tarpeelliset tavarat mahtuvat mukaan, ne täytyy myös pakata turvallisesti. Esimerkiksi hattuhylly ei ole turvallinen paikka tavaroiden säilyttämiseen, koska kolarin, äkkijarrutuksen tai yllättävän käännöksen lennättämät tavarat voivat satuttaa matkustajia. Lisää tilaa voi saada esimerkiksi katolle asennettavalla suksiboksilla.

3. Hyvä reittisuunnitelma ja aikataulutus 

Reitti määränpäähän kannattaa lukita jo ennen matkan starttaamista. Mikäli kyseessä on sähköauto, reittisuunnitelmassa tulee huomioida myös auton latausmahdollisuudet. Reittisuunnittelussa on otettava huomioon myös pysähdyspaikat lyhyemmille ja pidemmille tauoille sekä yöpymisille, jotta matkustaminen pysyy mukavana ja kuskin vireys hyvänä. Aikataulusta ei kannata tehdä liian tiukkaa, jotta jos matkalle sattuu esimerkiksi ruuhkia tai tietöitä, reissun onnistuminen ei kärsi liikaa. 

4. Auton ominaisuudet 

Millainen ilmastointi, äänentoisto ja navigointijärjestelmä autossa on? Näistä kolmesta ilmastointi on ainoa, jota ei voi korvata esimerkiksi puhelimella. Lämpö ja kuumuus kuuluvat kesään ja mikäli lämpötila auton sisällä nousee korkealle, tulee matkasta rankka. Mikäli ilmastointi on heikko tai epäkunnossa, voi ilmastointihuolto tarjota apua.

Perinpohjainen suunnittelukaan ei aina estä muutoksia, joita suunnitelmiin voi tien päällä tulla. Suunnitelma antaa kuitenkin raamit reissulle ja yhteisen sävelen koko matkaseurueelle ja tukee siten matkan onnistumista. Mitä pidempiä matkoja autolla ajetaan, sitä tärkeämpi hyvä suunnitelma on. Esimerkiksi ajomatka Suomesta Keski-Eurooppaan voi tuntua houkuttelevalta ja jännittävältä ajatukselta, mutta jos kriittisiä vaiheita meren ylittämisestä rajanylityksiin ei huomioi etukäteen, voi matka tyssätä nopeasti.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Valmistele lähtö huolellisesti, jotta ajomatka on sujuva

Jotta hyvä suunnitelma ei jäisi vain kauniiksi ajatukseksi, on se vietävä myös käytäntöön. Matkan lähestyessä suunnitelma kannattaa käydä läpi ja miettiä, mitkä valmistelut on parempi tehdä ennen lähtöä kuin esimerkiksi ensimmäisen matkustuspäivän aikana.

Ennen lähtöä on hyvä toteuttaa:

 • auton yleinen tarkastaminen
 • rengaspaineiden tarkastaminen
 • tankkaaminen tai sähköauton akun lataus
 • tuulilasin ja ikkunoiden pesu.

Pidemmille ajomatkoille on myös hyvä varata matkaeväitä, jotta janon tai nälän yllättäessä ei aina tarvitse pysähtyä. Vaikka lämpimässä säilyviä eväisvaihtoehtojakin löytyy, viilentävä hanskalokero tai kylmälaukku mahdollistaa myös kylmien eväiden pakkaamisen mukaan. Mikäli matkalla on mukana lapsia, kannattaa heille varata mukavaa tekemistä takapenkille. Puhelimia, tabletteja ja muita laitteita varten on hyvä muistaa pakata autossa lataamista tukevat laturit.

Reissu autolla voi nostattaa autokuumetta – ota autolaina avuksi

Mitä enemmän ja huolellisemmin reissua suunnittelee etukäteen, sitä tarkemmin huomiota tulee kiinnitettyä itse kulkuneuvoon. Jos auto on vanha ja epävarma, siinä on korkea kulutus tai tilaa on liian vähän matkaseurueelle, voi auton vuokraamisen rinnalla miettiä myös auton päivittämistä. Pelkästään yksittäistä kesälomareissua varten autoa ei välttämättä kannata vaihtaa, mutta jos vaihdosta hyötyy jatkossakin, reissu voi olla hyvä kannustin vaihdon toteuttamiselle.

Jos auton päivittää edes pykälän vanhaa autoa parempaan versioon, voi ilmaantua tarve ulkopuoliseen rahoitukseen. Autoliikkeet tarjoavat omia rahoitusratkaisujaan, joiden lisäksi harkintaan voi ottaa autolainan, jossa ei ole jäännöserää. Sortterin kautta kilpailutetun autolainan keskeisimpiä etuja on vakuudettomuus, eli lainan ottamiseen ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Näin ollen autolaina sopii hyvin myös käytetyn auton ostamiseen tai auton maahantuontiin.

Voit hakea autolainaa Sortterilta tarpeesi mukaan:

 • aina 60 000 euroon asti
 • alkaen 4 % korolla
 • 1–15 vuoden laina-ajalla
 • sovitun suuruisilla kuukausittaisilla lyhennyserillä.

Autolainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan mahdollisimman edulliseen hintaan. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia jopa kymmeniltä yhteistyökumppaneiltamme eli rahan lisäksi voit säästää myös aikaa ja vaivaa. 

Autolainan kilpailuttaminen Sortterilla on:

 • Maksutonta – saat kilpailuttaa lainat aina ilmaiseksi.
 • Helppoa – saat lainatarjoukset yhdellä hakemuksella.
 • Turvallista – huolehdimme tiedoistasi ja toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien kanssa.
 • Nopeaa – saat ensimmäiset tarjoukset heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.
 • Reilua – saat tarjoukset edullisuusjärjestyksessä ja ilman pelkoa pikkuprinteistä.
Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin