Miten löytää omaan talouteen sopiva joustoluotto?
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja:

Teemu Pasanen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miten löytää omaan talouteen sopiva joustoluotto?

Joustoluotto on moderni ja monipuolinen rahoitusratkaisu, joka tarjoaa joustavuutta erilaisiin taloudellisiin tilanteisiin. Se on vakuudeton luottotili, joka tarjoaa luottokortin tavoin käyttäjilleen mahdollisuuden nostaa rahaa tarpeen mukaan. Joustoluotossa on kuitenkin omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, joiden ansiosta se on varteenotettava vaihtoehto yllättäviä menoja ja hankintoja varten.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton laina, jossa sinulle sovitaan luottotili tai luottoraja. Voit nostaa joustoluottoa aina tilanteen mukaan. Se joustaa arjessasi ja tuo tarvittaessa turvaa yllättäviin tilanteisiin. Joustoluoton avulla saat käyttöösi ennalta sovitun luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan.

Toisin kuin perinteiset lainat, joustoluotto mahdollistaa sen, että voit maksaa lainan takaisin omaan tahtiisi. Tämä tarkoittaa, että kun lyhennät lainaa, vapautuu vastaava summa uudelleen käyttöösi, mikä tuo merkittävää joustavuutta taloudelliseen suunnitteluun.

 • Vaikka joustoluotto ja kulutusluotto ovat molemmat vakuudettomia lainoja, joustoluotto tarjoaa lisää kontrollia rahoitukseesi. Kulutusluotossa lainan koko summa maksetaan kerralla, kun taas joustoluotossa voit nostaa rahaa tarpeen mukaan.
 • Joustoluoton ja luottokortin välillä on monia yhtäläisyyksiä, kuten mahdollisuus nostaa rahaa tarpeen mukaan ja lyhentää sitä joustavasti. Joustoluoton luottoraja on yleensä suurempi ja lainanhoitokulut pienemmät kuin luottokortissa.

Nämä ominaisuudet tekevät joustoluotosta hyvän vaihtoehdon erityisesti niille, jotka tarvitsevat joustavaa ja mukautuvaa rahoitusratkaisua. Se sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa rahantarve on vaihteleva.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Huolehdi oma talouden hallinta ja tarkka budjetointi kuntoon

Vastuullinen talouden hallinta ja lainojen huolellinen vertailu ovat avainasemassa sopivan joustoluoton löytämisessä. On tärkeää arvioida omaa taloudellista tilannetta realistisesti ja varmistaa, että lainan kuukausierät sopivat budjettiisi. 

 1. Ennen luoton hakemista on tärkeää tehdä perusteellinen katsaus omaan talouteen. Tämä sisältää kaikkien tulojen ja menojen listaamisen. Tällöin ymmärrät paremmin, kuinka paljon rahaa sinulla on käytettävissä kuukausittain ja mikä on realistinen summa, jonka voit käyttää lainan takaisinmaksuun.
 2. Laadi tarkka budjetti, joka kattaa yksityiskohtaisesti kaikki kuukausittaiset menosi. Budjetin avulla näet selkeästi, kuinka paljon rahaa sinulla on jäljellä kuukauden lopussa, mikä auttaa arvioimaan, kuinka suuren lainan voit realistisesti ottaa.
 3. Maksuvara on se summa, jonka voit turvallisesti käyttää lainan takaisinmaksuun ilman, että se vaarantaa muut taloudelliset sitoumuksesi tai elämänlaatusi. Ole realistinen arvioidessasi maksuvaraasi ja ota huomioon mahdolliset tulevat muutokset taloudellisessa tilanteessasi.
 4. Mieti, mitkä ovat pitkän ja lyhyen aikavälin taloudelliset tavoitteesi. Joustoluoton tulisi tukea näitä tavoitteita.
 5. On tärkeää, että sinulla on suunnitelma odottamattomia taloudellisia tilanteita varten, kuten työttömyyttä tai äkillisiä suuria menoja varten. Varmista, että pystyt käsittelemään tällaisia tilanteita ilman, että joudut taloudellisiin vaikeuksiin. 
 6. Älä ota enempää lainaa kuin todella tarvitset, ja vältä tilannetta, jossa useat lainat kasaantuvat yli varojesi.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miten joustoluotto toimii käytännössä?

