Kilpailuta lainat helposti – lainojen kilpailuttaminen säästää kustannuksissa

Kilpailuta lainat maksutta 60 000 € asti, korko alkaen 4 %. Lainojen kilpailutus mahdollistaa pienemmät korko- ja käsittelykulut. Lähetä hakemus, kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina.

Lainalaskuri - kilpailuta lainasi tästä

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
202 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 19 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 19 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta lainat maksutta 60 000 € asti, korko alkaen 4 %. Lainojen kilpailutus mahdollistaa pienemmät korko- ja käsittelykulut. Lähetä hakemus, kilpailuta pankit ja valitse edullinen laina.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Kilpailuta lainat yhdellä hakemuksella – säästät aikaa ja rahaa

Tarvitsetko lainaa, mutta et halua maksaa siitä enempää kuin olisi tarpeen? Lainojen kilpailutus auttaa sinua löytämään edullisen lainan eri pankkien valikoimista – helposti ja nopeasti. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä tärkeämpää lainojen kilpailuttaminen on. Kilpailutuksen kautta voit saada jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Kilpailuta lainat Sortterilla

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Sortter kilpailuttaa ja vertailee lainatarjoukset aina asiakkaan etu edellä. Vertailussa näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut – ja tietenkin todellisen vuosikoron. Edullisin laina löytyy vertailemalla pankkien tekemiä lainatarjouksia todellisen vuosikoron mukaan. Sortter kilpailuttaa tarjoukset aidosti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja saada lainan edullisemmilla ehdoilla.

Muistathan, että lainojen kilpailutus ei sido sinua mihinkään. Voit kilpailuttaa myös nykyiset lainat veloituksetta. Mikäli löydät edullisemman lainasopimuksen, voit korvata nykyisen lainasi  paremmilla ehdoilla, kuten alhaisemmalla korolla tai pienemmällä kuukausierällä. Kilpailuttamalla lainasi säännöllisesti, saat varmuuden siitä, että lainaehtosi ovat taatusti kilpailukykyiset.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Kilpailuta lainat ja saavuta jopa 1 923 euron säästöt

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 923 euron säästön luottokustannuksissa.

Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien joulukuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten kokonaiskustannusten keskimääräinen erotus.

Lainojen kilpailutus paljastaa erot pankkien välillä selkeästi. Kaikki lainan korot ja kulut on listattu palvelussamme selkeästi ja ilman pientä printtiä. Lainan kilpailuttaminen tapahtuu palvelussamme läpinäkyvästi käyttäen todellista vuosikorkoa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja lainatarjousten keskinäinen vertaaminen on helppoa. Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka voi tuoda sinulle suuren rahallisen säästön.

Lainojen kilpailutus helposti Sortterilla

Moni ajattelee, että lainojen kilpailutus on työläs prosessi. Lainaehtojen kilpailuttaminen on kuitenkin helpompaa ja nopeampaa kuin äkkiseltään voisi luulla:

 • Täytä hakemus: Anna tarvittavat tiedot lainahakemukseen, mukaan lukien henkilö- ja taloustiedot.
 • Valitse lainasumma ja -aika: Määritä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika hakemuksessa.
 • Vertaile tarjouksia: Voit saada yli 20 lainanantajan tarjoukset selkeästi esitettynä. Vertaile korkoja, kuukausieriä ja muita ehtoja, kuten lainan avaus- tai hallinnointipalkkioita.
 • Tarkista todellinen vuosikorko: Kiinnitä erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Todellinen vuosikorko on vertailukelpoinen eri pankkien välillä.
 • Hyväksy tarjous: Kun olet valinnut sopivan tarjouksen, hyväksy se valitsemasi lainanmyöntäjän kanssa Sortterin palvelun kautta.

Kilpailuta lainat säännöllisesti ja varmista ajan tasalla oleva korko

Lainat sidotaan usein viitekorkoon, joka voi vaihdella jopa kuukausittain. Toisinaan vaihtoehtona voi olla myös kiinteä korko. 

Vuodet ja vuosikymmenet ovat erilaisia. Jos katsotaan mitä tahansa ajanjaksoa, niin huomataan, että talouden osalta vaihtelut ovat täysin normaali asia. 

Esimerkiksi euribor-korkoihin sidotut asuntolainat nousivat tammikuun 2020 ja syyskuun 2023 välisenä aikana jopa 314 prosenttia.

Tämä vahvistaa sen tosiasian, että mihinkään korkotasoon, ei matalaan eikä korkeaan kannata tuudittautua. On todennäköisempää, että vaihtelua tulee, mitä pidemmästä laina-ajasta on kyse. Niinpä onkin täysin mahdollista, että aikanaan tehty edullinen lainasopimus on muuttunut viiterkokojen myötä aiempaa kalliimmaksi.

Korkojen muuttuessa onkin järkevää tehdä lainojen kilpailutus aika-ajoin, sillä se ei maksa sinulle mitään. Parhaassa tapauksessa saat lainallesi paremmat ehdot, ja huonoimmillaankin mielenrauhan siitä, ettet maksa lainastasi liikaa.

Lainat voi kilpailuttaa pankkia vaihtamatta

Kilpailutuksessa on mukana sekä perinteisiä tilipankkeja että verkossa toimivia pankkeja, jotka ovat erikoistuneet pääosin lainojen myöntämiseen. Teemme yhteistyötä vain luotettavina pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Voit kilpailuttaa lainat palvelussaamme ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa tiliasiointiasi toiseen pankkiin. Valitsemasi laina siirretään ilmoittamallesi pankkitilille ja voit pitää nykyiset pankkipalvelusi ennallaan tilipankkia vaihtamatta.

Muista myös lainojen uudelleenkilpailutus

Tiesithän, että nykyisen lainan uudelleenkilpailutus on aina järkevää? Esimerkiksi maailmantilanne ja sitä myöten myös taloudellinen tilanne saattavat muuttua, mikä näkyy osaltaan lainaehdoissa ja -kuluissa. Siksi onkin kannattavaa harkita, voisiko lainat uudelleenkilpailuttaa.

Uudelleenkilpailuttamalla lainat voit saada merkittäviä säästöjä lainakuluihisi. Kotimainen Sortter kilpailuttaa puolestasi sekä uudet että vanhat lainat, jotta löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon.

 Itse lasken tarkkaan, mikä kannattaa ja mikä ei. Joskus esimerkiksi laina-aika pitenee paljonkin, vaikka kuukausimenot laskevat. Kokonaiskustannukset ja itselle paras ratkaisu kannattaa miettiä ajan kanssa, vaikka itse hakeminen sujuukin nopeasti.
- Linda

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahalaitokset

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainojen kilpailuttaminen – UKK

 • Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa lainaehtojen, kuten koron ja käsittelymaksujen keskinäistä vertailua. Vertailu tehdään usealta pankilta ja luotonmyöntäjältä pyydetyn lainatarjouksen välillä.

  Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää laina, jonka ehdot ovat asiakkaan kannalta edullisimmat.

 • Lainojen kilpailutus tuo usein mittavia rahallisia säästöjä. Lainatatarjousten kilpailuttaminen pankkien välillä on ainoa luotettava keino varmistaa, ettet maksa lainasta liikaa.

  Kilpailutuksen ansiosta saadut säästöt kohoavat suuremmissa lainasummissa usein tuhansiin euroihin laina-aikana.

 • Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 923 euron säästön luottokustannuksissa.

  Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien joulukuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus.

 • Laina kannattaa kilpailuttaa siihen erikoistuneen toimijan avulla. Näin varmistat, että lainan kilpailutus on tehty ammattitaitoisesti ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset on huomioitu kilpailutuksen aikana.

  Voit kilpailuttaa lainat turvallisesti Sortterin avulla. Olemme suomalainen yritys, joka kilpailuttaa tuhansia lainahakemuksia pankeilla ja rahoituslaitoksilla kuukausittain.

 • Lainatarjousten korot määräytyvät pankkien luottoarvioiden mukaan. Kilpailutamme lainahakemuksesi pankkien ja rahoituslaitosten välillä, jotta saat lainan mahdollisimman pienellä korolla. Kilpailutuksessa mukana olevat luotonmyöntäjät voivat myöntää lainaa 4–20 % korolla. Usein lainan korko on sitä pienempi, mitä suurempaa lainasummaa haet.

