Sortterin maksuturva-vakuutus

Sortter tekee yhteistyötä Mysafety Oy:n kanssa: haluamme auttaa suomalaisia vastuullisessa taloudenpidossa etsimällä kunkin asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopivan, mahdollisimman edullisen lainan. Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksella voi puolestaan turvata muuan muassa lainan takaisinmaksun, mikäli työttömyys tai työkyvyttömyys yllättää.

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
201 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 201 €, takaisinmaksettava summa 12 040 € sekä todellinen vuosikorko on 7,83 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Sortter tekee yhteistyötä Mysafety Oy:n kanssa: haluamme auttaa suomalaisia vastuullisessa taloudenpidossa etsimällä kunkin asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopivan, mahdollisimman edullisen lainan. Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksella voi puolestaan turvata muuan muassa lainan takaisinmaksun, mikäli työttömyys tai työkyvyttömyys yllättää.

Mikä on lainan maksuturva?

Lainan maksuturva tuo taloudellista turvaa siltä varalta, että joudut työttömäksi tai tilapäisesti työkyvyttömäksi. Tällaisiin tilanteisiin kotimainen Sortter tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää Mysafetyn Taloudenturvavakuutusta, jolla voi äkillisessä työkyvyttömyys- tai työttömyystilanteessa kattaa välttämättömiä menoja. Vakuutus voi tuoda taloudellista helpotusta tilanteeseen, jossa muuten oltaisiin pelkän työttömyys- tai sairauspäivärahan varassa.

Työkyvyttömyyden tulee olla seurasta sairaudesta tai tapaturmasta. Työttömyyden tulee puolestaan johtua vastentahtoisesta irtisanomisesta. Taloudenturvavakuutus tuo kuitenkin joustoa lainan takaisinmaksuun, kun oma tulotaso putoaa äkillisen sairauden, tapaturman tai työttömyyden seurauksena.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Voit vaikuttaa maksuturvan korvaussummaan

Maksuturva auttaa tilapäisen työkyvyttömyyden tai työttömyyden kohdatessa. Tilapäinen työkyvyttömyys tarkoittaa äkillistä sairautta, vammaa tai tapaturmaa, joka estää työnteon.

Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksen kiinteät korvaukset vaihtelevat tilanteen mukaan:

 • 600 e / kk sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden tapauksessa
 • 600 e / kk tapaturmasta johtuvan työkyvyttömyyden tapauksessa
 • 300 e / kk jouduttaessa työttömäksi

Näin kilpailutat lainan ja valitset samalla lainallesi maksuturvan

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kenelle lainan maksuturva sopii?

Maksuturvan hakemiseen on tiettyjä ehtoja, kuten ikä, asuinmaa sekä työhön liittyviä ehtoja.

 • Suomessa vakituisesti asuva
 • 18–60-vuotias
 • täysin työkykyinen
 • työssäoloehdon täyttäminen

Voit kuitenkin hakea lainallesi maksuturvaa, jos olet täyttänyt 60 vuotta. Maksuturva on voimassa siihen asti, kun täytät 65 vuotta. Tämän jälkeen vakuutus päättyy.

Työssäoloehto tarkoittaa sitä, että hakija on ollut viimeisten 6 kuukauden aikana keskeytyksettä töissä palkansaajana tai yrittäjänä. Lisäksi hakijalle ei ole tiedossa mahdollista työttömyyttä tai lomautusta.

Yllä kuvattujen ehtojen lisäksi hakijan tulee kuulua Suomen sosiaalihuollon piiriin.

Taloudenturvavakuutuksen ottaminen edellyttää, että vakuutuksen ottaja:

 • on täysin työkykyinen 18–59 -vuotias, vakituisesti Suomessa asuva palkkatyöläinen
 • on ollut nykyisen työnantajansa palveluksessa vähintään 6 kuukautta
 • tekee vähintään 22 tunnin työviikkoa
 • kuuluu suomalaiseen työttömyyskassaan.

Maksuturvan voimassaoloaika: alkaminen ja päättyminen

Vakuutus on voimassa toistaiseksi vakuutushakemuksen allekirjoittamispäivästä. Vakuutus pysyy voimassa maksamalla kuukausittaisen vakuutusmaksun, ja se kattaa vakuutustapahtumat maailmanlaajuisesti.

