ChatGPT kertoo joustoluoton hyödyt
Takaisin blogiin

ChatGPT kertoo joustoluoton hyödyt

Joustoluotto on harkitsemisen arvoinen lainamuoto oman talouden tukemiseen tilanteissa, joissa luottoa tarvitsee nopeasti ja joustavasti. Lue artikkelista, mitä hyötyjä joustolainalla on tekoälyn mielestä.

Omaa talouttaan voi pyrkiä hallitsemaan parhaalla mahdollisella tavalla esimerkiksi budjetoimalla kuukausittaiset tulonsa ja menonsa sekä säästämällä rahaa pahan päivän varalle. Kaikkia elämän käänteitä ei kuitenkaan voi ennakoida, minkä vuoksi tarve rahalle voi ilmaantua eteen yllättäen esimerkiksi hajonneen auton tai sairastuneen lemmikkieläimen vuoksi.

Mikäli säästöt eivät riitä kaikkien menojen maksamiseen tai säästöjä ei syystä tai toisesta ole mahdollista käyttää, voi yksi mahdollinen ratkaisu olla joustoluotto. Joustoluotto on vakuudeton luottotili, joka nimensä mukaan joustaa tarpeiden mukaan. Joustoluottoa kutsutaan myös esimerkiksi joustolainaksi ja joustolimiitiksi.

Ottaessasi joustoluottoa saat käyttöösi sovitun luottorajan tai luottotilin, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Kun lyhennät luottoa, rahaa vapautuu uudelleen nostettavaksi. Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain, mutta voit maksaa lainan myös etukäteen ja säästää luoton kustannuksissa. Joustoluotto sopii hankintojen rahoittamisen lisäksi esimerkiksi olemassa olevien lainojen yhdistämiseen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

ChatGPT nimesi joustoluoton hyödyt, me purimme ne auki

ChatGPT on OpenAI:n marraskuussa 2022 lanseeraama chatbot, joka kerää tietoja erilaisista aiheista ja kirjoittaa ne ihmisen haluamaan muotoon. Pyysimme ChatGPT:tä kertomaan joustolainan hyödyistä ja keskusteleva tekoälysovellus pohjusti aihetta seuraavasti:

Joustoluotto on laina, joka tarjoaa joustavuutta lainan käytössä ja takaisinmaksussa. Joustoluottoa voi käyttää esimerkiksi arjen yllättävien menojen, kuten kodinkoneen korjauksen tai auton huollon, rahoittamiseen.

Napakan ja selkeän pohjustuksen jälkeen tekoäly kertoi meille viisi joustoluoton hyötyä. Käymme nämä hyödyt seuraavaksi läpi ja jatkamme ChatGPT:n ajatuksia – vaikka tekoäly kykenee tuottamaan paljon tietoa, ihminen pystyy tarkentamaan sitä entisestään. Vinkit on kopioitu suoraan ChatGPT:stä, eikä niitä ole muokattu kieliopillisesti tai sisällöllisesti.

Nyt on ChatGPT:n vuoro kertoa joustolainan hyödyistä!

1. Joustavuus: Joustoluotto mahdollistaa lainan käytön tarpeen mukaan, ja lainaa voi nostaa pienemmissä erissä tarpeen mukaan. Laina maksetaan takaisin sovitun maksusuunnitelman mukaisesti.

Joustavuus on joustoluoton hyödyllisimpiä ominaisuuksia, sillä se mahdollistaa luoton nostamisen omien rahatarpeiden mukaan. Siinä missä esimerkiksi kulutusluottoa haettaessa lainasumma täytyy tietää jo hakemusvaiheessa ja se siirtyy hakijan tilille kerralla, joustoluottoa ja nostettavia summia on mahdollista säädellä kuukausittain. Kuten ChatGPT osaa kertoa, joustoluotto maksetaan takaisin sovitun suunnitelman mukaisesti sen mukaan, kuinka paljon luottoa on nostanut käyttöönsä.

2. Nopeus: Joustoluottoa voi hakea ja nostaa nopeasti tarvittaessa, sillä lainapäätös tehdään usein nopeasti, ja rahat siirtyvät tilille nopeasti.

Tarve joustoluotolle voi tulla eteen yllättäen ja nopeasti, jolloin tarve rahalle voi olla akuutti. Joustoluotto on usein sen suuruinen laina, jonka pankki tai rahalaitos voi myöntää nopeasti ja ilman vakuuksia, mikä jouduttaa prosessia entisestään. Parhaimmillaan rahat saa tilille jo samana päivänä, kun joustoluotto myönnetään.

3. Korko: Joustoluoton korko voi olla edullisempi kuin esimerkiksi luottokortin tai pikalainan korko. Korko määräytyy yleensä käytetyn luoton mukaan, ja maksetaan vain käytetystä luotosta.