  Voit myös kokeilla korkolaskuriamme, joka antaa arvion henkilökohtaisesta korkotasostasi. Syötä kysytyt tiedot korkolaskuriin ja saat heti arvion omasta korostasi muutaman prosenttiyksikön tarkkuudella. Katso myös, kuinka lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa muuttaa korkoprosenttia.

 • Kyllä. Pidämme huolen siitä, että jokaisesta lainatarjouksesta käy ilmi kaikki lainaan liittyvät kustannukset selkeästi eriteltynä. Näin sopivan lainan valinta on sinulle helppoa ja tiedät tarkalleen mistä lainan kustannukset muodostuvat.

 • Turvallinen tietojen käsittely on toimintamme perusedellytys. Palvelumme toimii turvallisessa salatussa ympäristössä, eivätkä ulkopuoliset pääse tietoihisi käsiksi. Tietojasi ei myöskään luovuteta eteenpäin markkinointitarkoituksiin.

  Olemme suomalainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse jos haluat kuulla meistä tai lainojen kilpailuttamisesta lisää.

 • Pankit ja rahalaitokset käsittelevät lainahakemuksesi aina tapauskohtaisesti. Positiiviseen lainapäätökseen vaikuttaa mm. säännölliset tulot, 20 vuoden ikä ja moitteeton maksuhistoria.

  Helpoin tapa löytää edullinen lainatarjous on täyttää ilmainen lainahakemus verkkosivuillamme. Lainahakemus kannattaa täyttää aina huolellisesti, jotta lainanantajat pystyvät tekemään päätöksen käyttäen ajankohtaisia tietoja.

 • Kyllä. Voit tehdä ylimääräisiä suorituksia milloin vain, mikä alentaa velkasaldoa ja lyhentää takaisinmaksuaikaa. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Maksat korkoa ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Muista kuitenkin sopia ennenaikaisesta takaisinmaksun järjestelystä lainanantajasi kanssa.

 • Lainan siirtäminen pankista toiseen on kuluttajalle maksutonta. Voit maksaa aiemmin nostamasi lainan kokonaisuudessaan pois kesken laina-ajan, jolloin lainan korko- ja käsittelymaksut lakkaavat kertymästä. Tämä on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa lainasopimuksessa tai luottoehdoissa.

Kilpailuta lainat ilman velvoitetta

Voit kilpailuttaa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainat Sortterin avulla yhdellä hakemuksella. Haemme sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset toivomallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Suosittelemme sinulle aina edullisinta lainatarjousta, mutta jätämme päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt.

Näin lainojen kilpailutus toimii käytännössä

 1. Lähetä hakemus.
 2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Laina maksetaan pian tilillesi – jopa saman päivänä.

Toimimme yhteistyössä vastuullisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Sinun tulee täyttää alla olevat kriteerit, jotta voit kilpailuttaa lainat palvelumme avulla

Täytätkö kriteerit?

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voit kilpailuttaa lainat yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme lainan kilpailutusta yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää sinulle lainaa edullisemmin. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Kun kilpailutat lainan, kiinnitä huomiota laina-aikaan

Lainoja kilpailuttaessasi kiinnitä huomiota koron lisäksi myös esimerkiksi laina-aikaan. Pitkä laina-aika mahdollistaa usein pienemmän kuukausierän, mutta nostaa kuitenkin lainan kokonaiskustannuksia. Katso alla olevasta taulukosta, kuinka laina-ajan muutos vaikuttaa lainasta maksettaviin kustannuksiin.

Lainasumma (€)Laina-aika (vuosi)KorkoTilinhoitomaksut (€/kk)Kuukausierän suuruusLainan ja lainakustannusten yhteismäärä
5 00017 %4 €436,63 €5 240 €
5 00037 %4 €158,39 €5 702 €
5 00057 %4 €103,01 €6 180 €
5 00077 %4 €79,46 €6 675 €
5 000107 %4 €62,05 €7 447 €

Selvitä myös sopiva kuukausittainen lyhennys

Lainan kuukausittaisen lyhennyksen tulisi olla sellainen, että sinulla jää maksun jälkeen riittävästi rahaa elämiseen.

