Mielitkö kesällä vesille? Näistä uutuusveneistä voi löytyä sinullekin sopiva vaihtoehto
Takaisin blogiin

Mielitkö kesällä vesille? Näistä uutuusveneistä voi löytyä sinullekin sopiva vaihtoehto

Veneilyn suosio on kasvanut tasaisesti osittain mökkeilyn suosion kasvettua. Listasimme kiinnostavia veneuutuuksia halvasta ökyhintaiseen sekä seikkoja, joita kannattaa ottaa huomioon ennen veneen ostamista.

Jäiden sulaessa moni ryhtyy unelmoimaan omasta veneestä. Ennen venekaupoille säntäämistä on kuitenkin syytä miettiä tarkasti, minkä kokoinen venelaina kannattaa nostaa, ja millainen vene sopii omiin tarpeisiin. Ei esimerkiksi kannata hankkia kallista retkivenettä, jos tarkoituksena on lähteä vain vähän laituria edemmäs kalaan. 

Kokosimme tähän kirjoitukseen Suomessa esiteltyjä veneuutuuksia veneistä kiinnostuneille vaikkapa tulevan kesän lomasuunnitelmia varten. Listalla on eri koko- ja hintaluokan veneitä erilaisille ihmisille ja tietysti myös erikokoisille lompakoille. Mikäli mökkirantasi kalusto kaipaa päivittämistä tai jos vain mielit vesille jollain muulla kuin isoisän vanhalla soutuveneellä, voi näistä vaihtoehdoista löytyä juuri sinulle sopiva paatti.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Avovene sopii mökille ja hupikäyttöön

Avoveneet eli avoimet perämoottoriveneet ovat Suomen vesistöillä yleisimpiä veneitä. Pienen kokonsa vuoksi ne soveltuvat hyvin rannikkokäyttöön esimerkiksi yleisveneiksi mökille. Lisäksi avoveneet ovat maltillisen hintansa puolesta sopivimpia vaihtoehtoja normaalituloiselle mökkeilijälle.

+ Hyvä yleisvene mökille ja kalastuskäyttöön

+ Ketterä ja helppokäyttöinen

- Pienen kokonsa vuoksi ei sovellu kovaan vedenkäyntiin

- Ei makuupaikkoja

Avoveneuutuuksia

Terhi 390

Terhi-veneet ovat Suomen myydyimpiä veneitä, koska ne sopivat monenlaiseen käyttöön. Terhi 390 on perinteinen suomalainen mökkivene, joka valittiin vuoden 2023 helmikuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestettyjen Vene 23 Båt -messujen avoveneeksi. Sitä voidaan käyttää joko sähkö- tai polttomoottorin kanssa tai pelkkänä soutuveneenä. Veneen hintakin on sopivan maltillinen, sillä se maksaa vain 2 550 euroa. Moottorin kanssa pakettihinnat lähtevät vain reilusta 3 000 eurosta.

Suvi 46 Fisher

Suvi-veneiden Helsingin venemessuilla esittelemä heittokalastukseen soveltuva kompakti ja helppokäyttöinen mökkivene. 46 Fisherin voi hankkia pakettihintaan Yamahan 40-hevosvoimaisen perämoottorin kanssa vajaalla 14 000 eurolla.

Rand Source 22

Vene 23 Båt -messujen avovene-luokan finalisti. Mallista on laaja kattaus sekä perinteisiä polttomoottorikäyttöisiä että täyssähköisiä malleja. Halvimmillaan Rand Source 22:n hinnat lähtevät 85 000 eurosta, mutta kallein täyssähkömalli maksaa yli 200 000 euroa.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Retkiveneessä mukavuus maksaa

Retkivene on pienvenetyyppi, joka on varusteltu yöpymismahdollisuudella. Lisäksi niissä on tyypillisesti joko kovakatolla tai pehmeällä pressukatolla katettu kansialue, mikä tekee veneilystä miellyttävää säällä kuin säällä. Mukavuuksista johtuen retkiveneiden hinnat ovat kuitenkin jo huomattavasti avoveneitä korkeammat.

