ChatGPT kertoo lainojen yhdistämisen hyödyt
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja:

Joona Paakkanen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

ChatGPT kertoo lainojen yhdistämisen hyödyt

Yhdistelylaina on nykyisin yksi Suomen suosituimmista lainatuotteista. Sen avulla voit säästää lainakuluissa yhdistämällä monta pientä lainaa yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Mitä mieltä tekoäly on lainojen yhdistämisestä?

Tekoäly muuttaa maailmaa vauhdilla. Scifi-leffoista tutut robottiautot ovat jo keskuudessamme ja tekoälyä hyödynnetään laajasti esimerkiksi lääketieteessä diagnostiikan parantamisessa. 

Tekoäly voi olla myös luova ja generatiivinen. Yksi esimerkki tästä on viime vuoden marraskuussa julkaistu keskustelubotti ChatGPT, joka kykenee tuottamaan uniikkia tekstisisältöä ja jopa keskustelemaan ihmisen kanssa. 

ChatGPT osaa riimitellä runoja, ratkaista matemaattisia ongelmia ja vastata ihmisen sille esittämiin kysymyksiin. 

Me Sortterilla esitimme sille kysymyksen lainojen yhdistämisestä: mitkä ovat lainojen yhdistämisen tärkeimmät hyödyt lainanhakijan näkökulmasta?

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

ChatGPT kertoi yhdistelylainan hyödyt, me puramme vastaukset auki 

Tekoäly on hyvä renki, mutta huono isäntä. Vaikka ChatGPT kykenee tuottamaan laadukasta tekstiä eri aiheista, ei se voi korvata ihmisaivoja. Siispä kävimme seikkaperäisesti läpi ChatGPT:n esittämät vastaukset lainojen yhdistämisen hyödyistä ja esitimme niihin omat kommentit ja tarkennukset.

ChatGPT:n vastaukset on kopioitu suoraan sovelluksesta eli niitä ei ole muokattu sisällöllisesti tai kieliopillisesti.  

Seuraavaksi päästämme tekoälyn ääneen.

”Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan useiden erillisten lainojen ja velkojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tässä on viisi hyötyä, joita lainojen yhdistämisellä voi olla”

Lainojen yhdistämisen 5 hyötyä ChatGPT:n mukaan:

1. Yksi maksuerä ja selkeämpi talouden hallinta: Kun yhdistät lainat yhdeksi, sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainanlyhennyksestä kuukaudessa sen sijaan, että sinun pitäisi muistaa useiden eri lainojen maksupäivät ja -summat. Tämä helpottaa taloutesi hallintaa ja parantaa maksusuunnitelmasi ennustettavuutta

Naulan kantaan. Monille meistä on vuosien kuluessa kertynyt paljon erikokoisia lainoja eri paikoista – on autolainaa, verkkokaupan kuukausilaskua ja luottokorttivelkaa uudesta pesukoneesta. Velaksi ostaminen on helppoa, mutta lukuisten eri lainojen hallinta voi olla myös stressaavaa, aikaa vievää ja vaikeuttaa budjetointia. 

Lainojen yhdistäminen tekee siis talouden hallinnasta selkeämpää. Sen jälkeen sinun ei tarvitse rimpuilla useiden lainojen maksuviidakossa, vaan voit keskittyä yhden edullisemman lainan lyhentämiseen. 

Kun yhdistät lainat: 

 • Olet paremmin perillä lainakuluista ja kokonaissummasta.
 • Sinun tarvitsee muistaa vain yksi eräpäivä. 
 • Sinun ei tarvitse olla tekemisissä useiden eri pankkien palveluiden kanssa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

2. Alhaisempi korko ja säästöt kuluissa: Lainojen yhdistämisen avulla voit neuvotella uuden lainan paremmilla ehdoilla, kuten alhaisemmalla korolla. Jos sinulla on esimerkiksi useita korkeakorkoisia kulutusluottoja, yhdistämällä ne yhdeksi lainaksi voit säästää huomattavasti korkokuluissa. Pidemmällä aikavälillä tämä voi tuoda merkittäviä säästöjä

Nopeasti kiihtyvän inflaation aikakaudella monet meistä etsivät säästöjä eri kohteista. Yksi hyvä keino säästää on lainojen yhdistäminen, jolloin säästöjä syntyy sekä pienemmästä korosta että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista. 

Lainavertailupalvelu Sortterin asiakkaille lainojen yhdistäminen mahdollistaa keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa. 

Pienempi kuukausierä muodostuu yleensä seuraavista tekijöistä: 

 • Edullisemmat lainaehdot 
 • Pienempi korko
 • Paremmin omaan talouteen sovitettu maksuaikataulu 

Alimmillaan pankit voivat myöntää yhdistelylainaa 4 prosentin korolla. Lainan lopullinen korkotaso on aina monen tekijän summa. Mahdollisuuksien mukaan yhdistelylainaa kannattaa hakea rinnakkaishakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää sitä entistä pienemmällä korolla. Toki pienennetty kuukausiaika tarkoittaa pidennettyä laina-aikaa, mikä voi kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

3. Parempi luottoluokitus: Lainojen yhdistäminen voi auttaa parantamaan luottoluokitustasi. Jos sinulla on ollut vaikeuksia maksaa useita eri lainoja ajoissa, se voi vaikuttaa luottoluokitukseesi negatiivisesti. Kuitenkin, kun yhdistät lainat yhdeksi lainaksi, voit keskittyä yhteen maksuerään, mikä voi auttaa sinua pitämään paremmin huolta maksuista ja välttämään myöhästymisiä. Tämä voi ajan myötä nostaa luottoluokitustasi, mikä puolestaan voi parantaa mahdollisuuksiasi saada edullisempia lainaehtoja tulevaisuudessa.

