Pienlaina on pieni vakuudeton kulutusluotto

Pankit ja rahalaitokset tarjoavat summaltaan pieniä lainoja eri nimikkeillä. Tällaiset pienlainat voidaan laskea vakuudettomiksi kulutusluotoiksi. Kotimaisen Sortterin avulla kilpailutat myös pienlainat helposti.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Pankit ja rahalaitokset tarjoavat summaltaan pieniä lainoja eri nimikkeillä. Tällaiset pienlainat voidaan laskea vakuudettomiksi kulutusluotoiksi. Kotimaisen Sortterin avulla kilpailutat myös pienlainat helposti.

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Laatuvarmistettu

Mikä on pienlaina?

Pikalaina, pikavippi ja minilaina – esimerkiksi näillä nimikkeillä on mahdollista hakea luototustuotteita, jotka sopivat kattotermi pienlainan alle. 

Käytännössä kaikki pienlainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja. Yhteistä pienlainoille on, että ne ovat nimensä mukaisesti summiltaan pieniä, tyypillisesti muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon. Vastaavasti pienlainojen takaisinmaksuaika on yleensä lyhyt.

Vakuudeton pienlaina tarkoittaa, että lainalle ei tarvitse osoittaa vakuudeksi omaisuutta tai henkilötakaajia. Lainanmyöntäjä tekee pelkän lainahakemukseen täytettävien tietojen perusteella hakijasta riskiarvion, johon pohjaten hakemus hyväksytään tai hylätään. Riskianalyysi myös määrittää myönnettävän pienlainan korkoprosentin.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Kenelle pienlaina soveltuu?

Yllättävä rahareikä saattaa ilmaantua elämään, vaikka olisi kuinka tarkka taloudestaan. Auto tai pesukone pitää todennäköisesti korjata, vaikka korjauttaminen ylittäisi arkibudjetin eikä säästöjä olisi kertynyt.

Tyypillinen syy ottaa pienlainaa onkin juuri taloudellisen puskurin puuttuminen akuutissa tilanteessa. Toinen yleinen syy on se, ettei hartaasti kerättyyn varapuskuriin haluta tilanteessa kajota. 

Pienta lainaa saa yleensä nopeasti ja helposti, mikäli pystyy osoittamaan maksukykynsä lainan hakemisen yhteydessä. Tulojen suuruutta tärkeämpää on niiden säännöllisyys. 

Yleisiä ehtoja pienen lainan saamiselle: 

 • täysi-ikäisyys
 • säännölliset palkka- tai muut tulot
 • suomalainen pankkitili 
 • moitteeton maksuhistoria 

Pientäkään lainaa hakiessa ei kannata sortua vauhtisokeuteen. Luottoa tarjoavia tahoja on tänä päivänä runsaasti, mikä pakottaa pankit ja rahalaitokset kilpailemaan asiakkaista. Kuluttajien suuntaan tämä näkyy hinta- eli korkovaihteluna luotontarjoajien välillä. 

Pienlainan hakijankin on järkevää vertailla lainatarjoukset säännöllisesti, sillä kilpailuttamisen avulla voi säästää huomattavasti lainakustannuksissa. Lainavertailualusta Sortterin asiakkaat säästävät vertailemalla tyypillisesti 1 822 euroa lainakustannuksissa. Summa on saatu vertailemalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään.

Kilpailuta pienlainat yhdellä hakemuksella!

Pienlainan hinta

Pienestäkin lainasta koituu kuluja. On tärkeää hahmottaa kaikki lainasta aiheutuvat kulut ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Vain tällä tavoin voi varmistua siitä, että lainan takaisinmaksu ei kuormita taloutta liikaa.

Koroista puhuttaessa viitataan usein nimelliskorkoon ja todelliseen vuosikorkoon. Jokainen pankki tai rahoituslaitos perii rahasumman lainaamisesta nimelliskorkoa. Pienlainojen korot alkavat yleensä noin 5 prosentista.  

Nimelliskoron lisäksi lainalle voi sen myöntäjästä riippuen kertyä muitakin kuluja, kuten tilinavaus ja -hoitomaksuja. Mikäli korko on lainatarjouksessa esitetty tarkemmin  erittelemättä, on syytä tarkistaa, onko kyse nimelliskorosta vai kaikki kulut huomioivasta todellisesta vuosikorosta.

Todelliseen vuosikorkoon eli lainan kokonaishintaan vaikuttavat haettava summa ja maksuaika. Hakijan henkilökohtainen tilanne, kuten tulot ja muut velat, määrittävät myös osaltaan koron suuruutta. 

Vuodesta 2019 lähtien pienlainoja koskeva laki on puuttunut pienten ja nopeiden lainojen korkoihin, jotka eivät nykyisellään voi nousta yli 20 prosenttiin. Mikäli pienlainaa markkinoidaan pitkillä maksuajoilla tai useilla maksuvapailla lyhennyskuukausilla, kannattaa tarkistaa, pitääkö tästä joustavuudesta maksaa korkeiden korkojen muodossa. 

Loppupeleissä lainanhakijana päättää, mikä tälle on tärkeää, joustavuus vai matalat korot. Siksi lainojen kilpailuttaminen kannattaa, jotta sopiva pienlaina löytyy helposti.

