Ilmalämpöpumppu osamaksulla vai sittenkin kulutusluotolla?

Ilmalämpöpumppu osamaksulla vai kenties kulutusluotolla? Kilpailuta ilmalämpöpumpun rahoitus Sortterin maksuttomassa palvelussa ja valitse itsellesi paras lainatarjous.

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
53 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 53 €, takaisinmaksettava summa 2 539 € sekä todellinen vuosikorko on 12,94 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 53 €, takaisinmaksettava summa 2 539 € sekä todellinen vuosikorko on 12,94 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Ilmalämpöpumppu osamaksulla vai kenties kulutusluotolla? Kilpailuta ilmalämpöpumpun rahoitus Sortterin maksuttomassa palvelussa ja valitse itsellesi paras lainatarjous.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Ilmalämpöpumppu voi laskea asunnon lämmityskustannuksia merkittävästi. Nykyaikainen ilmalämpöpumppu toimii energiatehokkaasti, jolloin sen avulla voidaan pienentää varsinkin suoralla sähkölämmityksellä ja öljylämmityksellä lämpiävien asuntojen energiankulutusta.

Myös ympäristö kiittää vastuullisesta valinnasta. Pumpun ensisijainen energianlähde on ulkoilma, eikä se ole riippuvainen fossiilisista polttoaineista, kuten kaasusta tai öljystä.

Vastuullisuus kannattaa muistaa myös raha-asioissa. Erityisesti ilmalämpöpumpun kaltaisten suurten hankintojen kohdalla on tärkeää pohtia eri rahoitusvaihtoehtoja huolellisesti.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Lämpöpumpun rahoitusvaihtoehdot – osamaksu vai kulutusluotto?

Asennetun ilmalämpöpumpun keskimääräinen hinta on noin 1 800 euroa. Monet ilmalämpöpumppuja myyvät toimijat tarjoavat mahdollisuuden hankkia lämpöpumpun osamaksurahoituksella, jolloin maksuajan voi mitoittaa pienempiin eriin useille kuukausille tai jopa vuosille. 

Osamaksu ei ole kuitenkaan ainoa rahoitusvaihtoehto ilmalämpöpumpulle. Hyvä vaihtoehto osamaksusopimukselle on vakuudeton kulutusluotto, jota voit hakea kätevästi netistä yhdellä hakemuksella. Kulutusluoton etuja osamaksusopimukseen verrattuna ovat sen joustavuus ja usein myös edullisempi hinta.

Osamaksusopimuksen vuosikorko voi olla lähemmäs 20 prosenttia - todellinen vuosikorko on usein jopa tätä suurempi. Kulutusluoton korko puolestaan määräytyy oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Edullisimmillaan kulutusluoton voi saada 4 % korolla, johon lisätään voimassa oleva viitekorko. Kalleimmillaankaan kulutusluoton korko ei koskaan ylitä 20 prosenttia.

Omaa lainatarvetta ja lainan kuukausierää voi arvioida Sortterin lainalaskurin avulla. 

Huomioi nämä ilmalämpöpumpun valinnassa – muista kilpailuttaa rahoitus

Ilmalämpöpumpun valinnassa on huomioitava asunnon piirteet, pinta-ala ja muut toiveet pumpun toiminnalle. Lisäksi on hyvä tiedostaa lämpöpumpun lämpökerroin ja sen merkitys laitteen valinnassa. 

Lämpökerroin (COP) kertoo laitteen hyötysuhteesta. Esimerkiksi lämpökerroin 2,5 tarkoittaa yhden kilowatin kulutuksella saatavasta 2,5 kilowatin lämmitystehosta. Lämpökerroin vaihtelee ulkolämpötilan mukaan ja on yleensä keskimäärin hieman yli 2.

Lämmitysteho kertoo puolestaan, kuinka suurella teholla ilmalämpöpumppu kykenee lämmittämään. Huoneen korkeudesta riippuen yhden kilowatin lämmitysteho riittää noin 25–35 neliön kokoisen huoneen tai tilan lämmittämiseen. Eli 100 neliön asuntoon tarvitaan 3–4 kilowatin lämmitysteho.

Jäähdytysteho toimii samalla idealla kuin lämmitysteho, mutta tällöin yhden kilowatin teho riittää hieman pienemmän, noin 15 neliön tilan viilentämiseen.

Vertaile rahoitusvaihtoehdot huolellisesti ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Rahoituksen kilpailuttaminen on keino varmistaa, ettet maksa hankinnan rahoituksesta ylimääräisiä kuluja. 

Kilpailuta ilmalämpöpumpun rahoitus ja valitse edullisin laina vertailusta

Ilmalämpöpumpun hankinta kulutusluotolla  - vertaile lainat ja löydä itsellesi paras rahoitusvaihtoehto

Ilmalämpöpumpun hankkiminen kulutusluotolla on helppoa. Sortterin maksuttomassa palvelussa voit kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluotot aina 60 000 euroon asti yhdellä hakemuksella. 

Näin hankit ilmalämpöpumpun kulutusluotolla: 

 1. Selvitä, millainen ilmalämpöpumppu vastaa tarpeisiisi
 2. Valitse osaava ja edullinen asennusliike
 3. Kilpailuta itse laitteiston hinta
 4. Laske asennuksen ja laitteiston hinta yhteen
 5. Kilpailuta kulutusluotot Sortterin palvelussa
 6. Vertaile lainatarjoukset ja valitse tarpeisiisi sopiva laina
 7. Allekirjoita lainasopimus ja nosta laina tilillesi
 8. Osta ilmalämpöpumppu ja asennus haluamastasi liikkeestä
 9. Maksa kulutusluotto takaisin sovituissa erissä

Sortterin palvelussa lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Aloita uuden ilmalämpöpumpun hankinta siirtymällä lainavertailuun.

Kilpailuta ilmalämpöpumpun rahoitus seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Ilmalämpöpumppu osamaksulla vai kulutusluotolla - usein kysyttyä

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Ilmalämpöpumpun rahoitus kannattaa kilpailuttaa. Valitse vaihtoehdoista sinulle edullisin tarjous.

 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa lainaa takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

 • Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on puolestaan 100 euroa vuodessa henkilöltä. Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa. Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo
Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.