Tekoäly on oikeassa myös tässä asiassa. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat aina lainanhakijan luottokelpoisuutta ennen kuin tekevät lopullisen päätöksen lainan myöntämisestä. 

Lainanhakijan luottokelpoisuutta arvioidessaan pankit kiinnittävät huomioita muun muassa seuraaviin asioihin: 

 • Vuositulot
 • Työsuhde 
 • Maksuhäiriömerkinnät
 • Hakijan muut velat
 • Aiempien velkojen maksuhistoria

Ongelmat olemassa olevien velkojen maksamisessa voivat siis vaikuttaa lainanhakijan luottoluokitukseen ja siten myös lainansaantimahdollisuuksiin. Viimeistään maksuongelmien ilmetessä kannattaakin harkita lainojen yhdistämistä, sillä siten voit säästää korko- ja lainanhoitokuluissa ja toisaalta myös lainojen hallinta selkeytyy. 

Pankit arvioivat aina myös lainanhakijan maksuvaraa eli tulojen ja menojen erotusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun lainojen maksamiseen tarvittava kokonaissumma lainojen yhdistämisen myötä pienenee, voi lainanhakijan luottoluokitus nousta.

4. Joustavammat maksuehdot: Uuden lainan avulla voit neuvotella paremmista maksuehdoista, kuten pidemmästä takaisinmaksuajasta tai joustavammista kuukausieristä. Tämä voi helpottaa taloudellista taakkaa ja antaa sinulle enemmän liikkumavaraa taloudellisessa suunnittelussa.

Joustavuus on kieltämättä yksi lainojen yhdistämisen suurimmista hyödyistä. Yhdistelylainaa kutsutaankin toisinaan järjestelylainaksi, koska voit varsin vapaasti sovittaa lainan kuukausierän ja laina-ajan omaan talouteen sopivaksi.  

Laina-ajan pituutta kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan. Liian pitkä laina-aika lisää lainan kokonaiskustannuksia, koska joudut maksamaan lainasta enemmän korkokuluja. Liian lyhyt laina-aika voi sen sijaan aiheuttaa taloudellista ahdinkoa, jos kuukausierät nousevat suuriksi. 

Osa pankeista myöntää yhdistelylainalle myös maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Sortterin lainavertailupalvelussa näet tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin lainatarjouksen yhteydessä.

5. Yksinkertaisempi lainanhoito: Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi vähennät paperisotaa ja hallinnollista työtä. Sinun tarvitsee pitää huolta vain yhdestä lainasopimuksesta ja yhdestä lainanantajasta. Tämä tekee lainanhoitoprosessista yksinkertaisemman ja vähentää mahdollisia virheitä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainojen yhdistäminen ei sovi aina kaikille

Tämä kohta liittyy jo aiemmin mainittuun talouden hallinnan selkeytymiseen. Yksi laina, yksi eräpäivä – vähemmän paperisotaa ja maksuviidakkoa! 

Muiden lainatuotteiden tapaan myöskään yhdistelylaina ei sovi kaikille. Jokaisen taloustilanne on yksilöllinen, joten ennen lainan ottamista kannattaa pohtia tarkkaan omia tarpeitaan ja myös vertailla eri lainatarjouksia. 

Muista lainaa hakiessasi myös se, että yhdistelylainan tarkoituksena ei ole velkaantua lisää. Hae lainaa siis vain sen verran kuin sitä tarvitset. 

Vertaile yhdistelylainat Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa 

Kotimainen Sortter on vuonna 2018 perustettu lainavertailupalvelu, jossa voit kilpailuttaa vakuudettomat lainat helposti jopa muutamissa minuuteissa. 

 • Yhdistä lainat 60 000 euroon asti 
 • Korko alkaen 4 prosenttia
 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Sortterin avulla voit tavoittaa jopa yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella. Ensimmäiset lainatarjoukset saat välittömästi lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainojen vertaileminen palvelussamme on helppoa. Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan, joten sinun on helppo löytää edullinen laina eri vaihtoehtojen joukosta.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Miten voin yhdistää lainat Sortterin palvelussa? 

Lainojen yhdistäminen on prosessina helpompi kuin usein kuvitellaan. Seuraavien vinkkien avulla haet yhdistelylainaa helposti vaikkapa kotisohvalta tai mökkilaiturilta käsin. 

Näin haet yhdistelylainaa Sortterin palvelussa:

 1. Selvitä kaikkien avoinna olevien kulutusluottojesi, osamaksujesi ja luottokorttivelkojesi kokonaismäärä.
 2. Pohdi talouteesi sopiva kuukausierä ja takaisinmaksuaika. 
 3. Kilpailuta yhdistelylainat Sortterin palvelussa lähettämällä hakemus.
 4. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 5. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla. 
 6. Laina maksetaan tilillesi pian, jopa saman arkipäivän kuluessa. 

Palvelumme avulla voit säästää merkittäviä summia lainakustannuksissa. Sortterin lainavertailupalvelun käyttäminen edellyttää kuitenkin seuraavien ehtojen täyttämistä: 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiat mallikkaasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä 

Kilpailuta lainat Sortterin palvelussa ja löydä edullinen yhdistelylaina!

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja

Joona Paakkanen

Joona on sisällöntuotannon ammattilainen, joka nauttii laadukkaiden verkkosisältöjen tuottamisesta asiakasviestinnän tarpeisiin. Joonalla on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta, “pääaineenaan” taloushallinto. Talouden eri ilmiöihin myös koulutuksensa kautta perehtynyt Joona on tuottanut pankki- ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2021 lähtien

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin