Vesille omalla vai vuokraveneellä – vertailimme vaihtoehdot

Vesille vuokraveneellä vai omalla – vertailimme vaihtoehdot

Kesä tulossa ja veneilyhaaveet mielessä? Nyt on hyvä aika pohtia itselleen sopivaa vaihtoehtoa veneilyyn: ostaako oma vene vai hyödyntääkö vuokrapalvelua? Teimme vertailun eri vaihtoehdoista.

Tänä päivänä veneilyä voi harrastaa tai kokeilla ilman veneen ostopakkoa. Esimerkiksi Skipperi on palvelu, jonka kautta veneitä voi vuokrata muutamaksi tunniksi tai pidemmälle reissulle. Oma vene taas tuo mahdollisuuden veneillä täysin vapaan aikataulun mukaan. 

Riippuu omista käyttötarpeista ja mieltymyksistä, kumpi vaihtoehto on itselleen taloudellisin ja sopivin. Tarpeen mukaan ja oman talouden salliessa venehankintaan voit hyödyntää venelainaa.

Kun pohtii vuokrattavan ja oman veneen välillä, kannattaa huomioida:

 • käytössä oleva budjetti
 • minkä verran veneilylle on aikaa
 • kiinnostus tai osaaminen veneen korjauksiin ja huoltoon
 • vaihtelevatko veneen käyttötarpeet.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Skipperi mahdollistaa veneen vuokraamisen omien tarpeiden mukaisesti

Skipperi on kotimainen palvelu, jonka kautta voit vuokrata esimerkiksi moottori- tai purjeveneen tarvittavaksi ajaksi. Palvelun kautta on helppo tutustua veneilyyn. Voit kokeilla, olisiko siitä itselle vakituiseksi harrastukseksi, vai onko kiva vain käydä silloin tällöin pyörähtämässä lähisaaressa retkellä.

Veneilijälle Skipperissä tarjolla on kaksi vaihtoehtoa: kuukausimaksullinen kausikortti mahdollistaa kaupungeissa sijaitsevien Fleet- eli yhteiskäyttöveneiden käytön rajattomasti. Tarjolla on pääasiassa lyhyisiin retkiin soveltuvia avoveneitä, mutta myös katettu venemalli vähän haastavampiin säihin. Fleet-veneitä on tarjolla 15 kaupungissa ja yli 30 satamassa. 

Toinen vaihtoehto on vuokrata vene tietyksi ajaksi käyttöön Rent-venevuokrauksesta. Sen kautta veneen omistajat voivat laittaa oman veneensä vuokralle. Eri venetyyppejä on tarjolla ympäri Suomen, ja vuokraus onnistuu vaivattomasti ja turvallisesti. Veneen omistaja päättää, kenelle hän veneen vuokraa. Edellytyksenä on muun muassa riittävä kokemus ja veneen käsittelytaito. Tarvittaessa Skipperin kautta on saatavilla myös veneilystä kiinnostuneille koulutusta veneilyyn. 

Veneen vuokraamisen kannattavuuteen suhteessa sen omistamiseen vaikuttaa paljon se, kuinka paljon venettä käyttää. Skipperin palvelu on oman veneen ostamista edullisempi vaihtoehto silloin, kun veneilypäivät jäävät kesässä enimmillään noin 20 päivään. Vuokraaminen mahdollistaa myös satunnaisen veneilyharrastuksen silloin, kun oma budjetti ei riitä veneen omistamisen kustannuksiin.

Vuokraaminen on hyvä keino kokeilla eri venetyyppejä ja mennä kulloisenkin fiiliksen mukaan. Kauniina päivänä voi lähteä nautiskelemaan lähivesistöön pienellä avoveneellä, nautiskellen kiireettömyydestä ja veden liplatuksesta. Viikonlopun reissuun perheen kanssa taas voi valita retkiveneen, jossa voi myös yöpyä ja matkanteko sujuu joutuisasti satamasta toiseen.

Veneen vuokraamisen plussat:

 • Ei säilytys- ja muita juoksevia kuluja.
 • Tarjolla erityyppisiä veneitä eri tarpeisiin.
 • Voit vaihdella veneilyvesistöjä helposti ulkomaita myöten.
 • Kevyt keino kokeilla veneilyä.
 • Vuokraaminen on vaivatonta.