Joustoluoton korko vaihtelee pankin tekemän luottoarvion mukaan ja mitä parempi hakijan maksukyky on, sitä edullisemmin luotto voidaan myöntää. Joustolaina toimii luottokortin tapaan, mutta sen korot ja kulut tulevat monissa tapauksissa luottokorttia edullisemmiksi. Joustoluoton maksuajassa on myös keskimäärin enemmän joustoa kuin luottokortissa.

Voit löytää meidät seuraavista medioista:

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

4. Turvallisuus: Joustoluotto on usein turvallisempi kuin esimerkiksi pikalaina, sillä sen takaisinmaksu tapahtuu usein pienemmissä erissä ja sovitun maksusuunnitelman mukaisesti.

Pikalaina tunnetaan edelleen usein pikavippinä, johon liittyy negatiivisia mielikuvia esimerkiksi korkeista koroista ja lyhyistä maksuajoista. Nykyinen pikalaina on kuitenkin edullisempi ja sekä lainasummassa että takaisinmaksuajassa on enemmän joustoa. 

Pikalaina-käsitteellä tarkoitetaan yleisesti ottaen kulutusluottoa, jota haetaan sähköisesti ja jonka voi saada tililleen nopeasti – näin ollen myös joustoluotto voidaan mieltää pikalainaksi. Turvallisuuteen vaikuttavat siis oleellisemmin esimerkiksi lainanmyöntäjän luotettavuus sekä omasta maksukyvystä varmistuminen jo ennen lainan hakemista.

5. Käyttövarmuus: Joustoluoton avulla saat käyttövarmuutta talouteesi yllättävien menojen varalle, jolloin sinun ei tarvitse turvautua esimerkiksi korkeakorkoisiin pikalainoihin tai kulutusluottoihin.

Tässä hyödyssä on faktaa, mutta edellisen hyödyn tapaan myös vanhoja uskomuksia. Joustoluotto tukee taloutta äkillisissä tilanteissa ja voi siten lisätä myös maksuvaraa, jota ChatGPT nimittää käyttövarmuudeksi.

Joustoluottojen, pikalainojen ja kulutusluottojen korot taas vaihtelevat lainanhakijoiden sekä lainoja myöntävien tahojen välillä, minkä vuoksi on tärkeä tunnistaa omiin tarpeisiin parhaiten sopiva lainatuote. Luotot kannattaa myös aina kilpailuttaa, jotta luoton löytää mahdollisimman edullisella korolla.

Pankit ja rahoituslaitokset, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Kilpailuta joustoluotot ja voit säästää rahaa

Joustoluoton kulut syntyvät lainatun summan lisäksi koroista ja muista mahdollisista maksuista, joita luottoon liittyy. Kilpailuttamalla joustoluotot varmistut siitä, ettet maksa lainasta turhia kustannuksia. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainan kulut ja sen vuoksi joustoluotot kannattaa aina vertailla todellisen vuosikoron mukaan.

Voit kilpailuttaa joustoluotot Sortterin palvelussa helposti, nopeasti ja maksuttomasti. Tavoitat yhdellä hakemuksella kaikki yhteistyökumppanimme ja voit saada useita lainatarjouksia. Järjestämme saamasi tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jotta näet aidosti edullisimman vaihtoehdon. Lopullisen valinnan luottotarjouksen hyväksymisestä teet kuitenkin sinä, eikä pelkkä lainan hakeminen sido sinua mihinkään.

Joustolainan kilpailuttaminen Sortterilla on myös turvallista. Teemme yhteistyötä vain luotettavana pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa sekä pidämme asiakkaidemme tiedot turvassa.

Joustolainan hakeminen Sortterilla etenee seuraavasti:

 1. Kartoita talouteesi sopiva lainamäärä – voit hyödyntää apuna joustoluottolaskuriamme.
 2. Täytä joustoluottohakemus verkkosivuillamme.
 3. Tarkista tietosi ja lähetä hakemus.
 4. Vertaile saamasi lainatarjoukset.
 5. Hyväksy haluamasi tarjous ja allekirjoita luottosopimus verkkopankkitunnuksillasi.

Joustoluottoa, kuten mitä tahansa muutakin lainaa, tulee hakea vain todelliseen tarpeeseen. Ennen lainan hakemista sinun tulee myös varmistua siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Joustolainan hakemiseen on muutamia ehtoja, jotka sinun tulee täyttää.

Voit hakea joustolainaa Sortterilla, mikäli:

 • olet yli 20-vuotias
 • sinulla on säännölliset tulot
 • olet hoitanut raha-asiasi hyvin.
Takaisin blogiin