Joustoluotto mukautuu hyvin talouden ja eri elämäntilanteiden mukaan. Se voi olla sopiva ratkaisu vaikkapa uuden kodin sisustamisessa. Käydään läpi joustoluoton ominaisuuksia käytännön esimerkin kautta:

 • Henkilö on muuttanut uuteen kotiin ja ostoslistalla on paljon uusia huonekaluja ja muita välttämättömiä kodintarvikkeita
 • Tarkan budjetoinnin ja oman maksuvaran laskemisen jälkeen, henkilö arvioi, että uusiin huonekaluihin tarvitaan noin 4000 euron rahoitus
 • Tämä henkilö päättää hakea joustoluottoa 5 000 euroa, jotta luoton määrässä on pientä joustavuutta
 • Välttämättömien hankintojen jälkeen, henkilö on nostanut joustoluottoa 3 500 euroa
 • Näin ollen hän maksaa korkoa vain käytetystä summasta eli 3 500 eurosta
 • Kun henkilö on maksanut 3 500 joustoluoton takaisin, hänellä on jälleen koko joustoluotto eli 5000 euroa käytettävissä elämäntilanteen niin vaatiessa

Joustoluotto tarjoaa siis nimensä mukaisesti joustoa moneen eri tilanteeseen ja siksi se antaa myös turvaa yllättäviin kuluihin. Joustoluotto voi toimia myös hätärahastona eli sitä ei ole pakko käyttää lainkaan, jos sille ei koe tarvetta.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Miten löytää omaan talouteen sopivin joustoluotto?

Kun tavoitteenasi on löytää omaan talouteesi sopivin joustoluotto, on ensimmäinen askel arvioida oma taloudellinen tilanteesi eli tarkistaa kuukausittaiset tulot ja menot. Tarkan budjetoinnin avulla, voit laskea selkeästi, minkälaiseen luottoon sinulla on mahdollisuuksia. Seuraava vaihe on lainojen kilpailuttaminen, joka on erityisen merkittävää nykyisessä kiristyvässä taloustilanteessa.

Kilpailuttamalla sopivimman joustoluoton voit…

vertailla eri lainanantajien korkoja ja lainaehtoja. Tämä auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

… huomattavasti alentaa lainasi kustannuksia. Korkotason alentuminen voi säästää sinulle merkittäviä summia pitkällä aikavälillä.

löytää lainanantajan, joka tarjoaa joustavuutta maksuaikataulussa ja muita etuja, jotka sopivat elämäntilanteeseesi ja rahoitustarpeisiisi.

Kaikki luotot pitävät sisällään muitakin kuluja kuin viitekoron. Niinpä kilpailuttamisen kautta voit löytää helposti ehdoiltaan parhaan joustoluoton. On tärkeää ottaa huomioon sekä oma taloudellinen tilanne että lainatuotteen ehdot. Muistathan, että lainan ottaminen on aina merkittävä päätös, joka vaikuttaa talouteesi pitkällä aikavälillä.

Kilpailuta joustoluotto Sortterilla

Sortter on suomalainen lainavertailualusta, joka auttaa sinua löytämään myös parhaan joustoluoton. Olemme aina asiakkaan puolella oleva toimija ja tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailupalvelu. Palvelumme käyttö on sinulle ilmaista ja helppoa. Suosittelemme palvelussamme aina mahdollisimman edullista luottoa todellisen vuosikoron mukaan.

Sortterin palvelussa voit:

 • Vertailla joustoluottoja todellisen vuosikoron mukaan
 • Saada henkilökohtaisia lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta
 • Kilpailuttaa lainat läpinäkyvästi, ilman piilokuluja
 • Saada lainasumman nopeasti tilillesi

Joustoluotto on joustava ja mukautuva rahoitusratkaisu, joka sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Kun lähestyt joustoluoton valintaa vastuullisesti ja vertailet eri vaihtoehtoja huolellisesti, voit löytää ratkaisun, joka tukee taloudellista hyvinvointiasi. Muista, että paras joustoluotto on aina se, joka sopii parhaiten juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Kirjoittaja Teemu

Kirjoittaja

Teemu Pasanen

Teemu on kokenut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Hän on työskennellyt monipuolisissa kaupallisissa rooleissa yli 15 vuoden ajan. Tuoreena yrittäjänä Teemu on päässyt kokemaan myös muuttuvan työelämän, ja yrittäjyys onkin tuonut hänen uralleen uutta intoa. Tällä hetkellä Teemu toimii kirjallisen viestinnän ja sisällöntuotannon sekä hakukoneoptimoinnin parissa.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.