Veneen vuokraamisen miinukset:

 • Sopivaa venettä ei välttämättä ole tarjolla juuri tarvittavaan ajankohtaan valitulla alueella.
 • Aktiivinen veneily tulee kalliimmaksi kuin omistaminen.
 • Vene ei ole henkilökohtaisessa käytössä.
 • Vuokraaminen vaatii ennakointia.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Veneen omistaja veneilee milloin vain

Jos sopivat veneilyvesistöt ovat lähellä ja veneilemään tulee lähdettyä niin usein kuin sää vain sallii, tuo veneen omistaminen etuja suhteessa vuokraamiseen. Silloin vene on aina saatavilla ja omat tavarat valmiina mukana varsinkin matkaveneessä. Kalastamaan voi lähteä työpäivän päätteeksi nopealla aikataululla tai reissuun niin pitkäksi aikaa kun intoa riittää. 

Veneen omistamisessa on hyvä huomioida siitä aiheutuvat jatkuvat kulut, jotka ovat riippumattomia veneen käytöstä. Tällaisia ovat esimerkiksi satamapaikka tai talvisäilytysmaksut, huollot ja arvonaleneminen. Suositeltavaa on käyttää venettä säännöllisesti, sillä veneen kunto kärsii pelkästä laiturissa seisottamisesta. Kannattaa realistisesti arvioida, kuinka usein venettä todellisuudessa tulisi käytettyä.

Venetyypin valinnassa kannattaa huomioida käyttötarpeen lisäksi veneen käyttökustannukset. Isolla moottorilla varustettu pikakiituri kuluttaa polttoainetta huomattavasti enemmän kuin leppoista matkavauhtia kulkeva puuvene. Huomioi, myös kuljetuskustannukset - joko tarvitset oman venetrailerin ja auton, jolla sitä voi vetää, tai ostat tarvittavan kuljetuksen. 

Veneen omistamiseen liittyviä kustannuksia voi kattaa hyödyntämällä vuokrapalvelua ja vuokrata oma veneensä muiden käyttöön. Tällöin vene ei seiso laiturissa tyhjän panttina vaan sille saattaa löytyä käyttäjiä niihin ajankohtiin, jolloin itse ei ole lähdössä veneilemään. 

Veneen omistamisen plussat:

 • Vene on aina käytössä.
 • Matkaveneen voi sisustaa oman maun mukaan omilla tavaroilla.
 • Aktiivikäytössä oma vene on edullisempi kuin vuokraaminen.
 • Omistamisen kustannuksia voi vähentää vuokraamalla omaa venettä.

Veneen omistamisen miinukset:

 • Veneilyvesistön vaihtaminen hankalampaa.
 • Kuluja tulee vaikka vene olisi käyttämätön, esimerkiksi arvonaleneminen.
 • Sitoudut tiettyyn venetyyppiin.
 • Huollot ja korjaukset vaativat joko omaa osaamista tai ostopalvelun.

Yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta!

Venelaina avuksi oman veneen hankinnassa 

Jos päädyt siihen, että oma vene on sinulle paras ratkaisu, on aika miettiä sen hankinnan rahoitusta. Venelaina mahdollistaa veneen ostamisen joko liikkeestä tai yksityiseltä myyjältä. Sortterin kautta voit kilpailuttaa venelainat pankeilta ja rahoituslaitoksilta  60 000 euroon asti. Lainan saamiseksi et tarvitse vakuuksia, käsirahaa tai takaajia. 

Voit hakea lainaa joko koko veneen kauppasummalle tai osalle siitä. Lainan hakeminen on maksutonta ja järjestämme sinulle valmiiksi lainatarjoukset todellisen vuosikoron mukaan. Näet helposti, mikä on sinulle edullisin vaihtoehto. Kun oma talous on tasapainossa, saat lainapäätöksen nopeasti ja pääset veneostoksille. Lainojen vertailu ei sido sinua venelainan ottamiseen. 

Ennen kuin teet venelainahakemuksen, harkitse ja selvitä:

 • millainen vene tarpeisiisi sopii
 • venemallien hintahaarukka 
 • käytetyn veneen kunto ja huoltohistoria
 • tulevat huolto- ja korjaustarpeet 
 • talvisäilytyksen, satamapaikan ja vakuutuksen hinnat valitsemallesi venemallille.

Venelainaa varten laske tarkkaan käytössäsi oleva budjetti. Sinulla tulee olla riittävästi maksuvaraa lainanlyhennyksiin pakollisten asumismenojen ja muiden elämisen kulujen jälkeen. Lisäksi tulee huomioida veneen omistamiseen liittyvät kulut, kuten huollot, satamapaikka tai kuljetukset. Budjetoi myös veneen käyttöön liittyvät kulut, kuten polttoaine, varsinkin jos haaveilet tehokkaasta ja isosta kulkupelistä.

Harkittu ja omaan talouteen sovitettu venelaina mahdollistaa mukavat ja vaivattomat veneilypäivät.