+ Soveltuu pidemmille venematkoille

+ Yöpymismahdollisuus

- Korkea hinta verrattuna avoveneisiin

Retkiveneuutuuksia

Nordkapp Noblesse 830 V10

Norjalaisen venevalmistaja Nordkappin Noblesse-mallisarjan lippulaiva sopii etenkin päivä- ja viikonloppuretkeilyyn. Kannen alta löytyy WC-tilojen makuupaikat neljälle hengelle. Lisäksi keulakannella on ylös nostettava selkänojalla varusteltu aurinkopatja. 300-hevosvoimaisella perämoottorilla varustellun Noblessen hinta on 150 000 eurosta ylöspäin.

XO DFNDR 8

Suomalaisen venevalmistaja XO Boatsin uutuus oli Vene 23 Båt -messujen retkivene-luokan finalisti. Alumiinirunkoisessa veneessä on erinomaiset ajo-ominaisuudet ja se on suunniteltu kestämään huonossakin säässä. XO DFNDR 8 sopii retkikäytön lisäksi hyvin myös kalastukseen, mutta kyseessä ei ole mikään edullisin kalastusvene, sillä sen pakettihinnat alkavat noin 170 000 eurosta.

Matkavene – luksusta painavammalle lompakolle

Matkaveneitä ovat yli seitsemän metriä pitkät veneet, joista löytyy yöpymistilaa vähintään 3–4 hengelle. Matkavene on kuin toinen koti vesillä ja hinnatkin ovat sen mukaiset. Näitä veneitä varten on hankala saada lainaa, mutta sitä tuskin tarvitsevatkaan ne, joilla on näihin varaa.

+ Keittiö ja WC

+ Soveltuvat jopa kuukausien pituisille veneretkille

- Eivät sovi kenen tahansa käsiteltäviksi

- Hinnat pilvissä käytettynäkin

Matkaveneuutuuksia

Nimbus C11

Vene sai ensiesiintymisensä Suomessa helmikuussa Vene 23 Båt -messuilla ja se myös valittiin matkavene-luokassa tapahtuman kolmen finalistin joukkoon. 12,4 metrinen Nimbus C11 taittaa helposti pidemmätkin matkat myös vaikeissa olosuhteissa. Mallin mukavuuksista löytyvät muun muassa suihku, makuupaikat neljälle hengelle sekä ohjaushytin matkustamo, jossa on istumapaikat jopa yhdeksälle hengelle. Veneen hinta vaihtelee varustetason mukaan, mutta lähtöhinnat ovat yli 400 000 euroa.

Glacier 48

Glacier 48 on niin ikään Helsingin venemessujen matkavene-finalisti. Vene on 4,4 metriä leveä ja pituutta sillä on peräti 14,66 metriä. Veneen koosta huolimatta sisätiloissa on panostettu enemmän oleskelumukavuuteen kuin asuttavuuteen: kuljetustilaa 12 hengelle, mutta makuuhyttejä on vain kaksi. Glacier 48 oli Vene 23 Båt -messujen kallein vene, sillä sen veroton hinta on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Yhdellä hakemuksella monta tarjousta!

Venelaina auttaa alkuun

Pieni mökkivene on melko edullinen hankinta ja sen ylläpitokin on helppoa ja halpaa. Vähänkään suuremmalla paatilla veneily on kuitenkin varsin kallis harrastus. Veneen hinta on vain osa kuluista ja veneenomistajan harteille lankeaa myös muita kuluja, kuten:

 • vakuutukset
 • laituripaikka
 • huollot
 • talvisäilytyspaikka.

Mikäli veneilykauden kynnyksellä veri kuitenkin vetää vesille, kannatta veneen hankintaan mahdollisesti tarvittava rahoitus katsoa valmiiksi. Hyvä tapa rahoittaa venekaupat on venelaina. Kyseessä on vakuudeton 1–15 vuoden pituinen laina, jota voi hakea aina 60 000 euroon asti. Venerahoitusta voi hakea joko osaan veneen hinnasta tai koko kauppasummalle.

Kuten mikä tahansa laina, myös venelaina on syytä suhteuttaa omiin tuloihin ja rahoitus kannattaa aina ottaa edullisimmilla mahdollisilla ehdoilla. Sortterin palvelussa kilpailutat venelainat helposti ja löydät nopeasti parhaan mahdollisen tarjouksen. Kun kilpailutat lainasi huolella, sinun ei tarvitse huolehtia ylisuurista lainakuluista muiden veneilyyn uppoavien menojen rinnalla.

Takaisin blogiin