Vakuutus päättyy kuitenkin, kun täytät 65 vuotta. Vakuutus voi myös päättyä silloin, kun enimmäismäärä kuukausikorvauksia eli 24 kuukautta on maksettu. Mikäli vakuutusmaksua ei ole maksettu, päättyy maksuturvan voimassaolo myös sellaisessa tapauksessa.

Voit irtisanoa maksuturvan milloin voin kirjallisesti, mikäli et halua enää pitää vakuutusta voimassa.

Vakuutus alkaa

 • Vakuutushakemus on tehty Sortter Oy:n kautta ja vakuutuksen myöntöehdot täyttyvät

Vakuutus päättyy

 • täyttäessäsi 65 vuotta
 • jäät eläkkeelle
 • työskentelet alle 17 h/viikko
 • peruutat tai irtisanot vakuutuksen
 • korvauksia on maksettu 24 kk
 • et maksa vakuutusmaksua
 • kuolemantapauksessa

Maksuturvan irtisanominen

Sinulla on oikeus irtisanoa maksuturva niin halutessasi kesken sopimuskauden.

Jos et halua pitää maksuturvaa voimassa, voit irtisanoa vakuutuksen kirjallisesti olemalla yhteydessä Sortterin asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@sortter.fi

Missä tilanteissa lainaturva auttaa?

Lainaturva auttaa tilanteissa, joissa joudut tilapäisesti työkyvyttömäksi eli sairaslomalle tai työttömäksi. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa kuolemaan johtavissa tapauksissa.

Tilapäinen työkyvyttömyys

Jos sairauden tai tapaturman vuoksi joudut tilapäisesti työkyvyttömäksi, maksetaan sinulle korvausta maksuturvan vakuutusehtojen mukaisesti. Tarvitset lääkärin todistuksen, jossa todetaan vakuutettu työkyvyttömäksi.

Sinulle maksetaan korvausta, mikäli työkyvyttömyys jatkuu yli 30 päivää. Tämän jälkeen korvausta on mahdollista saada jopa 12 kuukauden ajan.

Työttömyys

Voit saada korvausta työttömyydestä tilanteessa, jossa et ole itse aiheuttanut työttömyyttä. Korvausta maksetaan tapauksissa, joissa työsuhde tai yritystoiminta päättyy.

Jotta voit saada korvausta, tulee sinun ilmoittautua työvoimaviranomaisille työttömäksi työnhakijaksi. Kun työttömyytesi on kestänyt yli 30 päivää yhtäjaksoisesti, maksetaan korvausta seuraavilta työttömyyspäivältä enintään seuraavan 12 kuukauden ajan.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Mitä maksuturvavakuutus ei korvaa?

Maksuturvavakuutus ei korvaa sellaisen sairauden tai vamman aiheuttamaa työkyvyttömyyttä, mikä oli olemassa jo ennen vakuutuksen alkamista. Vakuutus ei myöskään korvaa, mikäli oireet olivat näkyvissä tai ne alkoivat ennen vakuutuksen voimassaoloa, mutta saat diagnoosin vasta vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Myös työttömyydestä maksettaviin korvauksiin liittyy rajoituksia. Vakuutus ei korvaa myöskään työttömyyttä alla olevissa tapauksissa.

Vakuutus ei kata seuraavista työttömyyttä seuraavissa tilanteissa:

 • määräaikaisen työsopimus
 • irtisanominen koeajalla
 • projekti- tai kausityö
 • irtisanoutuminen henkilökohtaisista syistä
 • työsopimuksen irtisanominen itse

Yhteistyöpankit

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Maksuturvan kuukausikorvaus on verotettavaa ansiotuloa

Muista, että tilapäisestä työkyvyttömyydestä tai työttömyydestä maksettava kuukausikorvaus on veronalaista ansiotuloa. Tällöin kuukausikorvauksesta tulee maksaa veroa.

Maksuturva on vapaaehtoinen vakutuus – kilpailuta lainasi jo tänään

Maksuturva: vakuutuksen rajoitukset

Vakuutukselle on tiettyjä rajoituksia, kuten vähimmäisaika, odotusaika sekä korvausaika. 