Yleisenä ohjeena pidetään, ettei lainan lyhennysten tule viedä nettotuloista yli 30–40 prosenttia. Jos huomaat lainan otettuasi sen olevan liian kallis, voit aina kilpailuttaa lainan uudelleen. Lainan säännöllinen kilpailuttaminen voi myös olla taloudellisesti järkevää.

Sen lisäksi, että sinun tulisi itse arvioida, minkä verran lainaa sinun on järkevää hankkia, myös lainanantaja arvioi maksuvaraasi eli menojen ja tulojen suhdetta.

Ota huomioon lainamäärää pohtiessasi lisäksi mahdollinen koron nousu. Jos lainanmaksukyky muuttuu yllättäen, kannattaa lainanantajaan olla heti yhteydessä ja keskustella mahdollisuuksista tehdä muutoksia lainan takaisinmaksusuunnitelmaan.

Lainan kilpailutus tapahtuu näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kilpailuta lainat nopeasti – muutamassa minuutissa

Toimimme yhteistyössä vain luotettavina pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Lisäksi toimimme suoraan pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa ja saat lainatarjoukset kauttamme jopa muutamassa minuutissa.

Voit tutustua saamiisi tarjouksiin rauhassa ja sopivan lainan löydyttyä hyväksyä saamasi tarjouksen palvelussamme.

Lainasopimus syntyy sinun ja valitsemasi luotonmyöntäjän välille ja lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu helposti pankkitunnuksilla.

Kilpailuta lainat Sortterilla, sillä:

 • Lainojen kilpailuttaminen kauttamme on ilmaista
 • Tavoitat useita pankkeja ja rahoituslaitoksia yhdellä hakemuksella
 • Voit hakea luottoa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Laina maksetaan jopa heti samana päivänä
 • Voit saada merkittävät säästöt lainakustannuksissa

"Ylivoimaisesti paras lainan kilpailutus netissä" – kokemuksia lainojen kilpailuttamisesta

Kilpailutamme kuukausittain tuhansia lainahakemuksia asiakkaidemme puolesta. Vuoden 2023 aikana erityisesti kulutusluottojen suosio räjähti Suomessa. Syynä tähän pidetään yleistä elinkustannuksen nousua. Kulutusluottoja otetaan myös entistä enemmän niiden ihmisten toimesta, joilla ei ole aiemmin ollut vakuudettomia luottoja.

Pyydämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja kokemuksia palvelumme käytöstä. Asiakkaamme antavat meille ylivoimaisesti parasta palautetta kilpailutuspalvelun helppokäyttöisyydestä sekä lainatarjousten selkeydestä. Myös vertailun nopeus saa asiakkailtamme erityistä kiitosta.

Näin asiakkaamme ovat kommentoineet lainojen kilpailuttamista Sortterin avulla:

Olemme reilu ja vastuullinen lainavertailupalvelu. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeää, joten haluammekin kuulla asiakkaidemme kokemuksia ja palautetta palvelustamme. Näin asiakkaamme ovat kommentoineet:

 • ”Helppo ja vaivaton”
 • ”Suosittelen kokeilemaan”
 • "Ylivoimaisesti paras lainan kilpailutus netissä. Kiitos helposta vertailusta!"
 • ”Erittäin hyvä”
 • ”Todella fiksu sovellus”
 • ”On kiva ja luotettava palvelu”
 • ”Hyvä palvelu ja nopea vastaus”

Sortter kokemuksia – asiakkaiden arvosteluja

 • profile image
  liisa jaho
  14.2.2024 13.07.46

  Todella nopeaa toimintaa, kiitos siitä.

 • profile image
  Tero Moilanen
  14.2.2024 10.41.50

  Palvelu on selkeä ja toimii nopeasti sekä luotettavasti.

 • profile image
  T B.
  11.2.2024 15.52.21

  Nopea lainan saanti ja hyvä asiakaspalvelu

 • profile image
  Taina Väänänen
  9.2.2024 13.01.42

  Sortter oli helppo, nopea ja luotettava! Mukana myös pankkeja.