Näin haet pienlainaa – kilpailuta pienlainat Sortterilla

Saadaksesi pienen lainan käyttöösi nopeasti ja helposti, täytä lainahakemus Sortterin sivuilla. Aikaa tämän lomakkeen täyttämiseen menee joitakin minuutteja. Lainasumman- ja ajan lisäksi hakemukseen merkitään henkilötiedot ja muun muassa tiedot tuloista, veloista ja asumismuodosta. 

Hakemus kannattaa täyttää juuri Sortterin lainavertailupalvelussa siksi, että voit yhtä hakemusta vastaan saada jopa toistakymmentä lainatarjousta yhteistyökumppaneiltamme, pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Vertailu kauttamme ei maksa mitään, etkä ole velvoitettu tarttumaan saamistasi lainatarjouksista yhteenkään. 

Järjestämme tarjoukset valmiiksi niin, että edullisin on ensimmäisenä. Keskenään samannäköisiä tarjouksia on helppo verrata keskenään. Vertailemme lainat aina todellisen vuosikoron mukaan, ja kulut on tarjouksissa selkeästi esitetty. 

Mikäli päädyt valitsemaan jonkin lainatarjouksista, on seuraavana vuorossa pienlainasopimuksen allekirjoittaminen verkkopankkitunnuksilla. Parhaimmillaan pienlaina on tililläsi saman päivän aikana.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Pienlaina ja  kulutusluotto – erot ja yhtäläisyydet

Luototustuotteiden nimet ja ehdot menevät monessa kohden limittäin, ja luotonhakijan kannattaakin olla perillä siitä, millaista luottoa on tarkalleen ottaen hakemassa. Tärkeintä on tunnistaa oma luotontarve ja etsiä hinnaltaan ja ehdoiltaan sopiva tuote sitä vastaamaan. 

Pieniä lainoja yhdistää ennen kaikkea nopeus: netistä haettavan pienlainan voi saada käyttöönsä parhaimmillaan saman päivän aikana.

Vaikka pienlaina muistuttaa pitkälti vakuudetonta kulutusluottoa, myös eroavaisuuksia näiden kahden välillä on. Kulutusluotto on yleensä summaltaan isompi, ja sen voi saada myös vakuudellisena.

Kulutusluoton takaisinmaksuaika voi olla hyvinkin pitkä, jopa 20 vuotta. Tällöin kuukausittain maksettava lyhennys saattaa jäädä pieneksi. Kulutusluoton korko asettuu tyypillisesti 5–15 prosentin välille. Lainasumman kasvaessa korko vastaavasti pienenee. Luottoehdoissa on yleensä joustovaraa.

Pienlainojen kohdalla maksuaika on lyhyempi, muutamasta viikosta korkeintaan kuukauteen. Lainaehdot on usein määritelty melko tarkasti, eikä niissä ole juurikaan joustovaraa. Erityisesti pienlainan ottajan onkin syytä olla varma maksukyvystään lyhyehköllä aikataululla.

Näin pienlainan kilpailuttaminen onnistuu:

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Mikä on Sortter?

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin avulla on helppoa, nopeaa, ilmaista ja turvallista. Noudatamme kaikessa toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita: asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä ja haluamme, että asiakkaamme löytävät itselleen aidosti edullisimman lainan.

Sortter vertailussa näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut – ja tietenkin todellisen vuosikoron: edullisin laina löytyy vertailemalla todellisen vuosikoron mukaan.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin avulla on:

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Sortter kilpailuttaa tarjoukset aidosti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja saada lainan edullisemmilla ehdoilla.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Usein kysyttyä pienlainoista

 • Pienlainaksi voidaan laskea kaikki yksityishenkilöille myönnettävät, netistä haettavat, nopeasti lunastettavat ja summiltaan pienet/pienehköt, noin 500–5 000 euron suuruiset lainat. Pankit ja rahalaitokset tarjoavat pienlainaa esimerkiksi nimikkeillä pikalaina, pikavippi ja minilaina.

 • Käytännössä kaikki pienlainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja. Varsinaisen kulutusluoton voi kuitenkin saada myös vakuudellisena, toisin kuin pienlainan. Kulutusluottojen summat ovat tyypillisesti suurempia kuin pienlainojen. Vastaavasti laina-ajat ovat kulutusluottojen tapauksessa yleensä pidemmät. Kulutusluoton lainaehdot ovat useimmiten pienlainojen lainaehtoja joustavammat. Esimerkiksi kulutusluoton takaisinmaksu voi olla uudelleen neuvoteltavissa tai sille voi saada maksuvapaita kuukausia.

 • Pienlainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen suomalainen, jolla on säännöllisiä palkka- tai muita tuloja ja moitteeton maksuhistoria. Pienlaina maksetaan suomalaiselle pankkitilille.

 • Pienlainasta maksetaan myöntäjän sille määrittämää nimelliskorkoa. Lisäksi lainalle voi luotonmyöntäjästä riippuen kertyä muitakin kuluja, kuten tilinavaus ja -hoitomaksuja. Lainatarjouksessa tulisi aina näkyä lainan todellinen vuosikorko, joka kattaa vuositasolla kaikki lainasta aiheutuvat kulut. 

 • Hinnaltaan ja lainaehdoiltaan juuri sinulle sopiva pienlaina löytyy vertailemalla useampia lainatarjouksia keskenään. Sortterin lainavertailupalvelun avulla kilpailutat pienlainat nopeasti, helposti ja ilmaiseksi. Yhtä lainahakemusta vastaan sinun on mahdollista saada jopa parikymmentä lainatarjousta, joista voit valita sopivimman.

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.