Ilmalämpöpumppu voi laskea asunnon lämmityskustannuksia

Ilmalämpöpumppu osamaksulla

Ilmalämpöpumppu osamaksulla voi tuoda kuukausittaisia säästöjä. Kilpailuta myös kulutusluotot, jolloin kuukausihinta voi jäädä selkeästi edullisemmaksi.

Lainalaskuri – vertaile lainojen kuukausieriä

Valitse lainasumma

2000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
51€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Lainojen vertailu tapahtuu sopimuskoron mukaan, joka on voimassa koko luottosopimuksen ajan. 30.9.2021 asti lainan korko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Ilmalämpöpumpun sähkö- ja lämmityskulut

Ilmalämpöpumppu voi laskea asunnon lämmityskustannuksia merkittävästi. Ilmalämpöpumppu toimii energiatehokkaasti, jolloin sen avulla voidaan pienentää varsinkin suoralla sähkölämmityksellä ja öljylämmityksellä lämpiävien asuntojen energiakulutusta. Samalla ilmalämpöpumppu tuo miellyttävän viilennyksen kesällä.

Myös ympäristö kiittää vastuullisesta valinnasta. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa lähes mihin tahansa asuntoon, mutta varsinkin taloyhtiöissä on aina hyvä varmistaa ensin isännöitsijältä tai taloyhtiöltä ilmalämpöpumpulle soveltuva asennuspaikka.

Lämpöpumpun rahoitusvaihtoehdot

Lämpöpumpun hankinnassa on huomioitava kaksi erillistä kustannuserää.

Ensimmäinen kustannuserä on itse laitteisto, jonka hankintahinta riippuu valitusta merkistä, mallista sekä mahdollisista lisävarusteista.

Toinen kustannuserä on laitteiston asennuksesta koituvat kulut. Useimmiten laitteiston asennuksen kulut ovat merkittävä osa itse hankintaa.

Lämpöpumpun voi luonnollisesti ostaa erikseen ja tilata asennuksen haluamaltaan asennusliikkeeltä. Toisaalta monet liikkeet tarjoavat kokonaispakettia, jossa sekä lämpöpumppu että asennus hankitaan kerralla samalta toimijalta.

Ostajan kannattaakin punnita eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia niin hinnan, rahoitusvaihtoehtojen kuin helppoudenkin suhteen.

Monet ilmalämpöpumppuja myyvät toimijat tarjoavat mahdollisuuden hankkia lämpöpumpun myös osamaksurahoituksella. Helpointa onkin hankkia samalla niin asennus kuin laitekin, jos aiotaan käyttää rahoitusta. Eri liikkeistä ostettaessa rahoitus tulee ottaa erikseen lämpöpumpulle ja asennukselle.

Ilmalämpöpumppu kulutusluotolla

Hyvä vaihtoehto myyjäliikkeen tarjoamalle osamaksuvaihtoehdolle on edulliseksi kilpailutettu kulutusluotto. Kulutusluoton etuja osamaksusopimukseen verrattuna ovat sen joustavuus ja useimmiten myös edullisempi hinta.

Tuotteen ja asennuksen voi siis ostaa erikseen tai yhdessä sieltä, missä hinta-laatusuhde on asiakkaan kannalta paras. Lisäksi samalla lainalla kuluttaja saa hankittua myös muita mahdollisesti asennuksen yhteydessä tarvittavia tuotteita.

Näin hankit ilmalämpöpumpun edullisella kulutusluotolla

Ilmalämpöpumpun hankkiminen kulutusluotolla on suoraviivainen prosessi, jossa hankinta aloitetaan aina selvittämällä omat tarpeet pumpun suhteen. Kun sopiva malli on löytynyt ja edullisin asiantunteva asentaja on valittu, kilpailutetaan hankintaa varten sopivan kokoinen kulutusluotto asiallisissa kuukausierissä.

 1. Selvitä, millainen ilmalämpöpumppu vastaa tarpeisiisi.
 2. Valitse osaava ja edullinen asennusliike.
 3. Kilpailuta itse laitteiston hinta.
 4. Laske asennuksen ja laitteiston hinta yhteen.
 5. Kilpailuta kulutusluotto sortter.fi lainavertailussa.
 6. Nosta laina tilillesi.
 7. Osta ilmalämpöpumppu ja asennus haluamastasi liikkeestä.
 8. Maksa kulutusluotto sovituissa erissä.
 9. Nauti edullisemmista lämmityskuluista ja raikkaasta huoneilmasta.

Ilmalämpöpumpun valinta

Ilmalämpöpumpun valinnassa on huomioitava asunnon piirteet, pinta-ala ja muut toiveet pumpun toiminnalle. Lisäksi on hyvä tiedostaa lämpöpumpun lämpökerroin ja sen merkitys laitteen valinnassa.

Lämpökerroin (COP) kertoo laitteen hyötysuhteesta. Esimerkiksi lämpökerroin 2,5 tarkoittaa yhden kilowatin kulutuksella saatavasta 2,5 kilowatin lämmitystehosta. Lämpökerroin vaihtelee ulkolämpötilan mukaan ja on yleensä keskimäärin hieman yli 2.

Lämmitysteho taas kertoo, kuinka suurella teholla ilmalämpöpumppu kykenee lämmittämään. Huoneen korkeudesta riippuen yhden kilowatin lämmitysteho riittää noin 25–35 neliön kokoisen huoneen tai tilan lämmittämiseen. Eli 100 neliön asuntoon tarvitaan 3–4 kilowatin lämmitysteho.

Jäähdytysteho toimii samalla idealla, mutta tällöin yhden kilowatin teho riittää hieman pienemmän, noin 15 neliön tilan viilentämiseen.

Ilmalämpöpumpun hankinta – vertaile laina ja löydä paras rahoitusvaihtoehto

Ilmalämpöpumppu on hyvä tapa laskea asunnon lämmityskuluja ja toisaalta lisätä asumisviihtyvyyttä kuumina kesäpäivinä.

Pumpun hankintaan on monia rahoitusvaihtoehtoja, joten on järkevää tarkistaa kokonaispaketin hinta – myös kulutusluotolla hankittuna. Kotimainen rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortter tarjoaa maksuttoman ja puolueettoman tavan vertailla eri luotonmyöntäjiä parhaan koron takuulla.

Aloita uuden ilmalämpöpumpun hankinta siirtymällä lainavertailuun.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBRAbankFixuraMyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.