 • profile image
  Lea Helttunen
  7.2.2024 12.03.46

  Erittäin tehokasta ja ystävällistä palvelua

Esimerkkilaskelmat lainan kilpailutuksesta – säästä lainakustannuksissa kilpailuttamalla

Käydään seuraavaksi läpi kolme erilaista laskelmaa, kuinka paljon voit säästää vuoden aikana rahaa, kun kilpailutat lainan säännöllisesti. 

Esimerkissä käymme läpi tilanteet, jossa

 • kilpailutat lainaa ensimmäistä kertaa
 • kilpailutat lainan uudestaan 6 kuukauden päästä 
 • kilpailutat lainan 12 kuukauden kuluttua lainan hakemisesta.
Lainan kilpailutusSäästöt lainan kustannuksissa
1. kerta (uusi laina)1 038 €
2. kerta (nykyinen laina kilpailutetaan uudestaan 6 kk päästä)549€
3. kerta (nykyinen laina kilpailutetaan uudestaan 12 kk kuluttua)747€
Yhteensä2 334 €

1. lainan kilpailutus

Haet lainaa 9 000 euroa, jonka laina-aika on 3 vuotta, tilinhoitomaksu 4 euroa kuukaudessa ja lainan korko 12 prosenttia. Päätät kilpailuttaa lainan Sortterin kaltaisen ilmaisen lainavertailun kautta, jotta voit helposti vertailla eri lainatarjouksia keskenään.

 • Lainan kokonaiskulu on tällöin 10 905 euroa
 • Lainan kuukausierä on 302,93 euroa
 • Lainasumman lisäksi maksat kuluja yhteensä koko laina-ajalta 1 905 euroa

Lainan kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo Sortterin asiakkaille tyypillisesti 1038 euron säästön luottokustannuksissa.

Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien tammi-helmikuun 2021 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa. Ilmoitettu säästö on lainakustannusten mediaani, eli keskiluku joka ilmoittaa lainakustannusten tyypillisen jakauman.

2. lainan kilpailutus

Puolen vuoden päästä kilpailutat saman lainan uudestaan, jolloin lainaa on jäljellä 7 500 euroa. Saat lainallesi uuden lainatarjouksen, jonka aina-aika on edelleen 3 vuotta, tilinhoitomaksu 4 euroa kuukaudessa, mutta lainan korko putoaa 10 prosenttiin. 

 • Lainan kokonaiskulu on 8 856 euroa
 • Lainan kuukausierä on 246 euroa
 • Lainasumman lisäksi maksat kuluja yhteensä koko laina-ajalta 1 356 euroa

3. lainan kilpailutus

Vuoden päästä haluat kilpailuttaa saman lainan uudestaan. Lainaa on nyt jäljellä 6 000 euroa. Saat uuden lainatarjouksen, jonka laina-aika on 2 vuotta, tilinhoitomaksu 4 euroa kuukaudessa ja lainan korko nyt 8 prosenttia.

 • Lainan kokonaiskulu on 6 609 euroa
 • Lainan kuukausierä on 275,36 euroa
 • Lainasumman lisäksi maksat kuluja enää 609 euroa

Kuten laskelmista käy ilmi, lainan kokonaiskustannukset laskevat selvästi, kun kilpailutat lainan säännöllisesti. Alussa maksoit 1 905 euroa lainakustannuksia ja vuoden päästä enää 609 euroa. Lisäksi ensimmäisen kilpailutuksen säästö mukaan lukien olet voinut säästä peräti 2 334 euroa kilpailuttamalla.

Lainan kilpailuttaminen siis kannattaa – uutta lainaa hakiessa, mutta myös nykyinen laina on hyvä säännöllisesti kilpailuttaa.

Laskelmassa ei ole huomioitu lainan perustamiskustannusta eikä viitekorkoa (Euribor tai Prime-korko) selvyyden vuoksi.

Kilpailuta laina Sortterilla – ilmainen lainavertailu

Kilpailuta laina – vertailussa yli 20 lainanantajaa

Sortterin kautta kilpailutat lainan kattavasti yli 20 lainanantajan kesken. Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailualustoista, mikä näkyy hakijalle kattavana palveluna. Voit siis saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta eri tarkoitukseen, kuten remonttia, ajoneuvoa tai häitä varten.