Vähimmäisaika

Vähimmäisaika tarkoittaa aikaa, jolloin sinulla on ollut vakuutus voimassa.

Vähimmäisaika eroaa työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden osalta, ja se lasketaan alkavaksi vakuutuksen voimaantulopäivästä. Lisäksi sairauden aiheuttaman työkyvyttömyyden sekä tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden välillä on eroa.

 • Työttömyys: 120 päivää
 • Sairauden aiheuttama työkyvyttömyys: 30 päivää
 • Tapaturman aiheuttama työkyvyttömyys: ei vähimmäisaikaa

Odotusaika

Odotusaika tarkoittaa tietyn ajan kulumista vakuutustapahtumasta, kuten sairaudesta, tapaturmasta tai työttömyyden alkamisesta, jonka jälkeen korvausta voi hakea. Odotusaika on kaikissa tapauksissa 30 päivää. 

Korvausaika

Korvausaika tarkoittaa sitä aikaa, jolloin korvausta voidaan sinulle maksaa. Korvausta on mahdollista saada enintään 12 kuukautta yhdestä työttömyys- tai työkyvyttömyysjaksosta. Vakuutuksen voimassaoloaikana on kuitenkin mahdollista saada korvauksia kaiken kaikkiaan 24 kuukautta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä: Sortterin maksuturva-vakuutus

 • Lainan maksuturva tuo taloudellista turvaa lainallesi siltä varalta, että joudut työttömäksi tai tilapäisesti työkyvyttömäksi. Maksuturva on vapaaehtoinen lisävakuutus siltä varalta, että elämä ei menekään suunnitelmien mukaan.

 • Maksuturvan voi ottaa lainalle kuka tahansa Suomessa vakituisesti asuva ja työssäkäyvä 18–60-vuotias henkilö. Myös yrittäjät voivat ottaa maksuturvan.

 • Maksuturvan hintaan vaikuttaa korvaustason suuruus. Voit valita itse korvaustason työttömyyden tai tilapäisen työkyvyttömyyden varalta väliltä 150–1 500 euroa/kuukausi. Maksat korvaustasosta kuukausittain noin 6,5 % vakuutusmaksua.

 • Maksuturva auttaa tilanteissa, joissa joudut tilapäisesti työkyvyttömäksi eli sairaslomalle tai työttömäksi. 

 • Korvaussumman määrä riippuu valitsemastasi korvaustasosta, joka on 150–1 500 euroa/kk. Asiakkaamme valitsevat maksuturvan, jonka suuruus on keskimäärin 400–500 euroa/kuukausi.

 • Voit irtisanoa maksuturvan koska tahansa. Irtisanominen tapahtuu ottamalla yhteyttä Sortterin asiakaspalveluun osoitteessa asiakaspalvelu@sortter.fi

Saat lainallesi maksuturvan nyt Sortterilta

Maksuturva on vapaaehtoinen vakuutus yllättävien elämäntilanteiden, kuten työttömyyden tai tilapäisen työkyvyttömyyden, kuten sairauden tai tapaturman varalle.

Sortter maksuturva-vakuutuksen voi myös ottaa lainalle myöhemmin, mikäli niin haluat.

Lainaturvan hakeminen ei myöskään vaadi lainasopimuksen allekirjoittamista. Voit siis hyväksyä lainatarjouksen muualta ja hakea lainallesi maksuturvan Sortterin kautta.

Kotimainen lainavertailualusta Sortter tekee yhteistyötä Mysafety Oy:n kanssa. Sortter haluaa auttaa suomalaisia vastuullisessa taloudenpidossa etsimällä kunkin asiakkaansa tilanteeseen parhaiten sopivan, mahdollisimman edullisen lainan. Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksella voi puolestaan turvata muuan muassa lainan takaisinmaksun, mikäli työttömyys/työkyvyttömyys yllättää. 

Maksuturva haetaan Sortterin vertailupalvelussa lainahakemuksen yhteydessä. Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, voit hakea halutessasi samalla myös maksuturvavakuutuksen lainallesi. Voit milloin tahansa irtisanoa vakuutuksen ottamalla yhteyttä Sortterin asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@sortter.fi.