Kotimaisen Sortterin palvelussa lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista. Jotta saat positiivisen luottopäätöksen pankeilta tai rahoituslaitoksilta, kannattaa lainahakemus täyttää huolellisesti. Lisäksi hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, hänellä tulee olla säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.

Vinkkejä lainan kilpailuttamiseen

Lainojen kilpailuttaminen erityisesti Sortterin lainavertailun avulla on helppoa. Kokosimme kuitenkin muutaman tärkeimmän vinkin lainojen kilpailuttamiseen:

 • Ota todistus tuloista esille (esim. viimeisin palkkanauha tai todistus eläketuloista). Näin voit kertoa täsmällisesti omat kuukausitulosi. Lisäksi osa lainanantajista haluaa nähdä todistuksen tuloista, joten tulot on hyvä kirjata totuudenmukaisesti.
 • Tulotodistukseksi kelpaa muun muassa palkkanauha tai Kevan palvelusta saatava eläketodistus.
 • Täytä lainahakemus huolellisesti. Luottopäätökset tehdään aina asiakaskohtaisesti, joten kerro mahdollisimman tarkasti omasta elämäntilanteestasi.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia huolella, mutta älä odota liian kauan. Saamasi lainatarjoukset umpeutuvat noin 2–4 viikon jälkeen, etkä välttämättä saa enää yhtä hyviä lainatarjouksia.

Olet saattanut nähdä meidät täällä:

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Lainan uudelleenkilpailutus – kilpailuta edulliset lainat

Arjessa tulee lähes väistämättä vastaan tilanteita, jolloin ulkopuolinen rahoitus on tarpeen. Silloin kannattaakin kilpailuttaa lainat ja valitse itsellesi edullisin laina vertailusta. Voit kilpailuttaa lainat eri käyttötarkoituksiin, kuten uuden auton ostamiseen, remonttiin tai mökkiä varten.

Muista, että voit saada vieläkin edullisemman lainatarjouksen hakiessasi lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakija voi olla esimerkiksi oma avo- tai aviopuoliso. Pankki mieltää kaksi hakijaa turvallisemmaksi takaisinmaksun kannalta, joten he saavat yleensä suuremaan lainan edullisimmilla lainaehdoilla.

Tiesithän, että nykyisen lainan uudelleenkilpailutus on myös järkevää?

On mahdollista, että lainaehdoissa tai lainaan liittyvissä kuluissa ja koroissa tapahtuu muutoksia. Jokainen pankki tai rahalaitos arvioi lainanhakijan omilla perusteilla ja painotuksissa voi olla eroja. Siksi myös lainojen hinnoittelu voi vaihdella suuresti. Niinpä muuttuneen työ- tai elämäntilanteen vuoksi sinun voi olla mahdollista saada paremmat lainaehdot nyt kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. 

Uudelleenkilpailuttamalla lainat voit saada merkittäviä säästöjä lainakuluihisi. Kotimainen Sortter kilpailuttaa puolestasi sekä uudet että vanhat lainat, jotta löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon.

Lainojen kilpailutus koskee myös nykyisiä lainoja

Jos sinulla on aiempia velkoja, kuten osamaksuja tai muita luottoja, lainojen kilpailuttaminen avaa erinomaisen tilaisuuden neuvotella nekin samalla. Silloin puhutaan yhdistely- tai järjestelylainasta.

Lainojen yhdistelyn ydinajatuksena on selvitä vanhoista veloista uudella, suotuisammalla lainalla. Päätavoitteena on taloustilanteesi keventäminen.

Yhdistelylainan ansiosta asiakkaamme säästävät keskimääräisesti 277 euroa lainakuluissa kuukausittain. Pienempi kuukausittainen maksu johtuu edullisemmista lainaehdoista, alhaisemmasta korosta ja talouteen paremmin sopeutetusta maksusuunnitelmasta.

Lainojen kilpailutus koskee siis myös nykyisiä lainoja. Se avaa sinulle mahdollisuuden selkeämpään ja parempaa taloustilanteeseen, jossa maksat vain yhtä lainaa useiden eri lainojen sijaan.

Vain kilpailuttamalla varmistut siitä, että saat edullisen lainatarjouksen.

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.